IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

    няма значение кой - Дали Курнелия, дали хидрологът, дали резидентът, дали дългият .. ама ако тиквата се провали и с влизането в чакалнята - ще падне то месец, два и то окончателно - ще стане постоянен клиент на каскетът
    E НЕМАМ КАКВО ДА КАЖА ЗА ТОВА ДЕТО СИ НАПИСАЛ …………...……!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от O2

      НАЗОВИ ИМЕНА
      няма значение кой - Дали Курнелия, дали хидрологът, дали резидентът, дали дългият .. ама ако тиквата се провали и с влизането в чакалнята - ще падне то месец, два и то окончателно - ще стане постоянен клиент на каскетът
      Last edited by petyob; 20.02.2020, 17:33.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
        Ако България влезе в Еврозоната, се качва на "Титаник"

        Виктор Папазов, основател и дългогодишен директор на Съвета на директорите на Българската фондова борса, обяснява в "Тук и сега със Светла Петрова" защо Еврозоната е опасна за България. Той твърди, че няколко държави и банки в Западна Европа са фалирали на практика и ако България приеме еврото, ще бъде солидарно отговорна финансово за спасяването им.

        "При валутен борд левът е като лодка, завързана за голям кораб. Според мен този кораб е "Титаник". Ако тръгне да потъва, ние все пак можем да отрежем въжето и да опитаме да се спасим. Но ако се качим на кораба, ще потънем с него", прогнозира финансистът.

        Той обяснява и като шеф на Българската фондова борса през 90-те години как е протичала приватизацията и защо хората смятат, че тя е грабеж. Папазов разказва и как през 1998 г. Иван Костов е спрял раздържавяването на "Булгартабак" и Пощенска банка, независимо че е бил избран купувач.

        "Сегашният шум за ревизия на приватизацията е пиар димка. Най-много да ударят някого избирателно", прогнозира Папазов.
        Хааахахаха, виц на деня - Б-стан щяла да спасява Запада
        Аналогията с лодката беше великолепна, и тоя е финансист колкото химика беше банкер.

        Коментар


        • Е и какво сега се оказа от една страна се говори за ДПС, а от друга имаме ПИБ. Що ли не се чудя, че пиба днес пропада цената.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

            Kiro това е защото по това време няма валутен борд вързан към нещо друго освен към Долара и МВФ си е и си остава подразделение на ФЕД и за тях е много по-лесно да контролират един борд ако имат достъп и до политиката на централната банка. Нещо което сериозно се разминава с идеята да сме вързани първо към Бундесбанк а сега към ЕЦБ.

            При инфлация от 4.2% обаче не знам как изобщо може да си говорим за въвеждане на еврото в България. В ЕС инфлацията е 1.2%.

            Ние при състояние на валутен борд някак си сме били инфлацията 4 пъти спрямо валутата към която сме привързани.
            Някакси се отразява нагоре на цените на всичко в БГто, затова някакси при свободен курс някакси левът изпада в безтегловност, иначе ще блъскате цял месец за хляб и кисело мляко само.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение

              Не бе пич, много е просто! Че има обмяна на валута има. Но тя не е нещо особено. Чисто фундаментално левът е достатъчно здрав. Не идва от там проблем. Проблемът, е че Бай Онуй не го искат. Не изпълнява критериите. И април месец няма да влезнем. И той е разбрал, че няма да влезнем. И знае че не можем да влезнем. И за това се опитва да се изкара, че разбираш ли ние не искаме и той не иска и правителството му не иска. НО ИСТИНАТА Е ЧЕ НАС НЕ НИ ИСКАТ! От там идва всичко.
              Ето това го написах преди няколко дни.
              Ето ви какво става днес.
              https://www.mediapool.bg/vlizaneto-v...ews303728.html

              Борисов не абдикира от нищо. Той иска влезнем в еврозоната. НО НАС НЕ НИ ИСКАТ! Некадърен е, толкова е просто...
              Last edited by LuckyYou; 20.02.2020, 16:53.
              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
              не е препоръка

              Коментар


              • Вече е факт: Борисов абдикира

                С разколебаването си по темата за еврото Борисов де факто абдикира. Чия игра играе?


                Домашно за либералните болшевики.
                С трогателна убеденост здравите сили на нашия терен провидяха дългата ръка на Москва, която е основен източник на всичките ни проблеми и неволи.
                Нарочно пускам този материал, защото той ясно назовава кръгове - вътре в нашата страна, които не обичат да стоят под прожекторите и които имат ясно изразени основания да се противопоставят на механизма и еврото. До този момент си разрешавах само и единствено да споделя за факта на тяхното съществуване, но не считах за подходящо да ги назовавам.
                Е, събитията вървят бързо и по всичко изглежда, че много скоро ще има още свалени карти на масата.
                Има и други.
                Кои са силите и кръговете на нашия терен, които имат и интерес и ресурси и възможности да се противопоставят на еврото?

                Със сигурност доста от будните младежи тук имат дипломи от престижни университети. Част от тях очевидно не са се докосвали до икономическата тематика и просот издават шумове, но други очевидно са. Не са ли ви казвали, че дори и в най-елементарния swot анализ, разсъжденията не бива да се прекъсват след изчерпване на посочването на факторите, които стоят зад първата буква.
                А swot-а, какво да кажем за него?! То си е за детската градина. Сложното започва после.

                За да няма недоразумения, въпреки написаното от мен и неговото общо звучене, аз продължавам да съм по-скоро за еврото. Използвах онази метафора с 50,01 %, доколкото очевидно 50,01>49,99, но близостта подсказва необходимост от сериозен анализ.
                Нямам никакъв смислен отговор относно хипотезата от неограничено стоене във времето в положение на валутен борд при сегашните параметри. Развитието на инфлационните процеси в последно време в България подсказва, че настоящото състояние много скоро може да се превърне в своята противоположност.
                Хипотезата за смяна на съотношението, за преминаване към друга котва или дори връщане към котва от рода на стоковите пари е ужасна.
                Ако действително имахме развит и ефективен пазар нещата нямаше да са толкова заплашителни. В отделни области има нещо, което наподобява привидно на такава, но не става дума за важните неща. Тези, от които е зависело и зависи състоянието и характеристиките на "пазара", знаят че положението е опасно, доколкото те умишлено го направиха такъв, какъвто е.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                  Борисов излъчи точно такъв сигнал - няма да се бърза с влизането в чакалнята на еврото сега в края на април, докато не бъде постигнат пълен консенсус по темата.

                  Красен Станчев: Не си я представям изобщо тази процедура. Защото това означава България да изтегли искането си за влизане през април в разменния механизъм. Това би било доста лоша политика - днес решавам едно, утре друго. Освен всичко друго това ще намали доверието на страните-членки към България като евентуален участник в Еврозоната.
                  Баце просто успокои цацата,че както се беше втурнала ....отделно едни преговори са си като шахматна игра и понякога даже и царят играе
                  До "благата вест" не остава много.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Проф. Христина Вучева в "Сега": "Факт е, че през последните двадесет години проф. Стив Ханке е единственият американски професор, който проявява интерес към нашите икономически проблеми. Факт е също, че от самото начало на неговия интерес - в далечната 1997 г., неговите препоръки и съвети се разминаваха със стореното у нас по отношение на въвеждането на валутния борд. На първо место ще припомня настоятелната му препоръка при законовото офомяне на валутния борд българският лев да се фиксира не към някоя от европейските валути, а към щатския долар.
                    Kiro това е защото по това време няма валутен борд вързан към нещо друго освен към Долара и МВФ си е и си остава подразделение на ФЕД и за тях е много по-лесно да контролират един борд ако имат достъп и до политиката на централната банка. Нещо което сериозно се разминава с идеята да сме вързани първо към Бундесбанк а сега към ЕЦБ.

                    При инфлация от 4.2% обаче не знам как изобщо може да си говорим за въвеждане на еврото в България. В ЕС инфлацията е 1.2%.

                    Ние при състояние на валутен борд някак си сме били инфлацията 4 пъти спрямо валутата към която сме привързани.
                    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                    Коментар


                    • Борисов излъчи точно такъв сигнал - няма да се бърза с влизането в чакалнята на еврото сега в края на април, докато не бъде постигнат пълен консенсус по темата.

                      Красен Станчев: Не си я представям изобщо тази процедура. Защото това означава България да изтегли искането си за влизане през април в разменния механизъм. Това би било доста лоша политика - днес решавам едно, утре друго. Освен всичко друго това ще намали доверието на страните-членки към България като евентуален участник в Еврозоната.

                      Коментар


                      • Повечето доводи, които изчетох са ясни за опасностите и все пак нямаме лукса на времето за чакане. Парите че ще се харчат ще се харчат, че ще се харчат неразумно също е ясно, без значение от управляващите. Ма пък току виж и нещо смислено излезе от цялото харчене, поне вторични ефекти дай боже амин. Колкото до това за титаник и лодката не съм убеден, че и сега не сме пак вързани за титаника.

                        Коментар


                        • Начев, нали много пъти сме говорили, че най правоверните са най- съмнителни за слуги на Москва , това са стари номера на комунистите..

                          Смятам, че отдавна е ясно и кой е човека на Путин в България..

                          Attached Files

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Ами как да види, освен да набие бабаита..Конспираторите биха казали , че позвъняването е от Москва..
                            ЧЕкай сега, нали за бях демаскираният от бдителните комсомолци-чекисти като човека на Москва!
                            Да си имаме уважението, колега.
                            Москва си изпипва работите отдалеч, там нЕма лабаво, хранене н аврагове и импровизации от последната минута.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                              Булгарбатак беше подарен на Дебелия оъ Мутрафоня.
                              Преди да бъде подарен дълги години се източваше и се ползваше за партийна касичка от властимащите, а през това време ДПС манипулирайки със страховете на тютюнопроизводителите умело насочваше процеса към предначертания му край......

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Начев, ето и цялото изказване на Виктор Папазов- ,основател и първи директор на БФБ..Гордея се , че го познавам..

                                Днес Стив Ханке говорил за корупцията при правителството на Иван Костов. Това ме подсети на една история, на която бях очевидец. Вяроятно на някого ще бъде интересна.
                                Беше края на юни 1998 г. Световният икономически форум (WEF) провеждаше срещата си на върха за централна и източна Европа в Залцбург. Бях поканен да говоря, на тема приватизация и капиталови пазари. Разбира се, от България се беше изсипала сериозна правителствена делегация – Иван Костов, като министър председател, Александър Божков (заместник министър председател), Шиляшки (имаше такъв шеф на енергетиката), Петър Жотев (все още шеф на Банковата консолидационна компания по това време), Илиян Василев (шеф на Агенцията за чуждестранни инвестиции).
                                През деня изтече новина от Ройтерс, че Номура е спечелила две приватизационни сделки – за Пощенска банка и за Булгартабак. В края на деня имаше вечеря в един от дворците наблизо, май се казваше Мирабел. След вечерята се връщахме с Петър Жотев и Илиян Василев. Всички бяхме отседнали в Шератон Залцбург. Прибирайки се в хотела след вечерята, на входа се “сблъскахме” с групата на Иван Костов, Ал. Божков, Шиляшки и още няколко души. Петър Жотев побърза да притича при Костов и да му съобщи новината за Номура. Иван Костов буквално побесня. Пред всички се обади по мобилни телефони на Захари Желязков (тогавашен шеф на Агенцията за приватизация) и на тогавашният подуправител на БНБ Валентин Цветанов. Крещя и руга, какво ли не им наприказва. Обясни им, че ако не анулират сделките/конкурсите с Номура, няма да си намерят място.
                                Така Булгартабак, вместо да бъде приватизирано за една сериозна сума от сериозен инвеститор през 1998 година, остана държавно още 13 години и беше приватизирано на безценица. Пощенска банка беше купена от гръцка банка няколко години по-късно.
                                Такива ми ти работи за принципността и почтеността на Иван Костов.
                                Булгарбатак беше подарен на Дебелия оъ Мутрафоня.

                                Коментар

                                Working...
                                X