IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
    ОСТАВАТ ОЩЕ 41 ДНИ на правителството на Борисов да изпълни обещанието си и България да бъде приета в ERM-2!
    Вържи кило С4 към брояча ти и го занеси понеделник на Дондуков 1
    -вицове-

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
      Няма такива. Всички знаем, че сме комплект с Хърватска. Беше казано милион пъти, че е за Юли сега началото на Германското председателство. Вече е ясно или сега с Хърватска, или оставка, няма трети вариант.
      Подкрепям! Дори и закъснение бих приел по някакви бюрократично-процесуални причини, на да влезе Хърватия преди нас и без нас - НЕ!
      Last edited by Спящият бик; 21.06.2020, 18:16.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
        Пускай нов брояч. Днес в Стара Загора Горанката е казал, че до 31.12.2020 сме бетон за ERM-2.
        В момента съм на село, новините стигат по-бавно тук...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
          За приемането на страната ни в ERM II, трябва да спазим и т. нар. Маастрихтски критерии. При това да докажем, че ги спазваме устойчиво.

          Първият критерий е за бюджетния дефицит, който не бива да надхвърля 3% от БВП. Вторият е за държавния дълг, който не бива да превишава 60% от БВП. На трето място по ред, но не и по значение, са лихвите по държавните ценни книжа, които не бива да надвишават с по-високи от 2 процентни пункта в сравнение с лихвите на трите държави от Еврозоната с най-ниска инфлация.

          Много важно е четвъртото изискване. То е за инфлацията в България, измерена по хармонизирания индекс на потребителските цени. Тя не бива да нахвърля с 1.5 процентни пункта усреднения инфлационен показател, измерен на базата на индекса на потребителските цени, в три от държавите в Еврозоната с най-добра ценова стабилност.

          Първите три изисквания България вече дълги години изпълнява. При тях можем да покажем голяма устойчивост. С инфлацията обаче имаме проблем. И той се знае и от Европейската комисия, и от държавите-членки на Еврозоната, които в рамките на т.нар. ERM комитет вземат решение дали една страна да влезе или да не влезе в двегодишния механизъм за въвеждане на еврото.

          Когато през 2018-та правителството на Борисов декларира, че България иска да влезе в процедура по приемането на страната ни в Банковия съюз и в ERM II, в своя конвергентен доклад ЕЦБ ни предупреди, че инфлацията може да се окаже сериозно препятствие пред страната ни. "Гледайки в перспектива, съществуват сериозни опасения за дългосрочната устойчивост на конвергенцията по отношение на инфлацията в България", пишеше в доклада.

          Какво се случва с този Маастрихтски показател през изминалите две години? За 2018-та според Евростат трите държави с най-ниска инфлация са Гърция - 0.6%, Португалия - 0.6% и Дания - 0.7 процента. В същото време Евростат отчита, че инфлацията в България е 2.3 процента. Близо сме до изпълнението на изискването, но не го изпълняваме. За ноември 2019-та, пак според Евростат, трите държави с най-ниска годишна инфлация са Италия - 0.2%, Португалия - 0.2% и Белгия - 0.4 процента. Отчетената за България инфлация е 2.2%, а за да сме в определените от Маастрихт граници, тя трябва да е не повече от 1.8 процента.

          С други думи устойчивостта ни по отношение на този критерий е меко казано спорна. Разбира се отдавна е ясно, че решенията за приемане в банковия съюз и особено в ERM II не са принципни, а политически. Но държавата ни от край време не се радва на политическата благосклонност на държави от Еврозоната като Нидерландия, Финландия и Дания. А сега неприятното е, че проблемите ни с инфлацията могат да им дадат коз да кажат принципно "не" за приемането ни в ERM II, ако решат, че не ни искат там.
          Прав си, за съжаление!

          Коментар


          • ОСТАВАТ ОЩЕ 41 ДНИ на правителството на Борисов да изпълни обещанието си и България да бъде приета в ERM-2!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

              Троле гербав, обществото се състой от различни класи и както бабата със социалните проблеми е важна така и ти като "инвеститор". Всички ще влязат в зоната не само набедените инвеститори, като теб.
              Да де ама той ще влезе с шкафче пълно с пачки от по 500 еврака а бабите с розавите кюлоти.Тоя партиен свиркаджия затова иска еврозоната,,

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                Форумът е инвестиционен, не за социални проблеми. Тома Биков каза, че всеки момент се очаквало за ЕРМ2.
                Троле гербав, обществото се състой от различни класи и както бабата със социалните проблеми е важна така и ти като "инвеститор". Всички ще влязат в зоната не само набедените инвеститори, като теб.

                Коментар


                • А за инфлацията, жалко, че не може да го проумеете колко хубаво и нужно средство е. Това е ваш проблем в разбирането ви на тема централни банки, инвестиции. Знам, че на много дефлацията им харесва. А хиперинфлацията е друга бира, всичко предозирано естествено, че е лошо.

                  Коментар


                  • Мнението на зомбираните 7-8 трола, които ме следват и се чувстват длъжни всеки мой пост да коментират не ме интересува.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                      Форумът е инвестиционен, не за социални проблеми. Тома Биков каза, че всеки момент се очаквало за ЕРМ2.
                      Правилно, форумът е за инвестиции, а не за циркаджии като тебе, пък било то и платени тролове. Не се ли усещаш, че тука всеки ти се подиграва и никой вече не те взема на сериозно. Да не говорим какви малоумни коментари пишеш например един от последните ти за инфлацията.....

                      THE MATRIX

                      Коментар


                      • Форумът е инвестиционен, не за социални проблеми. Тома Биков каза, че всеки момент се очаквало за ЕРМ2.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                          Инфлацията е все едно плашете куче с кокал.
                          ​​​​​
                          Тая простотия я обясни на бабата с 300лв пенсия и увеличение годишно от 18лв. Можеш да пробваш с обяснението и на семейство с дете и общ доход под 2000, което съставлява дохода на 60-70% от домакинствата.

                          Коментар


                          • Инфлацията е все едно плашете куче с кокал.
                            ​​​​​

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                              Мен инфлация не ме притеснява. Ако има при нас, в еврозоната сигурно ще е двойна. Инфлацията е хубаво нещо, дай Боже по-голяма..
                              Време ти е да се преселиш във Венецуела.



                              Last edited by Frosty; 21.06.2020, 01:40.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Обмислял ли си обратната причинно следствена връзка? По-бързото нарастване на номиналните доходи в България сравнено с еврозоната води до по-висока инфлация. Така погледнато тя е неизбежен страничен ефект на догонването.
                                Причинно следствената връзка е вярна, но увеличените доходи са за една малка част от обществото. Теоретично е вярно, че инфлацията е следствие от увеличени доходи, но на практика инфлацията води до обедняване на масата.

                                Коментар

                                Working...
                                X