IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обратно броене до ERM 2 за правителството на Борисов

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Членството в еврозоната и в банковия съюз са неразделно свързани

    Коментар


    • http://clubz.bg/67684-denqt_v_kojto_...tite_svyrshiha


      Денят, в който любезностите свършиха
      Макрон прекрати илюзиите на Борисов и другите в Централна и Източна Европа

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
        Начев, благодаря за обширния пост! Хубаво е да се нищи темата, но моята лична функция остава същата, каквато беше и в началото - да опростя казуса, защото той непрекъснато и умишлено се усложнява от тези, които искат да проточват до безкрай! А казусът сам по себе си наистина е прост:
        НЯМА КАК ДА НИ ПРИЕМАТ, АКО НЕ ПОДАДЕМ ЗАЯВЛЕНИЕ!
        Обръщам внимание, че за това няма два или повече различни срокове. Срокът е само един - този, който правителството заяви чрез финансовия си министър (виж началото на темата). Обратното броене касае него, а не самото ни приемане в ERM 2.
        Инициативата ти е добра и ако изглежда, че имам спор с теб, то нека разсеем съмнението. Нямам спор!
        Да, точно си го казал - трябва да подадем заявление. Аз му викам - да напишем едно писмо.

        Иначе, Просто си споделяме разни неща.

        Още от сега мога да прогнозирам с пълна убеденост, че след 51 дни ще викаме: Спукано гърне!
        Ако не те мързи, пиши им, може пък някой и да чете и да го досрамее. А дано, ама надали!

        Коментар


        • Начев, благодаря за обширния пост! Хубаво е да се нищи темата, но моята лична функция остава същата, каквато беше и в началото - да опростя казуса, защото той непрекъснато и умишлено се усложнява от тези, които искат да проточват до безкрай! А казусът сам по себе си наистина е прост:
          НЯМА КАК ДА НИ ПРИЕМАТ, АКО НЕ ПОДАДЕМ ЗАЯВЛЕНИЕ!
          Обръщам внимание, че за това няма два или повече различни срокове. Срокът е само един - този, който правителството заяви чрез финансовия си министър (виж началото на темата). Обратното броене касае него, а не самото ни приемане в ERM 2.

          Коментар


          • Спящият бик, неизбежно си забелязал, че в статията на Банкер за пореден път се мултиплицират хлъзгави и постоянно променящи се мерки и теглилки. Да не говорим за срокове! Не поставям под съмнение регистрираното от теб обещание и стартиралото обратно броене, но по-скоро това твое старание да ни информираш ежедневно за броя на дните, очевидно загуби актуалност.
            Сега се говори за една година.
            Имам неангажиращо предложение - можеш да въведеш няколко различни обратни броенета, всяко вързано с различно обещание на Борисов: Пример: Обратно броене № 1, съгласно обещание от 29.04.2018,
            Обратно броене № 2, съгласно обещание от 10.05.2018,
            др.

            Хубав повод пак да си кажем няколко изначални неща. Длъжни сме да приемем еврото на договорно основание. Срок не е договорен.
            Срок за пребивавене в механизма ерм2 като горна граница няма, освен посочен минимален от 2 години.
            Съветите и внушенията относно това, че било рано за нас и не сме били готови нямат никакво правно основание.
            Формално изискване има посочено само под формата на номинални критерии за членство в самата еврозона, които Бг отдавна е покрила, а някои от членките не спазват.
            Опитите да ни се внуши, че първо следва де се присъединим към банковия съюз са несъстоятелни. Да, изграждането на банков съюз с общ надзор над европейските банки е много добра идея, но е напълно очевидно, че нашите банки не са по-зле от редица европейски, но пък за сметка на това е ясно, че отношението към банките ни няма да е честно и безпристрастно. Просто си търсят поводи за отлагане. Няма такова официално задължение - първо в банковия съюз, пък чак след това (и ако всичко е добре) в ерм2.

            Ако трябва да сме точни - формални критерии за влизане в ерм2 няма.
            Няма и някаква специална апликационна форма, която да налага единственият годен в момента Спартан да лети с един тон приложени документи
            Нека го кажа директно - решението за допускане на една страна до валутнокурсовия механизъм е най-вече политическо и единственото изискване се състои в даване на задължително съгласие от стнана на ЕЦБ.
            Хипотезата на НЕдаване на съгласие от страна на ЕЦБ трябва да се аргументира. От изложеното по-горе става безпределно ясно, че ЕЦБ няма да бъде в състояние да аргументира с юридически мотиви отказа си. Ако ли пък иска да аргументира един потенциален отказ при ползване ан политически мотиви, то за нас ще е много полезно да получим отрезвяващо свидетелство от типа "черно на бяло" за какво точно иде реч.
            Склонен съм да мисля, че ЕЦБ не би рискувала с официален писмен отказ.


            През последната година си позволяват да пеят някакво мантроподобно изискване, че икономиката на Бг не е постигнала "реална конвергенция".
            Реалната конвергенция е нещо като евроатлантическите ценности - всеки знае за тяхното съществуване, но никой не ги виждал и пипал.
            Никъде не съществува дефиниция на понятието "реална конвергенция". То може да се ползва в журналистически статии, но не и на масата на сериозни международни преговори, където е напълно неприложимо.

            Има подчертан опит от страна на Борисов и хората му да ни внушат, че те водят някаква чутовна международна битка, пред която биха се стъписали дори древногръцките титани за да ни бъде разрешено да се присъединим към механизма ерм2.
            Искам окончателно да бъдат разсеяни всякакви недоразумения по тази тема.
            Единствената "битка" би могла да с еводи само вътре в страната, между нас. Целта на тази "битка" е постигане на широк, несъмнен и убеден национален консенсус по темата. За интереса и приоритетите на страната

            Всичко останало опира до написването на едно писмо, което на Борисов трябва да му стиска да подпише.
            Толкова - едно писмо!


            Коментар


            • Премиерът Бойко Борисов разговаря с управителя на Европейската централна банка Марио Драги в Аахен, където е за церемонията по връчването на годишната Международна награда „Карл Велики“...

              Коментар


              • ОСТАВАТ ОЩЕ 51 ДНИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ, за да изпълни обещанието си и подаде документи за членство на България в ERM 2!

                Коментар


                • Волята на повечето българските граждани е да видим категорични политически стъпки за влизане в еврозоната, посочва финансистът

                  Коментар


                  • Честит празник, европейци! Чувствате ли се такива, първо или второ качество?...
                    ОСТАВАТ ОЩЕ 52 ДНИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ, за да изпълни обещанието си и подаде документи за членство на България в ERM 2!

                    Коментар


                    • Коментари от потребители на Investor.bg за публикация Петър Андронов: При влизането в еврозоната няма да загубим от спестяванията в лева

                      Коментар


                      • Добро утро! Почивката свърши, време е за действие!
                        ОСТАВАТ ОЩЕ 53 ДНИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ, за да изпълни обещанието си и подаде документи за членство на България в ERM 2!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Не им трябва Еврозона..Ще пречи на корупцията и краденето..
                          Май е точно обратното , ще се преразпредели резерва на точните хора и ще се наруши финансовата дисциплина като ще се облагодетелстват същите хора. То и за това не ни искат у евро зоната.

                          Коментар


                          • Не им трябва Еврозона..Ще пречи на корупцията и краденето..

                            Коментар


                            • И тъй като днес е Гергьовден, може би трябва да признаем, че управляващите ни нямат топки?!... Или нямат интерес?...

                              Коментар


                              • За съжаление няма много надежда, че ГЕРБ ще изпълнят обещанието си:
                                България няма да подаде заявление за членство в ERM II нито през юни, нито в рамките на годината, категоричен е директорът на „Експат Капитал“

                                Коментар

                                Working...
                                X