IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЗОК

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    v_tin - може да се обзаложим че става въпрос за източване на пари и никакви здравни услуги в чужбина няма, защото на осигурен в българската каца здравни услуги в чужбина ще му откажат че пушек ще се вдига.
    Май си гледал 2-3 пъти някой филм за конспирацията- наистина не съм запознат с реда но няма как да стане това. От нашата каса дават разрешение да се лекува някой в чужбина, да кажем дете, след това пишат че ще платят, съответната болница изпраща документите, нали не си представяш че за няколко хиляди /дори десетки/ някоя болница ще рискува разследване и заплаха за отнемане на лиценза.

    Но е факт че и тук се източва касата, и то съдейки по мен яко. За ревизия на една рана ми правиха ядрено-магнитен резонанс и не установиха нищо, при условие че всички знаеха че трябва да се отвори хирургически.

    Относно здравните услуги в чужбина сега ми идва на ума че бг касата плаща по бг цени, а останалото се поема от пациента

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      v_tin - може да се обзаложим че става въпрос за източване на пари и никакви здравни услуги в чужбина няма, защото на осигурен в българската каца здравни услуги в чужбина ще му откажат че пушек ще се вдига.
      Точно !

      Коментар


      • v_tin - може да се обзаложим че става въпрос за източване на пари и никакви здравни услуги в чужбина няма, защото на осигурен в българската каца здравни услуги в чужбина ще му откажат че пушек ще се вдига.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • https://deutsche-wirtschafts-nachric...tark-an/?ls=ap
          Kosten im Gesundheits-System steigen stark an

          Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 15.02.18 12:06 Uhr

          Die Ausgaben für Gesundheit und Pflege sind im vergangenen Jahr deutlich gestiegen.

          Не е само в България ... фармацевтичната и лекарската мафия не си поплюват ...Вальо ти си отваряй очите там ... да те не резнат уж по погрешка ...че са много бързи кат решат да режат ...

          Коментар


          • http://epicenter.bg/article/Borisov-...eta/147457/2/0
            Премиерът потвърди, че се е виждал и е разговарял с Камен Плочев Борисов: Не може да се вкара актуализация на бюджета на НЗОК, без здравния министър и кабинета

            "Искат се още 200 млн. лева за Касата, смятайте какви пари се харчат там, коментира той..."

            По идиотски коментар , здраве му кажи ...

            Коментар


            • Здравната каса е пладнешки обир , каца без дъно , която все по малко безумни продължават да / се мъчат да / пълнят !

              Коментар


              • НЗОК

                Пускам тази тема с оглед на новият скандал за задлъжнялостта на НЗОК с 271 милиона и последвалата буря



                Плочев е изпратил до председателя на парламента с копие до парламентарните групи и в което той твърди, че има прогресираща тенденция към нарастване на задълженията на България към други държави-членки на ЕС за предоставени на български осигурени лица обезщетения в натура за здравни услуги зад граница.

                Тези задължения, пише в писмото си Плочев, са на стойност към началото на 2018 г. от 271 247 500 лв. и представляват задължения на НЗОК към чужди здравни фондове. Към 31 януари 2018 просрочените задължения на НЗОК възлизат на 133 571 232 лева, а към 31.12. 2018 г. техният размер се очаква да бъде 207 273 030 лева.

                Поради тази причина Плочев е поискал да бъде актуализиран бюджетът на НЗОК и да се предвидят целеви субсидии от държавния бюджет за изпълнение на тези задължения, като изчисления от него необходим допълнителен ресурс за заплащане на исковете със срокове на плащане преди 1 януари 2019 г. възлиза на 140 млн. лева.

                Скандал! Славчо Велков: Висш политик е заплашил проф. Плочев с репресии, ако не подаде оставка
                1430 | 16 февр. 2018 | 11:25

                В отговор на въпрос министърът на финансите Владислав Горанов ли е политикът, който е заплашвал проф. Плочев, депутатът от "БСП за България" коментира: „Вие го казвате“.











                Смятам че темата НЗОК засяга всички като потребители и затова е важна за обществото
              Working...
              X