IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brexit - началото на края за EU

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Нищо не му дадоха. Просто му показоха, какво ще се случи с Гърция за една седмица извън ЕЗ и ЕС, пък дори и без да обслужва и цент от дълга.
    А иначе днес пирея замина към китайците, а не към някой друг.
    Дават ти някакви напечатани хартийки и ако не ги върнеш ти вземат ти активи и
    бизнес и това се нарича неоколониализъм.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Корупция и натиск,прибраха им летищата,пристанищата и всичко от което се правят
      пари.На Ципрас кой знае какво му дадоха ,че се извъртя на 180 градуса.
      Те авиокомпаниите като се изтеглят от UK те сами ще си предложат летищата.e asyjet вече обяви,че при brexit се мести.Ще ги последват и Rayanair.То като затвориш границите за какво са ти летищата.Племеницата ми миналата седмица и се скарах,че няколко пъти и казвам да дойде да си измие ръцете а тя ми вика:Ти може да ме викаш ама няма кой да ти дойде.Тяхната работа ще стане същата.

Коментар

Нищо не му дадоха. Просто му показоха, какво ще се случи с Гърция за една седмица извън ЕЗ и ЕС, пък дори и без да обслужва и цент от дълга.
        А иначе днес пирея замина към китайците, а не към някой друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
          Според теб защо хитрите, умни, коварни гърци, които от толкова години са с измам в ЕЗ, ВЪПРЕКИ референдум с категорично ОХИ и въпреки крайно ляво правителство на комунисти, реши да остане в тоя "борд" вместо да тегли една майна на ЕС и ЕЗ, да сложи един мораториум на дълга и да почне да си печата неодрахми?

Коментар

• Днес има изявление на бабата.....уж без никакъв политически подтекст
            Щом и тя уж небрежно говори, че ЮК винаги е била част от Европа, смятай какви игри вървят за да измислят изход.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              За какво ни е ЕЦБ и обща налична валута, за да може ЕЦБ да интервенира глупаво и да изкупи една планина от паунди когато АЦБ продава зверски. Искат да си обезценят паунда, защо просто не ги оставят да го направят. Те е могат да продължат напред с тази планина от дългове и за това съм съгласен с тях.
              Недей с лошо бе човек.Имам още паунди.Просто става някаква голяма игра и ние както обикновенно последни ще разберем.Три пъти бях в Лондон за последните 5 месеца и виждах усмихнат млади хора без проблеми по улиците.Не мога да повярвам,че ще се оставят на няколко идиота като BJ,с ъратника му който жена му му нарежда с email какво да прави и който откровено има визия на идиот(или както казва в Гардиан,че зна че няма харизма).Или са загубили чувство за самосъхранение което е вероятно или просто не знам какво става.

Коментар

Цяла Европа с това евро е в политика на валутен борд и виж какви са плюсовете и
                минусите при положение,че всички трупат дългове и дифицити.

Според теб защо хитрите, умни, коварни гърци, които от толкова години са с измам в ЕЗ, ВЪПРЕКИ референдум с категорично ОХИ и въпреки крайно ляво правителство на комунисти, реши да остане в тоя "борд" вместо да тегли една майна на ЕС и ЕЗ, да сложи един мораториум на дълга и да почне да си печата неодрахми?

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
                  Според мен не си прав. Еврото тук няма особено голямо отношение. Проблемът за мен е много по-прост. Не можеш да събереш 27 държава и само говорене да ги претопиш. Всички си имат своя идентичност. От друга страна до сега ценностите на ЕС бяха налагани с тезата, заедно можем повече и ще печелим повече. Кризата обаче обърна нещата и сега всички разбраха, че то не се печели само, а и има отговорности и трябва да се плаща сметката. Ама някои не искат да плащат, а ЕС казва, че сметката трябва да се подели солидарно на останалите балъци,които плащат. Англичаните пък не искат да са тези балъци. Това е.
                  Цяла Европа с това евро е в политика на валутен борд и виж какви са плюсовете и
                  минусите при положение,че всички трупат дългове и дифицити.

Коментар

Проблемът е общата валута наречена евро,там е заровено кучето.
                    Според мен не си прав. Еврото тук няма особено голямо отношение. Проблемът за мен е много по-прост. Не можеш да събереш 27 държава и само говорене да ги претопиш. Всички си имат своя идентичност. От друга страна до сега ценностите на ЕС бяха налагани с тезата, заедно можем повече и ще печелим повече. Кризата обаче обърна нещата и сега всички разбраха, че то не се печели само, а и има отговорности и трябва да се плаща сметката. Ама някои не искат да плащат, а ЕС казва, че сметката трябва да се подели солидарно на останалите балъци,които плащат. Англичаните пък не искат да са тези балъци. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                      За кратко?Говори се за десетилетие.Всичките търговски договори трееябва да се преедоговарят.Не знам колко си запознат с икономиката им но това основно са услуги.Ударът ще е жесток.М ен повече ме учудва твърдата позиция на ЕС,че няма връщане назад даже преди да са поискали излизане.Сякаш само са чакали повод да ги натирят.
                      +++
                      Естествено. Оня без краката, от кога чака да се разкарат тия дето все имат претенции да са по-по-най и да сложи най-сетне порядък в бърдака.
                      Скоро.

Коментар

Няма нужда от малък балкански съюз. Закрива се ЕЦБ и се премахва еврото, въвежда се безналично - виртуално го наречете евро. Всяка национална валута да се разменя срещу него при определен пазарно валутен курс, като спредове няма да има а брокерите да се издържат от реклами. Ако е необходимо в началото да се събират пари от всички страни с които да се покриват разходите за размяна на валутите - брокерските къщи да са държавни и после може да се продадат при условие да няма спредове а само суап и суапа да е равен във всички страни от съюза. Необходима е само една обща институция която да определя лихвата която да е еднаква за всички.
                        Я си кажи бързо и без бой аи пи-ту- трябва да проверя да не си станал комунист/ленинец/путинец

Коментар

Няма нужда от малък балкански съюз. Закрива се ЕЦБ и се премахва еврото, въвежда се безналично - виртуално го наречете евро. Всяка национална валута да се разменя срещу него при определен пазарно валутен курс, като спредове няма да има а брокерите да се издържат от реклами. Ако е необходимо в началото да се събират пари от всички страни с които да се покриват разходите за размяна на валутите - брокерските къщи да са държавни и после може да се продадат при условие да няма спредове а само суап и суапа да е равен във всички страни от съюза. Необходима е само една обща институция която да определя лихвата която да е еднаква за всички.
                          За по-лесно можем да минем на бартерна търговия.

Коментар

• За какво ни е ЕЦБ и обща налична валута, за да може ЕЦБ да интервенира глупаво и да изкупи една планина от паунди когато АЦБ продава зверски. Искат да си обезценят паунда, защо просто не ги оставят да го направят. Те е могат да продължат напред с тази планина от дългове и за това съм съгласен с тях.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Grosss

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от travelboy Разгледай мнение
                                За кратко?Говори се за десетилетие.Всичките търговски договори трееябва да се преедоговарят.Не знам колко си запознат с икономиката им но това основно са услуги.Ударът ще е жесток.М ен повече ме учудва твърдата позиция на ЕС,че няма връщане назад даже преди да са поискали излизане.Сякаш само са чакали повод да ги натирят.
                                А бе според мен няма да излязат и това е театро. Камерън ще го остави за следващия и така до 2 години, отделно че референдума не е задължителен и тряба да мине през парламента

Коментар

Working...
                                X