IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Държавната администрация

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • До 15 февруари 2019 г., всяко задължено лице по чл. 4 от ЗМИП, има задължение да представи в ДАНС план за въвеждащо и продължаващо обучение на служителите си с изискванията на ЗМИП и актовете по прилагането му. В плана се включва и текущо практическо обучение, насочено към разпознаване на съмнителни операции, сделки и клиенти и предприемане на необходимите действия при съмнения за изпиранена пари

    ================================================== =

    Трябва да се прочете внимателно точка 4 на ЗМИП, където са изброени много подробно лицата, за които е задължително да приложат мерките. Счетоводните къщи и счетоводителите на свободна практика попадат в обхвата на т. 13. Но в обхвата на този член попадат още и застрахователи, агенции за (посредници при сделки с) недвижими имоти, търговци на едро, инвестиционни посредници, юрисически лица с нестопанска цел (т.е. сдружения и фондации) и пр. За това четете внимателно

    ================================================== =

    Аз мисля да отбия номера като им пусна нещо такова :

    ПЛАН ЗА ВЪВЕЖДАЩО И ПРОДЪЛЖАВАЩО ОБУЧЕНИЕ ЗА ЗАПОЗНАВАНЕТО ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗМИП И АКТОВЕТЕ ПО ПРИЛАГАНЕТО МУ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА ФИРМА „………..” ЕООД, ЕИК …………………… ЗА 2019 Г.

    Ръководството на (вида дружество) ..............., като задължено лице по ЗМИП чл.4, т. ......... разработи настоящия план за обучение на служителите си през 2019 г.
    1. На обучение подлежи всеки наш служител нает по трудов или граждански договор, извършващ счетоводни услуги и/или данъчни консултации от името на .............ЕООД.
    2. Обучението бива:
    2.1. Въвеждащо и има за цел запознаване със ЗМИП, правилника за неговото прилагане и Вътрешните правила на фирмата за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на тероризма. Обучението се провежда, както следва:
    - За ново постъпили служители при постъпване на работа във фирмата;
    - За останалите на 11.02.2019 г. в 10.00ч. в заседателната зала.
    2.2. Продължаващо – провежда се:
    - при промяна в ЗМИП, правилника за неговото прилагане, вътрешните правила на фирмата.
    - на всеки последен работен ден от тримесечието се провежда практориум??? за разпознаване на рискови клиенти, съмнителни операции и сделки.
    3. След проведено въвеждащо обучение служителите попълват декларация за запознатост с ЗМИП, правилника за неговото прилагане и вътрешните правила на фирмата и се задължават да ги изпълняват.
    4. След провеждане на продължаващо обучение на служителите се издава служебна бележка за проведен практориум, копие от която се съхранява в трудовото им досие.

    Приел управител: ……………………………

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Инертен Разгледай мнение
      Днес имах сблъсък със служител от държавната администрация, много неприятен и невъзпитан човек. Може би е редно преди да започват работа, да минат инсктруктаж как да се държат с хората.
      Излишна работа, все същия крокозъбъл ще си е. Администрацията е пълна с такива екземпляри.
      Решението е само едно - тотална електронизация на всички услуги.
      От много години само приказват и почти нищо не правят, не им е сгодно като няма далавера.

      Коментар


      • Вчера колега се е прибирал от чужбина с колата. На границата е имало 2 работещи от 3 терминала за винетки, които изобщо не изглеждали като тези в ОМВ например. Супер дървени и грозни, работели САМО с кеш в ЛЕВА и не връщали ресто написано на А4.
        Почва да ме е срам, с какви ли очи ни гледат чужденците...

        Коментар


        • Днес имах сблъсък със служител от държавната администрация, много неприятен и невъзпитан човек. Може би е редно преди да започват работа, да минат инсктруктаж как да се държат с хората.

          Коментар


          • https://www.investor.bg/ikonomika-i-...struma-276949/ АПИ пак са ги забъркали едни....
            Господарка на ефира

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

              Е ми ти кво искаш да си купят магаре или катър ли?
              Най-добре е нищо да не си купуват.
              Винаги съм права

              Коментар


              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                В разгара на скандала с винетките Ръководството на АПИ си купува два джипа Volkswagen Touareg за 220 000 лева
                2340 | 4 ян. 2019 | 22:27

                Според Агенцията луксозните джипове ще служат за преминаване през пресечени местности в зимни условия, което нямало как да се осъществи с автомобил за градски условия.

                Ами една Лада Нива ...мама ви крадлива !
                Е ми ти кво искаш да си купят магаре или катър ли?

                Коментар


                • В разгара на скандала с винетките Ръководството на АПИ си купува два джипа Volkswagen Touareg за 220 000 лева
                  2340 | 4 ян. 2019 | 22:27

                  Според Агенцията луксозните джипове ще служат за преминаване през пресечени местности в зимни условия, което нямало как да се осъществи с автомобил за градски условия.

                  Ами една Лада Нива ...мама ви крадлива !

                  Коментар


                  • Трети ден вече никой не казва къде хората могат да купят и дали ще ги глобяват, коментира социалистът Свиленски скочи за винетките: Пълен хаос! Държавата отново я няма

                    Толгейт ...кой поред гейт , вече му изтървах края ...

                    Коментар


                    • Ето така се работи бързо и доходно: Сърбия вдигна своята винетка с 10 лв., докато трае крушението тук... Продава и "безплатно минаване през BG"...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от oio Разгледай мнение
                        Аз да попитам един малко страничен въпрос. За единия автомобил конвертирах винетката като сложих срок до края на Октомври и си мина нормално. В смисъл вече си имам електронна винетка до тогава и едва ли някой ще ме спре да проверява до кога ми е хартиената, защото тя си изтича този месец. Като съм в системата, значи няма да ме спрат.
                        Проблемът е за втория автомобил, вчера вечерта и него се опитах да уредя, но вече спряха конвертирането. Как да действам, съвети?
                        Питай Националното Тол Управление, АПИ, Мин на транспорта.
                        От хилядите чиновници там все някой ще ти отговори

                        Коментар


                        • Аз да попитам един малко страничен въпрос. За единия автомобил конвертирах винетката като сложих срок до края на Октомври и си мина нормално. В смисъл вече си имам електронна винетка до тогава и едва ли някой ще ме спре да проверява до кога ми е хартиената, защото тя си изтича този месец. Като съм в системата, значи няма да ме спрат.
                          Проблемът е за втория автомобил, вчера вечерта и него се опитах да уредя, но вече спряха конвертирането. Как да действам, съвети?

                          Коментар


                          • Боже, какви некадърници ни управляват!
                            Вчера Бойко геройски отмени винетките за 15 км в София.
                            Днес АПИ Му направи сечено и ги отмени за всички.

                            Коментар


                            • Боката е доказан идиот съмнявам се да е прочел дори Винету.Тоя тъпанар дава ли си сметка че има села в България в които за да отидеш до гробищата ти трябва винетка?И защо ни лъже че това били няколко села?Колко народ в София ползва пътя?Докога за едни ще може а за други не?Защо път построен с пари от държавният бюджет и поддържан с парите пак на всички българи ще е без винетка.Софиянци като искат пътища да си строят имат два милиарда бюджет.Това е безумие а за Боката кво да коментирам мутра идиот.

                              Коментар


                              • Един коментар на ПР специалидта Л Аламанов от Фейсбук -

                                Разпореждането на Борисов за отмяна на винетките по Северната тангента изглежда уж с мисъл за хората. Но е разрушително на практика. Някои бързи размисли по темата:

                                1. Разпореждането спря един нужен разговор какво е магистрала, защо има магистрала в столицата, какви са стратегическите цели за развитие на транспортните коридори.

                                2. Спря се и разговор какво се случва с цялостната транспортна стратегия. Защо пътният трафик Азия-Европа минава в рамките на София, така ли ще продължава, има ли алтернативни маршрути.

                                3. Разпореждането обезсмисля разговора какво е София, къде са границите на града, какво обхваща градът в момента, Околовръстното ли е границата, какво са Драгалевци, Бояна и останалите "квартали" и т.н.

                                4. Предотврати необходим разговор за бъдещето на София, накъде ще расте, как ще се развива, какво трябва да се прави през следващите години, само на юг към Витоша ли ще пълзи, какво става с другите направления.

                                5. Съсипа усилията на общината да се пребори с Държавна Агенция. А бяха тръгнали добре.

                                6. Това се случва в година на местни избори и дискредитира кандидатите на ГЕРБ.

                                7. Демонстрира колко е формално ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

                                8. Разкри на практика колко са зависими административните структури.

                                9. Показа на самите административни структури, че няма нужда от техните усилия.

                                10. Показа, че ГЕРБ-администрациите не могат сами да взимат адекватни решения.

                                11. Позиционира за пореден път един Самодържец, който се спуска в края на действието и решава всичко (deus ex machina в гръцките трагедии).

                                12. Окончателно убеждава масовата публика, че нищо и никой няма значение, само Той е важен.

                                13. Демонстрира, че каквито и да е разговори, стратегии и консултации нямат значение.

                                14. Наказа спорещи групи в ГЕРБ за сметка на хората.

                                15. Доводът, че се използва натрупан финансов резерв, за да не се плащат винетките, е ужасяващ. А защо за това? Защо не за болни деца? Или за къщи в Смолян? Или за домове във Видин?

                                16. Обезсмисли Народното събрание за пореден път. Ако МС си разпределя бюджета както си иска, за какво ни е Парламент?

                                17. Използва се като довод, че ГЕРБ са построили дъгите и тангентите. Но се премълчава за пореден път, че големите пътни проекти тръгват след началото на еврофондовете през 2010г. Т.е. не е функция на ГЕРБ, а на влизането ни в ЕС.

                                18. Това се случва в годината на евроизбори и дискредитира европейските кандидати на ГЕРБ.

                                19. Направи ръководството на АПИ за смях. Само час по-рано шефовете на АПИ по няколко телевизии обясняваха как винетките остават, защото така било правилно.

                                20. Щом се налага намеса на министър председателя, то ръководството на АПИ би трябвало да си подаде оставки веднага. Или Борисов трябва да ги уволни веднага. Не са му нужни.

                                21. Имаше странна атака за миналото на БСП. Но, както знаем от думите на Цецка Цачева пред БНТ: "Е, то всички бяхме комунисти." Май да, май всички сте били комунисти...

                                Истинската демокрация е в независимите институции, равенство пред закона и свобода на изразяване на мнението. Но ние май демокрацията само я миришем...

                                Е, добро начало на новата година!





                                Коментар

                                Working...
                                X