IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Първо. Не са 64 души, ами 64 процента, над 170 души от 260.
    Второ. Преди десетина дни тук беше постнат разчет какви дългове трябва да изплаща България следващите три години, тоест да рефинансира както казваш, и тези дългове бяха много много под 16 милиарда. По-скоро бяха 11-12 милиарда. Останалите 4 за какво са, ако не са за рефинансиране?
    Трето. Обясняват ни напоително, че следващите години държавата щяла да бъде в дефицит. Така ли? А защо? Да не би марсианците да правят нашия бюджет? Нали тези дето сега вземат дълг, те правят и ще правят следващите три бюджета. Значи те предварително са решили да харчат повече отколкото произведат.
    Така ние изглеждаме като акционери в едно АД, които сОшме си избрали Управителен съвет, който обещава да управлява нашата фирма така че да натрупа дългове, които после ние ще плащаме.

Та защо трябва да си избираме такъв управителен съвет, който ще досъсипе фирмата ни?

Първо - извинявам се, нещо съм се заблудил. Формата на анкетата много странно ми излиза 64 ; 04 на нов ред; % на трети ред. Все тая.
    Второ - Останалите четири (според мен) са за финансиране на бюджетния дефицит и инвестиции. Какво е съотношението - не знам, надявам се повечко да са за инвестиции.
    Трето - Защо ли? Пенсионната система е в пълна разруха. Инфо от НОИ.
    Януари - приходи : разходи -> 367.4 милиона лева : 733.9 милиона лева.
    => Дефицит (МЕСЕЧЕН!!!!) на НОИ - 366 милиона лева. Годишен дефицит - малко над 4.4 милиарда лева.

Още малко допълнително инфо:

В края на 2014г.
    - 204,706 души с месечна пенсия от 400.01 лв. до 500.00 лв.
    - 101,021 души с месечна пенсия от 500.01 лв. до 600.00 лв.
    - 56,303 души с месечна пенсия от 600.01 лв. до 700.00 лв.
    - 94,780 души с месечна пенсия от над 700.00 лв.

http://www.minfin.bg/bg/statistics

Хайде сега пак да помислим - къде ще идат тея 4 милиарда лева - ами, то за годинка няма да стигнат, да закърпят дефицита на социално-осигурителната ни система.
    Да е жива и здрава Българската армия и МВР. Да гласуват, вече военните да получават 30 заплати при пенсиониране, на преклонната възраст от 45 години.

А за управителния съвет - какъвто и управителен съвет да сложиш на "фирмата" - няма начин. С еволюця не би се получило, трябва револяция. Това обаче няма как да стане, понеже прекаленно много маймуни са доволни от ситуацията.
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      Интересно - 64 души НЕ одобряват. Не видях, обаче, как ще финансираме падежите на дълговете, ако НЕ изтеглим този заем?
      Първо. Не са 64 души, ами 64 процента, над 170 души от 260.
      Второ. Преди десетина дни тук беше постнат разчет какви дългове трябва да изплаща България следващите три години, тоест да рефинансира както казваш, и тези дългове бяха много много под 16 милиарда. По-скоро бяха 11-12 милиарда. Останалите 4 за какво са, ако не са за рефинансиране?
      Трето. Обясняват ни напоително, че следващите години държавата щяла да бъде в дефицит. Така ли? А защо? Да не би марсианците да правят нашия бюджет? Нали тези дето сега вземат дълг, те правят и ще правят следващите три бюджета. Значи те предварително са решили да харчат повече отколкото произведат.
      Така ние изглеждаме като акционери в едно АД, които сме си избрали Управителен съвет, който обещава да управлява нашата фирма така че да натрупа дългове, които после ние ще плащаме.

Та защо трябва да си избираме такъв управителен съвет, който ще досъсипе фирмата ни?
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
        Интересно - 64 души НЕ одобряват. Не видях, обаче, как ще финансираме падежите на дълговете, ако НЕ изтеглим този заем?
        64%, а не души, още по-зле
        Според мен всеки, който има идея от икономика и финанси е "ЗА" дълга за рефинансиране на стари задължения, но е "ПРОТИВ" дълга за финансиране на дефицитите, т.к. без реформи е едно напразно изливане на пари в бездънна каца.
        Под реформи имам предвид съкращаване на 50% на паразитиращата държавна администрация, орязване на социалните помощи и инвалидни пенсии, запушване на пробойните и точенето на пари в сектори здравеопазване, отбрана, енергетика и т.н.. ...

Коментар

• Интересно - 64 души НЕ одобряват. Не видях, обаче, как ще финансираме падежите на дълговете, ако НЕ изтеглим този заем?
          #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            И на мен тези цифри ми се въртят. После вероятно на вторичен пазар ще падне до 1,7-1,8 процента.
            Като цяло е златно време, само Горанов да не сбърка нещо при совалките из Европа.
            При тези лихви е задължително да се емитира тавана за тази година.

Коментар

• И на мен тези цифри ми се въртят. После вероятно на вторичен пазар ще падне до 1,7-1,8 процента.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Лихвите по десетгодишните облигации към момента:
                Германия 0,34%
                Нидерландия 0,40%
                Франция 0,63%
                Испания 1,23%
                Италия 1,26%
                Португалия 1,71%
                http://www.bloomberg.com/markets/rates-bonds
                Според вас на какви лихви бихме могли да вземем заем?
                Времето е златно за задлъжняване! Зависи от Горанов какво и как ще го направи по време на роудшоуто. На мен ми се върти нещо от рода на 2%-2,1%, все пак не сме в еврозоната.

Коментар

• Лихвите по десетгодишните облигации към момента:
                  Германия 0,34%
                  Нидерландия 0,40%
                  Франция 0,63%
                  Испания 1,23%
                  Италия 1,26%
                  Португалия 1,71%
                  http://www.bloomberg.com/markets/rates-bonds
                  Според вас на какви лихви бихме могли да вземем заем?

Коментар

• В България 1 работи, а 6 ядат http://newsline.bg/read_more.php?post=11404
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                      ..
                      Имам идея каква ще е тя в сегашния случай ама няма да я споделя защото ще изтрият поста
                      Помислете и Вие
                      Личните съобщения не ги трият!
                      Мерси!
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                        Автора пише че след всяко голямо теглене на заем следва някаква "изненада"
                        Имам идея каква ще е тя в сегашния случай ама няма да я споделя защото ще изтрият поста
                        Помислете и Вие
                        Е добре де да чакаме на Русия дотации и субсидии и бартер да се обявим след това за тяхна колония ако искате, ще ни анексират много бързо...

Вместо да си търгуваме сами и собствена стока..

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                          Автора пише че след всяко голямо теглене на заем следва някаква "изненада"
                          Помислете и Вие

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                            Евала за статията

Коментар

• Общо вътрешният, външният и държавногарантираният дълг:
                              1)
                              - в края на 2014г. бяха на стойност 22,757.9 милиона лв. или по-малко от 22.8 милиарда лв.
                              2)
                              - в края на януари 2015г. бяха на стойност 21,469.9 милиона лв. или по-малко от 21.5 милиарда лв.

За сравнение консолидираният държавен бюджет е похарчил общо за социални разходи, субсидии, заплати и осигуровки за “заетите” в бюджетния сектор:
                              - през 2014г. сумата беше 21,299.5 милиона лв. или над 21.2 милиарда лв.

http://www.minfin.bg/bg/statistics

Коментар

• http://30dumi.eu/archives/81614

Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

Working...
                                X