Както върви бързо ще задлъжнее правителството. При настоящите условия, няма възможност и за погасяване - кредити завинаги.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?
Collapse
X
-
До колко смятате че е възможно да се случи?
http://www.blitz.bg/news/article/319689
Цитат:
По думите й, тогава нещата тепърва ще започнат, като тъмната сила ще се материализира във вид на дявола, който ще гори българския лев, а катаклизмите ще са няколко в едноLast edited by Mito Karamitov; 16.02.2015, 13:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеОпъват те - Бате Пешов с лопатата да ги опъне.
И по светът и у нас чиновниците са мегапаразити - прочетете какво казва Доналдът за.
Една от причините за растеж на дълга и хроничните дефицити са ужасно раздутите щатове в администрацията!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАааа, и доста парички от еврофондове опъват, не ги подценявай!!!
И по светът и у нас чиновниците са мегапаразити - прочетете какво казва Доналдът за.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВ някои населени места общината е ЕДИНСТВЕНОТО работещо нещо !!! Какво правят там тия кърлежи дявол знае (освен да отпускат цигански помощи) - впрочем Фортиссов го е рекъл: СПЯТ !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от abc Разгледай мнениеДе да е само в твоята община така...
Имаме си 264 общини в БГ-то. И всяка община с общински съвет , кмет , администрация, телефони, коли, командировки....
А някои от общините имат по-малко от 4000 жители!!!
А някои от общините си нямат и училище дори!!!
А като добавим и областните администрации-смятай за какво иде реч.
Ето там трябва да се реформира, но никой няма топки за това!!!
Бойкоборисов се канеше да ги разчисти в началото на пръвия мандат и дори обещаваше, но после взе да кърши ръце и да се оправдава, че не можело да се уволнят чиновниците, щото щели да останат без работа ?!?!?
Ами аз не съм чул собственика на някоя малка фирма да наеме 100 работници, при положение, че са му нужни 10, само с цел да им плаща заплати.
Всички тия трябва да бъдат зачислени на Бате Пешов, за да ти научи на труд, биейки ги с лопатата.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеБате Пешо, не си прав.
Я пробвай да се занимаваш с някакъв бизнес различен от картофопроизводство и ще дойдеш на мнението на колегата! Друг бизнес правил ли си, освен земеделие, та да видиш как отвсякъде всеки те мачка и рекетира?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПроблема не е в България проблема е в теб.Омръзна ми разни некадърни хорица с големи претенции да се оплакват от държавата.И запомни некадърника си е некадърник навсякъде по света.
Я пробвай да се занимаваш с някакъв бизнес различен от картофопроизводство и ще дойдеш на мнението на колегата! Друг бизнес правил ли си, освен земеделие, та да видиш как отвсякъде всеки те мачка и рекетира?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеБат Пешо, човека е казал че приключва с инвестициите тук, ти не каза ли същото
след КТБ историята - доколкото съм чел друга инвестиция, освен банков депозит не признаваш?
Коментар
-
Подходящо би било да има инфо и по още един детайл.
Как точно се случва сделката по поемане на дълговата сума.
1. Вариант 1. Пари в брой за 2015 плюс опция за 2016 и 2017, доста невероятно, или
2. Всички пари се поемат сега и веднага.
При което възникнат множество въпроси. Някои от тях:
Къде ще отлежават сумите за следващи периоди? На депозит в БнБ?
При какъв режим и условия?
Закон за бюджета за 2016 и 2017 няма. Ако горните суми станат един фискален резерв, къде са гаранциите, че няма да бъдат пипани до евентуално възникване на законови основания за похарчването им. Вече е консумиран негативен опит с резерви.Last edited by nacheff; 16.02.2015, 10:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПроблема не е в България проблема е в теб.Омръзна ми разни некадърни хорица с големи претенции да се оплакват от държавата.И запомни некадърника си е некадърник навсякъде по света.
след КТБ историята - доколкото съм чел друга инвестиция, освен банков депозит не признаваш?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеАко можете да си го позволите. Никога не бих инвестирал и лев повече в тази шибана държава. Въпреки че съм направил тук първите си пари сега когато мога да си го позволя разбирам че тук е безумие да се инвестира и вобще да се прави бизнес. Освен ако не сте или не възнамерявате да станете политици което е почти единствения начин да направите сериозни пари в България. Преди 5 години бизнеса ми беше в съотношение 80 % в България - 20 % в чужбина. Слава ба БОГА сега е 90 % в чужбина и 10 % в България. И се орентирам към приключване тук. Трудно е но ако можете да си го позволите забравете България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеПредните дни ме викат във военен отдел на Общината. И аз отивам. Сградата е на 4 етажа с крило и то на 4 етажа. Не съм ходил отдавна там и се замотах къде беше този отдел. Влизам в една стая да попитам - на четвъртия етаж в края на коридора. Първо мислех, че никой няма да има - да ама не, трима спяха вътре - почти спяха.
Свърших работата и на излизане броя стаите. На всеки етаж в едната страна по 10 стани, по два реда на етаж 20. в Крилото още 10 стаи на етаж. На четирите етажа общо 120 стаи. Ако има долу-горе по 3 човека вътре, общо в тази сграда спят 360 човека. Айде 300 да са.
Елате да видите какви са улиците ни, какво чудо е и не само те. А Общината излиза да е най-голямото предприятие - почти най в града.
НЯЯМ ДУМИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Имаме си 264 общини в БГ-то. И всяка община с общински съвет , кмет , администрация, телефони, коли, командировки....
А някои от общините имат по-малко от 4000 жители!!!
А някои от общините си нямат и училище дори!!!
А като добавим и областните администрации-смятай за какво иде реч.
Ето там трябва да се реформира, но никой няма топки за това!!!
Коментар
-
Предните дни ме викат във военен отдел на Общината. И аз отивам. Сградата е на 4 етажа с крило и то на 4 етажа. Не съм ходил отдавна там и се замотах къде беше този отдел. Влизам в една стая да попитам - на четвъртия етаж в края на коридора. Първо мислех, че никой няма да има - да ама не, трима спяха вътре - почти спяха.
Свърших работата и на излизане броя стаите. На всеки етаж в едната страна по 10 стани, по два реда на етаж 20. в Крилото още 10 стаи на етаж. На четирите етажа общо 120 стаи. Ако има долу-горе по 3 човека вътре, общо в тази сграда спят 360 човека. Айде 300 да са.
Елате да видите какви са улиците ни, какво чудо е и не само те. А Общината излиза да е най-голямото предприятие - почти най в града.
НЯЯМ ДУМИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
Коментар