IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
    Unavailable

За кво иде реч?

Коментар

• Нещо по темата.
      https://www.facebook.com/video.php?v...437846&fref=nf

Коментар

• Май тръгваме по някаква спирала от която спасение няма!!
        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнение
          Аз като един лаик, бих искал да запитам, дали някой може да ми обясни, защо ни е този дълг от 16 млрд.лева? Мислейки аз лаикът , ми изникват и други въпроси:

1. Защо не опитаме да повишим събираемостта на приходите? Вчера минфинчето рече,че към момента бюджета генерира излишък !
          2. Ако толкова не можем да направим това по предходната точка, защо да не орежем разходи- администрация например?
          3.Обясняват ми по БиТиВито, че тез пари за три години били, да рефинансираме текущ дълг.И хоп, нов въпрос - Що не ги теглим( любимата ми думичка от дупетати, които са в бюджетна комисия, синоним на " поемам нов дълг) дълг ежегодно да рефинансираме текущ такъв! Кажете, какво падежира в следващите три година, па да знаем!
          4. На какви цени, ще го теглим тоз новия дълг?
          5. Как миналата година 1 млрд. беше престъпление, а сега 16 млрд не са?

Та, ако може някой да ми обясни, та и аз лаикът от село да знам, що са ни сега тез 16 млрд лева и каква ще бъде ползата от тях?
          Предварително благодаря!
          Хич не си лаик - правния път е т1 и2 от твоите
          Иначе държавата е фалирала и не може да си обслужва текущите дългове затова са решили че най-лесно нещата се решават с нов дълг след като номера с ПФ не мина
          Ако и сега не мине се сещам за един 3 начин - Николетка го прогнозира вече
          Last edited by Mito Karamitov; 19.02.2015, 12:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнение
            Аз като един лаик, бих искал да запитам, дали някой може да ми обясни, защо ни е този дълг от 16 млрд.лева? Мислейки аз лаикът , ми изникват и други въпроси:

1. Защо не опитаме да повишим събираемостта на приходите? Вчера минфинчето рече,че към момента бюджета генерира излишък !
            2. Ако толкова не можем да направим това по предходната точка, защо да не орежем разходи- администрация например?
            3.Обясняват ми по БиТиВито, че тез пари за три години били, да рефинансираме текущ дълг.И хоп, нов въпрос - Що не ги теглим( любимата ми думичка от дупетати, които са в бюджетна комисия, синоним на " поемам нов дълг) дълг ежегодно да рефинансираме текущ такъв! Кажете, какво падежира в следващите три година, па да знаем!

Та, ако може някой да ми обясни, та и аз лаикът от село да знам, що са ни сега тез 16 млрд лева и каква ще бъде ползата от тях?
            Предварително благодаря!
            И аз като лаик ти отговарям :

1.Защото трябва да ударим по нашите хора и контрабандата - нЕма как да стане.
            2.Как бе? Всички държавни чиновници са назначени по партийна линия и папкат без да работят. Пък и протести ще организират! Знаеш ли какво са 100 ядосани чиновника?
            3.Щото лихвите сега били ниски, пък после не се знае.То и сега не можем да изтеглим 16 млрд лева накуп, тази година към 8 са предвидени.
            4.3-3,5% - по-скоро 3,5
            5.Еволюция, братче

Коментар

• Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
              До колкото ми е известно за ПИБ те си върнаха първите 300 млн. лв. още миналата година и им остават 900 млн. лв., които ЕК им определи в плана си да ги върнат до май 2016 г.
              Леко с опорните точки, те ги върнаха ама на държавата, а те на кредиторите - не И като ще ги върнат 2016, защо трябва да се тегли заем за тях?
              Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
              Тук изобщо ПИБ и парите за тях нямат нищо общо, защото са от заем от частни институции и са сложени на депозит в банката, по който си плащат лихви и държавата печели от това.
              Това е 30% от мостовото финансиране от 1.5млрд евро. Останалите са във ФГВБ. А че си плащат лихи - хубаво, ама и държавата плаща лихви. Може да се обзаложим и кой плаща повече

p_trade, новия дълг е около 7млрд лв. (16-(11.7-1.7-1-0.3)) - това са уж падежиращите 11.7 с извадени 1.7 BG15, 1 за ПИБ и 0.3 от неизтеглената емисия, и като се замислиш още колко скрити неща има...

Коментар

• Аз като един лаик, бих искал да запитам, дали някой може да ми обясни, защо ни е този дълг от 16 млрд.лева? Мислейки аз лаикът , ми изникват и други въпроси:

Предварително благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
                  И ти ли се подведе по финансовите безсмислици на Гечев? Така разбърка главата на хората с напъните си за евтини политически дивиденти на база стъкмистика, че вече никой не знае какво говори и за какво всъщност става въпрос. До колкото ми е известно за ПИБ те си върнаха първите 300 млн. лв. още миналата година и им остават 900 млн. лв., които ЕК им определи в плана си да ги върнат до май 2016 г. Тук изобщо ПИБ и парите за тях нямат нищо общо, защото са от заем от частни институции и са сложени на депозит в банката, по който си плащат лихви и държавата печели от това. Не са от облигации.
                  900те милиона на ПИБ влизат в тази справка, а не трябва.Както и Велчевите.
                  Гечев не го понасям.
                  900 млн на ПИБ били от частни институции?Кои са тези институции? МФ да не би?
                  Last edited by andy2000; 19.02.2015, 12:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                    "Приходът" от ПИБ предвиден ли е?
                    Не е вярно за КТБ, там длъжник вече ФГВБ, а той може да ги върне със заем/вноски от Търг. банки , чиито р-р определя ФГВБ
                    Естествено че е предвиден но със знак -

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
                      ПИБ висят с едни 900 милиона до 2016.
                      КТБ в момента го опоскват и оттам нямам големи очаквания - едни 100-200 милиона я върнат, я не.
                      "Приходът" от ПИБ предвиден ли е?
                      Не е вярно за КТБ, там длъжник вече ФГВБ, а той може да ги върне със заем/вноски от Търг. банки , чиито р-р определя ФГВБ
                      Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Що ми се струват платени?

МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ПОГАСИ ГЛАВНИЦАТА И ЛИХВИТЕ ПО ЕМИСИЯТА ГЛОБАЛНИ ОБЛИГАЦИИ, ДЕНОМИНИРАНИ В ЩАТСКИ ДОЛАРИ, С ПАДЕЖ 15.01.2015 г.

http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8798

Тези 1,5 млрд евро мостово и 300 те милиона от септември няма ли да се връщат поетапно от ПИБ , или поне 900 милиона лева от тези 3,3 млрд лева?
                        И ти ли се подведе по финансовите безсмислици на Гечев? Така разбърка главата на хората с напъните си за евтини политически дивиденти на база стъкмистика, че вече никой не знае какво говори и за какво всъщност става въпрос. До колкото ми е известно за ПИБ те си върнаха първите 300 млн. лв. още миналата година и им остават 900 млн. лв., които ЕК им определи в плана си да ги върнат до май 2016 г. Тук изобщо ПИБ и парите за тях нямат нищо общо, защото са от заем от частни институции и са сложени на депозит в банката, по който си плащат лихви и държавата печели от това. Не са от облигации.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                          Кой да ти върне? Фондът за гарантиране на влоговете мислиш ли че има останали пари в него? Отделно вечера се каза, че КТБ още е далеко от ликвидация и връщане на парите към фонда, там фонда няма да стъпи близките 2-3г., поне.
                          А за ПИБ в този форум не следва да се говори, че трият бързо. Последно по спомен мисля че им разсрочиха помощта до края на 2015г., защото не могат да я върнат по-рано.
                          ПИБ висят с едни 900 милиона до 2016.
                          КТБ в момента го опоскват и оттам нямам големи очаквания - едни 100-200 милиона я върнат, я не.

Коментар

Тези 1,5 млрд евро мостово и 300 те милиона от септември няма ли да се връщат поетапно от ПИБ , или поне 900 милиона лева от тези 3,3 млрд лева?
                            Кой да ти върне? Фондът за гарантиране на влоговете мислиш ли че има останали пари в него? Отделно вечера се каза, че КТБ още е далеко от ликвидация и връщане на парите към фонда, там фонда няма да стъпи близките 2-3г., поне.
                            А за ПИБ в този форум не следва да се говори, че трият бързо. Последно по спомен мисля че им разсрочиха помощта до края на 2015г., защото не могат да я върнат по-рано.

Коментар

Велчевите не ги ли платихме вече?
                              Що ми се струват платени?

МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ПОГАСИ ГЛАВНИЦАТА И ЛИХВИТЕ ПО ЕМИСИЯТА ГЛОБАЛНИ ОБЛИГАЦИИ, ДЕНОМИНИРАНИ В ЩАТСКИ ДОЛАРИ, С ПАДЕЖ 15.01.2015 г.

http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8798

Коментар

• Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнение
                                Радке, а защо се отложиха според теб

Патриотите са им набили канчетата ГРОБАРИТЕ и сега им трябвало време да мислели

Радке, Радке, пази боже от продажници и платени драскачи
                                Е, тя си е платен драскач, не си хаби времето да се възмущаваш.

Коментар

Working...
                                X