Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одобрявате ли тегленето на 16 млрд. лв. държавен заем?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнениеАз като един лаик, бих искал да запитам, дали някой може да ми обясни, защо ни е този дълг от 16 млрд.лева? Мислейки аз лаикът , ми изникват и други въпроси:
1. Защо не опитаме да повишим събираемостта на приходите? Вчера минфинчето рече,че към момента бюджета генерира излишък !
2. Ако толкова не можем да направим това по предходната точка, защо да не орежем разходи- администрация например?
3.Обясняват ми по БиТиВито, че тез пари за три години били, да рефинансираме текущ дълг.И хоп, нов въпрос - Що не ги теглим( любимата ми думичка от дупетати, които са в бюджетна комисия, синоним на " поемам нов дълг) дълг ежегодно да рефинансираме текущ такъв! Кажете, какво падежира в следващите три година, па да знаем!
4. На какви цени, ще го теглим тоз новия дълг?
5. Как миналата година 1 млрд. беше престъпление, а сега 16 млрд не са?
Та, ако може някой да ми обясни, та и аз лаикът от село да знам, що са ни сега тез 16 млрд лева и каква ще бъде ползата от тях?
Предварително благодаря!
Иначе държавата е фалирала и не може да си обслужва текущите дългове затова са решили че най-лесно нещата се решават с нов дълг след като номера с ПФ не мина
Ако и сега не мине се сещам за един 3 начин - Николетка го прогнозира вечеLast edited by Mito Karamitov; 19.02.2015, 12:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнениеАз като един лаик, бих искал да запитам, дали някой може да ми обясни, защо ни е този дълг от 16 млрд.лева? Мислейки аз лаикът , ми изникват и други въпроси:
1. Защо не опитаме да повишим събираемостта на приходите? Вчера минфинчето рече,че към момента бюджета генерира излишък !
2. Ако толкова не можем да направим това по предходната точка, защо да не орежем разходи- администрация например?
3.Обясняват ми по БиТиВито, че тез пари за три години били, да рефинансираме текущ дълг.И хоп, нов въпрос - Що не ги теглим( любимата ми думичка от дупетати, които са в бюджетна комисия, синоним на " поемам нов дълг) дълг ежегодно да рефинансираме текущ такъв! Кажете, какво падежира в следващите три година, па да знаем!
Та, ако може някой да ми обясни, та и аз лаикът от село да знам, що са ни сега тез 16 млрд лева и каква ще бъде ползата от тях?
Предварително благодаря!
1.Защото трябва да ударим по нашите хора и контрабандата - нЕма как да стане.
2.Как бе? Всички държавни чиновници са назначени по партийна линия и папкат без да работят. Пък и протести ще организират! Знаеш ли какво са 100 ядосани чиновника?
3.Щото лихвите сега били ниски, пък после не се знае.То и сега не можем да изтеглим 16 млрд лева накуп, тази година към 8 са предвидени.
4.3-3,5% - по-скоро 3,5
5.Еволюция, братче
Коментар
-
Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнениеДо колкото ми е известно за ПИБ те си върнаха първите 300 млн. лв. още миналата година и им остават 900 млн. лв., които ЕК им определи в плана си да ги върнат до май 2016 г.
Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнениеТук изобщо ПИБ и парите за тях нямат нищо общо, защото са от заем от частни институции и са сложени на депозит в банката, по който си плащат лихви и държавата печели от това.
p_trade, новия дълг е около 7млрд лв. (16-(11.7-1.7-1-0.3)) - това са уж падежиращите 11.7 с извадени 1.7 BG15, 1 за ПИБ и 0.3 от неизтеглената емисия, и като се замислиш още колко скрити неща има...
Коментар
-
Аз като един лаик, бих искал да запитам, дали някой може да ми обясни, защо ни е този дълг от 16 млрд.лева? Мислейки аз лаикът , ми изникват и други въпроси:
Предварително благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнениеИ ти ли се подведе по финансовите безсмислици на Гечев? Така разбърка главата на хората с напъните си за евтини политически дивиденти на база стъкмистика, че вече никой не знае какво говори и за какво всъщност става въпрос. До колкото ми е известно за ПИБ те си върнаха първите 300 млн. лв. още миналата година и им остават 900 млн. лв., които ЕК им определи в плана си да ги върнат до май 2016 г. Тук изобщо ПИБ и парите за тях нямат нищо общо, защото са от заем от частни институции и са сложени на депозит в банката, по който си плащат лихви и държавата печели от това. Не са от облигации.
Гечев не го понасям.
900 млн на ПИБ били от частни институции?Кои са тези институции? МФ да не би?Last edited by andy2000; 19.02.2015, 12:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение"Приходът" от ПИБ предвиден ли е?
Не е вярно за КТБ, там длъжник вече ФГВБ, а той може да ги върне със заем/вноски от Търг. банки , чиито р-р определя ФГВБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеПИБ висят с едни 900 милиона до 2016.
КТБ в момента го опоскват и оттам нямам големи очаквания - едни 100-200 милиона я върнат, я не.
Не е вярно за КТБ, там длъжник вече ФГВБ, а той може да ги върне със заем/вноски от Търг. банки , чиито р-р определя ФГВБMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЩо ми се струват платени?
МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ПОГАСИ ГЛАВНИЦАТА И ЛИХВИТЕ ПО ЕМИСИЯТА ГЛОБАЛНИ ОБЛИГАЦИИ, ДЕНОМИНИРАНИ В ЩАТСКИ ДОЛАРИ, С ПАДЕЖ 15.01.2015 г.
http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8798
Тези 1,5 млрд евро мостово и 300 те милиона от септември няма ли да се връщат поетапно от ПИБ , или поне 900 милиона лева от тези 3,3 млрд лева?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеКой да ти върне? Фондът за гарантиране на влоговете мислиш ли че има останали пари в него? Отделно вечера се каза, че КТБ още е далеко от ликвидация и връщане на парите към фонда, там фонда няма да стъпи близките 2-3г., поне.
А за ПИБ в този форум не следва да се говори, че трият бързо. Последно по спомен мисля че им разсрочиха помощта до края на 2015г., защото не могат да я върнат по-рано.
КТБ в момента го опоскват и оттам нямам големи очаквания - едни 100-200 милиона я върнат, я не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеТези 1,5 млрд евро мостово и 300 те милиона от септември няма ли да се връщат поетапно от ПИБ , или поне 900 милиона лева от тези 3,3 млрд лева?
А за ПИБ в този форум не следва да се говори, че трият бързо. Последно по спомен мисля че им разсрочиха помощта до края на 2015г., защото не могат да я върнат по-рано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеВелчевите не ги ли платихме вече?
МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ ПОГАСИ ГЛАВНИЦАТА И ЛИХВИТЕ ПО ЕМИСИЯТА ГЛОБАЛНИ ОБЛИГАЦИИ, ДЕНОМИНИРАНИ В ЩАТСКИ ДОЛАРИ, С ПАДЕЖ 15.01.2015 г.
http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8798
Тези 1,5 млрд евро мостово и 300 те милиона от септември няма ли да се връщат поетапно от ПИБ , или поне 900 милиона лева от тези 3,3 млрд лева?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнениеРадке, а защо се отложиха според теб
Патриотите са им набили канчетата ГРОБАРИТЕ и сега им трябвало време да мислели
Радке, Радке, пази боже от продажници и платени драскачи
Коментар
Коментар