If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
иначе аз съм разочарован,да - очаквах поне 200 х гласа общо отвън - но от друга страна съм доволен - допринесъл съм и аз с нещо малко за това,( не само тук) , не съм само мрънкач-диагностик, чувствам се част от решението и Гражданин
Изборните секции в чужбина достигнаха рекорден брой
402 са разкритите до момента изборни секции в чужбина, което е абсолютен рекорд и надхвърля дори най-смелите прогнози на външното ни министерство. Това е почти двойно повече в сравнение с миналогодишния парламентарен вот на 12 май, когато отвориха врати 227 секции. През 2009 г. броят им беше 274. Днес - 9.9.2014 - приключва подаването на заявления за гласуване зад граница и ще стане ясен окончателният брой на местата за вота.
Голяма радост, голямо нещо.
В чужбина за ДПС са гласували 59938 души. Това носи 5 мандата за ДПС.
За ГЕРБ са гласували 38868 души. Това носи 3 мандата за ГЕРБ.
За РБ са гласували 15523. Това носи един мандат и малко отгоре.
Ако това си искал, РАДВАЙ СЕ!
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
402 са разкритите до момента изборни секции в чужбина, което е абсолютен рекорд и надхвърля дори най-смелите прогнози на външното ни министерство. Това е почти двойно повече в сравнение с миналогодишния парламентарен вот на 12 май, когато отвориха врати 227 секции. През 2009 г. броят им беше 274. Днес - 9.9.2014 - приключва подаването на заявления за гласуване зад граница и ще стане ясен окончателният брой на местата за вота.
Вероятно ще открием рекорден брой секции в чужбина за парламентарните избори, каза в петък пред БНР говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Той очаква засилен интерес към участие в изборите от страна на българите в чужбина.
За разкриването на секция в чужбина са нужни поне 20 заявления за населените места, в които има дипломатически мисии на България. В останалите трябват 40 заявления. Там, където на избори през последните 5 години е имало секция, в която да са гласували поне 100 души, отново трябва да се открие такава.
Българите в чужбина имат още четири дни да заявят желанието си да гласуват извън страната – срокът е до 9 септември включително.
българите в САЩ подават заявления с темп около 70 нови на ден! И темпа се ускорява !! САЩ - 806 заявления дотук
това е голям успех за пасивната ни досега нация
Обръщам се към всички българи в чужбина посещаващи форума - а и към всички други които имат близки, приятели, познати в чужбина и ЖЕЛАЯТ да ги информират какво могат да направят за да имат възможността да гласуват в чужбина - което е затруднено и скъпо, ако нямат посолство или консулско представителство наблизо.
Сега, до 9-Септември МОЖЕТЕ да направите минималното усилие да подадете електронно заявление за гласуване в секция извън страната на сайта на ЦИК, отнема около 5 минути. Необходим е валиден документ(адрес) за самоличност от МВР.
Резултатът от успешно прието заявление се показва почти веднага пак в сайта на ЦИК, като се виждат брой подадени заявления по страни -- региони/градове/щати и три имена на подалият заявлението.
Условието да се открие избирателна секция е да бъдат събрани най-малко 40 заявления в града/района в срок до 9 септември 2014, 24:00 часа. Повече подробности може да научите на сайта на ЦИК, както и тук + ИНСТРУКЦИИ за попълването и кампания за подаване на заявления (ако искате да станете доброволец-координатор или член на евентуална секция за вашия град ).
Българските граждани, живеещи или временно пребиваващи в чужбина в деня на извънредните парламентарни избори на 5 октомври 2014, имат нужда от изборна секция в тяхна близост, в която – ако пожелаят – да могат да гласуват в деня на изборите.
- Заявлението не обвързва със задължение да се гласува. То служи предимно за отваряне на изборна секция.
- Заявлението е израз на солидарна подкрепа. То дава шанс на сънародниците ни, живеещи в чужбина, които имат желание в деня на изборите, да могат да упражнят правото си на глас в удобно за тях място
- Подаденото заявление не обвързва да се гласува в мястото, което е посочено в него. Може да гласувате в която и да е друга секция, в която и да е страна в чужбина (а и в България!! обаче с декларация и само по постоянен адрес (проверено лично на 5.10.2014)).
Коментар