IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да вземем заем от МВФ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен е объркан въпроса. Ясно е, че заеми ще ни трябват, било от МВФ или от друг източник. Няма начин, при толкова много дупки, трябва от някъде да се намерят пари за да се запълнят.
    По-важният въпрос е, че трябва сега да се действа и да се взема на ниска лихва докато света е наводнен с новонапечатани пари и лихвите са ниски. А не на зима като опре ножа в кокала да плащаме грешни пари за високи лихви.

Коментар

• Бедни ми ,Начефф
      толкова труд да кажеш ,че боко не може да измисли сам тази теза
      ами това са му казали,това приказва
      сега като разбере,чеса го насадили на пачи яйца
      друга песен
      ще запее
      жалко че го припознават за десен
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Има нещо дълбоко сбъркано и много тъжно дори и само поради причина, че се налага да обсъждаме една подобна теза, която при това се приписва (не без основание) на вероятния бъдещ премиер на Бг.

И още по странно е, че тази теза започна да се върти след бойковото посещение в САЩ. Кой какво му е казал там, той от своя страна какво е разбрал, ще остане обвито с мъгла. Странно е, че все пак в тази партия и в близкото му обкръжение има някакви що-годе финансово грамотни люде, които е редно да са му обяснили, че не е подходящо да говори тези неща.
        Само си представете следната картинка. Появява се Писмо за намерения, съпроводено от меморандум с някакъв жесток набор от от още по-жестоки политики и в следващия момент канят ББ в Брюксел за да обясни, какво е това и кое го налага.

По принцип и при някакви драматични обстоятелства не е необичайно и страни от ЕС, дори от Еврозоната са били подпомагани от МВФ, но никога зад гърба на Брюксел, а след съгласувана и водена от Брюксел процедура. Така поне си ги спомням аз нещата.
        Да не говорим, че е пословична и случката с Унгария, която намери начин предсрочно да си покрие ангажиментите по заем към МВФ и след това натъртено и не особено любезно ги е помолила да си обират крушите оттам. Е, за това се говори под сурдинка, естествено.

Още по-странно е, че обсъждането става на фона на изключително успешно финансиране на страната от пазара. Добре де, условноможе да се приеме, че идеята бойкова е били съобщена преди последната голяма емисия и за резултата и не е можело да се знае, поне не със сигурност.

Изглежда този човек си търси оправдание, както предполагат колегите. Той знае какво го (ни) чака и иска да има оправдания, като за пред хората. Странно е, че един такъв агресивно атакуван, затворен и убийствено нехаризматичен човек като Орешарски, нито веднъж не си потърси оправдание с бойко и герб. Много съм раздвоен в оценката на този факт, защото този човек изначално не буди особени симпатии и справедливото отношение налага да формираме непредубедено отношение към него.

От друга страна бб не спря да плаче до последния момент, буквално до преди сдаване на своята власт. Ужасно сбъркана поза заема този човек. От една страна той иска и съдбовно се нуждае от харесване и признание, прави неимоверни усилия в тази посока, а загърбва лесно предвидими неща. Победителят е силен, уважаван и боготворен, защото е успешен въпреки опитите на враговете му да му пречат.
        Няма ли някакви по-просветени хора, които да поговорят човешки с него и да опитат да му обяснят.
        Няма ли подлите и долни врагове, няма го и героят ББ.
        Иначе се изпада в едни трудно обясними раздвоения и противоречия, които в последна сметка постигат антиефект. Забележете как той понякога заема една особена героична поза, като дори издава напред долната си челюст ( като същински Дон Корлеоне) и говори като гръмовержец.
        Особено патетичен е когато се придвижва в група от своите и се чувства уверен. В този момент той изнася театрално двете ръце малко в страни от торса и започва да се движи с едно характерно поклащане, като изнася едноименни ръка и крак (дясна ръка и десен крак напред, после левите), а не обичайното разминаване на ръка и крак. Този маниер често се практикува от щангисти и други силоваци, като се върши с едно особено героично изражение на лицето. Някои от тях се чувстват задължени и да обяснят причината за това си движение: Копеле, нещо мноо съм заякнал напоследък! Трицепса така ми се е раздул, че не моа да си прибера ръцете до тялото!

Бил съм сред спортисти и силоваци и знам как мислят. На тях им е простено, обаче.
        А се предполага, че на бате бойко трябва да се намери койда му каже, че следва да положи максимални усилия за да има основание да се перчи с един друг мусукул, а трицепсите да опитва деликатно да прикрива.

И също да му каже, че не иде постоянно да се жалва от едно червенобузо, изнежено момче, което през целия си живот не е изпитало вероятно ни най-малка физическа несгода.
        Това убива героизма.

Но, все пак по един специфичен бойковски начин, по един атавистичен, почти варварски маниер, наш ББ е силно интуитивно същество.
        Вероятно това още не е залегнало като конкретна мисъл или теза в главата му, а по-скоро е едно огнетяващо чувство.
        Преди време в друга тема опитах кратко да събера нещата:
        Българското общество е тотално изчерпано откъм всякакъв род ресурси и не може да върви по-пътя на устойчивото развитие. За да не се стигне до спонтанен разпад на системата се налага постоянно засмукване на дълг. Точка

Оттам и варварската финансова идея за МВФ.

Коментар

• МВФ и съответното правителство играят играта лошо ченге - добро ченге. Напрактика МВФ е оправдание за правителството да прави непопулярни неща - като прехвърля вината на МВФ.

По времето на виденов като бяха МВФ тука все едно добре се развиха нещата

А тъпата мутра иска МВФ, точно за да може постоянно да играе доброто ченге. Изчерпа му се бедния репертоар за надъхване на гламавите му избиратели и сега иска едно добре забравено старо представление да спретне.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
            МВФ е един вид ограничаване на суверенитета и предаване на част от управлението на външен субект, подобно на валутния борд, но познавайки българските политици подобна загуба на суверенитет е по скоро положителна от колкото отрицателна

Ако зависеше от мен аз бих подал молба за юленство като нова федерална република в Германия и бих решил от раз всички мъки на България

Като резервен вариант може да станем с референдум катон на Швейцария
            ++++

Коментар

• МВФ е един вид ограничаване на суверенитета и предаване на част от управлението на външен субект, подобно на валутния борд, но познавайки българските политици подобна загуба на суверенитет е по скоро положителна от колкото отрицателна

Ако зависеше от мен аз бих подал молба за членство като нова федерална република в Германия и бих решил от раз всички мъки на България

Като резервен вариант може да станем с референдум катон на Швейцария
              Last edited by MZ/X; 09.07.2014, 22:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Ми на Бойко му требе.Нали се кани да управлява.Тоя път няма да му оставят 8 милиарда фискален резерв.А требе да крадне.
                След изказванията си от последните две седмици ще управлява, ама друг път.
                Лошото е, че такова правителство ни чака, че орел, рак и щука ряпа да ядат.

Наистина всеха да ми минават мисли от рода на "Да дойдат европейците" за една-две години, че да се спре тази разсипия, корупция и некадърност. Или поне да намалее значително. Нещо като политически борд, демек.

А иначе Костов го каза сутринта - като сме в ЕС, защо ще вземаме заем от МВФ?

Коментар

• Ми на Бойко му требе.Нали се кани да управлява.Тоя път няма да му оставят 8 милиарда фискален резерв.А требе да крадне.

Коментар

• Трябва ли да вземем заем от МВФ?

Трябва ли България да вземе заем от МВФ, както предлагат някои политици?

Да се вземат 5-6 млрд заем от МВФ. Това предложил Бойко Борисов на консултациите между партиите в Народното събрание, съобщи пред журналисти самият той след приключването им.
                    92
                    Задължително, защото България е пред фалит.
                    36.96%
                    34
                    Да, защото политиците са некадърни и трябва друг да ни сочи какво да правим.
                    8.70%
                    8
                    Не, България има нисък бюджетен дефицит и държавен дълг.
                    10.87%
                    10
                    Политиците не трябва да се изказват по въпроси, които не разбират.
                    11.96%
                    11
                    Предложението е чист популизъм, целящ да създаде усещане за нестабилност.
                    29.35%
                    27
                    Друго (посочи)
                    2.17%
                    2

The poll is expired.

Working...
                  X