IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отпуски с/у празници или и двете?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-скоро, покрай празниците, да се отикват задължително неползваните през годините платени отпуски, иначе да изгарят. Който НЕ ползва отпуски по празниците, съответно, да му се плаща по КТ и ще стане и вълкът цял, и агнето-сито.
    Ама, ако НЕ ползваш отпуската, с плащането, неползваната отписка да се погасява "по давност".

Коментар

• Предлагам следното:

Когато има празник, да се отбелязва в най близката Събота или Неделя.
      Пример: 1 Май и Гергьовден - 1 май в Съботата /03.05./, Гергьовден в Неделята /04.05/. Чиста работа. Работодателите доволни, форумите спокойни.
      Как тази година 24 Май се пада в Събота. Не може ли за всички празници да е така.
      Чиста работа. Работодателите доволни, форумите спокойни.
      Преди работехме 6 дни в седмицата и какво, умряхме ли? Но най си е добре да се закръгли работно време на 10 часа на ден, че по-лесно се смята надницата.
      Работодателите доволни, форумите спокойни.
      А отпуски въобще да няма. Поне в частния сектор. Или само 5 дни е най-добре.Така всеки ще иска да е работодател и тогава няма да има време за форуми.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
        Нищо ляво няма в разбиранията ми, просто съм против уж да има празници и да почивам, а после да бъхтиш двойно. Както се каза: или да има истински празници, или като не може да махнат измислените 20 дни отпуска и да оставят по 5 дни на година. Аз работя в частния сектор и съм успявал да взема не повече от 10 дни на година отпуск. Тези 20 дни никога не съм успявал да взема, няма и да успея. Защо да крием че това е така, а не кажем че няма 20 дни отпуск а има 5 дни и всички да си ги ползват?
        Лявото си е ляво. Ако не ТИ вземаш решението /ама ОКОНЧАТЕЛНОТО!/ кога и дали да ползваш своята отпуска, каквото и да ми думаш, не можеш да промениш факта, че си продал времето и труда си другиму и той, даде ли-ползваш, не даде ли...ТОВА е ляво. Приказките на всякакви партии са прах в очите и кал по ушите.
        Last edited by Pyramid; 13.05.2014, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от s3 Разгледай мнение
          Не брой всички за прецакани да работят на частни. Много народ си работи на държавни работи и си ползва редовно отпуските. Катърите които изкарват парите в частния бизнес те са свикнали да опъват, затова да траят.
          добре се посмях

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
            Нищо ляво няма в разбиранията ми, просто съм против уж да има празници и да почивам, а после да бъхтиш двойно. Както се каза: или да има истински празници, или като не може да махнат измислените 20 дни отпуска и да оставят по 5 дни на година. Аз работя в частния сектор и съм успявал да взема не повече от 10 дни на година отпуск. Тези 20 дни никога не съм успявал да взема, няма и да успея. Защо да крием че това е така, а не кажем че няма 20 дни отпуск а има 5 дни и всички да си ги ползват?
            Не брой всички за прецакани да работят на частни. Много народ си работи на държавни работи и си ползва редовно отпуските. Катърите които изкарват парите в частния бизнес те са свикнали да опъват, затова да траят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Тук, като ви гледам, все хора с леви разбирания. Лошо няма но, някой от вас поставял ли се е на мястото на дребния бизнес? Зимата - студено. Лятото-горещо. Есента-влажна, пролетта-мека...Абе, кога ще се работи?

Коментар

• Тук, като ви гледам, все хора с леви разбирания. Лошо няма но, някой от вас поставял ли се е на мястото на дребния бизнес? Зимата - студено. Лятото-горещо. Есента-влажна, пролетта-мека...Абе, кога ще се работи?

Коментар

• Насила хубост не става. Защо не погледнем развитите страни като Гръцко, например?
                  Още един глас против отработването, миналата седмица бачках като за две седмици за да свърша цялата работа от празниците.
                  Защо не се направи като ще има почивки, да е като в Италия? Идва Август и всички затварят за месец?

Коментар

• Обаче, тези отпускарски върволици удариха бизнеса. А после, що нямало това, що не било добро онова...Някои неща си изискват ритъм ама като има разни пишман-държавници да се врат насам и натам, дето не им е работа, и да опитват с чужда пита помен да правят и европейски /че и парламентарни/ избори да печелят на гърба на данъкоплатеца, си е просто отврат.
                    Отделно, след 3-ти ден почивка, като те емне саклетът-кошмар.
                    Затуй, викам, занапред такива дъълги-предълги поредици да ползва само, който си е пуснал отпуска. Пък и по-малко ще се трупат.

Коментар

• Аз съм изцяло против тази глупост с отработването. Какво като празника се пада в четвъртък? Ами да се почива само в четвъртък, а не да се дава и петъка, а после да работиш някоя събота. За мен е проблем, в събота детските градини и яслите си работят както си решат. Е да си свободен човек, мислещ само за почивки и екскурзии, ОК, ама у нашата държава има и хора със семейства и деца.

Коментар

• Като цяло идеята е добра, но не и при нас.
                        Защото, у нас се дават едни камари с празници, като последния път 6 почивни дни, и после ти вземат здравето да наваксаш изостаналата работа след празниците. Отделно отработваш едната камара дни.
                        Така че не съм съгласен. А варианти много. Навремето, около 80-та година се работеше и в събота, преди да преминем към 5 дневна седмица. Добре, добре се работеше, но после и се почиваше. Сега се работи 5 дена в седмицата, обаче ако почиваш после ти го изкарват през носа и съжаляваш че си почивал. Като не може да си ползваме отпуските, поне да ги намалят от 20 дена на 5 за годината и всички да са доволни.

Коментар

• Отпуски с/у празници или и двете?

Преди време все ми се струваше, че много празници накуп не е на добро но, последната година, съвсем отвътре видях, що е то 10 дни накуп безделие.
                          Преди малко, поглеждам из руския нет и виждам ето това.Често съм се смял от сърце на хрумките на ВВ Жириновски, ала намирам последния /или производни от него/ варианти твърде смислен. Затова, се питам: Дали, ако в България почивните "маратони" бъдат заменени от отикване на натрупани, застъпили се опашки от неизползван отпуск, докато останалите имат просто правото да се трудят с/у двойно, както е в КТ регламентирано, възнаграждение, няма да решим повече проблеми, отколкото да създадем? Защото, не бе "загрижено" правителство, не бе чудо. Е не бяха грижи, ами напаст божия...
                        Working...
                        X