IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безусловният базов доход – икономически абсурд или възможна реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
    Във Швейцария предложението е за 2500 франка ББД месечно на всеки пълнолетен швейцарец.
    То предложения много. Скоро в Швейцария имаше референдум, да не може в една фирма да има разлика повече от десет пъти, между най-ниската и най-високата заплата. Това ако го предложат у нас, веднага мъдрия български народ ще го приеме, даже 10 пъти е много, тука до 2-3 пъти и тва е. Да нема изедници, хранещи се с честната пот на пролетариата. Ама простите швейцарци, взеха та го отхвърлиха. Прост народ ти казвам, за това и ще си останат Швейцария и ще могат само да гледат със завист солидарният Български народ и да цъкат с език.

Та така с предложенията в Швейцария, там има по около 120-160 предложения всяка година, щото са толкова зле, че не могат да си намерят свестни лидери, кат нашите да ги управляват мъдро, та им се налага да се допитват за кво ли не до народа: за данъци, дали да строят джамии, очевидно и за ББД, ама те не приемат разумните идеи, малко ми е жал за тях, ама сами си го правят.

Коментар

• Императорът

За лесно може би е по лесно, но не е сигурно че те нас няма да разстрелят..полицията малко се страхува вече от тях и не случайно.За нас избора е - или да ги нахраним или да бъдем ние храната им !
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
        Сега може да не искаш, но утре може да те сполети злополука, да се разболееш, да изпаднеш в депресия или просто ще остарееш и няма да можеш да работиш!
        Ако разчиташ на спестявания не забравяй колко много хора фалират и няма никаква гаранция, че на теб ще ти се размине, но може и просто някой просто да ти открадне парите.
        Ами тогава ще си направи 1-2 застраховки и ще инвестира диверсифицирано за късните си години... но ПАК няма да си дава парите за паразитиращи кърлежи.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Точно така ! То е ясно че трябва да осигурим на циганите доход, защото иначе ще разфасоват и ж.п. линията и влака след като дрейлира..просто ще го дебнат в засада.
          Не е ли по добре дохода който им осигуряваме да не е обвързан и да не ги задължава да се въдят..щото те сега по задължение го правят.
          Не е ли сто пъти по-лесно и ефективно просто да ги разстрелваме?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
            Така както е тръгнало, чувствам, че утре мухльовците могат да поискат и ББС (безусловен базов секс). - да им се осигурява мадама три пъти в седмицата, понеже са мухльовци и не могат да навият някоя жена да прави секс с тях.
            А мухльовци също има много.
            Добра идея Без проблем ще се съберат един милион подписа

Коментар

• Така както е тръгнало, чувствам, че утре мухльовците могат да поискат и ББС (безусловен базов секс). - да им се осигурява мадама три пъти в седмицата, понеже са мухльовци и не могат да навият някоя жена да прави секс с тях.
              А мухльовци също има много.
              Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от kodiak Разгледай мнение
                Зашото какво значи социална държава ? Нищо повече от взимането от богатите и даването на бедните и зависещите.
                Даже по-скоро взимане от тези, които си плащат данъците (защото не всички богати си плащат данъците!) и даване на недопринасящите за бюджета (защото не всички, който получават от държавата, са бедни!)
                Don't work hard, work smart!

Коментар

• Snipe

Точно така ! То е ясно че трябва да осигурим на циганите доход, защото иначе ще разфасоват и ж.п. линията и влака след като дрейлира..просто ще го дебнат в засада.
                  Не е ли по добре дохода който им осигуряваме да не е обвързан и да не ги задължава да се въдят..щото те сега по задължение го правят.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Нека да ти го кажа по-кратко. Аз съм работещ, който има доход. Аз НЕ ИСКАМ част от този доход да отива за хора, които не работят. Не искам това да става под какъвто и да е начин: нито чрез данъци, нито чрез инфлация, нито чрез дълг за бъдещите години в които ще съм задължен да работя.
                    [IRONY]
                    Добре де, как не можа досега да схванеш, че като работещ за теб самия е по добре:
                    1. Да ти вдигнат данъците, защото по този начин се издържа държавата, пък и е по-справедливо.
                    2. Да се раздава ББД на всички, които не работят (щото ти си работиш и така или иначе го получаваш този доход)
                    3. Да не получаваш прекалено голяма заплата, че току-виж си забогатял и си тръгнал по лош път.
                    4. Да се печатат пари и да се поддържа инфлация, която да яде спестяванията ти, за да не ти остава друга алтернатива, освен да работиш до сетния си дъх (за да не тежиш на социалната система, а оттам и на държавата)
                    5. Самият премиер каза, че е напълно нормално той да взема назаем и да харчи, а после ти да плащаш. А това премиерът си е голяма работа, ша знайш.

В смисъл, така и така си балък (работиш и плащаш данъци), а някои така или иначе не им се работи, но пък искат да живеят добре. Защо трябва да гледаш в чуждото канче? Остави хората да си плещят безумията и се радвай, че си полезен за толкова хора.
                    [/IRONY]

Коментар

• kodiak

Въпроса не е дали искаме, защото играта се променя и долара като валута обвързана с петрола ще пострада и ще има голяма обезценка - не е възможно да няма такава, за да не се случи трябва да си останем в петролната ера и да продължаваме да бълваме въглеродни емисии - сиреч да димим като диваци. той въпроса не е дали, а по скоро кога.
                      Няма как да стане да си натрупаме пари и така да се обезпечим, защото те неизбежно ще се обезценят. Номера е поне тази система развъждаща циганите в БГ , развеждаща хиляди семейства в Ю Кей да даде фира, щото е тъпа...
                      D.Y.F-091066

Коментар

Нека да ти го кажа по-кратко. Аз съм работещ, който има доход. Аз НЕ ИСКАМ част от този доход да отива за хора, които не работят. Не искам това да става под какъвто и да е начин: нито чрез данъци, нито чрез инфлация, нито чрез дълг за бъдещите години в които ще съм задължен да работя.
                        Сега може да не искаш, но утре може да те сполети злополука, да се разболееш, да изпаднеш в депресия или просто ще остарееш и няма да можеш да работиш!
                        Ако разчиташ на спестявания не забравяй колко много хора фалират и няма никаква гаранция, че на теб ще ти се размине, но може и просто някой просто да ти открадне парите.

Коментар

• kodiak

Значи ти всъщност си за ББД, защото в момента понеже не е дефиниран и има една странна система която разпределя пари - дава на уж нуждаещите се.Ние просто не искаме да има такава система !!!!!
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Затова трябва да има ББД и да се изчисти системата за подпомагане.

Коментар

• Затова трябва да има ББД и да се изчисти системата за подпомагане.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Знам ли , казва ли ти някой от кога. Толкова струвал един безработен на системата им. Иначе всичко е обвито в мъгла, както и у нас.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X