IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Борисов и Цветанов кукловоди на протеста
    Пратиха агитки, за да предизвикат меле пред парламента

    МОНИТОР
    13.11.2013

    .............................
    ГЕРБ наели сръбски ултраси за обсадата на НС
    Сръбски ултраси, които да участват във вчерашната обсада на НС, са били наети от ръководството на ГЕРБ, съобщи вчера „Всеки ден”. По нареждане на Бойко Борисов и Цветан Цветанов над 30 души пристигнали в понеделник вечерта в София, за да се включат в челните редици на окупаторите.

    Националистите са част от младежите на движението „ОТПОР”, което свали режима на покойния Слободан Милошевич. В списъка с успешните „акции“ на наемниците вече е и вчерашният сблъсък между демонстранти и полиция край храм-паметника „Александър Невски”.

    За дейността на чужденците у нас отговаряли членове на младежката структура на ГЕРБ. Причината да се прибегне до участието на чужденци, представящи се за студенти у нас, била в липсата на български възпитаници на вузовете, готови на провокации за ескалиране на напрежението. Освен сърбите, ГЕРБ агитирали и представители на футболни фенклубове, които да нажежат обстановката около НС. Ултраси били забелязани пред Ректората да получават инструкции за окупацията още в ранните часове вчера.
    Крайно време е полицията да започне да си върши работата. Да арестува и да предава на съда всички, които нарушават законите.
    Това, което се случи вчера е МЕТЕЖ! Метеж срещу Конституцията! Нищо по-малко.
    Бръснатите глави, нападащи диво полицаите трябва да се озоват за дълго време в затвора.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Борисов и Цветанов кукловоди на протеста
      Пратиха агитки, за да предизвикат меле пред парламента

      МОНИТОР
      13.11.2013



      Йордан Цонев
      Депутати набедиха бившия МВР шеф Цветанов, че управлява протеста от Брюксел, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – буни народа през „Фейсбук”.
      Принципно идиотските твърдения на Данчо Ментата в изданията на Мамин Прасьо не се опровергават - нормалните хора нямат време за глупостите на капутите, дудуците и ибрикчиите...

      Цачева: Не студентите са окупатори, а управляващите
      http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...shtite-5998297

      От ЕНП подкрепиха протестите
      http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...estite-5998268

      Представители на ГЕРБ, ДСБ, СДС и ПП " Синьо единство" призоваха ЕНП да осъди "кървавите сблъсъци пред българския парламент между полицията и мирно протестиращите граждани и студенти".

      Българската опозиция е изразила загриженост за случващото се у нас и смята, че страната ни се отклонява от перспективата за силна и обединена Европа и демократичните ценности.

      От своя страна Жозеф Дол представи ситуацията в България пред делегатите на партиите-членки на ЕНП от целия ЕС. Дол е призовал българската десница да застане зад исканията на демократично мислещите си сънародници, които вече над 150 дни настояват за оставка на управляващите, и зад принципите и ценностите на правовата държава.

      Коментар


      • 70 души бяха арестувани във Франция, защото освиркали Оланд
        13/11/2013 09:100 commentsViews: 2

        Франсоа Оланд, 70 души бяха арестувани във Франция, защото освиркали Оланд

        Оказва се, че арестите на недоволни от властта граждани не са присъщи само на Турция. По време на церемония за годишнина от края на Първата световна война днес в Париж са били арестувани 70 души, които освиркали френския президент Франсоа Оланд, предаде АФП, цитирана от БТВ.

        В освиркването и виковете “Оланд оставка” и “Оланд, не искаме твоя закон” участваха предимно крайнодесни и противници на налагането на нови екотакси. Според АФП призивите за проваляне на церемонията, при която президентът трябваше да положи венец и да подхрани вечния огън при гроба на незнайния воин до Триумфалната арка, са циркулирали в интернет още от снощи.

        Необичайният протест е свързан с рекордно ниския рейтинг на френския президент. Французите стават все по-недоволни от лошото икономическо състояние на страната, високите данъци и растящата безработица.
        Източник: europe.actualno.com

        МУТРОКАНДИТ ОЩЕ ЛИ КЪНТИ ЗАЛПА НА АВРОРА В МУТРЕНСКИТЕ ВИ ГЛАВИ- КАК СПАХТЕ СЛЕД БОЯ И ЕБ..ТО КУ..ВИ НА БОКО
        ГОСПОДАРИТЕ ВИ ОТ СИК- ГЕРБ НАЛИ СА СИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП

        Коментар


        • Гледам по телевизията Станишев и ми се повръща.

          Гледам Цецка Цачева след това и ми се додрайфа.

          Нагли, нагли, нагли....

          Станишев преди малко каза нещо много интересно и вярно в парламента:

          "Окупация на парламент в една демократична държава е невъзможна"

          Прав е Станишев - България не е демократична държава, България е държава на монополите и олигарсите, и затова цялата политическа клика трябва да бъде изритана и право в затвора.

          Коментар


          • Борисов и Цветанов кукловоди на протеста
            Пратиха агитки, за да предизвикат меле пред парламента

            МОНИТОР
            13.11.2013



            Йордан Цонев
            Депутати набедиха бившия МВР шеф Цветанов, че управлява протеста от Брюксел, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – буни народа през „Фейсбук”.
            Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов прозират като кукловоди на протестите срещу законно избраното правителство, които вчера ескалираха до сблъсъци пред парламента.

            Двамата опитаха да разиграят за втори път един и същи сценарий. След сблъсъците от нощта с белия автобус през лятото, пратени от тях провокатори се пробваха да повторят ексцесиите и при вчерашното извънредно заседание на НС, на което трябваше да бъде обсъдена на първо четене бюджета за 2014 г. Борисов и Цветанов отново знаково липсваха от парламента именно в миг, в който атмосферата се нажежи.

            „ГЕРБ са довели футболни агитки пред парламента, за да се предизвикат сблъсъци”, констатира шефът на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. Той подчерта, че

            се повтаря сценарият от лятото

            който се разигра при гласуването на промените в бюджета за 2013 г. - ексцесии и бити хора. „Имаше откровен сценарий да се ескалира напрежение и откровено агресивно поведение от страна на протестиращите”, коментира и зам.-шефката на НС Мая Манолова, която определи поведението на опозицията като изключително безотговорно. Нейни колеги пък обърнаха внимание върху факта, че винаги когато има размирици, Борисов и Цветанов не са в НС. Бившият МВР шеф изчезна от България с обяснението, че ще участва в заседанието на парламентарната асамблея на ЕНП в Брюксел. Борисов пък не се появявал в НС от десетина дни.

            В синхрон с окупацията навън вчерашното заседание на парламента започна с напрежение, породено от опозицията, чиито депутати отказаха да се регистрират, скандираха „Оставка”, тропаха по банките и

            показно напуснаха пленарната зала

            Там бе оставена само бившата здравна министърка Десислава Атанасова, за да поддържа дебата за бюджета на НЗОК за 2014 г. Останалите били изпратени от ръководството на ГЕРБ извън сградата, за да се снабдят със снимки от протеста, на които се виждат хора с наранявания в резултат от сблъсъците с полицията.

            Преди обявената за 10,30 часа студентска окупация на парламента той бе обграден от полиция, която охраняваше периметъра. Металните огради, зад които бяха органите на реда, минаваха покрай храм-паметника „Александър Невски” и почти стигаха до улица „Оборище”. Минути след 10 часа пред парламента имаше не повече от петдесетина протестиращи, които скандираха „Оставка”. Техният брой се увеличи, когато „ранобудните студенти” тръгнаха от сградата на Ректората и се присъединиха към протеста. Студентите, сред които се забелязваха и хора на по над 30 г., успяха да пробият полицейския кордон, но бързо бяха спрени от втората линия униформени.

            Нещата утихнаха за около час, след което напрежението отново ескалира и срещу униформените полетяха ролки с тоалетна хартия, пръчки праз лук и шишета с минерална вода. Близо до блокадата на ул. „Раковски” протестиращите студенти откъртиха пейка, с която се опитаха да изтласкат служителите на МВР. Те бяха

            предупредени да не нарушават реда

            защото в противен случаи ще се наложи полицията да използва „помощни средства”. Апелът обаче още повече разяри демонстрантите и те влязоха в сблъсъци с органите на реда, като се хвърляха срещу полицейските автомобили и лягаха пред тях.

            През това време няколко души бяха забелязани да раздават минерални води и вафли на протестиращите. Други пък обикаляха с мегафони и им казваха къде да застанат. „Не разваляй строя, стой на веригата”, разпореждаше се млад мъж, когато по ул. „Оборище” се появи бял автобус, който да изведе депутатите.

            Част от протестиращите предположиха, че именно от ГЕРБ дирижират протестите, финансирайки и ръководейки включително вчерашната акция. Парите, които инвестирали, според тях били от

            контрабанда и рекет по време на 4-годишното управление

            на кабинета „Борисов”. Както е известно, в ролята на касиер, раздаващ пари на студенти, участващи в окупацията, бе един от най-често лансираните пред камерите хора - „ранобудният” Ивайло Динев. Възмутените от очевидната организация на вчерашния митинг се дистанцираха от платената от Борисов и Цветанов агитка, целяща провокиране на безредици.

            По време на мелето беше задържан мъж, който се оказа, че е криминално проявен и издирван. По-късно с белезници се оказаха още четирима души.

            Малко преди 16 часа заседанието на НС бе прекратено и депутатите от БСП и ДПС започнаха да напускат сградата. Униформените им осигуриха коридор откъм БАН под дъжд от пиратки. Стигна се и до поредния сблъсък. Избраниците от ГЕРБ обаче останаха още половин час в сградата, като зам.-шефът им Красимир Велчев ги събра, за да получат инструкции. Герберите се изнизаха, след като от северната страна на НС напрежението утихна вследствие на струпването на протестиращите откъм БАН. Самият Велчев прояви кураж, като си тръгна пеш.
            ГЕРБ наели сръбски ултраси за обсадата на НС
            Сръбски ултраси, които да участват във вчерашната обсада на НС, са били наети от ръководството на ГЕРБ, съобщи вчера „Всеки ден”. По нареждане на Бойко Борисов и Цветан Цветанов над 30 души пристигнали в понеделник вечерта в София, за да се включат в челните редици на окупаторите.

            Националистите са част от младежите на движението „ОТПОР”, което свали режима на покойния Слободан Милошевич. В списъка с успешните „акции“ на наемниците вече е и вчерашният сблъсък между демонстранти и полиция край храм-паметника „Александър Невски”.

            За дейността на чужденците у нас отговаряли членове на младежката структура на ГЕРБ. Причината да се прибегне до участието на чужденци, представящи се за студенти у нас, била в липсата на български възпитаници на вузовете, готови на провокации за ескалиране на напрежението. Освен сърбите, ГЕРБ агитирали и представители на футболни фенклубове, които да нажежат обстановката около НС. Ултраси били забелязани пред Ректората да получават инструкции за окупацията още в ранните часове вчера.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Роберт, ми те тези 30 000, които комунистите разстреляха веднага след като дойдоха на власт през 1944 година са разстреляни без съд и присъда бре. Къф Чърчил, кво международно положение, кви 5 лева. В целия свят ги знаят комунистите, като най големите кръволоци.

              Доказаха го и снощи, като насъскаха полицията срещу хората !!!
              Кой комунисти Иван Костов или Бойко за тях ли говориш.
              А туй за 30 000 откъде го разбра Ти ли ги брой или една жена каза.
              И не приемай пропагандата за чиста монета.
              Без съд и присъда са убивали и в Франция и в Белгия, мой човек.
              Ама сега никой не се хвали с това.
              Затворили са страницата и вървят напред.
              Само малоумници пускат тази стара плоча.
              Твойте демократи изгониха от България 2 000 000 българи , а колко убиха с мизерия никой не може да каже.Сигурно са повече.

              Коментар


              • Политика (архив до 19.03.2014 г.)

                http://www.novini.bg/news/166063-%D1...%B8%D0%BC.html
                "Начинът да гледаш право в Слънцето,без да ослепееш е ти самият да светиш..."
              Working...
              X