IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Yavor Dachkov
    Окупаторите дезертираха безславно. Целия протест на ГЕРБ и Прокопиев прилича на гладната стачка на Едвин Сугарев - кич, психопатия, много шум и накрая едно нищо!


    "Ранобудните студенти" обявиха блокадата на СУ за успешна - Vesti.bg
    www.vesti.bg
    "Ранобудните студенти" взеха категорично решението, че е дошло времето тези сили да се насочат пряко на правилното място - Народното събрание, се посочва в съобщение ............................................

    Коментар


    • Hashtag-bg.com

      Местан: Борисов дължи много отговори
      hashtag-bg.com
      Снимка: БГНЕС “Мракът снощи не можа да прикрие променения профил на протестиращите. Снощи законодателният орган на страната беше атакуван от ултраси. Това няма...

      МУТРОТРОЛОВЕ НА СИК- ГЕРБ- ВЪРВИ ЛИ ВИ НАДНИКА

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Така трябва...
        бързата процедура и 10 дни обществено полезен труд....
        поне да има полза от тях....
        П.П. същите ..търсени от МВР са се скрили в СУ .... в някоя землянка..
        Специално за Монти:

        Списък на лъжите, в които повярвахме
        http://reduta.bg/v2/article/%D1%81%D...85%D0%BC%D0%B5

        1.Красивото е грозно. Напук на многовековната вяра на човечеството от Платон до Йовков, че красотата е добро, в България се оказа удивително лесно да докажеш обратното. „Те са млади, умни, красиви, образовани, интелигентни, вдъхновени, лъчезарни, усмихнати, мили, културни, артистични, симпатични. И сити,” написа Велислава Дърева десет дни след началото на протестите през юни. Така на протестиращите беше залепено обидното клеймо „красиви”. Всъщност, метафората, че „красивият човек е протестиращ” беше изречена от писателя Георги Господинов, по аналогия със собствените му думи, произнесени няколко години по-рано: „четящият човек е красив”. Срещу последното не помня някой да е възразил. Но пък „красотата на протестиращите” предизвика толкова грозна ярост и злостно оплюване, че всички спонтанно и смутено се засрамихме от нея. Предизвиквала разделение. Защото не всички хора са красиви, така е. Както и не всички са четящи. Разделение. За някои чуждата красота е обект на възхищение, а за други - обект на завист. Разделение.

        2. Умните са глупави. Може и да са „интелигенция” (студенти, преподаватели, артисти, висшисти), обаче са глупави и наивни. Наивни са, защото искат нещо, което никъде го няма – морал, почтеност, истинска демокрация. И всъщност, що за искания са това?! Наивни са, защото дори не разбират, че обслужват нечии интереси, дирижират ги кукловоди, яхват ги партии, злоупотребяват ги интереси. И не, не цитирам само обслужващите властта медии – позицията на “умния” скептик е най-модната в момента, за да бъде удобно заменена в последствие, каквото и да се случи, с „аз нали ви казах”. А умните, те си замълчаха – защото бяха уверени, че са прави;, защото се усъмниха колко наистина са умни, дали пък да си твърде умен не вреди и като са толкова умни, защо сме на тоя хал. И за да няма разделение.

        3. Моралът се продава. Естествено, че протестиращите са платени. Кой прави нещо безплатно у нас? Особено пък ако това струва месеци от живота му и може да му струва я работата, я разкървавена глава. И не, това също не е просто пропагандна теза от медиите – огромно количество хора наистина не биха си мръднали пръста безплатно, независимо от целта; не биха загубили съня си, ако трябва да обслужат нечий интерес, стига цената да е добра; не вярват в никаква идея, която не може да бъде остойностена и осребрена. И няма цена (или пък има?), на която да повярват, че някои са идеалисти безплатно. Как да им се сърдиш, обаче, когато някои се държат, все едно протестите са работното им място? Всички ние, които прекарахме лятото на площада знаем, че мнозина спряха да ходят на протестите именно заради усещането, че някой се опитва да ги организира. А те искаха да са там безплатно и спонтанно. Но никой нищо не каза, замълчахме си, за да няма разделение. И защото, помислихме си, каузата е по-важна от някакви си личности. Ама не помислихме, че личностите може би не знаят това.

        4. Протестите нямат кауза. Не може да се иска оставка на правителството по морални причини. Това да не ви е детската градина? Какво значи повече морал в политиката? Моралът е човешко качество, няма морал в политиката, нито пък в правото. България е най-бедната страна в ЕС, а само у нас протестите са за морал, не за пенсии и заплати. Моралът яде ли се, пие ли се? „Те не протестират за цени. А за ценности. Нямат проблеми с цените. А с ценностите.” (В. Дърева) Следователно, протестите не са спонтанни, а манипулирани, инспирирани, платени. Защото само ситият може да има достойнство. А може ли изобщо достойният да е сит? Разделение. Ситите - на площата, достойните- във Фейсбук.

        5. Протестите са десни. „А най-доброто доказателство за десния характер на тези марширувания е, че никой от организаторите им така и не постави дори и най-минималистично социално искане. Никой не споменава за необходимостта от достойно заплащане на труда, от по-високи заплати и пенсии. По цял свят искрено протестиращите хора поставят именно такива искания, само нашите протестъри се гнусят от тях.”(П.Волгин). И другата гледна точка (защото е важно, ако съдим по медийното встрастяване): протестите, революциите, окупациите са леви по същността си действия, пък ние (искаме да) сме десни и не са ни по сърце. Плурализъм. Разделение.

        6. „Социалното” е морално. И материално. Вследствие на горното: протестът щеше да е морален, ако имаше социални (материални) искания – за по-високи доходи, детски надбавки, стипендии, работни места. Социалното е материално, то се изразява в това всеки да има троха хляб повече, а не всички заедно да са социум. Според речника: „социален” - който се отнася до живота на хората в група, в общество; който се отнася до отделните групи в обществото; който се отнася до общуване между хората. Според медиите: социални помощи, социални грижи, социално слаби. А обществено слабите не протестират, те зависят. Разделение.

        7. Легитимността е в бройката. Няколкостотин протестиращи не могат да говорят от името на народа. Дузина окупатори не могат да пречат на хиляди студенти да учат. Социологията е фалшива. Но както е казал Волфганг фон Гьоте, цитиран от професор Георги Фотев, “Няма нищо по-страшно от действащото невежество”. Затова, призовава професор Фотев, да просвещаваме! „Легитимността е самоосновна. Това са фундаменталните ценности без, които човешкото общество е немислимо и човекът е немислим. Легитимността не се доказва и не се опровергава, защото е въпрос на вяра и доверие между хората като човешки същества, тоест на човека като самоценност.” Ако сте разбрали, това, значи сте красиви, с извинение. Ако не- разделение.

        8. Легитимността е в прослойката. Легитимно е (морално е), когато протестират работниците и селяните, хората, които знаят какво е труд. Очевидно - за разлика от „интелектуалците”. Вие знаете ли какво е труд?, попита ме в едно телевизионно студио Радослав Каратанчев, член на БСП и треньор по тенис на дъщеря си. И ми обясни – ние блъскаме по топките от сутрин до вечер. Но и това не е просто теза, подадена на говорителите на статуквото от „Позитано”20 – огромна маса хора наистина вярва, че интелектуалният труд не е труд, защото от него не произлиза нищо, нито за ядене, нито за пиене, нито за каквато и да било прагматична употреба. Разделение, датиращо много преди протестите. Има-няма 60 години.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
          Докато не бъдат съдени и вкарани в затвора- Доган, Бисеров и Станишев, а БСП/БКП, ДПС и АТАКА - забранени, истинска демокрация в България никога няма да има!!!!
          Право думаш новобранец, точна така!
          Don't work hard, work smart!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Така трябва...
            бързата процедура и 10 дни обществено полезен труд....
            поне да има полза от тях....
            Аз се чудя защо полицията не използва сълзотворен газ и водни оръдия като всички останали демократични западнеовропейски държави

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              Вчера писах, че след бруталните сцени на милиционерски терор, следва извеждане на хора от домовете им.

              Ето от преди минути:


              Ранобудните студенти

              Полицията търси по домове и привиква разпознаваеми лица от протестите. Викат ги в полицията да дават обяснение.
              Така трябва...
              бързата процедура и 10 дни обществено полезен труд....
              поне да има полза от тях....
              П.П. същите ..търсени от МВР са се скрили в СУ .... в някоя землянка..

              Коментар


              • "....Интервю
                Единственият изход е да се проведат нови избори
                Три правителства са получили пари от ЕС за бежанци, но..."

                Разбирам, че си ЗА избори кирчо.
                Най-сетне ти дойде акъла в главицата.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Видно е, че съвсем си придобил стила на господаря си сикаджийската мутра Бойко.
                  ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ПП ГЕРБ
                  13-11-2013



                  УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ,

                  УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

                  Днес, въпреки новите железни огради около парламента, ПГ на ГЕРБ е в пленарната зала, за да не позволим на БСП, ДПС и Атака да прокарат тихомълком държавния бюджет. Тук сме, за да развенчаем мита за вашия „социален бюджет“.

                  Вчера управляващото мнозинство превърна площад „Народно събрание” в гладиаторска арена и окървави мирния протест на невъоръжените български студенти. Срещу цвета на нацията държавната машина изправи униформени със шлемове, щитове и палки. И докато в залата на парламента народните избраници от БСП, ДПС и Атака се упражняваха в риторика срещу насилието, ксенофобията и вандализма, навън полицията и жандармерията бяха пратени да охраняват гражданския мир с палки и ритници. Под прозорците ни, уважаеми колеги, децата ни бяха блъскани, удряни, бити и арестувани по жълтите павета. И тези срамни за демокрацията кадри, пропити с необяснимо настървение, обиколиха новинарските емисии и световните агенции.

                  Докато премиерът Пламен Орешарски захаросваше чуждите медии, че е освободил страната от страха и е форсирал инвестиционната активност, на площада пред парламента, ерозията на доверието в управляващото мнозинство достигна котата, отвъд която разложителните процеси са необратими. Докога ще сте слепи и глухи, г-да управляващи, за гнева на унизените и оскърбените, които шестват по улиците над 150 дни и които с погнуса произнасят дори имената ви. Ако все още имате съвест и свян – подайте си оставката и си идете! Не е нужно човек да изпие цялото море, за да се увери, че е солено. Не ви ли стига омерзението, с което студентите скандират ”Оставка” и ви отпращат по стъпките на Христо Бисеров?

                  Вие натикахте българския народ до ръба на пропастта и сега цинично наблюдавате как той се съпротивлява. Вашата лакомия за власт изкара българите по площадите и няма сила, която да ги укроти. Още по-малко, това може да стане с бой.

                  Парламентарната група на ПП ГЕРБ се обявява категорично срещу физическата саморазправа с мирно протестиращите български граждани, чиято единствена човешка претенция е правото на избор. Настояваме ръководството на МВР и лично вицепремиерът Цветлин Йовчев незабавно да се явят в Народното събрание и да отговорят от парламентарната трибуна – от какво беше продиктуван масираният десант на полицейски сили пред Народното събрание и да обяснят тяхното агресивно поведение?!

                  45 години един мракобесен комунистически режим ни хранеше с митове и цинично ни внушаваше, че властта с кръв се взема и с кръв се дава. И понеже за няколко месеца властта на социалистите в съдружие с ДПС и Атака тотално се дискредитира, не си правете илюзии, че може да я отбранявате с железни огради и палки. Римляните казват: Да получиш власт е случайност, да се откажеш от нея е доблест. Оставката на правителството е единственият полезен ход за държавата в момента и само тя може да спре това напрежение. Вдигнете си ръцете от студентския протест, не се превръщайте в узурпатори и диктатори, и не позорете страната ни. Всичко друго е форма на цинизъм и предателство към децата ни. Единственото и най-доброто, което можете да направите е да си подадете оставката незабавно!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Започваш съвсем да изпростяваш. Което е нормално предвид шефа ти сикаджията Бойко Борисов.
                    Открито писмо до незнайния българин


                    Eдвин Сугарев
                    http://www.svobodata.com

                    Те още не знаят, че вече са си отишли. Още не знаят, че вече ги няма, че обитават друга една България – тази от вчерашния ден. Че уютното на вид институционално битие, съществуващо благодарение на полицейските палки, е всъщност агонален гърч – отблъскващ и грозен.

                    Виж ги, братко мой – който и да си, където и да си – виж ги!

                    Те не разбират, че духът на свободата е вече извън бутилката, където го бяха натикали и затапили с близо седемдесетгодишни усилия.

                    Не разбират, че българинът е вече свободен – че ти си свободен, братко мой!

                    Не разбират, че мантрите им не работят, че на лъжите им вярват вече само тези, чийто живот е пропилян нахалост – и в чиито глави кънти още залпът на Аврора.

                    Не разбират, че когато надеждата излезе на площада, за нейните палачи вече няма място, че мародерите са останали без свое собствено царство – че трябва да си вървят, да си вземат дисагите и мускалите със заграбената наша пот – и да поемат по стъпките на прокудените от техните безобразия три милиона българи. По стъпките на Христо Бисеров, братя Галеви, Маджо, малкия Маргин и прочее подобни кретени.

                    Нищо не разбират те – и това неразбиране вече прозира. Вече пробива под повърхността на наглото спокойствие, което бяха навлекли като мантия на дадената сякаш веднъж завинаги власт. Вече се долавя потресът – потресът на хора, които са живели досега в изкуствената среда, сътворена от собствените им лъжи – и сега мигат с очички и недоумяват: ама какво искат от нас? Защо са тези крясъци, това думкане с тъпани, тези тълпи навън? Те наистина ли искат да се махаме? Как е възможно...

                    Питат се и не искат да повярват на очевидната истина: да, възможно е. Можеш да излъжеш част от хората, можеш за известно време да излъжеш всички трайно и сполучливо, да гарантираш чрез лъжите си тяхното покорство – но никога не можеш да ги излъжеш изцяло и завинаги.

                    Все някога ще се случи да вдигнат очи – и да видят, че царят е гол, и че дори не става дума за цар, ами за шушумига, за нещастен комунистически тъпанар. И тъкмо с тъпани се гонят тъпанарите – тези, които не разбират от дума, тези със забавеното развитие, обитаващи още пространството, в което вървеше лафът: тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем.

                    Да, с кръв. И кръвта е вече налице, капе по жълтите павета. А мародерите, които ни управляват, тъпанарите, дето не щат да си ходят, се правят, че няма такова нещо. Нямало насилие срещу студентите, щото милицията тъй била казала (не полицията, а именно милицията, чиято основна функция от 152 дни насам е да пази властта от тези, дето не я харесват – точно такава бе и основната функция на Тодор Живковата милиция!). Милицията – тази днешна Пития!

                    Виж ги, братко мой. Виж ги наистина. Премиерът Орешарски, който нямало да подава оставка, щото работел за доброто на нацията – и работел с четиригодишен хоризонт. Сергей Дмитриевич Станишев, лидер на БСП и ПЕС, и мандатоносител – щуращ се по задните входове на разни телевизии – в изпълнение на изобретената от него политика на задния вход, политика на стоманените заграждения, политика зад щитове и полицейски палки.

                    Йордан Цонев, който с кахърен вопъл обяснява, че протестиращите били футболни агитки, докарани от една мутра – и хич не си спомня как самия него го избраха бургаските мутри за местен лидер на СДС, и хич не се сеща, че ако ДПС реши да си реже опашката, ще трябва да отреже и него, щото с Христо Бисеров вървяха и вървят в комплект. Сестра Галева, която... но тук ще трябва да замълчим, ако искаме да бъдем джентълмени, тъй като благоприличното слово е твърде хилаво за нейния светъл образ.

                    Тези хора не са тук. Те живеят другаде. Обитават една паралелна реалност, която се силят да натрапят и като наше обиталище. Ако става с лъжи – добре. Ако не става, ще стане с насилие. Те не само са готови за него, те вече го прилагат, вече са в режим на диктатура. България вече не е дори фасадна демокрация, а страна, в която единствения реален ресурс на властта са полицейските щитове.

                    България от вчера можеше да бъде удържана чрез тях. България от днес не може. Това вече не е същата прокълната територия – и това не е същия покорен народец, който вместо пред Господ се кланяше пред селския казан за ракия – и изповядваше веруюто, според което преклонената главица остра сабя не сече. След студентския поход за справедливост и вчерашния окървавен протест България вече е друга. Усетила е вкуса на свободата, духа на бунта, щастието да се назовеш достоен. А след тези усети няма вече връщане назад.

                    Затова се обръщам към теб, братко мой, който и да си, където и да си. Това е твоят ден, това е нашият общ ден. Това е Ден на гнева – на напластявания с десетилетия безсилен, тровещ ни гняв – в твоята душа, в моята душа, в душите на всички ни.

                    Дай му път, освободи неговата енергия – за да може тази енергия да промени България. Защото – да, това е нашият ден, но ако го пропуснем, няма да имаме друг ден, няма да имаме друг шанс. Нямаме опори във вчера, нямаме да имаме опори и в мизерното утре, което би ни очаквало, ако се поколебаем сега, ако оставим други да протестират, други да се бият на жълтите павета за националното ни достойнство и общото ни бъдеще. Ако изоставим – не – ако предадем децата си – които възстанаха тъкмо когато нашата надежда бе угаснала и нашата воля бе сломена.

                    Това не трябва да го правим, братко мой. Ако искаме да се наричаме хора. Ако имаме корени в тази българска кръв, поена с кръвта на герои.

                    Затова се обръщам към теб. Зарежи делничните кахъри, зарежи страховете си, зарежи личните си стратегии за оцеляване. Те могат да почакат – съдбата на България е това, което не може да почака. Излез навън и вдигни очи – стига вече си зяпал в земята, има и небе над този свят, и само с хляб не се живее. Почувствай солидарността, почувствай братството в общото дело, застани рамо до рамо с младостта и бъдещето на страната си.

                    Помогни й да възвърне своето поругавано толкова пъти достойнство, помогни и да бъде наистина нормална държава, а не бестиариум и забравена от Бога територия. Помогни на нейните прокудени чада, които днес действително нази гледат – и тъкмо от нашето поведение зависи дали ще я приемат отново като своя родина. Знам, цял живот си стискал зъби, цял живот си се колебал – но сега е денят, реши се, прекрачи колебанията. Иначе някой ден ще се питаш защо си живял.

                    Спри работа, ако си работник, без да чакаш нещастните конформ-синдикалисти. Ако си професор, застани рамо до рамо със своите студенти. Ако си журналист, кажи не на лъжата. Ако си фабрикант, дай свободни дни на своите работници – те имат по-важна работа от твоите печалби. Ако си полицай, свали маската и щита. Ако си лекар, лекувай своите пациенти, но се опитай да помогнеш и в излекуването на България. Защото истината е, че тя е болна, много болна. Днес можем всички заедно да се справим с болестта й – утре ще стоим посърнали край смъртния й одър.

                    Това зависи от теб, братко мой, който и да си, където и да си. От теб, от мен, от всички нас. От нашата съпричастност към българското днес, която е и отговорност. И е нравствен дълг, от който няма как да избягаме – защото ако го направим, все някой ден ще разберем, че сме избягали и от самите себе си. Че сме кухи като мидени черупки, които времето стрива на пясък.

                    Коментар


                    • Интервю
                      Единственият изход е да се проведат нови избори
                      Три правителства са получили пари от ЕС за бежанци, но резултат не се вижда, казва евродепутатът Ивайло Калфин
                      Самуил Димитров
                      Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
                      Ивайло Калфин
                      - Г-н Калфин, вие няколко пъти казахте, че на България през годините са отпускани европейски пари по линия на бежанците, но не се знае къде са отишли. Какво намеквате?

                      - Имам предвид, че са отпускани доста средства. Например знаем, че с част от тях е построен центърът в Пъстрогор. Сигурно има и някакви други инвестиции. Но е много важно, особено сега, когато всички седят и чакат Европа да ни реши проблема, да се каже колко средства са получени и за какво са похарчени, за да знаят българските граждани какво се е случило през последните години и да се види дали са отишли там, където трябва.

                      - Т.е. вие подозирате, че не са отишли там, където трябва, така ли?

                      - Аз нямам сигурна информация. Ако имам, веднага ще го кажа. Но чувам от много разговори, че включително миналата година са отпускани средства, от които не се вижда резултат. По тази тема аз, като евродепутат, се опитвам да направя някакво проучване и да разбера какво е дадено, но при всички случаи няма нужда да се правим на разследващи депутати. Най-нормалното е правителството да каже.

                      - Нали знаете, че това правителство вероятно ще каже, че Цветан Цветанов ги е похарчил.

                      - Който ще да е. България е получила тези средства и затова е важно. Аз не отправям обвинения към сегашното правителство, но от него очаквам да извади тази информация. Не само предишното правителство е получавало пари, а и по-предишното, така че според мен за всички тези средства, които са отивали за бежанци, особено през последните 7 години от членството ни в ЕС, е редно да се знае.

                      - На практика се получава, че за 7 години отпускане на средства имаме един център в Пъстрогор, така ли?

                      - Има и други средства - например за технически средства на "Гранична полиция", за борба с контрабандата и т.н., но за тези, които са конкретно за бежанците, би трябвало да видим целия отчет.

                      - Как се справя България с бежанската криза?

                      - България започна късно да работи по този въпрос. Много отдавна имаше данни, че това може да се случи, въобще всеки, който следи събитията в Близкия изток, можеше да го види, не е нужно да е голям експерт. Разбира се, конфликтът в Сирия не беше прецизиран точно като дата, но можеше да се очаква задълбочаване на конфликта в Близкия изток и бежанска вълна към Европа, така че страната ни започна късно да се справя с този въпрос и за съжаление, с първите си реакции допусна доста популистки някои хора да започнат да се упражняват по темата. И това е поради една-единствена причина - държавата не успя да вдъхне доверие у гражданите, че е е способна да се справи с този проблем.

                      През последните седмици мисля, че вече се овладява процесът, обърнахме се към ЕС, поискахме помощ, поставихме там, където трябва, въпросите, започнахме да взимаме мерки вътре в страната, но трудно ще избегнем това първоначално впечатление, което се създаде у гражданите, че ние сме абсолютно неподготвени и импровизираме.

                      - От тези допълнителни 18 млн. евро, които Еврокомисията трябва да разпредели за държави, имащи проблеми с бежанците, какво може да очаква България?

                      - Трудно ми е да кажа, защото ще се разпределят по определени критерии, но от тях не бива да очакваме твърде много пари. Въпросът не е само до пари. И тези средства ще отидат за първоначално настаняване, за намиране на подслон, издръжка и т.н. Все пак ще бъде облекчен българският бюджет.

                      - Щом проблемът не е в парите, значи е организационен, така ли?

                      - С много пари няма да се справим, ако не се провежда адекватна политика. Реакцията ни е закъсняла и в началото беше изключително колеблива.

                      - Как оценявате факта, че партията, която крепи правителството, е тази, която говори най-много срещу бежанците и извлича най-големи дивиденти от това говорене?

                      - Много съжалявам, че се допуска българският парламент да зависи от добрата воля на "Атака". И смятам, че "Атака" умишлено ще използва проблема с бежанците и ще сложи край на този парламент тогава, когато реши. Но цената, която ще платим, е много висока. Защото се насажда действително противопоставяне, вече има и инциденти, които ще имат много тежки последствия за България, и това не е просто опасение по принцип, ние виждаме съвсем реална агресия, която вече е по улиците. Това е абсолютно недопустимо.

                      - Очевидно и вие сте привърженик на тезата, че "Атака" ще свали това правителство, когато й е изгодно...

                      - При начина, по който се държи ГЕРБ, ключът към правителството продължава да се държи от "Атака". За съжаление. ГЕРБ влезе в парламента, но заявиха, че са готови във всеки момент да излязат, така че дали ще има парламент, зависи от "Атака". Те използват подобни теми, които се използват абсолютно безогледно, в т.ч. и темата за земята. Ще натрупа малко дивиденти за сметка на българската държава тази националистическа партия и ще предизвика избори. Толкова по-жалко за партиите, които се оставят в такава позиция.

                      - Каква е адекватната реакция на другите партии тогава?

                      - Според мен единственият начин при тези резултати на вота е да се проведат нови избори.

                      - Хората от вашата партия няма ли да ви разжалват за тези думи?

                      - Партийното ръководство не е съгласно с това мнение, има и хора, които даже водят кампания срещу мен, но аз съм длъжен да го кажа. Сигурен съм, че връщане на ГЕРБ не е необходимо на държавата, и мисля, че българският гражданин няма да го допусне. Но в момента тази политическа нестабилност не е в интерес на никого. Трябва политическа смелост, за да водиш политическите процеси, а не да ги следваш.

                      - Къде в тази обстановка е мястото на студентските протести?

                      - Винаги е впечатляващо, когато студентите се вдигнат на протест, и според мен трябва да им се обръща внимание. Това, което не приемам, е окупацията на Софийския университет, защото след два месеца има сесия.

                      - Вие сещате ли се за начин да се протестира, без да се пречи на всекидневния живот?

                      - Аз не се сещам за такъв начин, но се сещам, че тогава, когато има достатъчно критична маса и достатъчно хора, за да падне едно правителство, то няма как да остане. В момента тази критична маса я няма, включително и в университета.

                      - Подозирате организация извън чисто идеалистичните подбуди на студентите, така ли?

                      - Естествено, че има организация, без това не стават протести. Проблемът е, че организаторите досега, и това унищожи първоначалния заряд на протеста, са скрити. Никой не посмя да излезе и да каже "Ние сме водещите, протестите имат политически искания". Няма как да има политически протест без ясно формулирани представители, искания и алтернативи. Затова падна и ентусиазмът.

                      - Кои са организаторите?

                      - Различни партии, които не са представени в парламента.

                      - За Реформаторския блок ли говорите?

                      - Аз говоря и за Реформаторския блок, и за хора, които не припознават ГЕРБ като дясно представителство, и аз напълно ги разбирам. Въпросът е, че за да свалиш едно правителство, което е току-що избрано, трябва да имаш много социална и обществена енергия. Виждаме, че протестите в София намаляват, а студентските са на много малко хора, които правят впечатление с това, че университетът е затворен.

                      ВСИЧКИ СА КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ, НО МУТРИТЕ СА НЕНАСИТНИ БАНДИТИ

                      Коментар


                      • Вчера писах, че след бруталните сцени на милиционерски терор, следва извеждане на хора от домовете им.

                        Ето от преди минути:


                        Ранобудните студенти

                        Полицията търси по домове и привиква разпознаваеми лица от протестите. Викат ги в полицията да дават обяснение.

                        Коментар


                        • Папата за корумпираните: Вържете им камък и ги хвърлете в морето

                          Сподели
                          12.11.2013 20:39; 24 Часа; 1746; 9;
                          Папа Франциск показва фланелка, която му подари аржентинският футболист Карлос Тевес.

                          Папа Франциск заклейми корумпираните с проповед от Евангелието, която зове някои грешници да бъдат хвърлени в морето с камък на шията, пише британският в. "Индипендънт".

                          Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

                          Светият отец държа пламенна реч по време на сутрешна литургия в резиденцията си във Ватикана. Той каза, че християните, които даряват на църквата, но крадат от държавата, водят двойствен живот и са грешници, които трябва да бъдат наказани. Цитирайки Евангелието на Лука от Новия завет, Франциск сподели: "Исус каза: "По-добре ще бъде да му вържат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морето. Защото там, където има измама, Божият дух не може да живее."

                          Без директно да говори за корупцията в
                          католическата църква, папата описа в проповедта си корумпираните като "белосани гробници", които изглеждат красиви отвън, но отвътре са пълни с мъртъвци и разложение.

                          Миналата седмица папата пак заклейми корупцията. Тогава светият отец предупреди родителите, които изкарват доходи чрез вземане на подкупи и корупционни практики, че са загубили достойнството си и изхранват децата си с "нечист хляб".

                          Франциск сравни вземането на подкупи с наркотик, към който хората са станали зависими. Папата вече даде да се разбере на среща с висши духовници през октомври, че ще се бори с корупцията във Ватикана. Преди това пък припомни, че "Свети Петър не е имал банкова сметка".

                          ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ ЧЕРНО МОРЕ С ГЕРБЕРАСТИ- КОМУНИСТИ

                          Коментар


                          • Протестът в София според чуждите медии

                            http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...-medii-5998294

                            ЕВРОПА ОСЪЖДА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Днес някои хора тук ликуваха за края на окупацията...

                              Айде честито, другари:

                              Ранобудните студенти
                              След днешните извънредни събития в столицата: пребитите и арестувани студенти, искаме да информираме, че окупацията на Ректората на Софийския университет продължава. Това е наш дълг. Имаме вяра и сила. С оглед на кампанията по кандидатстване за стипендии, международни проекти и др. дейности, администрацията ще бъде допусната.
                              До края на седмицата ще капитулират и за останалото...
                              Ако днес не бяха пуснали работещите ,май са ги зплашили ,че ще ги изгонят със сила....
                              важното е парата на преподаватели ,обс персонал и стипндиите... ,а студентите жална им майка...

                              Коментар


                              • ГЕРБ: Призоваваме премиера Пламен Орешарски да дойде в Парламента и да подаде оставката на правителството

                                12-11-2013



                                Ние, народните представители от ПГ на ГЕРБ, се обръщаме към депутатите на БСП, ДПС и Атака, с призив да успокоят общественото напрежение и да предотвратят насилието, което се случва пред сградата на Парламента. Прекратете погазването на демокрацията, не прекрачвайте границата, отвъд която има само хаос и омраза. Това се казва в декларация на парламентарната група на ПП ГЕРБ, която бе прочетена днес от народният представител Томислав Дончев.

                                В декларацията народните представители от ПП ГЕРБ заявяват още: „Свободата на изразяване на мнение е гарантирана от българската Конституцията. Длъжни сме да пазим Конституцията и гражданските свободи. Пред Парламента сега са българските граждани, тези на които сме се клели да служим. Нека ги чуем, нека се съобразим с техните искания и да търсим мирния път пред България. Защото днес на карта е поставена съдбата на българската демокрация, достойнството на гражданите и вярата на нашите деца в тях“.

                                Парламентарната група на ПП ГЕРБ призовава депутатите от БСП, ДПС и Атака да намерят възможност да успокоят напрежението и да чуят гласа на народа. „Той ни е дал отговорността да решаваме съдбата му. Длъжни сме да покажем, че можем да носим тази отговорност. Ако не, всички сме излишни“, се посочва в декларацията.

                                Томислав Дончев призовава от името на ПГ на ГЕРБ, всички от управляващата коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси. „Призоваваме премиера Пламен Орешарски да дойде в Парламента и да подаде оставката на правителството. Нека всички народни представители сме готови да сторим същото. Днес, това е единственият път към мир и успокояване на ситуацията“, категоричен бе Дончев.

                                ПП ГЕРБ призова българските полицаи, да се отнасят към младите хора навън, както биха се отнасяли към дъщерите и синовете си, а протестиращите да не се поддават на провокации от тези, които искат да окървавят мирния протест. „Нека излезем от тази тежка за страната ни ситуация с чест и мъдрост!“, подчерта Томислав Дончев.

                                Коментар

                                Working...
                                X