IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от borisov1959 Разгледай мнение
    Росен Петров
    "След толкова много години в сферата на телевизията ми омръзна само да говоря. Аз си говоря, керванът си върви. Вече ми се действа", каза в предаването "12+3" по БНР Росен Петров
    Нормалните хора се държат далеч от л@@@ната, тоя тръгнал да си вади хляба в BG WC ....
    Yeah

Коментар

• Плевнелиев обвини управляващите, че готвят "под масата“ законите за спецслужбите

Президентът Росен Плевнелиев обяви управляващите, че подготвят законите за спецслужбите "на тъмно" и смятат да ги прокарат в последния момент "под масата".

"Чувам, че ще ми отнемат права, дадени със закони и питам някой ще се сети ли да съгласува с държавния глава тези закони и на коя фаза, отново в последния момент "под масата“ или така както през 2012 година се разбрахме - в пълен консенсус пред очите на нацията се договорихме на КСНС", заяви държавният глава в понеделник.

Точно така чехльо. Трябва специално на тебе да ти отнемат всички възможни пълномощия. Такъв смешник за президент не сме имали никога.

И в закона за отнемане на президентските пълномощия да бъде записано, че се отнемат специално на Росен Плевнелиев.
      Ако чехльо отстъпи президентското място на г-жа Маргарита Попова, то автоматично се възстановяват тези права на президента.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Росен Петров: Помагах на г-н Борисов. Вярвах, че ще бъде българският Путин

"След толкова много години в сферата на телевизията ми омръзна само да говоря. Аз си говоря, керванът си върви. Вече ми се действа", каза в предаването "12+3" по БНР Росен Петров. В неделя, в последното си предаване по бТВ "Нека говорят", той обяви, че влиза в политиката, присъединявайки се към партията на Николай Бареков "България без цензура". Бареков пък, който му беше гост в студиото, обяви пред зрителите, че вижда Росен Петров като бъдещ министър на вътрешните работи.

Избрах "България без цензура", защото това е партия с лица, които не са били във властта и освен това тя ще се коалира с една партия, която е много близка до мен идеологически - ВМРО. Г-н Бареков ми предложи. Аз приех вчера по телевизията. Нямаше театралност. В събота ми се обадиха от ръководството на бТВ важни фактори и аз трябваше да опровергая, че съм член на партията, иначе интервюто ще бъде водено с друг човек. Аз ги опровергах и след това декларирах своите намерения да встъпя в нея. Постъпих честно, както винаги съм постъпвал, докато съм бил 13 години в Би Ти Ви, обясни през БНР Росен Петров. Направил съм своето проучване. За това съм мислил толкова дълго. Около 5 месеца, уточни той.

Той уточни, че е виждал Делян Пеевски само по телевизията, а Цветан Василев го е виждал само веднъж, когато му е бил гост. След това бившият телевизионен водещ допълни:

Да се включа в партията му най-много ме убеди срещата с неговата майка. Тя се оказа една обикновена трудова жена, телефонистка в Пловдивския панаир. И като видях, че има такава майка, реших, че е родила добър син, обясни Петров. Сред другите си общи идеи с Николай Бареков Росен Петров посочи свободата на словото.

Защото днес от пресата научих, че бТВ ми благодари за добрата работа през последните пет години, искам да припомня, че преди няколко години г-н Слави Трифонов издигна за кандидат-президент "на живо" Меглена Кунева, след това издигна едно момиче за народен представител. Явно бТВ има двоен аршин за това кой има конституционното право на политическа воля и кой няма, изтъкна Росен Петров.

Той коментира непоследователността на Бареков така: Аз също съм бил непоследователен. Четрити години съм бил също до г-н Борисов, възхищавал съм му се, помагал съм му, вярвал съм, че той като един силов човек ще бъде българският Путин. И досега изпитвам известно уважение към него, но не и към това, което се случи в България.

Росен Петров припомни, че сме имали всякакви министри на вътрешните работи: Мога да кажа, че за разлика от г-н Борисов, който е специалист в пожарното дело, аз съм разузнавач първа степен. Г-н Цветанов е завършил ВИФ. Аз съм работил на терен, не съм гасил пожари, затова имам самочувствието, каза той, отговаряйки на въпроса дали има самочувствието да приеме поста на вътрешен министър, който Бареков му предложи.

Коментар

• Това е само за сведение на онези гербераси, които ореваха орталъка как щели да се вдигнат лихвите по заемите щото някаква хамериканска фирма била намалила незнамквоси на България.
          Министерството на финансите пласира седемгодишни ДЦК за 25 млн. евро

Министерството на финансите пласира седемгодишни държавни ценни книжа (ДЦК) с номинална стойност 25 млн. евро, съобщи пресцентърът на ведомството.

На днешния аукцион е постигната среднопретеглена годишна доходност от 2.97% до падежа.

Подадени са били поръчки за 66.35 млн. евро, което означава, че коефициентът на покритие е 2.65. Най-голямо количество придобиха банките (47.40%), следвани от пенсионните фондове (39.60%), застрахователните компании (12.00%) и гаранционните фондове (1.00%).

Спредът спрямо бенчмарковите германски облигации в този сегмент е 195 базисни точки. Постигнатата доходност е под съответните стойности на облигации със сходен срок на Румъния (3.56%), Унгария (3.78%), Словения (4.30%) и Турция (4.34%).
          Давай Чунчо, реви как ще фалира това правителство!
          Колкото фалира правителството на Станишев!

Коментар

• • Политическите врагове Бойко Борисов и Пламен Орешарски се срещнаха днес, пазени от полиция отвън и лични охранители вътре, в сградата, в която се видяха.

Бившият и настоящият премиер вдигнаха заедно чаши за 25-годишнината на КТ „Подкрепа”, но най-интересното е, че беседваха дълго време настрани, далеч от чужди погледи.

Разговорът им остана в пълна тайна.

3 полицейски патрулни коли пазеха отвън централата на синдиката на столичната улица "Денкоглу".
            Пред сградата имаше струпани лични охранители.
            На кокгейла са били Евгений Желев, Петър Курумбашев, Йордан Цонев, Хасан Адемов и предшественикът му на поста социален министър в служебния кабинет Деяна Костадинова.
            Лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев и Меглена Кунева също се бяха забелязани.
            Но най-любопитното е, че те изчакаха и влязоха чак когато Борисов и Орешарски напуснаха централата.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              Очаквах Цвъкьо, Вучков и още куп милиционери да опонират яко, а те гола вода! Егати смешниците! Предсрочни избори няма да има, убеден съм вече, въпреки наборката чоновци
              Набореее дано да не греша ,но ми се струва ,че и ти като милиционера Росен си обърнал лопатата и си почнал да лиже следващият задник.eek:
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Всъщност трябва да излови внуците им.

Ама как да уловят тези, които са ги назначили ???
                За съжаление е мисия невъзможна .Липсват бойците у БГ които с помощта на Драгунов да сменят статуквото.И за туй още дълги години страната ще е задният двор на Европата.

Коментар

• Политологът Жан-Мишел де Уале: Сергей Станишев е камък в обувката на Шулц

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/02...i_stanishev_e/

"Сергей Станишев е камък в обувката на Шулц и то камък, който причинява болка." Коментарът е на белгийския политолог и декан на факултета по социални и политически науки в Брюкселския свободен университет Жан-Мишел де Уале. В интервю за EurActiv той анализира проблемите, които лидерът на европейските социалисти създава в навечерието на кампанията на настоящия председател на Европейския парламент и кандидат за следващ председател на Европейската комисия Мартин Шулц.

Де Уале коментира, че поемането на партията от Станишев е било изненада за мнозина, тъй като той не е бил силен кандидат, а резултат от труден компромис. "Избор, който сега може да ни струва скъпо", констатира политологът. Според него ситуацията в България, при която правителството на БСП се крепи на подкрепата на "екстремистката партия "Атака", представлява повод за лесни атаки от страна на съперниците на Шулц и те няма да пропуснат да се възползват от това.

Въпросът за евентуалната смяна на Станишев е изключително закъснял според политолога, който определя настоящата ситуация като избор между две злини: лидерът на ПЕС все пак да бъде сменен или да бъде оставен. "Без съмнение, по-добре е да го сменят, с риск да отнесат малко критики, отколкото да правят предизборна кампания с този камък в обувката. Все пак господин Шулц ще пътува доста, а с камък в обувката това ще бъде много сложно", продължава с алюзията Де Уале. Той добавя още, че макар за западните анализатори ситуацията около Станишев да е изненадваща, за експертите, които следят отблизо политиката в Централна Европа и в частност в България това съвсем не е така.

Белгийският професор, специалист по политическите партии в Централна Европа и работил дълго време върху въпросите за слабостта на левицата в тази част на континента, коментира, че лидерът на БСП се е оказал разочароваща фигура. "В един момент той изглеждаше като възможния реформатор на БСП, изглеждаше, че може да донесе едно обновление и една важна промяна за партията. Някога той въплъщаваше баланса между историческите семейни традиции, които да успокоят старата гвардия, и отвореността към модерността, към европейските ценности. За нещастие, трябва да признаем, че обещанията му не бяха спазени и че той не успя нито като премиер, нито като лидер на БСП, да проведе толкова необходимата вътрешнопартийна реформа", коментира Де Уале.

Според него за да догони ЕНП и да подобри изборните си резултати, европейската левица се нуждае от силни партии в Централна Европа, която досега не й носи много гласове.

Коментар

• Очаквах Цвъкьо, Вучков и още куп милиционери да опонират яко, а те гола вода! Егати смешниците! Предсрочни избори няма да има, убеден съм вече, въпреки наборката чоновци

Коментар

• Тука ще си позволя да се самоцитирам. То си е нормално за класик.
                      Ето какво казах преди три дни.
                      Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Новия вот на недоверие ще бъде голям смях. ГЕРБ разбъркват л..ното, ама ще се размирише много. И ще го отнесе Цвъ Цвъ. Щото Бойко ще постави Цецо на дузпата. А той ще се скрие.

А може би точно това е целта на Боко? Сега, точно преди конференцията или каквато е там сбирката на ГЕРБ, още веднъж да омаскари Цецо и да го срита здраво на сбирката.
                      Днес ВСИЧКО се потвърди.

Цветлин Йовчев натъпква вълната на герберчетата.
                      БСП и ДПС се кефят като на световно и откровено се присмиват на гробарите.
                      Боко Тиквов, както ви казах, се е скрил от срам и постави Цецо на дузпата.
                      Герберчетата мънкат някакви безсмислици от трибуната.
                      Дори Цецо Многоапартаментния НЕ Е ПОДПИСАЛ искането за вот на недоверие.

А специалистката по всичко и особено знаещата по тема сигурност се опитва да ни обясни защо са я баннали от полицейския форум.
                      Щото хабер няма от темата, ама се мъчи да си го мери с мъжете.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
                        НСИ отчита спад в строителството от 2.8 на сто през декември 2013 г.
                        Календарните данни показват намаление от 2.8 на сто на строителната продукция през декември 2013 г. в сравнение със същия месец на 2012 година.

На годишна база намалението на строителната продукция през декември 2013 г., изчислено от календарните данни, се определя от отрицателния темп както при сградното, така и при гражданското/инженерното строителство, като е регистриран спад съответно от 4.1 и 0.9 на сто.
                        Лъжливи комунисти. С лайна да ви нахранят ще кажете ,че е шоколад Своге.
                        Мучи си мучи си не пречиш

Коментар

• Факти а не опорни точки

НСИ отчита спад в строителството от 2.8 на сто през декември 2013 г.
                          Календарните данни показват намаление от 2.8 на сто на строителната продукция през декември 2013 г. в сравнение със същия месец на 2012 година.

На годишна база намалението на строителната продукция през декември 2013 г., изчислено от календарните данни, се определя от отрицателния темп както при сградното, така и при гражданското/инженерното строителство, като е регистриран спад съответно от 4.1 и 0.9 на сто.
                          Лъжливи комунисти. С лайна да ви нахранят ще кажете ,че е шоколад Своге.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
                            как краде БСП преценете сами Данните са взети от Уикипедия.
                            Станишев: Крадем по 2 милиона „На всеки километър” или „Ние сме на всеки километър” Най новата кинопродукция ”Ние сме на всеки киловат”
                            да се има предвид че лот 1 е пуснат 2006 г а само за 2007 има 12.5% инфлация а за 2008 – 7.8% инфлация
                            Лот 1 Оризово-Стара Загора -38,7 km. изграден от БСП за 198,160 млн. лв. 1 КМ =5.12 МИЛИОНА
                            Лот 2 Стара Загора - Нова Загора 31,8 km построен от ГЕРБ за 137,868 млн. лв. с ДДС. 1 КМ =4.3355 МИЛОНА
                            Лот 3 Нова Загора – Ямбол е 35,7 km построен от ГЕРБза 133, 973 млн. лв 1 КМ = 3.753 МИЛИОНА
                            Лот 4 Ямбол Карнобат-49,28 км построен от ГЕРБ за (цената без ДДС - 174,705 млн. лв)1 КМ =4.254 МИЛИОНА.
                            Като прибавим и инфлацията от 20.3 % до 2009 и 11% (2009-2012) за последния лот се получава
                            1. лот 1 - БСП строи за 5.12 милиона лв на километър
                            2. лот 2 - 4.3355 / 1.203 =3.525 милиона на километър
                            3. лот 3 - 3.753 / 1.203 = 3.05 милиона на колометър
                            4. лот 4 - 4.254 / 1.313=3.24 милиона лева на километър.
                            Мучи си мучи си не пречиш

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              а не когато МВР се вдига като че ли ще лови партизани.
                              Всъщност трябва да излови внуците им.

Ама как да уловят тези, които са ги назначили ???
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                                МВР, респ. правителството проявяват завидно скудоумие. Или завидна наглост. Широко разгласеният поход срещу битовата престъпност по селата сякаш казва на престъпниците: "Наши, покривайте се, че идваме, за да хвърлим прах в очите на хората. Но след една седмица си отиваме и тогава действайте, че да не ни закъса бизнеса!"
                                Каквато им е реформата у МВР-то ,такава им е и шумно рекламираната акция http://www.marica.bg/%D1%81%D1%82%D0...ews200697.html де днес стартира -прах в очите на хората. Полицейската работа не се върши с акции два пъти в годината. Още по-малко се върши от жандармерия, докато полицията пази "народните" представители. Достатъчно е всеки от полицаите пред НС да бъде назначен сам самичък в едно село и когато бъде извършено престъпление, да е подготвен да събере читави доказателства за пред съда. Спокойствие ще има, когато двама-тримата престъпника в едно село бъдат изпратени задълго в затвора, а не когато МВР се вдига като че ли ще лови партизани.

Коментар

Working...
                                X