IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Утре ще е легендарният БУНТ !!!
    Това е пускам заради спамерите спящи с отворени очи.
    Нищо че повечето вероятно сте го чели. Не е зле истината да се каже отново.

    Фалшът, опакован като бунт

    Исусоподобен младеж с разкървавена вежда на фона на храм - идеален материал за чуждестранната преса.

    През 1903 г. американският медиен магнат Уилям Рандолф Хърст привикал своя най-добър специалист по Латинска Америка и му възложил да отрази предстоящата революция в тогавашната колумбийска провинция Панама. ......

    Нямам представа дали българските й колеги, отразяващи „бунта на масите“, са изпитвали подобно притеснение, но е факт, че мнозина от тях участваха и участват в тежка манипулация на действителността. Опитвайки се да представят медийната картина на протестите за реалност, те дори започнаха да си вярват, че правят история. Едни - от наивност и глупост, други - по поръчение от работодателя, трети - за да градят кариера. Но така или иначе тези „журналисти“ извършиха и продължават да извършват предателство и спрямо професията, и спрямо справедливата разгневеност на почтения човек от наистина отвратителното статукво.

    Нека припомня.

    В началото протестът беше вдъхновяващ, защото имаше неоспоримо основание - назначаването на фигура като Делян Пеевски за председател на ДАНС. Недоволството се изразяваше с вкус, а всякакви опити то да бъде компрометирано биваха парирани и осмивани. Лека-полека на улицата се промъкна нездрав патос, който противопостави „умните, интелигентните и красивите“ на „унизените и оскърбените“ от февруари. Включването на пиарски и рекламни агенции в ролята на организатори на ивенти и пърформанси запрати недоволството в тресавището на бутафорията. Постепенно, но всъщност твърде припряно, върху гнева се накачулиха политици, бизнесмени, медийни фактори, които провидяха в него шанс да се завърнат на сцената като „алтернатива“. Без да предлагат такава, но заклеймявайки „другите“, те се етикетираха като принципни и морални борци срещу олигархията, окупираха протестите и малко нещо ги превърнаха във фарс. Е, не им се получи, макар че в техния отбор открито заигра президентът. Избран (или по-скоро назначен) от предишните управляващи и кръговете зад тях, той направи всичко възможно да прелее енергия към залинелите протести с призив за предсрочни избори. Но отново нищо не стана, защото „кучето е по-умно от опашката си - ако опашката беше по-умна, тя щеше да размахва кучето“ (по филма „Да разлаем кучетата“). Казано иначе, операцията не успя, тъй като беше проведена глупаво и нахално.

    С наближаването на очакваната парламентарна ваканция се случи и очакваното. На 23 срещу 24 юли пред Народното събрание бяха инсталирани предварително подготвени за хвърляне павета, предварително беше предвиден и бял автобус за извеждане на депутатите, дискутиращи по актуализацията на бюджета. По-важното: предварително бяха разставени телевизионни камери, за да може точно в 22 часа, когато започват късните новинарски емисии, „сблъсъкът“ да бъде предаван на живо.
    Абсолютно същото се повтори на 12 ноември, когато в 19 часа (заковано, предвид централните новини!) камерите отразиха как се упражнява полицейско насилие срещу „възмутените граждани“. За целта няколко от „протестиращите“ задърпаха металните заграждения около парламента, стигна се до провокирани от самите „демонстранти“ разправии с полицията. А по-рано през деня получихме снимка на исусоподобен младеж с окървавена вежда на фона на патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“.

    Фалшът изби до страхотевичност

    когато в интернет започна да се споделя фото на 15-годишна ученичка, която прегръща полицай. Той й бил казал: „Дръж се, всичко ще бъде наред!“, пък тя се била разплакала и му казала... Каквото и да му е казала, драги телевизионни зрители, тази ученичка е невинна. Осъдими са единствено печените политически манипулатори, които си въобразиха, че могат да ни преметнат с елементарни трикове. Те бяха убедени, че сме глупави или оглупели - до степен да не виждаме какви интереси стоят зад протестите. Или да не си задаваме въпроса кой направлява брадатите окупанти на Ректората, които се подиграват с университетската автономия. Да не питаме какво се е случило с шестстотин и няколко преподаватели, които са се подписали в тяхна подкрепа. И да не придиряме на внушения като „Децата ни се борят за нов морал“...

    Впрочем повечето „деца“ са на по 30 години и са залостили като талибани Ректората на СУ. Телевизиите ги отразяват напълно безкритично, защото така изисква „мейнстриймът“. Камерите им предават разгневени тълпи, при положение че пред парламента са се събрали не повече от хиляда души. По-неприятното е, че някои медии умишлено представят организирано събрани политически активисти, както и собствените си служители за лица на гражданското общество. Есетата, снимките и случайно заснетите видеа от „сблъсъците“ с властта обикалят социалните мрежи и се подемат от световните агенции. Пропагандната теза за полицейско насилие се натрапва постоянно, нищо че представлява абсолютна измислица. Преди дни издателят Гриша Атанасов, който засне „нахлуването на полиция“ във Факултета по журналистика и масови комуникации, обясни, че всъщност е снимал няколко униформени лица, които са влезли в сградата, за да отидат до... тоалетна.

    Не, не защитавам правителството, както ме упрекват някои бивши приятели. Възразявам единствено срещу манипулацията. Съжалявам, приятели мои, но става дума за лъжа, която иде да остави впечатлението, че край парламента се разиграва битка с ракети „земя-въздух“, все едно Израел обстрелва „Хизбула“ в Ивицата Газа (по колегата Александър Симов). Младите, умните, красивите и интелигентните просто лъготят, а телевизиите ни баламосват

    Пред очите ни се разиграва преврат на едната половина от статуквото срещу другата половина на статуквото (по колегата Веселина Седларска). Впрочем за фалша, опакован като бунт за морал, има само една дума - подмяна. И ако за нещо ме боли, то е заради онези, които искрено вярват, че участват в революция и че тук е възможна смислена промяна.

    (в. Преса, печатно издание, брой 313 (664 от 16 ноември 2013)

    Любослава РУСЕВА
    Освен ЛЪЖИТЕ и манипулациите на няколкото телевизии, на които са заплатили щедро за да инспирират протести, каквито всъщност няма, то добре се вижда и неистовата активизация на форумните тролове, които ни заливат с безсмислени колажи, с манипулативни писания на идиоти като Сугарев, с идиотски повторения на едни и същи идиотии ден след ден.

    Интересното е обаче, че някои от тях изглежда си вярват?!?!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • “Галерия”: Бойко върна Боевски, за да не пропее за наркоканалите на ГЕРБ
      30/10/2013 14:410 commentsViews: 332

      20131030_yqhllypkbcБратовчедът на Николай Младенов – посланик Чавдар Николов, заплашен от арест

      Наркотрафикантът Гълъбин Боевски е върнат в България след упорит натиск от страна Бойко Борисов, твърди “Галерия”. Експремиерът е използвал всички лостове на дипломацията и личните си контакти, за да помогне на именития щангист, който беше заловен в Бразилия с 9 кг кокаин в куфара си. Борисов на няколко пъти получил недвусмислени сигнали от близки на арестувания, които му казали, че Боевски е готов да разкрие връзките на висши партийни функционери от ГЕРБ с наркоканалите. Олимпийският шампион щял да играе ва банк и да проговори за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, за разследвания шеф на ГДБОП Станимир Флоров, както и за връзките им със световните наркокартели.

      Паметливи припомнят, че след ареста на Боевски беше проведена международната операция “Кокаинови крале”, в която бяха арестувани десетки, включително и Евелин Банев-Брендо.

      Темата за завръщането на Боевски е сред най-обсъжданите в парламента. Депутати твърдят, че щом освобождаването на спортиста е станало на 31 март, то сделката за него е от времето на служебното правителство, а процедурата е задействана малко преди ГЕРБ да падне от власт през февруари.

      Ключова роля в схемата имал посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов, който беше върнат у нас, за да дава показания. Николов е братовчед на бившия външен министър и кумец на Бойко Борисов – Николай Младенов. Твърди се, че не е поставен случайно за посланик точно в Бразилия, където се върти трафикът на наркотици, а част от печалбата се отчита в касата на покровителите. Твърде възможно е скоро Николов да бъде арестуван, защото няма как адекватно да обясни кой, как и защо му е въздействал да урежда освобождаването на Боевски, без да информира българската прокуратура и Външно министерство.

      По подобен мистериозен начин през 2012 г. беше освободен собственикът на кораба “Св. Николай”, в който бяха открити 3 т кокаин, Дойчин Дойчев.

      “Галерия” твърди, че след завръщането на Боевски е настанала паника във високите етажи на организираната престъпност. Не се знаело къде и пред кого щангистът е давал информация за това какви са отношенията на политици с международни наркобарони. Боевски не бил притеснен и за заловения и конфискуван кокаин на стойност над 4 млн. долара. Факт е, че той се движи без охрана и не се притеснява от отмъщение.

      “Има сценарий, според който завръщането на Гълъбин Боевски трябва да се отрази като негатив на управлението сега. Хората си казват: “Ето, дойдоха комунистите и пускат наркотрафикантите”. А тук основната вина имат ГЕРБ. Лесно се забравя, че той беше техен член и знае много от мръсните им тайни”, категоричен е червен депутат в кулоарите на парламента.

      Коментар


      • Гледам как полицията мачка студентите и си викам, че на червените никога няма да им уврят главите. Банкянската тиква излезе по-умна от тях. Разберете бе, другари, разберете веднъж и завинаги, че има две неща, които колкото повече ги мачкаш, толкова по-корави стават. Едното от тия неща е народът! Другото… Другото скоро ще го усетите.

        Д-р. Тони Филипов

        http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D...B2%D1%80%D0%B8

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Феноменът Данка Радева: Бареков да се пази, очакват го 2 атентата! Плевнелиев ще напусне предсрочно поста си
          А ЗАЩО НЕ КАЖЕ ЗА ЦУЦИ, БУЦИ, ИСКРЕТО И ЛИЛЕТО
          До стената




          БСП и протестиращите

          Капитал

          Казват, че плъховете са страхливи животни и когато срещнат опасност, бягат. Но ако са подгонени и притиснати до стената, внезапно се обръщат и жестоко нападат.

          Досега управляващите от БСП избягваха да се изправят срещу "опасността" - общественото недоволство, нетърпимостта към наглото поведение на кабинета, към разпределението на порциите във властта, към задкулисието. Неглижирайки процесите, заглушени от удобните медии, те очакваха нещата да затихнат на принципа "всяко чудо за три дни". Но не би и очевидно има защо.

          Сега плъховете, виждайки пред тях стената, се обръщат да хапят. Този път на принципа "атаката е най-добрата защита". Лидерът на социалистическата партия и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев опита да сложи етикет на протеста, който не стихва вече повече от 150 дни, "фашистки", извъртайки фактите така, че да представи управлението като жертва.

          "Този начин на правене на политика е пряк път към фашизъм, защото основата на фашизма е нетолерантността към различни, било то етническо, религиозно или политическо, и в каквото и да било друго отношение", каза той в Народното събрание, отнемайки така правото на недоволните и несъгласните да изразяват собствено мнение.

          През седмицата държавната машина се пренапрегна и това беше най-видимо през МВР. Вътрешното ведомство снабди с "опорни точки" депутатите на левицата и министрите, за да може пропагандата срещу протестите да се канализира през репресивния апарат, а в същото време се опита да всява страх чрез масирано присъствие на площадите на тежко въоръжени служители.

          Жалкото в поведението на Станишев е, че посланията му, в които врагът е посочен, са единствено към най-тясното ядро на партията - много по-вероятно е БСП да продължава да се свива, отколкото да излезе отвъд тези граници.


          .



          Коментар


          • Феноменът Данка Радева: Бареков да се пази, очакват го 2 атентата! Плевнелиев ще напусне предсрочно поста си
            Феноменът Данка Радева: Бареков да се пази, очакват го 2 атентата! Плевнелиев ще напусне предсрочно поста си
            Дата
            09:40 | 19.11.2013
            Дата
            31618
            Коментари
            8
            Автор: ПИК
            Share

            Феноменалната пророчица Данка Радкова, обявена за новата Ванга, позвъни в ПИК със спешна прогноза, касаеща най-горещите събития в държавата през последните дни.

            От години Данка врачува безплатно за читателите на "Ретро", предсказва бъдещето им и ги съветва как да решават сложни житейски ситуации. През лятото бе обявена за почетен доктор хонорис кауза на Уралската академия на науките в областта на социалната психология.

            "Николай Бареков да се пази, очакват го два атентата. Президентът Росен Плевнелиев ще си отиде от поста без време. Проблемът с бежанците ще се задълбочи. Нападенията над българи и чужденци ще стават все повече и повече", пророкува мрачно феноменът Данка.

            Тя смята, че в образованието и здравеопазването ще има най-много проблеми.

            "Зимата ще е тежка, виждам и режим на тока. Лекарствата ще скочат над два пъти. Много възрастни ще си отидат без време заради студа и болестите", казва Радкова.

            А ЗАЩО НЕ КАЖЕ ЗА ЦУЦИ, БУЦИ, ИСКРЕТО И ЛИЛЕТО

            Коментар


            • http://pressadaily.bg/publication/28...D%D0%BE%D0%B2/

              ВСС иска поправка заради Цветанов
              Поправка в съдебния закон, която да сложи край на предварителното раздаване на присъди от представители на изпълнителната власт, предлагат членове на Висшия съдебен съвет (ВСС). Магистрати я наричат поправка „Цветанов“ по името на бившия вътрешен министър, станал пословичен с незачитането на презумпцията за невиновност.



              Междувременно шестима от ГЕРБ също са предложили ремонт на съдебния закон. Набива се на очи поправка, даваща на членовете на ВСС пълен достъп до класифицирана информация, без да минават през проверка на службите. Докато ГЕРБ беше на власт, мнозинството гласува тъкмо обратното, като задължи членовете на съвета да се снабдяват с допуск от ДАНС. Поправката бе отменена от Конституционния съд.


              Къде бяхте тогава......

              Коментар


              • Мисля, че ако ми ги изпратят тези 9000 бежанеца и ми дадат 260 млн...ще си живеят като царе и аз ще остана с 200 млн отгоре ...че и повече даже една частна клиника ще им спретна, детска градина, училище...

                Коментар


                • Бойко Борисов ожени Бареков
                  Столичният кмет лично надяна брачните окови на острия език на bTV Николай Бареков
                  10 ное 2006 21:25, Александър Иванов
                  Бойко Борисов ожени Бареков
                  Николай-старши, булката Евгения, разсърденият Николай-младши и Бойко Борисов позират в щастливия ден. Снимка: bTV
                  Човекът-“имаме новина“, водещият на сутрешния блок на bTV, Николай Бареков вече е мъж с брачни окови.
                  http://www.dnes.bg/mish-mash/2006/11...-barekov.29651
                  Точно на ключовата дата за младата ни демокрация, 10 ноември, Николай Бареков сключи граждански брак с дългогодишната си приятелка Евгения.

                  Брачният хомот надяна лично столичният кмет Бойко Борисов, който извърши бракосъчетанието в Столична община.

                  Младото семейство има невръстен син – Николай, който заедно с най-близките на двойката присъства на тържеството.

                  Голямата и тържествена църковна сватба ще се случи през пролетта на следващата година в Пловдив, родният град на младоженеца.

                  Екипът на Dnes.bg желае всичко най-хубаво на младото семейство, а колегата Бареков да продължава да бъде непоколебимо острие за измъкване на новини.

                  МУТРУЦИ И ДУДУЦИ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    Ако действително такава сума стигаше до всеки бежанец...
                    Ама не стига!
                    Въпросът е в чии джобове отиват кинтите!
                    Ми то много лесно може да се установи ,но за съжаление няма независима прокуратура
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
                      258 000 000 / 9 000 = 28,666 лв на бежанец
                      Повечетро българи не изкарват толкова за 5 години....
                      Управниците са за затвора .Още една важна причина > http://news.ibox.bg/columnist/id_70181022 за по бърза смяна на тия продажници и смяна на статуквото
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        чрез Tanq Borisova
                        ТЕ ЗА ТОВА ИЗПЯЩЯХА, ЧЕ ЗНАЕХА КАКВО ГИ ОЧАКВА.
                        КОЙ, КОЙ, КОЙ ЩЕШЕ ДА ГИ УНИЩОЖИ???...ТОЧНО ТОЙ..ПЕЕВСКИ
                        Пеевски готвел арест за Цветанов
                        senzacia.net
                        Екшън план, според който арестът на Цветан Цветанов да стане до 5 дни, а до месец да бъде стопирана контрабандата по границите, предложил Делян Пеевски на премиера Орешарски, научихме от ..

                        КОИ, КОИ, КОИ СА МУТРИТЕ
                        ЕТО КОИ СА МУТРИТЕ:



                        http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1...ornite_tochki/

                        "Дайте ни опорни точки и ще си повдигнем дори рейтинга?!"
                        Архимедарски и Галилео Миковей


                        Студентската окупация изигра огромна роля – управляващите останаха без опорни точки. Мнозинството от хората в страната подкрепиха студентските действия и най-вече техните искания. Най-важното, 70% искат предсрочни избори, като в тези проценти влизат и ключови фигури в средите на самите управляващи: Първанов, Кадиев, Калфин и т.н. Дебатът в националните медии сериозно се промени: основните телевизии излязоха с позитивни материали за действията на студентите и правилно оцениха мотивацията и значимостта им за страната. Подкрепа дойде и от фигури като Стефан Цанев, което показа, че противопоставянето не е по линията ляво-дясно, че не става дума за "десен заговор" срещу "ляво управление". "Алфа Рисърч" първа подчерта този факт: хората в страната в мнозинството си отхвърлят идеята, че действията на студентите са манипулирани или режисирани от някой друг, въпреки усилената пропаганда в тази посока.

                        "Наехме 70 автубуса и 70 буса, докарахме седем вагона, платихме 70,000 лв. (само за влакове) ergo на площада имаше 70,000 души."
                        Онтологическото доказателство на Рене Местан и Сергей Декарт


                        В опит да отвърнат на тази радикална промяна в настроенията в страната, управляващите решиха да преминат към мащабен контрапротест. В къс срок бяха мобилизирани големи групи хора в провинцията за митинг в София. От човешка гледна точка беше редно да се осигури възможност на тези хора да останат поне една нощ, за да поразгледат града: сигурно не всички от тях си позволяват да идват често до столицата. Вместо това, те бяха докарани сутринта и закарани обратно следобед, което допринесе за умората и липсата на енергия в цялото събитие.

                        По-важното е обаче, че политическото послание на митинга-шествие беше объркано и контрапродуктивно за мнозинството в парламента. Първо, както повечето анализатори забелязаха, митингите на основните партии по негласен начин откриха кампанията за предсрочните парламентарни избори: какъв е смисълът от една толкова явна мобилизация на симпатизантите, ако не се готвиш за избори? Второ, ако задачата беше да се покаже, че числата в подкрепа на управлението са по-големи от тези срещу него, тя остана неизпълнена.

                        Както и МВР да брои хората на квадратен метър, митингът на БСП–ДПС не беше по-голям от пиковите митинги на гражданския протест, каквито е имало поне няколко в рамките на последните пет месеца. Нещо повече, стана ясно каква гражданска енергия трябва да стои зад протеста, за да може той да продължава повече от 150 дни без да има ресурсите на партии и правителство, без да ползва автобуси, влакове и т.н. Трето, загуби се едно от важните послания на социалистите: 24 години след падането на комунистическия режим, БСП се извиниха за възродителния процес. Това, разбира се, беше нещо, което трябваше да се случи. Но въпросът е дали трябваше да стане поради общата уплаха на БСП и ДПС от евентуалната загуба на властта, или както един от говорителите се изрази – от загубата на "контрола върху държавното кебапче".

                        Този ред на мисли предаде доста битов характер на признанието, а последвалата го лидерска прегръдка и целувка, не можа да заличи усещането за липса на спонтанност в цялото мероприятие. Чевърто, във връзка с мероприятието на Орлов мост в събота може би беше редно да се раздадат специални отличителни знаци на кандидатите за държавна служба, защото иначе недобронамерени коментатори биха подмятали, че се е организирал голям митинг на службогонци.

                        "Едно малцинство от 70% не може да иска предсрочни избори и да се опитва да налага мнението си на останалите в една демократична държава"
                        Сергей Демокритович Напесшеф


                        Демокрацията в България преминава през турболентни времена. Безспорно е, че управляващите имат формалното право да управляват. Те спечелиха изборите през май и въпреки манипулацията в деня за мълчание, това им дава правото на мандат. Абсурдно, обаче, е да се говори за протестите като опит за метеж, преврат и т.н. Студентите, а и останалите протестиращи, ясно демонстрираха през последните 150 дни, че те преследват своите цели по мирен път, чрез легитимните средства за протестиране в една демокрация.

                        Свалянето на окупацията на Ректората опровергава тезата за някаква ирационална, безотговорна и неизбежна ескалация на протестите по посока насилие. Протестиращите достатъчно добре разбират принципите на демокрацията и знаят, че едно по-същество нелегитимно управление, което се е дискредитирало заради връзката си с определени корпоративни групи, може и трябва да бъде свалено по мирен начин: да бъде убедено, че не може да управлява и да си подаде оставка. Студентите отведоха процеса на убеждаване много напред и времето на управленската епифания наближава: остана само определени лидери да погледнат какво означава "епифания" в речника.

                        Сега на ход са онези 70%, които заявяват, че искат предсрочни избори. Синдикатите все по-често започнаха да поглеждат към речника. Досега го правят основно, за да сплашат правителството и да извлекат някоя конюнктурна изгода от тази уплаха, но може би и тяхното търпение започва да се изчерпва. За всички вече е ясно, че смислена политика без доверие не може да се прави: нито дългосрочните приоритети на държавата могат да бъдат формулирани, нито може да се правят трудни избори между алтернативи, всяка от които засяга интересите на големи групи.

                        "В страха ние вярваме"
                        из програмата на "Власт без цензура"


                        Антон Кутев обвини протестиращите в "болшевизъм". Иронията в това обвинение е многопланова: де-болшивиран представител на столетницата обвинява студентите и протестиращите в грехове от миналото й. Същевременно, незабелязано за зоркото аналитично око на левицата остава съучастието й в най-тревожния процес – надигането на ксенофобски и ултра-националистически формации. В това надигане няма нищо случайно и не сирийците са виновни за него. Не става дума само за сътрудничеството между БСП и Атака, което "нормализира" определен тип антиевропейско поведение и реторика.

                        Масовата медийна подкрепа, която "националистите" получиха и уклончивата позиция на МВР по отношение на "гражданските отряди" от качулатковци са ясна индикация за състоянието на нещата. Колкото спонтанна беше подкрепата за управляващите в митинга на БСП/ДПС, толкова спонтанен е и възходът в публичното пространство на националистите. Трябва да се има предвид, че подобни групи са винаги под особеното внимание на службите за сигурност на държавата. В Германия, например, преди десетина години беше направен опит да се забранят неонацистите: в хода на делото се оказа, че около 10-15% от лидерите им са информатори на службите.

                        Защо тогава се толерира и окуражава излизането на подобни групи на преден план? Първо, за да се увеличи "националисткото" пространство, така че в него да влязат потенциални партньори на БСП-ДПС. Пръв сред тях ще е очевидно Бареков, който трябва да играе ролята на "нерадикален", "фризиран" националист - по-приемлив за ПЕС от "Атака". За целта към него е пришит и традиционно-историческия националистически аксесоар – г-н Каракачанов. Униформата под него е шита от медийно-корпоративната империя на г-н Пеевски, който очевидно ще играе с два коня (или подобни по функционалността си видове) на предсрочните парламентарни избори. Второ, изтикването напред на "радикалната" десница цели да направи Волен Сидеров по-малко "радикален" и може би по-приемлив за обществото. Това е "дълбокото ешелониране" на управляващите – да се осигурят поне два възможни партньора в новото събрание. Трето, новите националисти ще са още един "независим" източник на говорене срещу НПО-тата, които се превърнаха в един от основните критици на настоящата власт.

                        Тази бляскава стратегия е очевидно родена в нечия милиционерска глава. Тя разчита на "умерено" раздухване на страхове с цел успех на определени инженерни проекти. Путин като че ли правеше подобни експерименти в Москва, където резултатите са плачевни – неконтролирано масово насилие по улиците. Не трябва ли познавачите на Руската история да се поучат от нея в пълнота? И да поемат отговорността си.

                        "Не е честно да се иска морал от мен! Съдете ме с моя аршин! Щом ГЕРБ управляваха неморално и никой не протестираше, и ние имаме право на същото!"
                        Данчо the Mint по Панодрама

                        Без коментар.






                        Коментар


                        • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                          МУТРУЦИ И ДУДУЦИ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            чрез Tanq Borisova
                            ТЕ ЗА ТОВА ИЗПЯЩЯХА, ЧЕ ЗНАЕХА КАКВО ГИ ОЧАКВА.
                            КОЙ, КОЙ, КОЙ ЩЕШЕ ДА ГИ УНИЩОЖИ???...ТОЧНО ТОЙ..ПЕЕВСКИ
                            Пеевски готвел арест за Цветанов
                            senzacia.net
                            Екшън план, според който арестът на Цветан Цветанов да стане до 5 дни, а до месец да бъде стопирана контрабандата по границите, предложил Делян Пеевски на премиера Орешарски, научихме от ..

                            КОИ, КОИ, КОИ СА МУТРИТЕ
                            Не ти схванах мисълта...доста е несвързан текстът

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
                              258 000 000 / 9 000 = 28,666 лв на бежанец
                              Повечетро българи не изкарват толкова за 5 години....
                              Ако действително такава сума стигаше до всеки бежанец...
                              Ама не стига!
                              Въпросът е в чии джобове отиват кинтите!

                              Коментар


                              • чрез Tanq Borisova
                                ТЕ ЗА ТОВА ИЗПЯЩЯХА, ЧЕ ЗНАЕХА КАКВО ГИ ОЧАКВА.
                                КОЙ, КОЙ, КОЙ ЩЕШЕ ДА ГИ УНИЩОЖИ???...ТОЧНО ТОЙ..ПЕЕВСКИ
                                Пеевски готвел арест за Цветанов
                                senzacia.net
                                Екшън план, според който арестът на Цветан Цветанов да стане до 5 дни, а до месец да бъде стопирана контрабандата по границите, предложил Делян Пеевски на премиера Орешарски, научихме от ..

                                КОИ, КОИ, КОИ СА МУТРИТЕ

                                Коментар

                                Working...
                                X