IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Димитър Ашиков
    Ей тази мисъл на Венци Димитров за данъците трябва да влезе в учебниците. Ех, какви икономисти имахме - народа ги гледаше в захлас, като "Голата маха". Жалко, че сега рядко се изказват.
    "Въпреки че са ниски, държавата ни може да прибира и разпределя приблизително същата пропорция от брутния продукт като в редица от развитите страни. И това се дължи не на друго, а на бедността ни."

    Коментар


    • Прокуратурата е подхванала и още един разговор между бившия премиер Бойко Борисов е ексшефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.
      От записите, които изтекоха в медиите, става ясно, че Борисов иска от Танов освен да спре митническа проверка в пивоварния завод на Мишо Бирата-“Леденика“, но и за кариерното развитие на митничаря Николай Вучев – Вучката, който ритал топка с премиера. Така не само казусът „Мишо Бирата“ се разследва в рамките на досъдебното производство по повод разговорите на Бойко Борисов и Ваньо Танов, пише „Правен свят“, позовавайки се на източници от прокуратурата. В рамките на това досъдебно производство се проверяват всички данни за престъпления от разговорите между Борисов и Танов, излезли на порции в публичното пространство през януари 2011 г., макар и осъществени година по-рано. В това число – и разговорите между Танов, Борисов и шефа на митницата на летището Павел Манченко, в които Борисов успешно ходатайства за преместването на митничар на предишната му работа. Става въпрос за онзи уникален казус, при който Ваньо Танов се беше опитал да позвъни от мобилния си телефон на ЕГН-ето на митничаря Николай Методиев Вучев, известен с прозвището „Вучката“, чието основно достойнство е фактът, че играе футбол с Бойко Борисов. Тогавашният премиер Борисов ходатайства за кариерното развитие на митничаря Вучев с препоръката: „Т’ва е едно момче, къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата…“. Този факт се оказва достатъчен за Танов, който веднага звъни на шефа на митницата на летището Павел Манченко със същата препоръка за преместването на Вучката: „Рита футбол…“. Както се оказва това е много важна квалификация, защото следва обещанието: „Добре! Ще го върнем в понеделник!“. Разрешението веднага се докладва на Борисов, който заявява: „Добре, благодарим много! Благодарим много! Айде!“ В средата на септември главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред журналисти, че по казуса „Мишо Бирата“ е възобновено досъдебното производство, а по-късно и Бойко Борисов беше разпитан по това дело. Не стана ясно обаче дали в обхвата на разследването се включват и разговорите, посветени на ходатайството на Борисов за неговото протеже „къде рита топката“. Така или иначе, Вучката отново е върнат на предишната си много апетитна работа като инспектор на пътническия Терминал 2, откъдето преди това е бил преместен на работа на бюро – след като си е извадил удостоверение от ТЕЛК, за да не бъде уволнен по съкращение. Това е класически случай на търговия с влияние, коментираха още тогава юристи. Но, както и при разговорите на тема митническата проверка в пивоварна „Леденика“, така и по повод на този разговор, прокуратурата просто отказваше да види наличието на данни за длъжностно престъпление, злоупотреба с власт и превишаване на правомощия. Въпреки, че Борисов не отрече, че има такива разговори, проверката на прокуратурата се ограничи в търсене на изтичането на скандалните СРС-та и след няколко месеца тихомълком беше прекратена.

      МУТРИИИИ

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        ЗА сведение на десните революционери- МУТРОКОМУНИСТИ
        Dobri Bozhilov
        Правителството с най-дясната мярка от 4 години насам. Направо заби в дъното неокомунистите на ГЕРБ. Въвеждането на необлагаем минимум представлява намаление на данъците, правилно е да се направи. Оптималната данъчна система е плосък данък от 10%, но с необлагаем минимум. Браво на най-малко левия премиер, който сме имали!
        Друг път ще върнат авансово удържания данък през 2015. Дотогава я камилата, я камиларя, кой знае кой ще управлява ...
        Идиотите да си ги избират!
        Yeah

        Коментар


        • ЗА сведение на десните революционери- МУТРОКОМУНИСТИ
          Dobri Bozhilov
          Правителството с най-дясната мярка от 4 години насам. Направо заби в дъното неокомунистите на ГЕРБ. Въвеждането на необлагаем минимум представлява намаление на данъците, правилно е да се направи. Оптималната данъчна система е плосък данък от 10%, но с необлагаем минимум. Браво на най-малко левия премиер, който сме имали!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
            Факи, като видя че седерастката банда почне да хвали Орешака, чак тогава ще почна да се интересувам от Политика отново..... Дотогава съм в почивка.

            Абе ти да не пишеш от Червения площад, в главата ти само Червените
            Почини си Макс. Не може само да се работи.

            Червените чуми са ми в главата.
            Разбира се, както знаеш, от червения площад идват всички червени злини.

            Коментар


            • Атанас Атанасов
              НАКРАТКО КАЗАНО
              Основният проблем на правораздавателната система се нарича "КАДРОВА ТЪРГОВИЯ". На практика става така -"Ние те слагаме в съдебния съвет, там ще гласуваш за назначаването на едни наши хора, а те после ще решават едни дела както им кажем"!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                значи ,това , че бил заедно с Мравояда, нЕма значение....или това че е бил с малката секира и това нЕма значение..
                И това , че е спестил 8 милиарда народна пара .. пак нЕма значение..
                важното е да си недеполитизиран полицай и пожарникар , мутра и гавз на БАЙ Тошо....и да излапаш 8 милиарда държавни спестени пари....
                та нещо не ти излиза червенват антиреторика...
                Е разбира се че има значение. И ти добре го знаеш.
                Както казах синтезирано по-доле, той беше троянския кон на червените и създадената от тях организирана престъпност. Петия крак. Петата колона.
                Няма нормален човек с десни убеждения, демократ по душа, който да слугува на кумундели и престъпници. (А този е готов на всичко, за да е премиер. Срещу добра комисионна разбира се.)
                А дупничанина прави това от повече от десет години.
                На такива "хора" ама с обратен знак, т.е демократи - вие, червените чуми им казвате предатели.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                  Монти, пак да кажа - пацо от Дупница не е десен финансист.
                  Той е бил минфин в червената тройна коалиция преди време, а сега е премиер пак на червена теойна коалиция, със значителни кафяви окраски.
                  Преди години беше червен агент внедрен в здравите сили...
                  И слуга на още един господар от дулбините на организиеаната от червените престъпност - черепа...
                  Факи, като видя че седерастката банда почне да хвали Орешака, чак тогава ще почна да се интересувам от Политика отново..... Дотогава съм в почивка.

                  Абе ти да не пишеш от Червения площад, в главата ти само Червените

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от xbg
                    Оперираха коляното на Бойко Борисов по спешност...http://daniivanov.blogspot.com/2013/...-post_532.html
                    Mи то кво друго да му оперираш на тоя.Главата му празна вътре има мухи и бръмбари

                    Коментар


                    • Българският преход, олигархията и златното момче Прокопиев
                      19.11.2013 / 11:34 от: Дитмар Бергтал
                      Ниският стандарт на живот и бедността са задължителна част от всеки икономически анализ за България и Румъния. Същото се отнася и за корупцията и организираната престъпност. Това е камъче, хвърлено по повърхността на блато. Почти липсват и са спорадични анализите, в които се посочват причините, които водят до тези уродливи и застрашаващи държавността явления в самата България. Изминалите 10 месеца могат да се определят като едни от най-бурните за последните десетина години в най-бедната страна, членка на ЕС, България. След "токовия" удар и гладните бунтове през месец февруари премиерът Бойко Борисов хвърли изненадващо оставка.

                      На 17 февруари Би Би Си писа: "По време на демонстрациите гражданите не само изгаряха своите сметки за ток, но и късаха на парчета портрети с лика на Борисов". А "Файненшъл Таймс" направи следното заключение: "Обратните завои в редица области - от енергетиката до околната среда, объркаха избирателите, разгневиха инвеститорите и подкопаха репутацията на Борисов като лидер.

                      Сривът на България до 87-о място в света в индекса на "Репортери без граници" за медийна свобода показва нарастващите опасения относно ангажимента на България за независими медии като гръбнак на младата й демокрация.

                      Публикациите за връзките на Бойко Борисов с подземния свят не могат да не бъдат част от публикациите в световните медии.

                      Не е случайно, че световните агенции припомнят факта, че докато той е главен секретар на МВР, в страната са извършени над 150 показни убийства и нито едно от тях не е разкрито.

                      Дни преди оставката на Борисов "Ню Йорк Таймс" е категоричен: "България има репутацията на страна, затънала в беззаконие и корупция". Скандалите с масовите подслушвания и организирания рекет срещу бизнеса от дясната ръка на Борисов вътрешният министър Цветан Цветанов сринаха рейтинга на партията му ГЕРБ.

                      Всъщност Борисов подаде оставка с единствената надежда партията му да не изчезне от политическия хоризонт на България.

                      Три месеца по-късно - на 12 май, в България бяха организирани предсрочни парламентарни избори. ГЕРБ спечели най-много гласове, но страхът от режима "Борисов" сътвори феномен – всички срещу човека, който на думи иска гражданите на България да се развиват по европейски.

                      Всъщност неговата истинска цел е България да затъва в блатото на сивата икономика, престъпността и корупцията.

                      В края на юни бе сформиран кабинет, начело с "неатрактивния" финансов експерт Пламен Орешарски. Той не ходи с пистолет и черно кожено яке, но е в основата на съвременната данъчна реформа, един от архитектите на държавните бюджети след 1997 година.

                      Изборите не минаха без скандали. Ден преди вота, на 11 май, прокуратурата откри в печатница 400 000 бюлетини в повече. Няколко месеца по-късно като обвиняем бе привлечен главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков.

                      След като лостовете на държавната власт се изплъзнаха от ръцете на Борисов заради народния вот, той полага неистови усилия да пречи държавата да се развива по нормален път: оспори изборните резултати, бойкотира парламента с т. нар. нулево присъствие (не че когато е там, върши нещо), дори не се регистрира в зала по време на внесения от самия него вот на недоверие.

                      Това поведение впечатли дори партньорите му в Европейската народна партия. Чак след като от ЕНП му казаха, че не е нормално да го няма, в средата на август Борисов върна ГЕРБ в парламента.

                      Но не се отказа от деструктивната си роля. Десетина дни след сформирането на кабинета в страната избухнаха протести срещу предложението за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" да бъде назначен медийният магнат Делян Пеевски. По-малко от 24 часа след избора му той подаде оставка.

                      В протестите обаче активно се включват банкрутиралите на 12 май десни партии, които за първи път от 1989 година не влязоха в парламента.

                      Протестите много бързо се превърнаха в своеобразно шоу на политически марионетки, които всъщност не се замислят каква е целта на кукловода им. Участниците, необезпокоявани от полицията, всяка вечер блокират ключово кръстовище в столицата и всъщност връщат страната назад във времето със скандиране на лозунги с давност 1990 г., чиято основна идея е елементарният агресивен антикомунизъм.

                      За основен организатор се сочи противоречивият олигарх Иво Прокопиев и т.нар. кръг около него - "Капитал". В кабинета на Борисов Прокопиев се радваше на добро отношение - "негови" хора са ненавижданият от българите финансов министър Симеон Дянков, икономическият Трайчо Трайков, както и сегашният президент Росен Плевнелиев, който изгря в началото на мандата на Борисов като министър на регионалното развитие.

                      Като човек, гравитиращ около кръга Прокопиев, е сочена и еврокомисарката Кристалина Георгиева. В София не са тайна и близките му бизнес отношения с дългогодишната приятелка на Борисов банкерката Цветелина Бориславова.

                      Златното момче Прокопиев започва бизнес кариерата си в края на 90-те години. Тогава, благодарение на политически протекции, участва в редица скандални приватизационни сделки - Винпром "Дамяница" и "Каолин".

                      Прокопиев отговаря на всички квалификации, за да бъде определен като олигарх: прави бизнес благодарение на връзките си с властта; притежава медии; произхожда от семейство, свързано дълбоко с най-зловещите служби от времето на комунистически диктатор Тодор Живков (баща му държи едно от ключовите ловни стопанства, посещавано лично и често от Тодор Живков). Баща му Георги Прокопиев се грижи не само за сигурността, но и за развлеченията на комунистическия елит.

                      Под негово влияние са и редица "неправителствени" организации, икономически институти, вкл. и специализирани юридически и съдебни агенции и институти.

                      Една от звездите в този кръг е доста спорният политически анализатор Иван Кръстев, който обича да демонстрира близките си връзки с американското посолство в София.

                      Става дума за т.нар. кръг "Капитал", чието истинско име всъщност е "Кражба".

                      Произходът на Кръстев е абсолютно копие на този на Прокопиев - син на член на ЦК на БКП.

                      До падането на Борисов Иван Кръстев се хвали, че той е "един от бащите на Бойко Борисов като политик" – осигурил му е подкрепа от десни партии и фондации в Европа, подпомогнал е политическия му проект за партия ГЕРБ

                      За да обслужва своите икономически цели, кръгът "Капитал" още в началните етапи на формирането си в средата на 90-те години започва да създава свои инструменти за политическо влияние, манипулация на общественото мнение и натиск върху държавните институции. Те са в три направления:

                      а) медийна група;

                      б) обръч от неправителствени организации и мозъчни тръстове;

                      в) социологическа и маркетингова агенция.

                      Специфичното специално за медиите е, че те претендират за елитарност, висока гражданска и морална позиция, което им дава аудитория сред интелигентната градска публика. В същото време те са пряк проводник на политико-икономическите интереси на Иво Прокопиев и се използват за пропагандни кампании срещу определени политически кръгове, които не работят (как не ги е срам?!) за интересите на групировката.

                      Един от символите на българската проевропейска политика - бившият президент Петър Стоянов, тези дни публично заяви, че в България "умишлено се поддържа тезата, че Делян Пеевски е единственият проблем... Има много други, по-страшни нерешени проблеми от това".

                      Стоянов, който е известен с близостта си с американската администрация и по-специално с Бил Клинтън, не може да бъде обвиняван в симпатии към левия политически сектор. В неговите думи може би се крие и истината за последните събития в България.

                      Страната вече 25 г. се намира в преход. Май е необходимо първо да проходи, преди да преходи. И да вземе пример от съседни държави като Албания, Македония и Румъния, където има осъдени премиери и министри.

                      Заглавието е на ГЛАСОВЕ, текстът в New Europe e озаглавен: "Цигански романс? Не, годспода, олигархия".

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                        Монти, пак да кажа - пацо от Дупница не е десен финансист.
                        Той е бил минфин в червената тройна коалиция преди време, а сега е премиер пак на червена теойна коалиция, със значителни кафяви окраски.
                        Преди години беше червен агент внедрен в здравите сили...
                        И слуга на още един господар от дулбините на организиеаната от червените престъпност - черепа...

                        значи ,това , че бил заедно с Мравояда, нЕма значение....или това че е бил с малката секира и това нЕма значение..
                        И това , че е спестил 8 милиарда народна пара .. пак нЕма значение..
                        важното е да си недеполитизиран полицай и пожарникар , мутра и гавз на БАЙ Тошо....и да излапаш 8 милиарда държавни спестени пари....
                        та нещо не ти излиза червената антиреторика...
                        Last edited by Монти; 19.11.2013, 16:44.

                        Коментар


                        • Latchezar Bogdanov
                          При загубени 500 хил работни места от началото на кризата, при положение, че 5 от 6 души с до основно образование не могат да намерят работа, синдикати и политици тръгнали да се занимават с плоския данък ...



                          Ivo Berov
                          Сегашните властници са на път да постигнат непостижимото - да станат по-отблъскващи от Боко Тиквата.



                          В помощ на иманярите...
                          Бареков: "Ще се опитаме да върнем всички пари, откраднати от политици, обратно при народа... Ние знаем къде физически са парите."

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Факушка,
                            та пак да ти питам защо....

                            боко е кУмунист и най големия фен на Бай тошо...
                            Орешарски е десен финансист с плосък данък...постижение...най дясна мЕрка...
                            та защо избираш комуниста боко пред десния финасист Орешарски...
                            да не си си сменил възгледите...
                            Монти, пак да кажа - пацо от Дупница не е десен финансист.
                            Той е бил минфин в червената тройна коалиция преди време, а сега е премиер пак на червена теойна коалиция, със значителни кафяви окраски.
                            Преди години беше червен агент внедрен в здравите сили...
                            И слуга на още един господар от дулбините на организиеаната от червените престъпност - черепа...

                            Коментар


                            • "Преди време Димитър Джамов си позволяваше да коментира снимка с Бойко Борисов, която показах пред цяла България. Ще видим сега какво ще каже Румен Николов-Пашата. Неговата реакция ще ми бъде интересна", категоричен е новият политик пред ПИК.

                              "ГЕРБ са мутренска партия. Освен за тях, ще направим операция "Чисти ръце" и за БСП, ДПС и Кунева. Много съм разочарован от Кунева и ще я изкарам от политиката", закани се Бареков.

                              МУТРУЦИ И ДУДУЦИ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                                монти, ми по-добре боко отколкото гея.
                                Точно затова работите вие, червените чуми.
                                Факушка,
                                та пак да ти питам защо....

                                боко е кУмунист и най големия фен на Бай тошо...
                                Орешарски е десен финансист с плосък данък...постижение...най дясна мЕрка...
                                та защо избираш комуниста боко пред десния финасист Орешарски...
                                да не си си сменил възгледите...

                                Коментар

                                Working...
                                X