IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Нагледно ни показваш, как мимикрията и подражателството са опорна точка номер едно на комунистите.
    Действат по два начина: Или всичко читаво бива отразено в кривото огледало на комунистите и получава своя уродлив двойник (протести - контрапротести е най-добрия пример), или грозните неща, с произход от комунистите, биват пришити на опонента (както в случая с Пешко и опорните точки по-долу)...

    Читавите хора не се занимават с партии.С партии се занимават некадърници и боклуци а токсичните боклуци са в ГЕРБ и РБ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
      https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

      ПО ЗДРАВ ЗА МУТРОЖЕНКАТА ВСЕ ТАКА ДА РАБОТИ С КОМУНИСТИТЕ И МУТРИТЕ

      Първо в ПИК! Цветанов: Има план да ми повдигнат минимум 4 обвинения! Невинен съм!
      pik.bg
      "Планът е да ми повдигнат минимум 4 обвинения! Оттук нататък ще видим какво ще се случи. Срещу мен се...

      ЦУЦИЛАН НАЛИ СИ Е КОМУНИСТ ОБИЧА СИ ПЛАНОВЕТЕ..ДАЛИ Е ИМАЛ ПЛАН И ПОДСЛУШВАНИЯТА
      Аз мисля че трябва да му повдигнат 1444 обвинения , а той за 4 само се сеща .

      Дакъде я докарахме държавата да се управлява от смотани , бавноразвиващи се малоумници като тоя Пъпеш !

      Коментар


      • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

        ПО ЗДРАВ ЗА МУТРОЖЕНКАТА ВСЕ ТАКА ДА РАБОТИ С КОМУНИСТИТЕ И МУТРИТЕ

        Първо в ПИК! Цветанов: Има план да ми повдигнат минимум 4 обвинения! Невинен съм!
        pik.bg
        "Планът е да ми повдигнат минимум 4 обвинения! Оттук нататък ще видим какво ще се случи. Срещу мен се...

        ЦУЦИЛАН НАЛИ СИ Е КОМУНИСТ ОБИЧА СИ ПЛАНОВЕТЕ..ДАЛИ Е ИМАЛ ПЛАН И ПОДСЛУШВАНИЯТА

        Коментар


        • Вярно бре, те опорните точки комунистите ги измислиха, че си и признаха. Бате Пешо пак се изказа непрочел.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Teзи твои опорни точки са като на селски ерген тарикат.Няма лошо Мечтите и илюзиите са хубаво нещо за хора отказващи да живеят в реалността.Можеш да си командваш несъществуващите армии избиратели да създаваш партии да печелиш избори да управляваш но все някога ще спре тока и като се огледаш няма да знаеш къде си
            Нагледно ни показваш, как мимикрията и подражателството са опорна точка номер едно на комунистите.
            Действат по два начина: Или всичко читаво бива отразено в кривото огледало на комунистите и получава своя уродлив двойник (протести - контрапротести е най-добрия пример), или грозните неща, с произход от комунистите, биват пришити на опонента (както в случая с Пешко и опорните точки по-долу)...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
              Не го вдигате, другари …

              Nov 21, 2013 ~ 0 Comments ~ Written by Frujin
              Орлов мост. Митинг на БСПДПС (Българска Социалистическа Партия на Движението за Права и Свободи). Хиляди хора вяло вееха знамена и с досада чакаха да дойде часът, че да си ходят по къщите. Българи, турци, цигани… На всички лица беше изписано едно и също чувство – досада! Ако не бяха високоговорителите можеха поне да си разправят вицове, че да минава по-бързо времето. Да, ама не! Някой беше прекалил с volume-то на max вярвайки, че по този начин удължава въображаемият пенис на Станишев до към Плиска,… че и по-нататък.

              Мине, не мине, и току някой от трибуната се провикваше с надежда: “ПОД-КРЕ-ПА!”. Но, вместо скучаещото, мърморещо множество отдолу, най-оглушително му отговаряше ехото от съседните олюпени кооперации: “ПА – па – а – а”.

              Въображаемият пенис на г-н Станишев омекваше и се смаляваше с всяка изминала минута. А след кавъра на химна, изпълнен от П. Буюклиева, бутафорното мъжество на председателя на ПЕС се стопи в мъничка, незабележима чурка. Тогава той, явно смутен от импотентността на ситуацията, унизен от неуспялото обладаване на “другата България“, реши драматично да обърне плочата и да потърси любовта ѝ. Искам да кажа съжалението ѝ…

              БСП имаме историческа вина пред българските турци – за възродителния процес и се извиняваме за това.

              Цирк! Митинга поръкопляска колкото да не е без хич, и само минути след това захвърли плакатите и знамената направо в локвите върху асфалта. После се пръсна по магазини и кръчмета. Задължителната част от екскурзията беше свършила и беше време хората да обърнат внимание малко и на себе си. Ето така виждам аз нещата! Една бутафорна любовна сцена. Едно разглезено и наточено синче на червената номенклатура си просеше съжаление от наложницата си, и то след неуспешния опит за поредното ѝ изнасилване. Но, вместо любов и съжаление, тя просто го изгледа с досада и се запиля из големия град.

              Обаче нека видим, тази бутафория колко още може да продължава? Защото аз не видях новото поколение социалисти. Не видях талантливите кадри. Нито образованите и модерни бъдещи лидери на левицата. Такива просто не съществуват! И ако Станишев за момент спре да се вторачва в атрофиралите си атрибути, може и да забележи, че е останал сам в … другата България.

              Добре, нека не е съвсем сам! Има още стотина – двеста другарчета, нямащи нищо против далаверите, демагогията, лъжата, насилието, Евразийският съюз, парите от енергийния сектор, парите на мафията, .. и въобще парите – откъдето и да са. Но те си отиват, приятели! Те си отиват обладани от собствената си наложница, изоставени от “умните и красивите“, зачеркнати от децата на България и презрени от цвета на нацията – те бавно, но сигурно пътуват към историята. Амин!
              Много теоретици в тоя форум много нещо.Искаш ли да пробваш да се убедиш лично

              Коментар


              • България е сред страните с най-нисък дял (17,7 на сто от БВП) на разходите за социална защите в ЕС, където те са 29,1%. Това показва обявеният днес анализ на статистическата служба Евростат.

                След нас са само Латвия (15,1%), Естония (16,1%), Румъния (16,3%) и Литва (17%).

                Увеличението на социалните разходи в ЕС в номинално изражение между 2008 и 2009 (29,7 на сто) се дължи на финансовата криза, особено заради помощите за безработица. Най-високи са били тези разходи в Дания (34,3% от БВП), Франция (33,6%), Холандия (32,3%), Белгия (30,4%), Гърция (30,2%) и Финландия (30%).

                Разходите на правителствата от страните на общността за секторите "здраве" и "социална защита" съставляват около 55% от всички правителствени разходи, докато страната ни се нарежда в групата на държавите, които доближават или леко надхвърлят 50-те процента отделяни средства за здраве и социална защита, като Чехия, Португалия, Испания и Гърция.

                Според Евростат у нас се заделят за социална защита по 675 евро на човек и за здраве - по 241 евро на човек.

                Като цяло най-високи дялове от средства за социална защита и здраве са били отделяни в Германия (58.8%), Дания (58.3%), Франция и Финландия - по 57.3%.

                Социалната защита включва разходите на правителствата за болест и инвалидност, старост, семейство и деца, безработица, жилище, обезщетение в натура и социално изключване. По тези показатели най-висок е делът на отделяните средства в Дания - 25.2 на сто, Франция - 23.9 на сто, и Финландия - 23.7 на сто. Най-нисък е този процент в Исландия - 11.7 на сто, Словакия и Кипър - по 12 на сто, и Латвия - 12.1 на сто. За България този показател е 12.9 на сто.

                Разделени на човек от населението средствата за социална защита са най-малко в България - по 675 евро на човек. Следват Румъния - 868 евро на човек, Латвия и Литва - по около 1 200 евро на човек, Унгария - 1 700 евро на човек.

                Най-значителни са средствата за социална защита на един жител в Люксембург - по 14 862 евро на човек. Следват Дания - по 10 892 евро на човек, Финландия и Швеция - по 8 000 евро на човек, Австрия, Франция и Белгия - по около 7 000 евро на човек.

                В сектора здраве България отново е сред страните с най-малко заделяни средства: Румъния и Кипър са в дъното с по 3.4%, Латвия - 4.1%, България - 4.6%, Полша - 4.7%. Най-много средства за здраве се заделят в Дания и Холандия - по 8.5 на сто, Франция - 8.4 на сто, Великобритания - 8 на сто.

                Разделени на човек от населението България е на предпоследно място в класацията по най-малко средства за здравеопазване: 241 евро на един жител. В дъното е Румъния - с по 208 евро на жител за здравеопазване. В Латвия за здраве се заделят по 400 евро на човек, в Литва - 500 евро, в Естония - 600 евро, в Словакия - 700 евро.

                Най-много средства за здраве на жител се отделят в Люксембург - по 3 900 евро. Следват Дания - по 3 600 евро, Холандия - 3 000 евро, Белгия, Австрия, Швеция и Финландия - по над 2 500 евро.

                ЗА КАКВА ПОЛИТИКА И ПОЛИТИЦИ ГОВОРИМ СЛЕД КАТО НАРОДА ТЪНЕ В ТАЗИ МИЗЕРИЯ
                САМО МУТРОЖЕНКИТЕ СА ДОВОЛНИ- ОТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ВЗИМАТ ГОЛЕМИ ХОНОРАРИ ЗА СПЕЦИАЛНИТЕ СИ УСЛУГИ

                Коментар


                • Не го вдигате, другари …

                  Nov 21, 2013 ~ 0 Comments ~ Written by Frujin
                  Орлов мост. Митинг на БСПДПС (Българска Социалистическа Партия на Движението за Права и Свободи). Хиляди хора вяло вееха знамена и с досада чакаха да дойде часът, че да си ходят по къщите. Българи, турци, цигани… На всички лица беше изписано едно и също чувство – досада! Ако не бяха високоговорителите можеха поне да си разправят вицове, че да минава по-бързо времето. Да, ама не! Някой беше прекалил с volume-то на max вярвайки, че по този начин удължава въображаемият пенис на Станишев до към Плиска,… че и по-нататък.

                  Мине, не мине, и току някой от трибуната се провикваше с надежда: “ПОД-КРЕ-ПА!”. Но, вместо скучаещото, мърморещо множество отдолу, най-оглушително му отговаряше ехото от съседните олюпени кооперации: “ПА – па – а – а”.

                  Въображаемият пенис на г-н Станишев омекваше и се смаляваше с всяка изминала минута. А след кавъра на химна, изпълнен от П. Буюклиева, бутафорното мъжество на председателя на ПЕС се стопи в мъничка, незабележима чурка. Тогава той, явно смутен от импотентността на ситуацията, унизен от неуспялото обладаване на “другата България“, реши драматично да обърне плочата и да потърси любовта ѝ. Искам да кажа съжалението ѝ…

                  БСП имаме историческа вина пред българските турци – за възродителния процес и се извиняваме за това.

                  Цирк! Митинга поръкопляска колкото да не е без хич, и само минути след това захвърли плакатите и знамената направо в локвите върху асфалта. После се пръсна по магазини и кръчмета. Задължителната част от екскурзията беше свършила и беше време хората да обърнат внимание малко и на себе си. Ето така виждам аз нещата! Една бутафорна любовна сцена. Едно разглезено и наточено синче на червената номенклатура си просеше съжаление от наложницата си, и то след неуспешния опит за поредното ѝ изнасилване. Но, вместо любов и съжаление, тя просто го изгледа с досада и се запиля из големия град.

                  Обаче нека видим, тази бутафория колко още може да продължава? Защото аз не видях новото поколение социалисти. Не видях талантливите кадри. Нито образованите и модерни бъдещи лидери на левицата. Такива просто не съществуват! И ако Станишев за момент спре да се вторачва в атрофиралите си атрибути, може и да забележи, че е останал сам в … другата България.

                  Добре, нека не е съвсем сам! Има още стотина – двеста другарчета, нямащи нищо против далаверите, демагогията, лъжата, насилието, Евразийският съюз, парите от енергийния сектор, парите на мафията, .. и въобще парите – откъдето и да са. Но те си отиват, приятели! Те си отиват обладани от собствената си наложница, изоставени от “умните и красивите“, зачеркнати от децата на България и презрени от цвета на нацията – те бавно, но сигурно пътуват към историята. Амин!
                  Yeah

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    В България няма никаква голяма партия. Двете най-големи партии заедно представляват общо под 30% от населението с право на глас. Всичките партии представени в парламента представляват под 40%.

                    60% от българското население не харесва нито една партия. Реално имаме мнозинство на хората, които мразят сегашните политически сили.

                    И какво правят българските партии съвсем открито - ами работят здраво да се покажат като по-малкото зло. Супер конструктивна позиция. А какво правят българските партии реално - работят много по-здраво да покажат че другите са по-голямото зло. И това те го правят в общество, в което 60% от населението ги мрази всичките, а всяка една от тях е мразена от поне 80% от населението. Отново - супер конструктивна позиция - като да се поливат взаимно с бензин да дадат запалена факла на масата като постоянно им пускат по медиите:

                    http://www.youtube.com/watch?v=WbAqWA-dxvw
                    Тръгваме от илюзорни хипотези и стигаме до още по наивни и илюзорни заключения.Не ми пречиш мое си фантазираш на воля.Само се премести в раздела 1001 нощ илюзии магии и фантазии

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Абсолютно, не е тяхна работа да се назначават на власт. И още по-малко е тяхна работа да се интересуват кой ще изберем да дойде след тях.
                      Teзи твои опорни точки са като на селски ерген тарикат.Няма лошо Мечтите и илюзиите са хубаво нещо за хора отказващи да живеят в реалността.Можеш да си командваш несъществуващите армии избиратели да създаваш партии да печелиш избори да управляваш но все някога ще спре тока и като се огледаш няма да знаеш къде си

                      Коментар


                      • Plamen Darak
                        Kuzmo Karayan:
                        Село Банкя. В една есенна вечер на 58-ма Методи Борисов треснал с юмрук по масата: "Жена, искам тиквеник!" И така на 13-ти юни 59-та се появил Бойко Борисов.

                        Коментар


                        • [Тази статия е част от съдържанието на вестник Капитал Daily] 3 21 ное 2013, 20:00, 831 прочитания
                          Пенсионните обещания на властта се оказаха без подплата
                          За отстъпките са нужни 43 млн. лв., но те не са в бюджета на държавното обществено осигуряване
                          Капитал

                          Препоръчване (7)
                          LinkedIn
                          Twitter
                          [Изпращане по email] Email

                          Депутатите в бюджетна комисия гласуваха на второ четене и предложението за засилен контрол на рискови стоки

                          Депутатите в бюджетна комисия гласуваха на второ четене и предложението за засилен контрол на рискови стоки
                          © АНЕЛИЯ НИКОЛОВА
                          Още по темата

                          Първа стъпка към отмяна на плоския данък

                          Държавата иска да въведе необлагаем минимум за доходи до 340 лв.
                          19 ное 2013

                          Хазартът ще се облага по нов начин

                          Вместо данък върху оборота букмейкърите, тото и лото организаторите ще дължат корпоративен данък и 20% такса върху част от печалбата от залози
                          13 ное 2013

                          Акцизът на цигарите се вдига поетапно от 2015 г.

                          Режимът на обратно начисляване на ДДС за зърнопроизводителите може да влезе в сила от януари
                          11 ное 2013

                          Данъчно изключение за облигационери

                          Чужди инвеститори, финансирали български дружества, ще се ползват от облекчението
                          17 окт 2013
                          Три от обещанията на управляващите за промени в условията на пенсиониране догодина все още не са предвидени в разходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване, въпреки, че той беше гласуван на второ четене в бюджетна комисия. Става дума за въвеждането на гъвкаво пенсиониране, за замразяване на възрастта и стажа за пенсиониране за категорийните работници и за връщане на стария режим за излизане от пазара на труда на военните – само със стаж. За трите мерки са нужни общо 43 млн. лв., но така и не стана ясно откъде ще бъдат осигурени тези средства.

                          Кое колко струва

                          Трите пенсионни обещания са гласувани само на първо четене в зала. Сега са обединени в един проектозакон. От БСП предлагат през следващата година да се замразят възрастта и стажът за пенсиониране не само за най-масовата трета категория труд, но и за работещите в тежки условия (първа и втора категория). Според разчетите на Националния осигурителен институт (НОИ) това ще струва 9.5 млн. лв. през 2014 г. Те обаче не са намерили място в разходната част на бюджета, стана ясно от дискусията в бюджетна комисия. Други около 30 млн. лв. ще са необходими за въвеждането на нова "вратичка" за ранно пенсиониране. Идеята е хора, на които не им достигат общо до 24 месеца стаж или възраст, да могат да излязат от пазара на труда, но с по-ниски доходи за старост. За всеки месец, недостигащ до навършване на стандартната възраст, намалението ще бъде с 0.4% и ще може да достигне най-много 9.6%. Премахването на възрастта за пенсиониране на военните и връщане на стария режим – само при 27 години стаж, от които две трети в системата, пък ще струва 2.7 млн. лв. според разчетите на НОИ. Така общата сметка за трите промени възлиза на 42.7 млн. лв.

                          Половин година по-малко

                          Обезщетението за бременност и раждане ще се определя на база брутното възнаграждение, което е получавала майката през последните 18 месеца. Досега периодът беше 6 месеца по-дълъг – 2 години. По думите на управителя на НОИ Бисер Петков така дневното обезщетение ще нарасне с 60 ст. до 24 лв., което догодина ще струва на бюджета 3.5 млн. лв. Увеличението до 24 месеца беше въведено, за да бъде премахната практиката, след като разберат, че са бременни, жените да започват да се осигуряват на по-висок от реалния си доход.

                          Лорде троловете сбърканяци- фалшиви емигранти имат ли персонални пенсии от господарите си мутрокомунисти..Нали много работят по тях

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Абсолютно, не е тяхна работа да се назначават на власт. И още по-малко е тяхна работа да се интересуват кой ще изберем да дойде след тях.
                            Така е. Право в десетката.
                            Това отговаря на въпроса на Лорда, а и не само на неговия.
                            На малоумниците също.

                            ПП
                            Равновесие само едно не разбирам...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Така е. Въпросът е измислен и наложен от елита. Защо има в нашия, уж интелигентски форум, хора дето се връзват на подобен въпрос, ми е трудно да си обясня.

                              Ами ние им искаме оставката. Нас ни интересува те да загубят властта. Как може да ни притеснява въпросът им, кого ще турим да ни управлява, след като те загубят властта. Когото турим той ще е и точка. Ако не го харесаме ще турим друг. По важното е да продължим да си стоим осъзнати и да не заспиваме повече. И ние да туряме и да махаме реално.
                              Абсолютно, не е тяхна работа да се назначават на власт. И още по-малко е тяхна работа да се интересуват кой ще изберем да дойде след тях.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Хахаха - групово самоубийство на политическия ни елит - това наблюдаваме в момента. И няма смисъл да питат кой ще дойде след тях - защото тях вече няма да ги има.
                                Така е. Въпросът е измислен и наложен от елита. Защо има в нашия, уж интелигентски форум, хора дето се връзват на подобен въпрос, ми е трудно да си обясня.

                                Ами ние им искаме оставката. Нас ни интересува те да загубят властта. Как може да ни притеснява въпросът им, кого ще турим да ни управлява, след като те загубят властта. Когото турим той ще е и точка. Ако не го харесаме ще турим друг. По важното е да продължим да си стоим осъзнати и да не заспиваме повече. И ние да туряме и да махаме реално.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

                                Коментар

                                Working...
                                X