IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    “Уестингхаус” подписа договора, протестиращите се кротнаха, правителството – с пълен мандат
    23.11.2013 | 17:07 ч.
    ggoranova Снимка: skat.bg

    Известната журналистка Галя Горанова коментира в публичния си профил във Фейсбук политическите последици от предоставянето на строежа на 7-ми реактор на АЕЦ “Козлодуй” на американската компания “Уестингхаус”:

    “Уестингхаус” подписа договора за пълен мандат на това правителство. Сега и протестите на “Америка за България” ще стихнат, и “нашият кучи син” ще си налегне парцалките, и протестиращите професори ще се кротнат, и страната ще се умиротвори… А ние – ние ще платим и реактора на “Устингхаус”, и неустойката за проваления проект “Белене”, и гьола, и предателството на това слабо правителство, което е готово да продаде майка си и баща си в името на това да остане на власт.

    Къде сте, Мартин Димитров, Илиян Василев, Георги Касчиев, Иван Хиновски, Огнян Минчев, Евгений Дайнов, Антоанета Цонева, Иван Бедров, да викнете колко лошо нещо е ядрената енергетика?!? Или американската ядрена енергия е най-безопасната ядрена енергия?

    И може би дори не произвежда отпадъци, които ще трябва да съхраняваме?

    Още една ядрена грешка за милиарди

    Правителството се опитва да си купи американска любов като даде без конкурс 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" на "Уестингхаус"


    http://www.capital.bg/politika_i_iko...=komentirano24

    България отново е на път да повтори грешки от миналото и да стартира изграждане на поредната ядрена централа без конкурс и нормална процедура, без да е осигурено финансиране и без да има ясна нужда нова толкова голяма мощност.

    От САЩ министърът на икономиката Драгомир Стойнев заяви, че ще препоръча министерски съвет да вземе решение за изграждане на нова ядрена мощност – 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй", а Българският енергиен холдинг да започне преговори с американската "Уестинхаус". Това беше очаквана новина, тъй като беше подготвена още от правителството на ГЕРБ, но поне имаше надежда, че кабинетът, поучен от минали грешки, все пак ще обяви конкурс за избор на технология и изпълнител. На всичкото отгоре, решението на Народното събрание от 27 януари тази година след ядрения референдум препоръчва да се проведе "открит международен търг за строителство на нова ядрена мощност от поколение 3+ на площадка "Козлодуй" (но пък на кого му пука в България за препоръките на парламента).

    Бързането обаче е очевидно политически мотивирано.

    В АЕЦ "Козлодуй" все още няма лицензирана площадка, което ще отнеме доста време, новата централа все още не е съгласувана с Европейската комисия (която трябва да даде мнение, което не е обвързващо), а процедурата по ОВОС все още тече. Не е ясно дали има и социално-икономически анализ, анализ на количествата и управлението на радиоактивните отпадъци и отработено ядрено гориво, които ще се генерират, все изисквания на закона за безопасно използване на ядрената енергия, за да може да се стартира процедура по същество.

    Вероятно в нечия глава се е въртяла гениалната геостратегическа мисъл - дадохме на руснаците "Южен поток", нека сега да дадем нещо и на американците.

    Решението е в най-лошите традиции на големите енергийни проекти у нас. Дори в някои отношения процедурата за АЕЦ "Белене" беше по-добре подготвена.

    "Уестингхаус" беше избрана да направи технико-икономическо проучване за възможността за изграждане на нова мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй" още миналата годината. Самият избор беше странен, тъй като производител на ядрено оборудване не е точно компанията, която се наема за избор на площадка. Както се оказа "Уестингхаус" "безплатно" са предоставили и параметрите на тяхната технология на българската страна. Да представят свои технико-икономичекси проучвания трябваше да бъдат поканени и другите производители, но това не бе направено. При АЕЦ "Белене" поне формално се избираше между "Атомстройекспорт" и "Шкода".

    На второ място правителството все още няма публичен анализ за необходимостта от нова мощност, освен спорадичните подхвърляния за закриването на ТЕЦ-ове. През 2005 г. поне имаше такива проучвания, макар и изключително погрешни, както се оказа по-късно. В момента Електросистемният енергиен оператор крие прогнозите си вече няколко години, явно, за да не се окаже, че може да се мине и без нова мощност.

    Българската страна все още не е избрала консултант – технически, финансов и особено юридически. А както знаем вече от опит, особено в последните два аспекта, качеството на проектните документи в България не се отличава особено от някоя бедна африканска държава. Явно се разчита, че американската страна няма да подведе България, което разбира се грешно. Сделката с 3С (по-късно закупена от AES) през 1999 г. следваше подобен модел – международен търг с иницииращ партньор, при който беше елиминирана конкуренцията и сега цялата енергийна система и потребителите усещат тежестта на това погрешно решение в иначе модерната ТЕЦ AES Гълъбово.

    Ако това ви е малко, нека споменем още два факта. Арбитражът за АЕЦ "Белене" все още тече и идеите в БСП за решаването на проблемите там граничат с лунатизма - площадката щяла да бъде продадена на частен инвеститор, който да се разплати с руснаците. И който явно ще изгражда и "Белене". В същото време НЕК е във фактически фалит, тъй като не може да обслужва задълженията, а АЕЦ "Козлодуй" няма пари да задели за модернизационната си програма.

    Така след като преди три седмица правителството взе спорното решение за влизане в проекта "Южен поток" при много съмнителни параметри на сделката (висока цена, липса на гаранции за плащане на транзита и предопределени фирми, които да изграждат газопровода), сега взима поредното скъпо и неоправдано енергийно решение.

    Потвърждава се печалната истина, че когато става дума за енергетиката (а и не само), БСП излиза скъпо на България. Много скъпо.






    Коментар


    • Страните с най-високо качество на живот
      28 МАЙ 2013
      Австралия отново оглави класацията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за страните с най-високо качество на живот. Сериозните предимства, извеждащи начело държавата континент са високоразвита инфраструктура, отлична система на здравеопазване и активно гражданско общество.

      При съставянето на класацията ОИСР проследява 11 категории, включително среден доход, жилищни условия, заетост, образование, екология и продължителност на живота. От първите 15 страни с най-високо качество на живот десет са в Европа.

      №15. Ирландия

      Годишен среден доход на домакинство: $24 104
      Ирландците имат силно развито чувство за обществена принадлежност. 95% от жителите на страната вярват, че има на кого да разчитат в труден момент. Ирландия има и висок рейтинг в категорията “баланс между работата и личния живот”: средно, гражданите й работят 1 543 часа годишно.

      №14. Люксембург

      Годишен среден доход на домакинство: $23 047
      Люксембург набира висок рейтинг в категориите “Здравеопазване ” и “Екология”. Средната продължителност на живота в страната е 81 г., а нивото на атмосферно замърсяване е изключително ниско. Гражданите на Люксембург активно участват в политическия живот: 91% от населението гласуват на избори.

      №13. Австрия

      Годишен среден доход на домакинство: $28 852
      Австрия получава висок бал в категория “Образование”. 82% от населението й на възраст от 25 до 64 г. имат поне средно образование. 94% от австрийците вярват, че има на кого да разчитат в труден момент.

      №12. Финландия

      Годишен среден доход на домакинство: $25 739
      Финландия постига отлични резултати по ниво на грамотност и образованост: средно финландските ученици имат 543 точки по грамотност, математика и естествени науки. Населението показва и високо ниво на удовлетвореност от живота - 82% от него заявява, че има повече положителни, отколкото отрицателни емоции в ежедневието си.

      № 11. Нова Зеландия

      Годишен среден доход на домакинство: $21 892
      Това е страната, която най-активно използва възобновяеми източници на енергия. Показва и високи нива на грамотност и образованост сред учениците.

      №10. Великобритания

      Годишен среден доход на домакинство: $23 047
      85% от британците заявяват, че имат повече положителтни, отколкото отрицателни емоции в обичайното си ежедневие. Средната продължителност на живота е 81 години, а 91% от населението са доволни от качеството на питейната вода.

      №9. Исландия

      Годишен среден доход на домакинство: $23 047
      Исландците демострират силно чувство за колективна принадлежност - 98% от жителите на страната вярват, че има на кого да се опрат в труден момент. Въздухът в страната е много чист, а 97% от хората са доволни от качеството на питейната вода.

      №8. Нидерландия

      Годишен среден доход на домакинство: $25 493
      Жителите на държавата работят само 1379 часа годишно. Страната получава и много точки по отношение на общобразователните си програми.

      №7. Дания

      Годишен среден доход на домакинство: $24 682
      С едни от най-високите показатели в категория “Удовлетвореност от живота”: 89% от населението казват, че имат повече положителни, отколкото отрицателни емоции в ежедневието си. Датчаните имат и висок рейтинг в категорията “Баланс между работата и личния живот”: само 2% от гражданите й заявяват, че работят прекалено много.
      №6. САЩ

      Годишен среден доход на домакинство: $38 001
      В тази класация страната е с най-висок среден доход на домакинство, което я извежда и значително напред в общия рейтинг. Събира и високи показатели в категориите “Жилищни условия” и “Общо чувство за безопасност”.

      №5. Швейцария

      Годишен среден доход на домакинство: $30 060
      86% от населението има поне средно образование, а качеството на общообразователните програми набира 517 точки в класацията. Средната продължителност на живота е 83 години. 95% от населението е доволно от качеството на питейната вода.

      №4. Норвегия

      Годишен среден доход на домакинство: $31 459
      Силно развито чувство за колективна принадлежност - 93% от гражданите на скандинавската държава вярват, че има на кого да разчитат в труден момент. Норвегия постига и висок рейтинг в категорията “Баланс между трудовата дейност и личния живот”: само 3% от гражданите смятат, че работят прекалено много.

      №3. Канада

      Годишен среден доход на домакинство: $38 194
      Канадците работят 1702 часа годишно и се чувстват напълно доволни от съотношението работа/лично време. Активно участват в политическия живот на страната.

      №2. Швеция

      Годишен среден доход на домакинство: $26 242
      87% от населението има поне средно образование. Страната има много висок рейтинг в категория “Екология”, а 95% от населението е доволно от качеството на питейната вода.

      №1. Австралия

      Годишен среден доход на домакинство: $28 884
      За втора поредна година Австралия е на първа позиция в тази класация. И това не е случайно. Държавата-континент има високи рейтинги в категориите “Зравеопазване”, “Жилищни условия” и “Гражданска активност”. Средната продължителност на живота е 82 години.
      manager.bg
      http://www.businessinsider.com/top-c...e-index-2013-5
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Довчерашните партньори в бизнеса, политиката и присвояването на пари, са на път да развалят огромната си обич.

        Цветан Цветанов сериозно се е изплашил, че делата срещу него няма да завършат както би му се искало, с оправдателна присъда и ще се наложи да полежи на топло дълго време. Само преди дни главният прокурор Сотир Цацаров повдигна още едно обвинение и му забрани за напуска страната. Денс след това Цветанов, бесен от развоя на събитията си уговорил тайна среща с Борисов в Банкя. по думите на наши източници Цветанов директно е пристъпил към заплахи. Обвинил Борисов, че не си е свършил работата, а от известно време не си вдигал и телефона. Уговорката била тихомълком всички дела да се покрият и приключат. В изблик на гняв Цветанов заплашил Борисов, че знае всичките му далавери и ще проговори. „Тогава не четри, а 40-ет дела ще има срещу теб и сериозно ще го загазиш“. Бойко пък продължавала да го убеждава, че протестите ще успят все някога и пак ще се върнат на власт. А върнат ли се следите ще бъдат заличени. Цветанов обаче не вярвал вече на празни прикази и дал месец срок на Борисов. После щял да разкрие мръсните му тайни.

        Хахаха - не че са ми симпатични и двамата - ама нали схващате че няма как да се знаят подробности за подобен разговор, дори и да се е състоял, освен ако и сега някой не подслушва незаконно .

        Коментар


        • Властта и учебниците за пропагандисти



          Евгений Дайнов
          Дневник

          Историческото време отново рязко убързи своя ход. А това е като силен вятър: откъсва маски, разхвърля заслони, оголва твърдите истини, оставащи скрити в по-спокойни времена.

          През цялата тази революционна 2013-та бурята предимно ликвидираше репутации. Всички, замесени в правителството Орешарски, се простиха със своите добри имена. След тях цели гилдии, поколения и среди с лекота погребаха репутациите си в услуга на вече загубилите добрите си имена. Повечето медии казаха "сбогом" на журналистиката, превръщайки се в карикатурни пропагандни листове.

          Във вихъра на последната седмица вече виждаме твърдите истини, останали на терена след падането на заслона от репутации. Останалите без уважение и без имена опълченци на правителството – и стари, и нови и всякакви инакви "леви" – минаха към пряко прилагане на наръчниците по дестабилизация и преврати, едно време издавани, за нуждите на партизани в Третия свят, от "Институт марксизма-ленинизма" в Москва.

          Досега, у нас усилието беше да бъдат разбъркани нещата – и думите, които ги описват – така, че да не е ясно, кой е положителен герой, а кой – маскара. Затова протестиращите станаха "протестъри", гражданските организации – "соросоиди" и пр. Неща, с които се занимавах предния път в "Дневник". Това беше етапът на делегитимация на противника.

          В последната седмица виждаме следващата крачка – преминаването от намеци и внушения

          към пряка пропаганда

          чиято цел е положителните герои да бъдат трайно опаковани като отрицателни. Онзи ден от програма "Хоризонт" на БНР ни уведомиха, че участниците в антифашисткото шествие в София са самите те фашисти, а протестиращите са точно онази олигархия, която мъчи народа. Идеята оттук насетне е, всеки път когато стане дума за фашисти или олигарси, публиката да не се сеща за "Кръв и чест", нито за Пеевски – а за студенти, професори и граждански активисти.

          А от вестник "Дума" на 21-ви того разбрахме следното: "Европейските и световни медии не обръщат никакво внимание на протестите, на окупацията на Софийския университет. Тези, които ги организират, са силно разочаровани. Толкова пари за нищо?"

          "А значит", както пишеше Сталин едно време, че парите, похарчени от соросоидите за организиране на студентската окупация са отишли нахалост, защото никой по света не е разбрал за действията на студентите.

          В същото време елементарната справка в Гугъл – отнема 2-3 минути – показва, че само в последната седмица протестите на българските студенти са били отразени в: BBC; New York Times; Telegraph; Le Nouvel Observateur; Al Jazeera, Le Monde, Voice of America. Връщането на филма до началото на окупацията вкарва в този списък и тежката артилерия от типа на Economist и Financial Times.

          Ще питате: кой би публикувал такава очевидна – и лесно проверима – лъжа? Кой би заложил репутацията на "Дума", както и своята лична като журналист, хвърляйки в пространството очевидна, опашата, нескриваема, колосална, титанична, незабравима и незабравяема лъжа?

          Отговорът е, в някакъв смисъл, лесен: би публикувал онзи, който вече няма нито репутация, нито име. Който няма какво да губи и затова се е префасонирал в елементарен пропагандатор. В рупор на интереси, за които разликата между лъжата и истината е единствено в това, кое им е полезното за момента.

          Така стигаме до по-дълбокия отговор. Пропагандата – такава, каквато е разработвана от Хитлеристка Германия и Сталинска Русия – изрично съдържа положението, че

          няма никакво значение,
          кое е истина и кое не е

          Единственото важно е интересът.

          Намерих в интернет едновремешен учебник по такива неща, публикуван от споменатия горе московски институт по времето на Брежнев. Ето какво четем в главата за пропагандата и агитацията (преводът е мой):

          "Буржоазната пропаганда... може да използва абсолютно достоверна информация, но структурирана по такъв начин, че все пак да обслужва реакционните цели на буржоазията. И така, истината, когато се ползва в буржоазната пропаганда, служи на интересите на буржоазията, т.е. на реакцията." (Курсивът е в оригинала).

          Ще рече: западните гадини не лъжат през цялото време, но дори когато казват истината, пак са гадини. Обратното е при комунистическата пропаганда – дори когато лъже, тя е прогресивна:

          "В определени конктретно-исторически условия комунистическата пропаганда прибягва към определени прийоми, така или иначе маскиращи обективната истина. Безусловно, лъжата – това е примитивен пропаганден инструмент. Ползването му за пропаганда... е само неизбежна отстъпка пред общественото невежество... Когато пропагандистът осъзнава тази неизбежност, то лъжата, ползвана в комунистическата пропаганда, служи на прогресивни цели."

          Ясно и кратко. Точно по тази схема – смятайки българите за невежи и борейки се против западното буржоазно влияние – е построена пропагандата на опълченците на правителството. Затова студентите са хейтъри (пак според "Дума"), антифашистите – фашисти, а борците против олигархичния режим – агенти на самата олигархия.

          В едновремешните учебници по дестабилизация и преврати, нещата си имаха стройна градация. Първо, пускаш мъгла, за да омаскариш противника. Този етап у нас властта сметна за изпълнен в първата седмица на ноември.

          Вторият етап е вдигането на мъглата, за да се разкрие пейзаж, в който всичко е сменило местата си – добрите са станали лоши, лошите са добри, грозното е красиво, красивото е грозно, подлостта е доблест, доблестта е подлост, провалът е успех, успехът е провал и т.н. Това върви в момента.

          Има и трети, предстоящ (според учебниците за пропагандисти) етап:

          постепенното изолиране
          и ликвидиране на противниците

          Подготовката за този етап е вече започнала с внасянето на новия закон за МВР, изработен по беларуски образец, както и със сигналния опит на прокуратурата да разследва протестиращ за "диверсия". Най-вероятно, в някаква степен този етап ще бъде преминат у нас в близкосрочна перспектива, водейки след себе си замразяване на статута ни в ЕС, защото никой няма да търпи пръкването на умалено копие на Беларус в границите на съюза.

          Всички тези етапи обаче могат да успеят единствено, ако накрая бъде приложен четвъртият,

          заключителен етап: провеждането на преврат,
          въвеждането на диктатура

          и незабавното изтребление на достатъчно количество хора, за да бъдат впечатлени останалите. Ако това не се случи, натъртват всички подобни учебници и наръчници, всичко свършено дотогава увисва без здрава основа.

          Интересно е, дали властта и нейните опълченци са чели учебниците до края – до преврата, диктатурата и терора – или четат и прилагат глава по глава? И ако подхождат глава по глава, какво ще направят, когато прочетат последната?




          Коментар


          • Довчерашните партньори в бизнеса, политиката и присвояването на пари, са на път да развалят огромната си обич.

            Цветан Цветанов сериозно се е изплашил, че делата срещу него няма да завършат както би му се искало, с оправдателна присъда и ще се наложи да полежи на топло дълго време. Само преди дни главният прокурор Сотир Цацаров повдигна още едно обвинение и му забрани за напуска страната. Денс след това Цветанов, бесен от развоя на събитията си уговорил тайна среща с Борисов в Банкя. по думите на наши източници Цветанов директно е пристъпил към заплахи. Обвинил Борисов, че не си е свършил работата, а от известно време не си вдигал и телефона. Уговорката била тихомълком всички дела да се покрият и приключат. В изблик на гняв Цветанов заплашил Борисов, че знае всичките му далавери и ще проговори. „Тогава не четри, а 40-ет дела ще има срещу теб и сериозно ще го загазиш“. Бойко пък продължавала да го убеждава, че протестите ще успят все някога и пак ще се върнат на власт. А върнат ли се следите ще бъдат заличени. Цветанов обаче не вярвал вече на празни прикази и дал месец срок на Борисов. После щял да разкрие мръсните му тайни.

            Коментар


            • “Уестингхаус” подписа договора, протестиращите се кротнаха, правителството – с пълен мандат
              23.11.2013 | 17:07 ч.
              ggoranova Снимка: skat.bg

              Известната журналистка Галя Горанова коментира в публичния си профил във Фейсбук политическите последици от предоставянето на строежа на 7-ми реактор на АЕЦ “Козлодуй” на американската компания “Уестингхаус”:

              “Уестингхаус” подписа договора за пълен мандат на това правителство. Сега и протестите на “Америка за България” ще стихнат, и “нашият кучи син” ще си налегне парцалките, и протестиращите професори ще се кротнат, и страната ще се умиротвори… А ние – ние ще платим и реактора на “Устингхаус”, и неустойката за проваления проект “Белене”, и гьола, и предателството на това слабо правителство, което е готово да продаде майка си и баща си в името на това да остане на власт.

              Къде сте, Мартин Димитров, Илиян Василев, Георги Касчиев, Иван Хиновски, Огнян Минчев, Евгений Дайнов, Антоанета Цонева, Иван Бедров, да викнете колко лошо нещо е ядрената енергетика?!? Или американската ядрена енергия е най-безопасната ядрена енергия?

              И може би дори не произвежда отпадъци, които ще трябва да съхраняваме?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                И защо да го правя. В края на краищата не ме интересува да доказвам че в Русия живеят в средновековие. Интересува му какво е влиянието на Русия върху България - и то е крайно негативно. Всеки мислещ човек, който не е платен рубладжия, или промит от пропаганда мозък го вижда съвсем ясно.

                сега основното нещо е и немислещите да го видят
                При управлението на Путин Русия изживява икономически ренесанс. Няма нищо общо с безвремието на Елцин:
                - Русия се изкачи на пето място в света по брутен вътрешен продукт за 2012 г. в класацията на Световната банка, която отчита паритета на покупателната способност, предаде ИТАР-ТАСС.
                -Равнището на безработицата в Русия - 5,4%.
                -Държавен дълг на Русия - около 8 на сто от БВП.
                -Растежът на икономиката е средно 7% годишно (1999: 6,5% 2000 г.: 10% 2001 г.: 5.7% 2002: 4.9% 2003 г.: 7.3% 2004 г.: 7,2% 2005 г.: 6,4%, 2006: 8,2%, 2007: 8,5%, 2008: 5,2%),
                -Браят на средната класа за периода 2000-2010 се е увеличил 8 пъти до половината от населението.
                -Москва е града с на-много милиардери регистрирани от всички останали в света.

                Ама нали синьото талибанче като чуе думата Русия като на кучето на Павлов му идват едни и същи мисли от 20 години насам .....никва идея за осъвременяване на познанията по въпроса.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар



                • БЪЛГАРИЯ – ТРОЯНСКО МАГАРЕ* В ЕВРОПА
                  Или как БСП ще развива отношения с Башар Асад

                  23 Ноември 2013 Веселин Желев

                  Европейският съюз не изключва свои членки. Засега. Опитите на България да постигне това обаче продължават.

                  Делегация с участието на депутати, начело със социалиста Страхил Ангелов, планира посещение в Сирия на 7 декември, съобщават медиите в София.

                  Очаква се делегацията, която включва представители на Хасковската търговско-промишлена палата, да се срещне с икономическия и външния министър на Сирия, пише “Труд”.

                  За сведение на делегацията съобщавам, че на 15 октомври 2012 г. външните министри на Европейския съюз, с участието и съгласието на България приеха заключения, в които се казва: “Президентът (Башар) Асад … няма място в бъдещето на Сирия”.

                  Освен това Европейският съюз, пак с участието и одобрението на България, наложи поредица от санкции на Сирия заради геноцида, на който режимът на Асад подложи своя народ.

                  Убитите в сирийската гражданска война са над 115 000, а бежанците от страната надминават 2 милиона, малка част от които създават големи проблеми на България.

                  Санкциите спрямо Сирия включват забрана за пътуване до ЕС на голяма част от висшите представители на режима. Водената от г-н Ангелов делегация очевидно им отива на крака поради обективната невъзможност да ги покани в София.

                  Санкциите срещу Сирия не изключват политическия диалог със страните в нейния конфликт. ЕС, САЩ и Русия от лятото се мъчат да ги съберат на мирна конференция в Женева, но до момента не успяват.

                  Ако обаче г-н Ангелов и Хасковската търговско промишлена палата успеят, със сигурност могат да очакват номинация за следващата Нобелова награда за мир.

                  Сирия е страна в международна изолация. Нейните единствени приятели днес са Русия и Иран. Режимът на Путин и аятоласите с ядрените амбиции. Г-н Ангелов май иска да присъедини европейска България към тази компания.

                  Руснаците не питаят братски славянски чувства към Сирия. Тя за тях е оръжеен пазар и домакин на единствената им военноморска база в Средиземно море.

                  Аятоласите имат шиитски сантименти към алауитския род на Асад. И амбиции за влияние в региона, което той им осигурява.

                  Напълно неясно е обаче какво ще търси българската делегация в Дамаск. Икономически връзки със страна, която е наполовина разрушена и блокирана от търговски санкции?

                  Политически отношения с режим, който е до лактите в кръв, или с част от неговата опозиция, която е свързана с Ал Кайда? И от които ЕС, където (да не забравяме) България все още членува, категорично се е разграничил.

                  Един читател излезе във “Фейсбук” със следното предположение: “Хасковската ТПП (търговско-промишлена палата -б.а.) е регионална организация…сигурно си мислят да заформят разни неща покрай сирийските граждани намиращи се в Пъстрогор и Харманли…”

                  Приемам това като ирония. Защото, ако е сериозно… За сведение на Хасковката ТПП, Пъстрогор и Харманли, съобщавам, че в съседните на Сирия държави (Ливан, Йордания, Ирак и Турция), както и в недалечен Египет, сирийските бежанци вече надминават 2,1 милиона. И никой нищо не е успял да “заформи” около тях освен лагери. Ние какво ще предложим на Асад? Да се побратимим, или да поемем шефство над сирийските граждани у нас? Или да му ги върнем в ТИР-ове да си ги изтрепе. Защото нямаме пари да ги храним и народът ги не ще.

                  Вероятните обяснение на тази мисия са две. Едната е, че тя е поредната проява на политически кретенизъм, който царства у нас от възкачването на сегашното правителство на власт, пък и отпреди това.

                  Другата е, това да е съзнателна политическа провокация, която отново тества стабилността на българския ангажимент към Европа.

                  Възможно е да са и двете, защото само кретен може да се впуска в авантюрата на такива провокации.

                  Ако ни управляват такива кретени, които искрено се стремят да развиват отношения с Башар Асад, се налага да повторя призива ми към всички сънародници, или да свалят тази власт, или да обърнат емиграцията в евакуация. В страна с такова правителство е опасно да се живее.

                  Все си мисля обаче, че случаят е друг. Ако по нещо България е уникална в ЕС, то е че тя е единствената страна в него (дори Румъния тук не е като нас), където има достатъчно силна прослойка, за чието политическо оцеляване връзките с Москва са “като слънцето и въздуха за всяко живо същество”.

                  Опитите за контакти с режима в Дамаск не са нищо друго освен български опит за проруска външна политика от страна-членка на ЕС. Комплексарски опит да се демонстрира еманципация от Брюксел, където утре ще отидем с протегната ръчичка да искаме еврофинансиране.

                  Това е родоостъпнически опит, защото той вреди на жизнените интереси на България.

                  Не е за учудване, че спрямо него липсва масова публична реакция. Българинът масово живее с фолклорни, барекоидни и сидероидни представи за света. Той все още е в ЕС само тялом, а духом остава в миналото си с любезното съдействие на управляващите го “проевропейски” партии. Проектоделегацията показва, че те не стоят по-високо, от тези, които ги подкрепят. Това гротескно безхаберие обаче има политическа цена и един ден нищо неподозиращите ни деца ще я плащат.

                  Скандална е липсата на реакция от т.нар. интелигенция. Когато идиоти поставят под въпрос стратегическата ориентация на страната, тя е заета като един Васисуалий Лоханкин със собствената си роля.

                  Тя е затънала в Бердяев и Еко с възвишената цел да докаже, че всеки несъгласен с нея е фашист. В същото време реални фашисти правят партии, върлуват по улиците и в телевизиите. С любезното съдействие на техните доморасли звезди с досиета в ДС.

                  Ще дойдат изборите и нашият Лоханкин ще зареве, че масовата публика, тази невярна Варвара, е проста, не го разбира и отива при Птибурдуков. И че може би “так надо”.

                  А европейска България ще се запъти към Путин, за да му направи “голям шлем”, след като той успя да откаже Украина от споразумение за асоцииране с ЕС.

                  С право хората у нас не обръщат никакво внимание на тази “интелигенция”. Защото тя е напълно безучастна, когато Хасковката търговско-промишлена палата включително и от нейно име се впуска в международна мисия. И то в Близкия изток.

                  И когато тази мисия се ебава (извинете ме за думата, но тя е точната в случая) с единственото хубаво нещо в последния четвърт век от историята ни – членството в ЕС.

                  Единствената надежда близкоизточната авантюра на г-н Ангелов да не доведе до сериозни последствия е в самия режим на Асад.

                  Той не се радва на много международни гости тия дни, но още не е ясно доколко ще обърне внимание на тези, дето се правят на троянски коне в Европа.

                  От самолет им личи, че са троянски магарета. Асад е кървав диктатор, но е далече по-умен от тях.
                  ____________________________
                  * След като публикувах първоначалната версия на този коментар, установих в “Гугъл”, че образът “Троянско магаре” е използван стотици пъти по подобни поводи. Моля всички автори, които биха ме заподозрели в плагиатство, да приемат моите извинения. Не става дума за кражба на интелектуална собственост, а за симптоматично единомислие.
                  http://jelev.info/about/%D0%B1%D1%8A...E%D0%BF%D0%B0/
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                    Това видео какво общо има, катастрофи и откачалки има навсякъде ......
                    аиде напъни се и роди нещо по смислено.
                    И защо да го правя. В края на краищата не ме интересува да доказвам че в Русия живеят в средновековие. Интересува му какво е влиянието на Русия върху България - и то е крайно негативно. Всеки мислещ човек, който не е платен рубладжия, или промит от пропаганда мозък го вижда съвсем ясно.

                    сега основното нещо е и немислещите да го видят

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Останалото не го цитирам, щото съм съгласен. И с това цитираното съм съгласен, само че възниква един въпрос.

                      Как да се предпазваме от продажни политици ?
                      Ми ситуацията е такава, че ще трябва да избираме по-малкото зло.
                      Завъртяни сме в кръг, от който трудно ще излезем.
                      Имай впредвид, че много малка част от хората пишат по форуми или ходят спонтанно на протести. Така че щем-не щем, следващите избори ще са по старите правила и със старите играчи.
                      И тук е Големия въпрос за мен - Злото и неговите метастази тръгват от Позитано 20 - коя от тези метастази може да убие Злото?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        http://www.youtube.com/watch?v=Jo7V5q4-JtI

                        Съвсем са си и уред наистина, и много нормално живеят
                        Това видео какво общо има, катастрофи и откачалки има навсякъде ......
                        Аиде напъни се и роди нещо по смислено.

                        п.п.

                        При управлението на Путин Русия изживява икономически ренесанс. Няма нищо общо с безвремието на Елцин:
                        - Русия се изкачи на пето място в света по брутен вътрешен продукт за 2012 г. в класацията на Световната банка, която отчита паритета на покупателната способност, предаде ИТАР-ТАСС.
                        -Равнището на безработицата в Русия - 5,4%.
                        -Държавен дълг на Русия - около 8 на сто от БВП.
                        -Растежът на икономиката е средно 7% годишно (1999: 6,5% 2000 г.: 10% 2001 г.: 5.7% 2002: 4.9% 2003 г.: 7.3% 2004 г.: 7,2% 2005 г.: 6,4%, 2006: 8,2%, 2007: 8,5%, 2008: 5,2%),
                        -Браят на средната класа за периода 2000-2010 се е увеличил 8 пъти до половината от населението.
                        -Москва е града с на-много милиардери регистрирани там.

                        Тия направо загиват като им гледам показателите .....
                        Last edited by markov; 23.11.2013, 17:32.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • http://www.youtube.com/watch?v=Jo7V5q4-JtI

                          Съвсем са си и уред наистина, и много нормално живеят

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Еее, зададе и ти най-после въпроса... т.е. верния според мен въпрос
                            Нищо не си разбрал !!! Длъжен съм да изразя несъгласие с теб и да се разгранича. Говорехме принципно, а ти конкретизираш по асенски некоректно !!!

                            Правилните въпроси на този етап са:

                            Кой назначи Дебелян Пеевски ???
                            Кой насъска циганите срещу студентите ???
                            Кой насъска полицаите да бият децата ???
                            На кого е момче за всичко Пламен Олигарски ???

                            И още много други подобни въпроси разбира се, заради които следва настоящото правителство незабавно да подаде оставка.
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              положителното мнение към Путин идва от едно място - Путин подържа местните регионални олигарси, но само да като му играят по свирката и не експлоатират твърде много крепостните си.

                              Крепостните в същото време мразят местните олигарси и за това искат силна централна власт, която да ги възпира. И не виждат че местните им подтисници и централната власт всъщност играят от една и съща страна. Путин на местна почва постоянно играе добрия Цар, който наказва лошите боляри. Но на алкохолизираните руски мужици очевидно това им е над възможностите за асимилиране.
                              Абе шмешник ти в Русия явно не си стъпвал и единствената ти информация е само от наръчника на Соросоидите.......стига се излага с глупости бе.

                              Там масата хора живеят неколкократно по добре от нас , доходите са много по големи и всички комунални разходи за няколко пъти по ниски......

                              И най важното за разлика от нас имат достойнство и уважение.

                              Изгледаи видеото от линка и като видиш такива кадри снимани по нашите улици тогава пиши че били алкохолизирани мужици:


                              http://posveta.eu/lifestyle/2783-fen...bva-da-izgleda
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Останалото не го цитирам, щото съм съгласен. И с това цитираното съм съгласен, само че възниква един въпрос.

                                Как да се предпазваме от продажни политици ?
                                Еее, зададе и ти най-после въпроса... т.е. верния според мен въпрос

                                Коментар

                                Working...
                                X