IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А иначе бунта си гори. Е на вчера Маяма Нолова излезе от страничния вход на БТВто. Показва оригиналност един вид. Не излиза като Ослушарски през Задния Вход !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      по принцип не гледам Слави,но сега още повече.....
      Искаш да кажеш, че преди не си го гледал въобще, пък сега не го гледаш още повече ли ???
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Не мое да вземе думата
        Смятам обаче, че ще я озапти
        Гледахме,

        И какво , бяхме на гости на семейство ,не гласуващи , откровената арогантност и простотия на ред колегията и най вече на този срещу Слави , направиха впечатление и на най предубедения срещу нея...
        Не можеш да се държиш с хората като с парцал.... даже и да не ти харесват..

        по принцип не гледам Слави,но сега още повече.....

        Коментар


        • Коки, вярно ли е, че шофьорите се готвят да дигат епохален БУНТ заради пререгистрацията на автомобилите на газ ???
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

          Коментар


          • Оглушарски се ослушва и не подава оставка
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

            Коментар


            • Чрез Yanina Taneva и масаите от Занзибар с послание към България..... При липса на чуваемост от страна на Оглушарски масаиските воини се готвят да подкрепят на място окупацията над парламента
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Eто на и природата не ги иска .3 декара надпис „Оставка“ се белна с първия сняг край Бъзън.http://utroruse.com/article/20995/
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • http://www.dnes.bg/es/2013/11/26/hil...protest.207494

                  И на тези ли Сорос им дава КИНТИ
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение


                    Украйна.
                    Смее ли да удари
                    Духът на батько Махно е жив !!!
                    http://www.youtube.com/watch?v=-qegVsfedSY
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

                    Коментар




                    • Украйна.
                      Смее ли да удари

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Факушкa
                        любимите му "социалистти"
                        Които са на ръба на пропаста. Но ще направят РЕШИТЕЛНА крачка НАПРЕД !!!
                        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                        Коментар


                        • Представители на ПП ГЕРБ-Перник взеха участие в кръгла маса на тема „Добри практики за подобряване на качеството и резултатността на професионалното образование и обучение в България“
                          PR 26 ноември, 2013 г.

                          gerb12ПП ГЕРБ проведе кръгла маса на тема „Добри практики за подобряване на качеството и резултатността на професионалното образование и обучение в България“. Форумът се проведе на 23 и 24 ноември 2013 г. в Пловдив. Сред лекторите бяха бившият заместник-министър на образованието Милена Дамянова, министърът на труда и социалната политика в правителството на ГЕРБ – Тотю Младенов, заместник-председателят на Комисията по труда и социалната политика в 41-то Народно събрание Светлана Ангелова, както и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на МГЕРБ Моника Панайотова. На срещата присъстваха директори, пом.-директори от професионални гимназии, представители на бизнеса, представители на Българската стопанска камара, представители на синдикатите на българските учители, както и специалисти от сферата на професионалното образование. „Участниците в кръглата маса бяха обединени от идеята за по-тясно сътрудничество между училището и бизнеса.Като първа крачка в това начинание беше презентиран проекта „Ученически практики“, стартирал през 2012 год. Целта на този проект е участието на ученици и студенти в реална работна среда, подсигуряването с наставници и наблюдаващи учители.„ –заяви г-жа Юлиана Ефремова от ПП ГЕРБ-Перник. Тя допълни, че на форума специално внимание е обърнато на „дуалната система“ в образованието , която успешно комбинира теорията и практиката. Идеята на обучението е усвояване на основни знания, придобиване на професионален опит, което е необходимо за упражняване на квалифицирана дейност. За успешното сътрудничество между бизнеса и училището, като добра практика беше представена презентация от Недялка Милчева – директор на професионална гимназия „Мария Кюри“ в гр. Перник.

                          Само ГЕРБ- Победа

                          Коментар


                          • http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...za_166-ti_put/

                            Маяма Нолова избягала от бунтовниците през Страничния Вход
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

                            Коментар


                            • Само ГЕРБ- искам пак да сме на власт и да ви мачкаме..Ние сме демократи, но имаме вожд- умен силен и ще бием и БСП и ДПС и всички в затвора , които не ни харесват..Цветанов президент.

                              Коментар


                              • Проваленият мисионер и неговите превъплъщения

                                Освободен от Световната банка като неудобен служител, предизвикал повече щети, отколкото ползи за глобалната институция, той е приютен от премиера Борисов при изричното условие, че ще бъде негов „ходещ калкулатор“
                                26 Ноември 2013 12:34



                                18 февруари 2013 г. - премиерът Бойко Борисов освободи финансовия си министър Симеон Дянков. Късно, твърде късно. Протестите срещу доктрината „Дянков“ избухнаха внезапно и пометоха целия кабинет.

                                Когато преди четири години публикувах есето „Мисионерът Дянков: от Doing business до Doing Budget“, не съм предполагал, че то ще предизвика толкова сериозен и траен публичен интерес към кариерата и съдбата на един българин, наемник на международните финансови институции. Продължих анализа на неговата идеологическа мисия в книгата „Държавата - това съм аз!“, посветена на авторитарния режим, установен в България през 2009-2013 г. Тези дни се появи ново предизвикателство: презентацията на мемоарите на г-н Дянков в Брюксел на 20 ноември 2013 г.

                                ***

                                Поводът е уникален: представена е книга, която още не е публикувана. Опи*тах се да намеря ръкописа на мемоарното творение. Напразно! Затова ще се позовавам на официалните съобщения, на информации от сайтовете и на сведенията, които получих от колеги, присъствали на топ събитието в Брюксел.

                                Кой е авторът?

                                На пръв поглед въпросът е неуместен: разбира се, че ръкописът на книгата е дело на самия Дянков. Както заявява ексминистърът, той се е отдал на епистоларни занимания, след като се е оттеглил от високата политическа позиция на втори човек в правителство, самообявило се за реформаторско (истината е, че оставката му беше ултимативно поискана от неговия патрон Бойко Борисов!). Този факт се премълчава и дори преиначава от Мисионера. Защо? Той си знае!

                                Освободен от Световната банка като неудобен служител, предизвикал повече щети, отколкото ползи за глобалната институция, той е приютен от премиера Борисов при изричното условие, че ще бъде негов „ходещ калкулатор“. Но властта и нейните привилегии изиграват лоша шега на гастролиращия специалист по сравнителна икономика и рейтингова статистика.

                                В един момент той започва открита война срещу другия „втори“ в партията и правителството (Цветанов); после се конфронтира директно с двама ключови министри; накрая настройва срещу себе си и своя покровител Б. Б. Както и почти цялата българска нация. Заради тези амбиции, а не само поради отказа му да одобри т.нар. земеделски аукцион от 800 милиона лева той е изхвърлен от кабината.

                                Късно! Протестите срещу доктрината „Дянков“ - на жестоки и безсмислени/безрезултатни бюджетни икономии - избухват внезапно. Сбъдва се предсказанието на премиера Борисов, че ако си отиде Дянков, пада цялото правителство. Само че проблемът не е в личността, а в доктрината, в ултранеолибералната догма, чийто упълномощен представител е един наемник с български произход и космополитно възпитание… Истина, която Б. Б. не е разбрал и до днес.

                                Изненаданият възвращенец!

                                В книгата Дянков коментира впечатленията си от поста, който е заемал. Той споделя, че е бил изненадан от отношението на българските медии. Отнело му година, докато разбере как да дава интервюта, макар че в Световната банка преминал курсове за поведение пред медиите.

                                „В България бе различно, всяка моя дума беше от значение“, пише той. Затова стигнал до извода, че не е добър подход да бъде прям, иначе реформите биха спрели, преди да бъдат предприети. Пример - реформата, при която се предвиждаше възрастта за пенсиониране да бъде повишена на 65 г. Заглавията били „Дянков: Работа до гроб“. Хрумването му за инвестиране на част от пенсионните фондове в капиталовите пазари получило отговор: „Дянков дава пари на олигарсите.“ „Започнах да давам все по-малко интервюта и този подход предадох като единствен съвет на моя наследник“, добавя бившият вицепремиер.
                                Надявам се, че медиите в България ще реагират на оценките на Мисионера Дянков, които ги квалифицират като непрофесионални продажни източници за масово осведомяване. Дали ще забележат обаче явната лъжа: г-н Дянков, стреснат от дълбокия провинциализъм на българските журналисти, решил да дава по-малко интервюта! Справка ще покаже, че след 2009 г. неуморният реформатор е делил мегдан не с друг, а с безспорния шампион в публичните изяви: премиера Борисов.

                                Що се отнася до личните нападки срещу г-н Дянков, поръчани според него от персонални и политически противници, това е материя, която трябва да се интерпретира от специалистите по конспиративно базирана медийна политика.

                                Признатите грехове!

                                На премиерата на Дянковите мемоари в Брюксел отстраненият вицепремиер признавал провала на някои от предприетите реформи, особено в областта на здравеопазването:

                                - той съобщил, че трима министри в сектора са напуснали постовете си безславно и унизени, тъй като били засегнати широки интереси, включително икономически - бюджетът за здравеопазване е вторият по големина след средствата за пенсии. „Губехме битката всеки път и бивахме очерняни в медиите“, заявява авторът на бъдещата книга.

                                - покаял се, че не увеличил ударно заплатите на учителите с 30-50 процента, за да повиши качеството на образованието и интереса към професията!

                                Тук стигаме до следващата изненада: според Дянков в началото на 2013 г. правителството е имало намерение да изтегли голям заем, за да повиши покупателната способност чрез увеличаване на пенсиите и заплатите на служителите в обществения сектор в навечерието на предстоящите избори. Когато попитал кой ще плаща заема, получил отговор „следващото правителство“.

                                Внушението е, че това е Големият повод да напусне кабинeта. Защото става дума за принципи, за идеи, за Кауза. Нали преди да го отстранят, г-н Дянков се кълнеше, че няма да допусне заради предизборни сметки да бъде застрашен бюджетът и България ще продължи да бъде еталон за фискална дисциплина в целия Европейски съюз!

                                Правоверният финансист

                                Ексминистърът споделя и своя отговор на сакралния въпрос „Дали кризата в еврозоната е намерила най-добрите политически и експертни решения?“ Какво е довело до нейното овладяване и как подобни сътресения биха могли да бъдат избегнати занапред.

                                Твърдението на Дянков, че кризата не е била изненада за икономистите, е вярно, но закъсняло и йезуитско. Като министър той твърдеше, че е наясно с причините за кризата и знае как и кога да ни изведе от нея. Не е споменавал за алтернативни чужди мнения; разчиташе на собствената си „безпогрешна“ компетентност на признат специалист по антикризисни стратегии и политики.

                                Част от критиките на Дянков към европейската бюрокрация са основателни. Например сложният механизъм за вземане на решения в ЕС, поредицата от грешки с оздравителния план за Гърция. Но упреците към канцлера Ангела Меркел идват постфактум. Докато беше вицепремиер, г-н Дянков и неговият началник Борисов чинно удряха токове при всяка команда, пристигаща от оста Берлин - Париж!

                                Къде се подвизава днес фамозният Мисионер?

                                Според официалните съобщения и публично оповестената автобиография Симеон Дянков е:

                                - ректор на Новата руска икономическа школа в Москва;
                                - гост-лектор по обществена политика в САЩ, в управленската школа „Джон Кенеди“ към Харвардския университет.

                                Оставям встрани неудобните въпроси как ще гледа в очите руснаците и ще ги учи на успешна икономика, след като преди година се канеше да ги… напляска. Или каква обществена политика ще преподава в Харвард, след като подобно на всеки правоверен тачърист не признаваше реалност като „общество“. От поканата за премиерата на неотпечатаната му книга в Брюксел научаваме и друг любопитен факт: че почти една година бил шеф на борда на Европейската банка за възстановяване и развитие!?

                                Когато тази медийна манипулация за първи път стана известна, проф. Димитър М. Иванов, преподавател и консултант в Лондон, излезе с опровержение. То е валидно и досега: Дянков не е бил председател, а председателстващ въпросния орган. Не по персонални заслуги, а на ротационен принцип - заради заеманата длъжност финансов министър на България. Разликата е съществена, нали!

                                И други въпроси възникват по повод на пиар акцията в Брюксел, организирана от изгонения финансов Мисионер. В поканата той се (само)представя като „топ финансист“ на Източна Европа - едва ли не финансовият Христос, призван да спаси България (но не му позволили да стори това). Моят извод е, че книгата е своего рода отмъщение към Борисов и компания за това, че му поискаха оставката и го отстраниха от политическата игра! Но не и от Голямата сцена, където се подвизава сега.

                                В оригинал книгата е на английски. Може би ще бъде преведена или авторът ще я пренапише на родния си език? Остава да чакаме 2014-а, когато на бял свят ще се появи мемоарният труд.

                                (в. Преса, печатно издание, брой 323 (674 от 26 ноември 2013)

                                ТАКА СА ДЕСНИТЕ МУТРОКОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ И ТРОЛОВЕТЕ ИМ ОТ ДУХОВАТА МУЗИКА

                                Коментар

                                Working...
                                X