IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ядрените скечове продължават





    Обясненията за американския реактор в Козлодуй

    Капитал Daily

    "Страдам от безсъние и се лекувам със сън".
    Реплика от скеч на Монти Пайтън

    В този жанр попадат и правителствените пояснения около новото ядрено 20 - съобщението на енергийния министър Драгомир Стойнев в петък от САЩ, че американската компания "Уестингхаус" ще достави реактора за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй", а финансирането на неговото изграждане ще е публично-частно.

    След завръщането си в София той уточни още, че не е нужно да бъде обявяван конкурс за избор на технология, защото от AP-1000 "по-сигурна няма в света", че е възможно държавата да даде гаранции за финансирането, което "Българският енергиен холдинг" (БЕХ) трябва да осигури, както и че самото изграждане ще започне през 2016 г. В същото време Стойнев твърдо отказва да отговаря на въпроси, свързани с цена.

    Последвалите реакции масово определиха лансирания проект като "американско Белене", тъй като повтаря основните недостатъци на руския - липса на икономическа обосновка и на яснота с какво точно се ангажира държавата.

    Министър-председателят Орешарски реши да успокои публиката във вторник от Букурещ, че "всичко е на предварителен стадий" и "въпросът кой ще строи новите мощности не е предрешен". В София пък енергийният министърът разкри, че е заминал за САЩ с мандат от правителството да води преговори за 7-и блок на "АЕЦ Козлодуй".

    Какви ядрени скечове ще изиграе това правителство и по-точно тези, които му дърпат конците, ще се изясни рано или късно, но вариантите не са много. Дори да приемем, че няма да се строи руската "Белене", офертата към "Уестингхаус" не отговаря на въпроса какво ще правим с поръчаните руски реактори.

    Каквото и да реши международният арбитраж по спора между НЕК и "Атомстройекспорт", дори и при спечелено дело България ще трябва още да плаща към вече потъналите в атомния "гьол" милиарди. А тъкмо на задлъжнелия покрай него БЕХ, чието източване продължава и по всякакви други линии, се възлага да осигури финансирането за новата мощност в АЕЦ "Козлодуй".

    Страдаме от безпаричие и се лекуваме с харчене, обясняват правителствените Монти Пайтън. Но както е казал поетът, смешно е когато шутът само забавлява, а не управлява.

    Коментар


    • Кабинетът пада в понеделник.Това от сърце желаят 65% от българите - толкова са те според придворната на Станишев и БСП социологическа агенция "Галъп-България", докато независимата "Алфа Рисърч" дава даже 80%. "Искат, ама няма!", казва Орешарски. И се инати - като за световно.


      Заедно със Станишев, заедно с Местан! И притискан от тях! Даже напоследък - със започването на студовете, падането на снега и редуцирането на протестиращите - тримцата подават сигнали, че оставката е още по-далече. Първо "преговаряха" за май догодина, сега се пазарят за есента на 2014-та. Самият Орешарски също се освести. Започна да се появява по-честичко по телевизиите, устата му спря да съхне, по-рядко гъгни, а започна чат-пат и да се усмихва. Както обаче той си знае - лукаво!

      При все това, правителството му е пътник! Колкото и да се усмихва, колкото и кураж да получава от пленарната зала, Орешарски си отива! Не толкова поради протестите и поради морала, колкото заради... БЕЖАНЦИТЕ. Това, което 160 дни не успяват да постигнат хората с "Оставка!"-та, клетите и бити-недобити сирийци, барабар с пишман-бежанците от Африка, ще сторят! Защото, ако снегът е противопоказен за протестиращите, за хората от временните лагери и студените общи спални, за празните им стомаси и настиналите им деца - снегът е основание за протести. Даже бунтове. Това я чака крехката българска изпълнителна власт. И колкото по-дълго

      Орешарски се ослушва и се мае, толкова по-близо е понеделникът на оставката му!

      Бежанците здраво клатят кабинета. Не само заради снега и зимата. Четири месеца Орешарски зариваше глава в пясъка и се държеше като премиер на Швейцария. Сякаш бежанците ги няма, а ако проблем с тях има, то той ще се саморазреши! Още по-виновен е прекият отговорник за бежанците Йовчев. По примера на началника си, през тези четири-пет месеца полицай №1 малтретираше хората зад загражденията в центъра на София, хвърляше срещу тях все повече преторианци на властта, но пръста си не помръдна, за да спре налитащата вълна от трансгранични нарушители на границата. Сега сме - олеле!

      Набързо си уми ръцете с бежанците и пишман министърът на външните работи Вигенин.

      След дълги кандърми отиде в Турция да попита защо е безконтрална общата ни, но никой не чу и думичка какво е постигнал. Нека се досетим - нищо! Хората с вързопите не само, че не намаляха, но се удвоиха.

      Пълният провал на България с бежанците се допълва още:

      а) От все по-свирепия студ, който очакват синоптиците през тази зима. Щяла да бъде свирепа и нетипично дълга, чак до май;

      б) От антибежанските бунтовете по места. Телиш е флагманът, и който си мисли, че занапред примерът му няма да последват и другите кандидат-лагерни селища, тежко се лъже. Йовчев - най-вече! Единственото им спасение е София - кой знае защо в столицата бойкот по темата няма. И тук човек някак си се пита - дали пък наистина не става дума за морал, както вече месеци ни убеждават и ранобудните студенти, и "безделниците от жълтите павета"!

      Накрая най-страшното - за Орешарски и властта. "Атака" и Сидеров най-после дават на заден. В изказванията на лидера вече се промъкват и думи за оставка. Ако БСП и ДПС не подкрепят националистите в искането им бежанците да се експулсират - повсеместно и безапелационно - то кворумът на парламента силно е разклатен!

      Станишев е на кръстопът. Личи му по треперенето на ръцете и гласа. Въпрос на дни е разривът му с "Атака". Още повече, че рейтингът на Сидеровата партия тръгна нагоре.

      Заради твърдостта й по темата с бежанците. Друг въпрос е къде й е моралът. Същият морал, за който "безделниците" от жълтите павета протестират вече шести месец!

      Моралът и на ранобудните студенти, за които жертват, може би, кариерата си!

      Автор: Валентин Стоев
      : http://viewpoint.actualno.com/Kabine...#ixzz2lqYCskOs
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • НА ЖИВО: УКРАЙНА-ПРОТЕСТЪТ НА ПЛОЩАДА В КИЕВ ПРОДЪЛЖАВА> http://www.videonews.bg/live/video/u...ev-prodylzhava
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          Парламентът не можа да отхвърли ветото на президента
          http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...identa-5999453

          БОЙКО БОРИСОВ Е ДОСТОЙНИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ

          РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ

          ТРЯБВА ДА ГОВОРИШ ЗА ТЯХ С УВАЖЕНИЕ

          ПАДНИ НА КОЛЕНЕ И МОЛИ ЗА МИЛОСТ





          Това някакъв ваш си гербаджииски ритуал ли е ?!

          И когато коленичите нещо друго правите ли им ?!
          Last edited by vinkel; 27.11.2013, 14:13.

          Коментар


          • http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2487580

            Ранобудните" отложиха протеста си

            Сподели
            27.11.2013 12:44; 24 часа онлайн; 744; 1;
            Снимка: Архив

            "Ранобудните студенти" отложиха демонстрацията си, която бе планирана за 12 часа днес пред сградата на Народното събрание.

            Представители на медиите се събраха точно в уречения час в градинката между НС и СУ, но протест нямаше.



            Оказа се, че Столична община е дала разрешение да се проведе демонстрацията, която се очакваше да бъде срещу полицейския произвол и насилието. Малко преди 12 часа обаче един от организаторите на събитието е публикувал във фейсбук, че е оттеглил иска си за протест от общината. Причините за това не станаха ясни.

            Все пак шепа граждани, искащи оставката на кабинета, се отзоваха на първоначалния призив за днешния протест. Те останаха разочаровани от новината, че подобно мероприятие няма да се състои. За сметка на това полицейското присъствие около Народното събрание остава засилено.....


            Коментар.....

            по мой данни ,отлагането е защото ударните отрядЕ от журналист от БТВ и Нова телевизия в момента се подвизават в Украйна ,след като свалят правителството там... протеста ще бъде проведен с подобаващо медиино присъствие ....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
              Евгени Петров
              Тази сутрин двама депутати (ГЕРБ и БСП) унизително и срамно мрънкат за държавната субсидия и накрая се разбра, че май няма да я намаляват! 12 лв. на глас при 0.8 евро в Германия и 2 евро в Италия. И трябвало да има дебат!!! Къв дебат, бе, размерът от 41 милиона вече е вкаран в държавния бюджет и мина на първо четене! Ах, къде ми е сайта! Но...скоро!..
              Наличието на чиста съвест при вас е признак на ранна склероза
              http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat...est_pri_vas_e/

              И преди съм ви предупреждавала. Наличието на чиста съвест при вас е признак на ранна склероза.

              Това заяви Даниела Дариткова, депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната Комисия по здравеопазване в предишния парламент, от трибуната в пленарната зала по време на дебатите за бюджета на здравната каса за 2014 г.

              Репликата ѝ беше в отговор на коментари от управляващото мноизнство, че настоящите проблеми в здравеопазването, а и в останалите сфери на обществения живот, са вина на предишното управление на ГЕРБ, а сега БСП и ДПС се опитват да потушати пожарите. В отговор Дариткова припомни, че на практика ДПС е партията, която най-често е била в управлението, а проблемите са трупани с години преди ГЕРБ да поеме властта

              Коментар


              • Евгени Петров
                Тази сутрин двама депутати (ГЕРБ и БСП) унизително и срамно мрънкат за държавната субсидия и накрая се разбра, че май няма да я намаляват! 12 лв. на глас при 0.8 евро в Германия и 2 евро в Италия. И трябвало да има дебат!!! Къв дебат, бе, размерът от 41 милиона вече е вкаран в държавния бюджет и мина на първо четене! Ах, къде ми е сайта! Но...скоро!..

                Коментар


                • Ето едно матр'ялче от Ехото на Москва (на руски е, но нашите приятели "социалисти" тук би следвало да го разберат). В червенко са някои интересни подробности от Путиновския арсенал за справяне с "проблеми". Що ли ми звучат познато. А, да не би нашите "социалисти" да получават опорни точки от Кремля????

                  Константин Боровой
                  бизнес, политика

                  Оранжевое дежавю Путина

                  27 ноября 2013, 13:50

                  Я никогда не слышал от Путина такого количества неубиенных аргументов против евроинтеграции Украины.

                  Давно Путин так часто не участвовал в пресс-конференциях, где «заодно», объясняет свою позицию по Украине.

                  Странно, что и в Ватикане не объяснялся по этому вопросу. Видимо, и на пресс-конференцию опоздал.

                  Я никогда не слышал от путинских лакеев, которые называют себя журналистами государственных СМИ, такого количества «острых» вопросов Путину по поводу Украины.

                  Давненько МИД РФ так нервно и немотивированно не обвинял политкорректный Евросоюз в ПОДСТЕКАТЕЛЬСТВЕ к протестам и противоправным действиям.

                  Чего это Путин так возбудился?

                  Причин, видимо, две.

                  Во-первых, казалось бы побежденный и разоблаченный оранжевый призрак все-таки бродит по необъятным просторам Украины и России. И опять будет пугать нервного Владимира Владимировича.

                  Столько бабок потратили на анти-оранжевую пропаганду, на документальные разоблачительные фильмы про российских оранжистов, на политические аргументы неотразимой Кати Муму, а выходит, что все зря. Хоть Суркова в серые кардиналы возвращай.

                  Во-вторых, очень обидная, давно замеченная Кремлем закономерность, когда протесты начинаются в Украине, а продолжаются в России.

                  Как тут не посочувствовать Путину?

                  Опять отторгать от Грузии еще и Аджарию? Диму Рогозина опять бросать на создание нацистской партии, чтобы как-нибудь запутать оранжистов?

                  Галеры, галеры, галеры…

                  http://www.echo.msk.ru/blog/k_borovoi/1206497-echo/

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                    Никога да не забравяме и да не допускаме да се повтори!!!
                    Спокойно, няма да се повтори, само трябва да изхвърлим правителството на Олигархията...

                    НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!!!!!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                      БОЙКО БОРИСОВ Е ДОСТОЙНИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ

                      РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ

                      ТРЯБВА ДА ГОВОРИШ ЗА ТЯХ С УВАЖЕНИЕ
                      Никога да не забравяме и да не допускаме да се повтори!!!


                      Коментар


                      • kat123

                        „Плевнелиев е бил част от най-засекретената, най-свързаната с ГРУ на Съветската армия структура. Комисията по досиетата трябва веднага да го провери и ако се докаже, че е бил агент, да си подада оставката”, настоява Антон Тодоров.
                        http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%...ews121763.html
                        Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Ако Роската е бил човек на ГРУ, то значи е наш човек. ГРУ е ГОЛЯМА работа. Не е кат главорезите от КГБ.

                        Ама твърде се съмнявам. Там ги подбират доста по-умни и ги обучават много добре.
                        Този чехльо не може да е от ГРУ. Прекалено е смотан.
                        Направиха ми впечатления някой изказвания под новината , та си рекох да ги споделя .Чрез Илия Симеонов ·
                        Не мога да повярвам, че ще защитя Роско Американофилски, но ИСТИНАТА преди всичко. Понеже все още има мъже, мисля, че сме и болшинство, които сме ходили в казарма, та знаем това онова, та да кажа...АИР в съкращение означава Артилерийско инструментално разузнаване. Водят се АИР-разузнавачи, което няма абсолютно нищо общо с Държавна сигурност. Това са войници, които водят артилерийската стрелба, наблюдавайки мястото на разривите на снарядите с оптични уреди. От тези документи става ясно, че Роско е служил като школник в ШЗО Христо Ботев-Плевен и после е дослужвал като старшина-школник в поделение в София.

                        Изводът от тези документи не е, че Роско е бил "разузнавач", такъв не е бил, а че е преди назначението му в софийското поделение е бил многократно пъти проверяван и проверките показват, че е благонадежден. Няма как иначе да е, при условие, че баща му е бил на сериозен пост в градския комитет на Партията в Благоевград.


                        Dimo Markov ·
                        абе ей келеши четете внимателно повечето от вас явно не са ходили в казармата човека е бил математик не се е занимавал с разузнаване и контра разузнаване неговата работа е бикла да изчислява всички възможни неща като разстояние до целите метео условия и други вероятности като не знаете не пишете просто някои е видял нещо и го е уценил аман от глупости ама като не сте служили нищо не знаете а тия документи от зас ни има всички дето сме биле в казармата дай сега аз като съм влизал в секретната част на едно летище да съм и аз агент а ПРОСТО МЕ БЯХА РАЗПРЕДЕЛИЛИ ТАМ А ИАНЧЕ ОЦЕНКАТА МИ Е БИЛА СЪС СИГУРНОСТ НЕБЛАГОНАДЕЖДЕН ДЯДО МИ Е СТРАЖАР И КВО ОТ ТВА


                        David Roussinov ·
                        Gospoda ne se zablujdavaite, toi e bil chisto i prosto Artileriiski razuznavach, koeto nyama nishto obshto s voennoto razuznavane. Az sushto sum slujil v tova podelenie i malko ili mnogo sum zapoznat s tezi neshta, za razlika ot gospodin Todorov.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                          На Президента Плевнелиев
                          Парламентът не можа да отхвърли ветото на президента
                          http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...identa-5999453

                          БОЙКО БОРИСОВ Е ДОСТОЙНИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ

                          РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ДОСТОЙНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ

                          ТРЯБВА ДА ГОВОРИШ ЗА ТЯХ С УВАЖЕНИЕ

                          ПАДНИ НА КОЛЕНЕ И МОЛИ ЗА МИЛОСТ





                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                            Чия оставка искаме?

                            На Президента Плевнелиев

                            защото е свързан със службите и Военното разузнаване!

                            http://pik.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%...ews121763.html

                            Когато документите заговорят, Президентът има само един полезен ход -


                            ОСТАВКА!!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Казах ви че снимката е фалшива. Не се отнася за тези протести.
                              Полицаите охраняват паркинга където беше Мавзолея. И са с лице към Двореца.
                              Ако охраняваха широката охранявана зона, около НС и "Ал.Невски" щяха да са с гръб към двореца.
                              Абе Гигов и видео ти пуснах тогава. Какво не ти е ясно още. Имаше над 2000 полицая по цялото протежение от парламента до министерски съвет. Да точно така, бяха обърнати с лице към паркинга и лице към двореца, защото там бяха студентите и полицаите пазеха дупитатите от студентите.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Комунистите са избили 30 000 човека без съд и присъда, съгласно интервюто дадено от генерал Мирчо Спасов по време на Живковия режим, когато убийствата на хора без съд и присъда не се считаха за срамни деяния от комунистите.

                                човека е могъл да кажа и 30 милиона....
                                живковия режим ,почва от пленума през 1956 г..след култа на личността ....към Сталин
                                за Червенков ,хората само хубави работи говорят..да знаеш....
                                не се пробвай там....
                                ще те използвам за боксова круша...
                                .
                                поне научи историята...
                                Взимам по 20 лева на час....

                                Коментар

                                Working...
                                X