IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Доц. Здравко Попов: България се нуждае от нова дясна партия
    http://glasove.com/interviuta/31013-...a-dqsna-partiq

    „Трябва да се създаде нова дясна партия. Дясното досега в България беше създавано по съвсем други мотиви и причини. СДС беше създаден като инструмент за разглобяване на комунистическата система и за създаване на условие за развитие на демокрация. Този тип десница няма как да се позове на същата цел.“ Това каза в Студио БГНЕС доц. д-р Здравко Попов, преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

    Здравко Попов е един от участниците в началото на политическите промени в България от 1990 година, дългогодишен дипломат, основател на школата за дипломация в България, дългогодишен посланик на България в Чехия.

    ЗАщО ЛИ НЕ ПРИЗНАВАТ МУТРОГЕРБ ЗА ДЯСНИ

    Коментар


    • Това не е ново, но някак си не получи отзвук:

      На 26 ноември в Лондонското училище по икономика и политически науки (LSE) беше планирана лекция на д-р Сергей Станишев, в качеството му на председател на ПЕС, както и в качеството му на възпитаник на LSE, защото в периода 1999–2000 г. специализира международни отношения и защитава научно изследване на тема „Съвременната външна политика на Русия“.

      Заглавието на лекцията беше обявено като „Бъдещето на разширяването на Европейския съюз”. По-малко от седмица преди обявената дата участието на Станишев е отменено. Няма конкретна информация за причините за това.

      По повод на предварително организираната лекция, българи от ДАНСwithme Лондон изпратихме писмо до LSE с мотиви защо Сергей Станишев не е подходящ да бъде поканен за лектор.

      „Приемаме, че отлагането на лекцията Ви, г-н Станишев, е израз на Вашето нежелание да поемете своята политическа отговорност пред чуждестранните си партньори и пред гражданите на България в Лондон за действията си в подкрепа на компрометираното правителство на Пламен Орешарски, негласния съюз с АТАКА и непредизвиканите нападки и произвол спрямо протестиращите студенти и граждани в страната”, пише в позицията на студентите след като стана ясно, че лидерът на БСП и ПЕС няма да ги удостои с присъствието си. /btvnews.bg

      Коментар


      • ........................

        Честито на печелившите. Орешарски дали яде орехи?!

        Коментар


        • Женски двубой от трибуната в парламента предизвика смях и дюдюкания в залата. Шпаги кръстосаха бившата здравна министърка Десислава Атанасова и острието на БСП Мая Манолова. Темата беше творчеството на големия руски писател Фьодор Достоевски. "Запозната ли сте с "Престъпление и наказание" на Достоевски", попита опонентката си Атанасова, намеквайки какво чака сегашната власт. С присъщото си самочувствие наперената Манолова, която е зам.-председател на 42-ото Народното събрание, отвърна мълниеносно: "Чела съм не само "Престъпление и наказание", но и "Идиот"".

          Словесната престрелка предизвика смях и дюдюкания в залата.

          Още бисери в парламента:

          Йордан Цонев (ДПС):
          Като говорим кой колко е чел, трябва да започнем първо с „Винету”. Дали бившата министърка, която пита кой е чел Достоевски, знае, че в книгата става дума за наказанието, което собствената ти съвест ти налага? И дали имате такава след тези нагли изказвания?

          Даниела Дариткова (ГЕРБ):
          Казах го, но тогава никой не ми обърна внимание – чистата съвест е признак на ранна склероза. Не виждам основание да се държите като случайни минувачи на автопроизшествие.

          Д-р Кирил Добрев (ГЕРБ):
          За да оптимизираш болничното здравеопазване, трябва да предвидиш промени и усъвършенстване на доболничната помощ и на болничната помощ. В противен случа, за съжаление, ще стане като пациент на един мой колега, който имаше повръщане и диария и за да намали загубата на течности, моят колега му спря приема на вода. Така успя да проедолее повръщането и диарията, но предизвика и кончината на пациента.

          Таня Буруджиева (БСП):
          Нека да сложим едни стелажи тук, да наредим книги, освен "Винету", да сложим и „Идиот” и други, за да могат колегите да си правят справки, когато им се налага. А не да четат цитати, които някой им диктува по телефона и те дори не могат да ги прочетат. /БЛИЦ

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Точно така ,Орешарски победи , но най важното и че и ти Стамболов го разбра...
            Буквализмът е вреден, Монти

            Томислав Дончев: Програмният период ще започне с една година закъснение, 2014 година ще бъде нулева
            26-11-2013



            Програмният период ще започне с една година закъснение, 2014 година ще бъде нулева. Това заяви на пресконференция в Народното събрание народният представител от ПП ГЕРБ и министър по усвояване на средствата от европейските фондове Томислав Дончев. По думите му преди дни Европейската комисия (ЕК) изрично напомни на правителството, че когато разработва оперативните програми за следващия период, работи с грешни разчети, като прави проекти на база 6.8 млрд. евро, вместо на 7.5 млрд. евро. „Настояваме министър-председателят да поеме пряка отговорност за случващото се с еврофондовете и да се опита да управлява системата на ръчен режим, за да се предотвратят още щети. Оставям на политическия усет на премиера да прецени как да изпълни препоръката ми”, обясни Дончев. Той бе категоричен, че ГЕРБ няма да поиска оставката на един или друг конкретен министър, защото иска оставката на цялото правителство на тройната коалиция. „Няма да призоваваме за оставката на един или друг министър, няма да призоваваме и за дебат, който трябваше да се случи в последните 6 месеца”, добави Дончев.

            „Близо 6 месеца след поемането на властта от това правителство, ние сме в състояние да имаме вицепремиер, който вместо да управлява системата, се запознава с това как функционира тя. Имаме вицепремиер, който не познава ръководителите на управляващите органи. Имаме кабинет, в който вицепремиер и министри си противоречат по отношение на фактите. Най-лошото е, че в името на стремежа да се спаси нечия политическа кожа, ще бъде жертвано всичко – истина, репутация, интерес на бенефициентите”, предупреди Томислав Дончев. Той посочи, че в момента, само една седмица преди спирането на една оперативна програма, няма нито един български представител, който да е в Брюксел, за да предотврати спирането. „Трябваше да се преговаря с ЕК. Имаме ръководител, който не знае с колко пари България ще оперира в следващия програмен период. Българският парламент е въведен в заблуждение от цитиране на неточни данни”, подчерта Дончев и добави, че всички думи и непремерени коментари по системата за управление на евросредства, ще струват скъпо на България. „Вместо правителството да се опитва да брани системата за управление на евросредствата, а опозицията да критикува, управляващите критикуваха системата”, посочи Томислав Дончев.

            „Направихме анализ на това, ако наистина правителството реши да не се бори и да не защити националния интерес и българските общини, точно на българските общини ще бъдат наложени санкции в размер между 320 – 500 млн. лв. Апелираме да се възстанови диалога, управляващите да познават бенефициентите. Няма диалог с общините, няма координация, те не знаят какво им се случва”, заяви по време на пресконференцията народният представител Лиляна Павлова. По думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов, ще има три нулеви години за българските общини в усвояването на средства от еврофондовете. „Това е така заради това, че не се одобряват вече готови проекти на общините, посочи Павлова. „Българските общини не трябва да поемат цялата вина и да бъдат ощетявани”, обясни и депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева. Тя бе категорична, че вицепремиерът по еврофондовете Зинаида Златанова трябва да осъзнае, че е български министър, а не еврочиновник.

            „През 2014 г. ще видите демонстративна наказателна акция срещу София и по конкретно проекта за столичното метро. В момента три министерства си прехвърлят отговорността и не желаят да кажат дали софийското метро ще получи финансиране за третия лъч. Метрото в София е най-успешният български проект, осъществен с европейско финансиране, а сега ще бъде жертван, за да бъде наказана София“, подчерта бившият министър на транспорта и депутат от ПП ГЕРБ Ивайло Московски.

            Коментар


            • ........................

              Мъжа и жената ясна работа! Гаранцията на Франция,гаранция ли е? До къде ли щестигнем? Защо пиша тука не знам....Ясно е че политиците крадат,ние общите какво правим. Да вземем да станем певци и певици при Митко да му се обадим или направо на място в бистрото?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                Писмо до Орешарски




                Деян Енев
                dnevnik.bg


                Препубликуваме текста на Деян Енев от портала "Култура":

                Браво, Орешарски!

                Ти победи.

                .
                Точно така ,Орешарски победи , но най важното и че и ти Стамболов го разбра...

                Коментар


                • ........................

                  Някои хора явно не знаят какво е здраве?!!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от PRESSMEDIA Разгледай мнение
                    Митрополит Николай заплашвал Кирил със смърт
                    Лидерът на "Подкрепа" Константин Тренчев е разпитан за мистериозната смърт на владиката
                    Французите са казали:
                    При всяко престъпление "шерше ла фам". Демек - търси жената.

                    Ама при духовните братя и "сестри" може и да не е верно. При тях по скоро е "търси мъжа"!
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                      Пипнаха на бакшишите най святото - газта.
                      Почна се:
                      http://kamerite.bg/camera/view/4/%D0...campaign=slide
                      Недоволството е тотално. Всеки момент ще ИЗРИГНЕ !!!
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

                      Коментар


                      • KMETA
                        Пипнаха на бакшишите най святото - газта.
                        Почна се:
                        http://kamerite.bg/camera/view/4/%D0...campaign=slide
                        Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                        Хахаа!
                        То май вече е свършило!
                        Нищо не е почнало .Протеста е обявен за > https://www.facebook.com/events/548215921929562/
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          Значи в последствие се оказа ,че това си е замислен пиар ,спретнат от оня сорос Асен Генов .Имаше и снимка във Фейса на която ясно се вижда ,че момичето и същият са от една дружина.
                          Именно! Манипулация.

                          А аз кат са трогнах! И плаках, плаках...
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Писмо до Орешарски




                            Деян Енев
                            dnevnik.bg


                            Препубликуваме текста на Деян Енев от портала "Култура":

                            Браво, Орешарски!

                            Ти победи.

                            Не трепна. Не се разколеба.

                            Срещу 50 лева коледна добавка на пенсионерите купи бъдещето на внуците им.

                            Пенсионерите още не знаят това, но ти го знаеш.

                            Дори като бонус им направи една разходка в София.

                            Показа на всички колко много полиция имаме – ей така, за всеки случай.

                            Лесно е да протестираш, когато е лято и когато шествието на протестиращите прилича на разходка, на карнавал в центъра на града.

                            Твоите съветници сигурно са ти казали – издръж до зимата, до снега. Протестът сам ще заглъхне.

                            Така и стана. Твоите съветници са умни хора.

                            Студентите, последната надежда на протеста, сигурно те смутиха малко в началото. Но твоите съветници те увериха, че те са неопитни и бързо ще им намерят цаката.

                            Така и стана. Твоите съветници и в това се оказаха прави. Те бързо им намериха цаката. Твоите съветници са умни хора. Сигурно ще получат много пъти по 50 лева за Коледа. Но това е справедливо. Те си свършиха работата.

                            Ти, Орешарски, постигна немислимото. Ти обезсмисли и нашите текстове тук. Поне за мен тези текстове, които пиша тук всяка сряда вече 70 седмици, са последното ми убежище. Тези текстове тук, моите и на моите колеги, къде по-слаби, къде по-силни, бяха една кардиограма на ставащото в България.

                            Една кардиограма, хвърлена в коша.

                            Една кардиограма, която никой не взе под внимание.

                            Калин Янакиев дори се сдоби с медал – на първа страница на вестник "Политика" бе изобразен като едно от лицата на омразата.

                            Ало, скъпи мои бивши колеги от вестник "Политика", не кривнахте ли малко в хендека? Освен заплатата има и други неща. Нали утре ще се срещнем някъде на улицата. Как ще се гледаме в очите?

                            С една дума, ти победи, Орешарски!

                            Браво!

                            България сега е бледа и замръзнала.

                            Кардиограмата й е хвърлена в коша.

                            Ти победи, Орешарски!

                            Само веднъж съм те виждал на живо. Тъкмо беше напуснал поста си на финансов министър в кабинета на Тройната коалиция. Разхождахте се със жена ти по "Граф Игнатиев". Спомням си, че тогава си помислих следното – гледай ти как спокойно се разхожда между хората. Значи добре си е вършил работата.

                            Кардиограмата на България вече е права линия.

                            Попитай жена ти какво означава правата линия при кардиограмата.

                            Тя нали е кардиолог.

                            Мисля си, че сигурно й липсват разходките с теб по "Графа".

                            Но всяка победа си има цена.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                              Пипнаха на бакшишите най святото - газта.
                              Почна се:
                              http://kamerite.bg/camera/view/4/%D0...campaign=slide
                              Хахаа!
                              То май вече е свършило!
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Добре бе!
                                Съгласен съм че е имало полицаи по улицата. Въпреки че снимката беше публикувана на 13.11 с твърдението, че е направена на 12.11 след обед.
                                Ето
                                Полицай към протестираща: Дръж се. Всичко ще е наред
                                Последна промяна в 22:28 на 13 ное 2013

                                А Консултативния съвет беше на 20.11. Осем дни след това.

                                Обаче и разбрах защо полицаите не смеят да извадят палките и да опердашат хулиганите и хулиганките така както си заслужават.
                                Щото вечерта ще останат на "сухо".
                                Значи в последствие се оказа ,че това си е замислен пиар ,спретнат от оня сорос Асен Генов .Имаше и снимка във Фейса на която ясно се вижда ,че момичето и същият са от една дружина.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X