IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Значи какво излиза. Който защитава политиците е Гей. Има пари и власт.

    Който защитава народа е долен ляв педал.

    КОЙ защитава народа????

    Алекс Алексиев и Красен Станчев ли бе???

    Те са долни американски пИдали, които защитават интересите само на американските си благодетели!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Що ми се струва, че някак си избирателно ги дискриминираш хомосексуалистите
      Точно така. Не обичам педалите. А американските педали направо ги мразя.

      Затуй ще ти дам да прочетеш какво казва един решителен МЪЖ!

      Орешарски: Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на БГ

      Изминаха шест месеца от началото на най-трудния мандат в новата българска история. Едно начало, белязано от трудно обяснима ожесточена съпротива от страна на партиите, които не влязоха в управлението на страната. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски, съобщиха от правителствената пресслужба.

      "Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото. Тя беше активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани", посочи премиерът.
      .................................................. .................................................. ..................
      "Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното". Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите – да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита. Да подобрим средата за правене на бизнес, да убедим деловите кръгове, че стопанската предприемчивост се закриля, а не потиска от държавата, да повишим ефективността на публичните разходи, да пресечем практиките на данъчни отбягвания. За да можем да проведем и по-активни социални политики и да възстановим солидарността в нашето общество", каза Орешарски
      Имам само една забележка.
      Хайде наредете на полицаите да извадят палките и да натрошат няколко пакостливи ръчички, които се опитват да рушат загражденията и посягат на полицаите.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Що ми се струва, че някак си избирателно ги дискриминираш хомосексуалистите
        Aми едните са им дрогаре, а другите не им обръщат внимание.

        Коментар


        • Значи какво излиза. Който защитава политиците е Гей. Има пари и власт.

          Който защитава народа е долен ляв педал.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Би ли ни спестила повърните на американския хомосексуалист?
            Тоя не е нито мъж, нито жена, нито българин. Той защитава единствено интересите на педалите и на американците.
            Поврага!
            Що ми се струва, че някак си избирателно ги дискриминираш хомосексуалистите
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
              Факи и на теб и на дохтура поставям оценка слаб 2... Понеже си позабравил, че Цар Симеон обяви война на Византия, заради преместване на тържището от Константинопол в Солун... Дате подсетя какво правеше в България нашия хамерикански приятел джемсворлик
              Взех си бележка Макс и веднага смених крачола.

              Подсети Макс, какво правеше в България вашия приятел джемсворлик?


              ПП
              Ти по-добре кажи докъде мислите да я докарате по този начин, посягайки на най-милото за руснака:

              Русия ще вдига минималната цена на водката
              Експертите предупреждават, че поскъпването на алкохола ще накара хората да пият повече нелегално произведен самагон, който може да причини смърт,
              Last edited by Факушкa; 30.11.2013, 15:25.

              Коментар


              • Правителството на Орешарски е дало от парите на данъкоплатците на „Галъп Интернешънъл" да направят анкета с обем на извадката 1012 души от 28-те административни области на страната за да научи, че повечето хора в България ги смятат за некомпетентни. Аз можех да им кажа това и безплатно. Източник: http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8194
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • Греховете на Орешарски

                  За шест месеца това правителство успя да заложи серия кризи за близкото бъдеще


                  http://www.capital.bg/politika_i_iko...na_oresharski/

                  Прехвърляй вината върху предишните и дълговете към следващите. Ако философията на правителството "Орешарски" може да бъде обобщена в едно изречение, то би било такова.

                  Половин година след като дойде на власт и по време на която управлява под непрекъснат обществен натиск, кабинетът с рекордно ниско доверие от Виденов и Луканов насам избистри донякъде начина, по който възнамерява да управлява в бъдеще. Притиснато от двете коалиционни партии, седящи зад него (и от третата, която го крепи на власт), от скрити интереси извън институциите и от страха да не провокира още протести, правителството трупа обещания, които няма да може да изпълни, и ангажименти, които ще обслужват други (виж кризите, които ни чакат долу под текста).

                  Икономистът Красен Станчев нарича това смяна на философията на управление (виж интервюто с него), но то прилича повече на отчаяно лутане в търсене на опора за оставането на власт. Например обещанието за връщане на данъка за хората на минимален доход ще натовари бюджета за 2015 г., ще принуди десетки хиляди да не декларират приходи и ще подкопае философията на плоския данък. Предвид че финансистът Орешарски няма как да не знае това, то не прилича на стъпка в някаква добре обмислена посока, а по-скоро на популистки ход с краткосрочен ефект. Същото може да се каже за решението за сваляне цените на тока преди зимата. То е като запушване на вентила на тенджера под налягане: прогнилата схема на енергетиката ще издържи за кратко натиска, преди да експлодира под тежестта на трупащите се дългове.

                  Други решения може да са продукт на лошо управление вместо на умисъл и популизъм - например скритият бъдещ дефицит на здравната каса, който ще държи на нокти здравеопазването през 2014 г. Трети пък са продължаване на лоши традиции от близкото минало като обещаните щедри национални субсидии за земеделците и животновъдите, удължаването на агонията на държавни дружества като БДЖ и ВМЗ или пък замразяването на реформите в пенсионната система.

                  Повечето от тези ангажименти ще се превърнат в реални задължения едва в края на следващата и началото на по-следващата година. Дори най-грубите и консервативни сметки показват около 750 млн. лв., които ще трябва да бъдат покривани и за които засега няма осигурено финансиране, и още поне милиард за отварящата се дупка в НЕК. Новият закон за публичните финанси дава някаква свобода на финансовия министър за по-голяма гъвкавост при прехвърлянето на средства от едно перо в друго, но това едва ли ще реши проблема с набъбващата неплатена сметка на държавата. В същото време от 2009 г. насам бюджетът е на дефицит и ще продължи да е на минус поне до 2016 г. (и това без да се взимат предвид потенциални нови проблеми с еврофондовете, като този с "Околна среда", който ще затормози бюджетното здраве). За да се финансира, държавата ще трябва да разчита или на дълговите пазари, или в един момент да започне да вдига данъците. Първият вариант предполага добро финансово здраве и старт на някакви реформи. Вторият би довел до по-голяма сива икономика, по-малко инвестиции и спестявания и в крайна сметка до по-бавен растеж.

                  За шест месеца това правителство успя да нагази във води, за които на други кабинети им трябват години. Това навява мисли, че кабинетът "Орешарски" може и да не се готви да изкара две зими на власт и затова бърза да избута назад всичко, което може да го застраши краткосрочно. Някои от тези мерки са откровено предизборни. Някои са много по-дългосрочни от други - например ангажиментите за нов ядрен реактор и "Южен поток", чиито политически плодове ще бъдат обрани сега, но сметките ще се плащат после.

                  Независимо дали на власт ще са тези министри или някой друг обаче, наследството се очертава да е тежко. Всяка от изброените тук области крие потенциална криза, която ще избухне в даден момент.

                  Лошото е, че по този начин и в бъдеще важни обществени системи като здравеопазване, образование и социално осигуряване ще продължават да са хронично недофинансирани и нереформирани. А ако държавата изземва все повече ресурс от икономиката с цел просто да излива пари в различни ръце, няма да станем нито по-богати, нито по-щастливи. По-скоро ще се увеличава армията от социално слаби, чакащи тези на власт (които и да са) да се погрижат за тях.

                  Ако погледнем отвъд хоризонта на това управление, подобна политика може да вкара България в дълъг и много неприятен цикъл. Дори и правителството на Орешарски да оцелее след изборите за Европейски парламент, заложените сега капани ще почнат да щракат оглушително след малко повече от година. Нестабилната конструкция на властта не може да издържи никакъв сериозен трус и би рухнала още при първата от очертаващите се сега кризи. Това обаче няма да спре останалите и ще изправи следващото мнозинство пред сериозни предизвикателства. То, както и всички ние, ще трябва да плащаме доста по-високата цена на отложените реформи и сегашната липса на решителност. Именно в това се крие големият риск. За да се преодолеят дълго замитаните под държавния килим проблеми, ще е нужно силно и ефективно управление.

                  Следващото мнозинство ще трябва да има готовност да понесе политическата цена за тежките мерки, които ще трябва да се предприемат. В противен случай то ще прави същото като сегашното - ще обвинява БСП и ДПС и ще клинчи колкото може с подобни на сегашните управленски еквилибристики. Ще трупа дългове и ще отлага решаването на проблемите. Ако има някаква добра новина, тя е, че този цикъл не може да продължава много дълго. Кризата, в която сме, ще става все по-дълбока с всяко отлагане, докато решенията не станат неизбежни. Иначе казано, в един момент държавата ще трябва да започне да се оправя, независимо какви биха били желанията на идващите на власт, защото нищо друго няма да работи. Въпросът е колко сериозно ще допуснем да се скапе преди това.


                  Кризите, които кабинетът "Орешарски" складира за утре:
                  Финанси: Бюджет, разтеглив като дъвка
                  Енергетика: Задръжте въздуха, потапяме се под водата
                  Земеделие: Подаръци ще има за всички от сърце
                  Държавните дружества: Харесваме ги, плащаме ги, ще си правим нови
                  Здравеопазване: Дефицит и поредната реформа, ама друг път
                  Военните: Голямата черна дупка


                  ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

                  Коментар


                  • ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗГНЕВИМ НА ТОЗИ СБЪРКАН ОПИТ ЗА ДЪРЖАВА

                    http://diagnosa.net/diagnosite-mi/вр...сбъркан

                    Коментар


                    • Благодарение на другарите които ни управляват 24 години Индекса на европейския здравен потребител 2013 показва :

                      "Българското здравеопазване с критично ниски показатели относно резултатите от лечения."

                      "Българското здравеопазване отразява общата мрачна ежедневна действителност в България"

                      "България, има критично ниски стойности на всички показатели за резултати,
                      положението е тревожно."цък > http://www.healthpowerhouse.com/file...ci-2013-bg.pdf
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • И докато другарите пируват втори ден на Боровец и Лютви Местан ни заяви ,че имаме най-силния кабинет от прехода,а Йовчев ни обясняваше ,че липсват хоризонтални и вертикални връзки между отделните звена пред камерата на БТВ ,още един въоръжен обир стана вчера
                        цитат : Четирима маскирани и въоръжени мъже обраха офис на земеделска фирма във Врачанското село Алтимир, съобщи БНР.
                        Те са откраднали 11 000 лева, 5000 евро и златна гривна.
                        Обирът е станал вчера по обяд. Крадците пристигнали в стопанския двор на фирмата с черен джип без регистрационни табели.
                        Двама от крадците влезли в офиса, а другите изчакали до колата. Останалите в двора били забелязани от работник в съседна постройка. Мъжът се нахвърлил с лопата срещу тях. Те пък започнали да го удрят с метален бокс.
                        През това време двамата крадци, влезли в офиса, излезли и четиримата потеглили в неизвестна посока.
                        http://offnews.bg/index.php/272830/v...vav-vrachansko
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          [B]Алекс Алексиев: ,,Защо България е на това дередже?
                          Би ли ни спестила повърните на американския хомосексуалист?
                          Тоя не е нито мъж, нито жена, нито българин. Той защитава единствено интересите на педалите и на американците.
                          Поврага!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Алекс Алексиев: ,,Защо България е на това дередже? Понеже никога не е била независима. .и т.н.Интервютата с Алекс Алексиев, Красен Станчев и Евгений Михайлов вижте на : http://kultura.bg/web/%D0%B1%D1%8A%D...8%D1%82%D0%B5/
                            Зависимостта е гадно нещо.
                            Ама тези цитати, болднати при това, принадлежащи точно на този хубостник, какво точно доказват?
                            Неговата идея и мераците му са ясни. Просто е лоялен към новата си Родина.
                            Нямам нищо против да си обичат Родините, и на изток и на запад, но моля, въздържайте се от практики, които пряко или косвено стават причина аз да се чувствам неуютно в моята Родина.
                            За руските практики какво да кажем ... то там нещата са ясни.
                            Въпросът е - другите (дето ни ги дават за пример) какви ги вършат.

                            В тази връзка едно интересно четиво.
                            http://www.zerohedge.com/news/2013-1...fe-out-america
                            Странно, и там имало олигарси!
                            Лошо!

                            Коментар


                            • Алекс Алексиев: ,,Защо България е на това дередже? Понеже никога не е била независима. Тя не е била независима във важни исторически периоди и когато в Европа и света са ставали съдбоносни промени, ние сме оставали извън историята. Не е лошо да си припомним това, защото може би ще ни помогне да разберем на какво дередже сме сега и как да излезем от него… В момента, в който падаме под комунистическо робство, Европа за първи път започва да се обединява, тръгва по пътя на пазарната икономика, тръгва решително по пътя на демокрацията и се съюзява с другата велика демократична сила в света САЩ. Факт е, че в продължение на близо 50 години ние бяхме встрани от историята и то защото тези, които ни управляваха, Българската комунистическа партия – никога не е била българска, а просто българският клон на руския болшевизъм. Факт е и това, че след падането на комунизма в България нямаше декомунизация, както например в Германия имаше много активна денацификация, без която човек не може да си представи преминаването на страната към една изключително успешна демокрация. Така че близо четвърт век оттогава ние сме де юре свободни и демократични членове на ЕС и на НАТО, но фактически сме все още зависими от Русия – и икономически, и политически. Бих казал, че със съвсем малки изключения – може би Беларус – няма по-зависима държава от нас в Европа и затова сме на това дередже. В момента има три партии, които управляват България, и нито една от тях не преследва българските интереси. Всичките работят за чужди интереси. Това не е трудно да се докаже, но като че ли нашите медии не желаят да го изтъкват...и т.н.Интервютата с Алекс Алексиев, Красен Станчев и Евгений Михайлов вижте на : http://kultura.bg/web/%D0%B1%D1%8A%D...8%D1%82%D0%B5/
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                                Почитания, Докторе,
                                Както винаги превъзходна намеса.
                                Факи и на теб и на дохтура поставям оценка слаб 2... Понеже си позабравил, че Цар Симеон обяви война на Византия, заради преместване на тържището от Константинопол в Солун... Дате подсетя какво правеше в България нашия хамерикански приятел джемсворлик

                                Коментар

                                Working...
                                X