IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Преди две седмици "Зелените" гласуваха решение за напускане на Реформаторския блок, след като още две седмици по-рано друго спорно решение беше отменено от контролния съвет на партията. Причината за напускането - останалите формации открито вървят към коалиция, в каквато "Зелените" от самото създаване на блока отказват да участват. Въпреки това в момента съпредседателят на партията Андрей Ковачев оспорва и решението за излизане от блока.

    В интервю за "Дневник" Ковачев и Борислав Сандов, също съпредседател на партията, разказват за ролята на "Зелените" в реформаторското обединение, причината за напускането, бъдещите си планове и зелените каузи.

    Напуснаха ли в крайна сметка "Зелените" Реформаторския блок или не?

    - Борислав Сандов: От момента, в който блокът започна публично да върви към коалиция, ние нямахме място в него. Нямаме решение на Националното събрание, което да ни дава право да участваме в коалиционни разговори. Още при сформирането на блока като съинициатори поставихме цели, различни от явяване на избори, и по тях не сме отстъпили - оставката на правителството, предизвикване на нови избори и трайни действия и мерки за демафиотизация на страната.

    Но в момента, в който Реформаторският блок преминава в коалиция, което само по себе си е нормално, беше редно ние да се оттеглим. Дали трябваше по този начин да се случи е друг въпрос. Но драма няма нито за нас, нито за останалите партии в блока. Изборите за европарламент са точно след 6 месеца и те, и ние трябва да се готвим.

    "Зелените" вече започнаха кампания на европейско ниво за предварителни избори и щеше да е трудно да съвместяваме една такава кампания с политически действия с партии от друго политическо семейство.

    - Андрей Ковачев: Още при първата среща, а и в учредителния документ на блока са посочени целите на блока - общи действия за свалянето на правителството и общи действия за изграждане на платформата от мерки за демафиотизация. Т.е. една съвместна политика за това как би изглеждала България след нови избори. Записано е ясно, че коалиции могат да се правят, но извън Реформаторския блок.
    ................................
    http://www.dnevnik.bg/intervju/2013/...veche/?ref=rss

    Коментар


    • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
      Никой не умее да нарича бялото черно по-убедително от комундетата

      Че ако не бяха САЩ компютри нямаше да има още поне сто години. А и останалите съпровождащи ги технологии. Тъжно, но е така.

      А и без САЩ световната комунистическа система щеше да процъфтява в момента. Разбираемо е че ги мразите.
      Не не ги мразим само не искаме да се разпространяват шарлатании за тези държави.То ако не бяха САЩ сигурно и християнството нямаше да го има.То явно света започва от създаването на САЩ.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        В Гърция като нямаше комунисти как вземат 5-10 пъти повече пари, хем ги тресе яка криза и яко им режат държавни заплати и пенсии.



        Нека им е лошо на гърците, пък ти си живей с АЕЦ и индустриализирана държава.
        Е само 5-10 ли?Що не 50-100.Не мога да разбера като е толкова лошо тука и границите са отворени що не вземете правилното решение и да заживеете в рая на Запада?Или не ви стидка щото там няма кой да ви плаща за писане по форуми?Тамън ще се отървете от Путин и от гадните комунисти

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          Продължаваш да отричаш очевидното, че след комунист и трева не никне.

          Виж Северна и Южна Корея - едните комундета и гладни, ако не им пращат ориз ще изпукат от глад. Другите произвеждат топ електроника и я продават по целия свят.

          При това говорим за един народ с еднакви традиции, еднакви трудови навици, еднакъв морал, еднакво работоспособни и еднакво работливи. Резултат е видим за по-малко от един човешки живот.
          Ти ходил ли си в Северна Корея или пропагандата ти разми мозъка?А и Северна Корея изобщо не ме интересува както и Южна.По времето на социализЪма в България гладни нямаше.Но демокрацията направи много народ гладен и беден.И наркомани нямаше и живота беше спокоен.Трева не никне след софиянец седесар реформатор и мутромилиционер

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
            Русия никога не е била сила след феодализма.
            Остаряла база, изолация на целия соц лагер и дупене на западняците за валута второ направление основно за суровини и храни . Стоки с най долно качество(Заз, Уаз, Камаз, Урал Москвич, и всякакви други тежки груби и енергоемки боклуци... Ей пишлегар знаеш ли какво е валута второ направление?
            Е стига писа глупости че не смогвам да ги прочета.Ми американците какво произвеждат колите са им пълни боклуци никой освен тях не ги купува щото харчат двойно на руските

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
              Когато в САЩ се надпреварваха да строят небостъргачи в Русия теглеха кораби с човешка тяга, че конете са скъпи.
              A когато в България имаше писменост църкви и богослужението се извършваше на български Америка не беше открита

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнение
                затихнаха защото. народната милиция бие уволнява и заплашва. Комунистическата диктатура ала путкин се завърна.
                Запомнете ,колкото повече се бавите на по-голям ще се наденете.
                Лошото е че не го правят а трябва да бият да налагат глоби и въобще да се държат като полиция.Всички виждаме как се действа в другите държави.Никъде по света не търпят лумпени неудачници и боклуци които нарушават законите.Днес очаквам армията да се намеси в Киев и да изрине всичкия боклук от площада.А е време Кличко да отиде при Тимошенко.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Рафинериите може да си работят с каквото си искат. Ако Нефтохим чаржи 20% отгоре спрямо рафинериите в Румъния или в Гърция колко време мислиш че ще му трябва за да фалира.
                  Бе ти явно си специалист по всичко.Това е характерно за неграмотните и прости хора.Вземи да поговориш с химици за да разбереш че има различни видове нефт в едните са повече бензиновите фракции а в други маслените.Ако дадена рафинерия е ориентирана да произвежда масла работи с един нефт а ако е за горива с друг.

                  Коментар


                  • Солженицин: Русия няма право да предаде интересите си в Украйна
                    декември 1, 2013 by dido1111

                    Украйна отдавна е смятана за “проблемна държава”. Ето мнението на три големи имена в конетекст на геополитиката:

                    Solj“Огромни пространства, които никога не са били част от историческа Украйна, като Новорусия, Крим и целия Югоизточен край, са насилствено вкарани в състава на днешната украинска държава и нейния стремеж към желаното НАТО. Изтикването на Черноморския флот от Севастопол (който и по съветско време никога не е бил част от Украинската ССР) е долно и злостно поругаване на цялата руска история на XIX и ХХ век. При тези условия Русия няма по никакъв начин правото да предаде равнодушно многомиллионното руско население в Украйна, да се отрече от нашето единство с него.”

                    Александър Солженицин,

                    “Московские новости”, 2006 г.

                    Samuel_P._Huntington

                    “Украйна обаче е страна на разлом, която има две различни култури. Цивилизационната линия на разлома между Запада и православието от векове минава през сърцето на страната. В един или друг момент от миналото западната част на Украйна е съответно част от Полша, Литва и Австроунгарската империя. Голяма част от нейното население принадлежи към униатската църква, която практикува православни ритуали, но признава върховенството на папата. В исторически аспект западните украинци говорят украински език и са категорично националистки настроени. От друга страна, населението от източната част е предимно православно и в преобладаващата си част говори руски. (…) Най-вероятно Украйна ще си остане единна, раздвоена, независима и като цяло тясно ще си сътрудничи с Русия. По същия начин, по който френско-германските отношения съставляват ядрото на Европейския съюз, руско-украинските са ядрото, което е значимо за единството в православния свят.”

                    Самюъл Хънтингтън, “Сблъсъкът на цивилизациите и

                    преобразуването на световния ред”, 1996 г.

                    FUKUYA050925“Украйна няма друг избор, освен интеграция към европейската общност. Преди всичко, интеграцията е мощен стимул за икономическите реформи в страната. Другата алтернатива е съюз с клептократични държави. Пътят на Украйна до Европа ще е дълъг и нелек, но вероятно тя ще има помощници.

                    Франсис Фукуяма, Киев, септември 2013 г.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      +1
                      От няколко месеца забелязвам как неРавновесието си мечтае в тема Политика.

                      А относно вярата в "комунизма" си АБСОЛЮТНО прав. Никой по мое време не вярваше в тези идиотии. Дори щатните агитатори от политотдела не вярваха в това.
                      Така беше. Вие и сега не вярвате на това, което говорите. Разбира се има и една съществена разлика. Вече и другите не ви вярват.
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Гигов, ами купи си акции на руски компании като толкова те кефят

                        Аз последните месеци само съм шортил руски компании. От некадърността на Путин успях да изкарам едни 30% вече
                        Стига си се правил на голем пред леймърите, ами иди плюни в инсчето.

                        Коментар


                        • Гигов, ами купи си акции на руски компании като толкова те кефят

                          Аз последните месеци само съм шортил руски компании. От некадърността на Путин успях да изкарам едни 30% вече

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Нефтохим ценообразува като се съобразява с вноса. Ако може да се внася по-евтино с 20% от Солун или Румъния и Нефтохим ще си намали цените с 20%.

                            Ако обаче си докарва петрола с 20% по-скъпо и нефтохим ще фалира за седмици.
                            Хихихихии
                            Нефтохима ще фалира!
                            Ама как ме разсмя само... Тез дни ще питам братовчеда, дето е някакъв шеф там. Няма да кажа какъв. Ама ще ти се смеем здраво.
                            Айде да спим вече.
                            И сънувай как БСПто изчезва и Русията се срива. Това ще ти остане. Сънищата.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Нефтохим ценообразува като се съобразява с вноса. Ако може да се внася по-евтино с 20% от Солун или Румъния и Нефтохим ще си намали цените с 20%.

                              Ако обаче си докарва петрола с 20% по-скъпо и нефтохим ще фалира за седмици.
                              Ти май забравяш какъв петрол могат и преработват там. Въобще добре я докарваш на теория, но нещата в реалността са доста по-сложни и сериозни...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Ми то в Румъния да не мислиш че има само една рафинерия. Само ОМВ имат там две или три ако не се лъжа.
                                Говоря ти за рафинериите на "Ромпетрол", Плоещ. Те са на Лукойл.
                                То и в България имаше други рафинерии. "Плама" и русенската "Леон Таджер". Ама...
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X