IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Няма значение , спора стана досаден викам да престанем

    А кво казват опорните точки по въпроса за Кюрдите идея си нямам, питаи някои сведущ.

    Това за соросоидите ти го написах защото няколко пъти ти вметна контекст за опорни точкии т.н. пък то няма връзка.

    Не знам защо се е наложило това че задължително левия е русофил а десния русофоб. Това си клишета ...отдавна в Русия не са леви , пък председателя на сдружение Русофили тук е бивш председател на СДС .....

    Не би трябвало да ма корелация между тези неща.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Мерси за съвета за четено , чета достатъчно но вероятно не провилните според теб книги.
      Въпрос на гледна точка , за съжаление не мога да приема съвета ти.
      Извинявам се, не съм искал да обиждам, вземам си думите назад.

      Безспорно е, че българската държава от 681 (а според други и от преди това) си е неизменна, защото винаги се е наричала България, разполагала се е на що годе същата територия и непрестанно през вековете (примери много) се е възприемала като наследница на предходната, затова можем да приемаме нашата история като праволинейна.

      Разбира се ние сме имали известен шанс да разполагаме със собствена държава в продължение на пет шест века.

      Такъв шанс украинците не са имали.

      Или пък кюрдите, които ги има в историята от поне 25-26 века (сещам се за Ксенофонт, който воюва с тях и ги нарича кардухи 5-4 век пр. Хр.), без някога да са имали държава (всъщност Кюрдската автономия в северен Ирак е първата Кюрдска държава, това в 21 в.)... Та кюрдите не са по-малко кюрди с по-маловажна история от това, че не са имали държава досега...

      Ама сигурно опорните точки ги определят като планински турци????

      ПП не съм Соросоид и не познавам категорията Соросоидна литература...
      Last edited by kandid; 02.12.2013, 15:03.

      Коментар


      • Ранобудните доносници и тяхната партия
        1.12.2013 | 14:47 ч.



        24 години след началото на деполитизацията на Софийския университет стана ясно, че една част от преподавателите (има и други, но сега говоря за преподавателите) не може да понесе това положение.

        И ето сега – към края на 2013 – вече виждаме, че в СУ се е появила партия.
        Ще я нарека “партия на некадърниците”.

        Тя вече има свои лидери, които прекарват часове на ден пред телевизионните камери, и то на по-влиятелните телевизии; своя гвардия, която може да си присвои част от Ректората или пък целия за толкова време, за колкото й кажат; и свои доносници*.

        Те са свързани помежду си в някакъв вид взаимноизгодно “приятелство” и същевременно са обвързани с партии, с източници на финансиране (университетски, национални, външни) и пр. Сега са загубили част от възможностите си заради последните парламентарни избори и това ги притеснява. Затова е агресията срещу собственото им работно място – опитват се да го използват като инструмент за връщане на някакви загубени позиции.

        Несъмнено това са дела, далеч от науката и образованието. Но много от щатните преподаватели просто не са подходящи за тези дейности – това са хора, случайно попаднали на такова място. Предполагам, че това създава у тях силно вътрешно безпокойство – цял живот да се преструваш, че умееш нещо, което не умееш. При това работата в хуманитарните специалности трудно върви без изработка или възприемане на някакъв общ, обоснован светоглед – а това е много мъчно, малцина го постигат.

        Така че някои са готови да участват и в такива действия, които рушат институцията, тъй като отменят правилата, чрез които тя работи. Това не е странно – тази институция те не могат да я обикнат, тъй като се чувстват чужди на онова, заради което тя съществува.

        От друга страна, мнозинството не подкрепя разстройството на учебния процес, защото се страхува, че просто може да изгуби работата си. Затова подписалите “онези декларации” са по-малко от 20% от преподавателите. Но пък този страх от усложнения, нежеланието да се изложиш на какъвто и да е риск, пречи на това мнозинство да се изкаже и в подкрепа на Университета, открито да възрази срещу наглостта и вандализмите.

        Така че ето какво имаме – преподавателите, които публично и на своя отговорност се противопоставиха на затварянето на Ректората и изобщо на акцията, бяхме около 10 души (от 1600 на щат). Твърде малко е.

        Добре е, че Академичният съвет и повечето Факултетни съвети не съдействаха на този самоубийствен процес и не допуснаха парализирането на целия Университет. Причината, мисля, е усещането, че това е поемане на безполезен риск. Партиите/групировките, които имат интерес от тази акция, не са достатъчно силни, и поради това Университетът като цяло и мнозинството преподаватели поотделно няма да спечелят нищо, ако ги подкрепят – но могат да загубят.

        Като казвам, че в Университета се формира “партия на еди-кои си” имам предвид, че човек, който е способен на научна работа и я уважава, трудно ще се захване да разрушава самите условия за такава работа. Значи имаме акция на хора, които не се чувстват способни (нищо, че може да са писали и превеждали нещо), но пък искат да се устроят някак по-добре. Затова си търсят опори извън самата научно-образователна дейност.

        Те нямат нищо против “обединение”, но само в случай, че решенията ще се взимат от тях и те ще са привилегировани. За да напредне някой по този път, е необходимо и да страда от по-изострено честолюбие.

        Това, което спасява Университета, е, че сега няма причина за резки обществени промени. Няма външни на държавата сили, които да са заинтересовани да подкрепят тази общност; а вътрешните пък не са достатъчно мощни.

        И още нещо – образованието в нашата страна се смята за нещо ценно (винаги е било така). Поради това опитите да бъде разрушен или разстроен Университетът просто така, отведнъж и с един удар, не могат да имат успех. Народът/обществото не одобряват това безобразие.

        Автор: Николай Гочев**

        Източник: kakvooshte.blogspot.com

        *Становище на ректорското ръководство на СУ на https://www.uni-sofia.bg/index.php/b...ya_universitet

        **Доц. д-р Николай Гочев е преподавател по гръцка античност в Катедрата по класическа филология на Софийския университет, председател на Асоциацията за развитие на университетското класическо образование, изследовател и блогър.

        _________________________________________

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Изключително клиширано разсъждаваш. Светът е голям и многообразен. Чети повече...
          Мерси за съвета за четено , чета достатъчно но вероятно не провилните според теб книги.
          Въпрос на гледна точка , за съжаление не мога да приема съвета ти.

          Моят съвет към теб е да четеш и автори чиито издания не се финансират от Соросоидчетата ....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            По същата логика по която приемаме първата българска държава, втората българска държава и третата българска държава за свързани по права линия.

            Щото по същата интернационална логика която прокарваш Македония твърди че била наследник на Охридското царство бе пич.
            А то си е част от втората българска държава безспорно....
            Изключително клиширано разсъждаваш. Светът е голям и многообразен. Чети повече...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Или ше ми кажеш че в Крим живеят Украинци....аре стига глупости.
              Крим е малко по-особена история. Мързи ме да проверявам, затова по-спомен:

              Крим никога не е бил част от Украйна. Основното население там в продължение на векове е било татарско, с множество по-малки малцинства (включително готи, германоезични, вкл. българи, запазени до средата на 20 в.). Та Крим след завземането му от Русия винаги е бил нещо различно от Украйна. Всъюност дори е самостоятелна СССР до времето на Сталин, който го придава към Украйна.

              Етническият състав се променя непосредствено след ВСВ, когато татари, германи и българи са пратени на Изток пак от др. Сталин като някакво колективно наказание...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                А напомням ти да провериш историята на Галичкото княжество? Също така не знам защо си си втълпил, че Киевска Рус, Руското княжество (царство след Иван Грозни), Русия на Романови, Съветският съюз и днешната Руска федерация са една и съща държава, съществувала като права линия и без отклонения през вековете???
                По същата логика по която приемаме първата българска държава, втората българска държава и третата българска държава за свързани по права линия.

                Щото по същата интернационална логика която прокарваш Македония твърди че била наследник на Охридското царство бе пич.
                А то си е част от втората българска държава безспорно....
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  Заслепен от русофобските си възгледи пишеш откровенни глупости.
                  За каква нация говориш като нямат общ език, обща история , никога до 1991 не са имали и обща държава. През цялата история различните части на Украина са били в състава на различни други държави . Генезиса е общ.....славянски.
                  Западните части са католици и са били в състава на Австроунгария, Полша и литовското царство. Разбираемо е да имат прозападен уклон.
                  Източните части са били повечето време в състава на Русия, православни са, говорят руски и .т.н
                  Или ше ми кажеш че в Крим живеят Украинци....аре стига глупости.

                  По твоята логика Бъргария в средновековието преди османците се е била разпаднала на 4-5 части, да очакваме примерно Видин да се обяви за отделна държава ли ?
                  Времената са били такива по онова време , малки независими княжества .....
                  Грешно си ме разбрал. Аз не съм русофоб. Напротив сигурен съм, че познавам руската култура по-добре от теб.
                  Аз правя разлика между руски народ и руска имперска политика (неизменна във всички времена, управления и форми на държавно устройство).

                  Не разбирам какво толкова те топли това да отричаш националната идентичност на украинците, че си се запънал като комунист на разпит????

                  Това официална позиция на БСП ли е, що ли????

                  А напомням ти да провериш историята на Галичкото княжество? Също така не знам защо си си втълпил, че Киевска Рус, Руското княжество (царство след Иван Грозни), Русия на Романови, Съветският съюз и днешната Руска федерация са една и съща държава, съществувала като права линия и без отклонения през вековете???

                  Примери в противното - бол, я ми отговори какъв е произхода на днешните Германия и Франция (а донякъде и Италия)? Коя от всички тези немаловажни държави е наследник на Франкската държава на Карл Велики???

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    Наскоро бях в едно заведение, в тоалетната имаше камери... Не знам дали е законно....... може и да е, може и де не е... Сещам се за идеята за налагането на Ходенето по малка нужда от мъжете седнали, ако пикаеш прав ще ти снимат маркуча. В Швеция се разглежда законопроект за пикаене седнал... Освен това се сещам и за кривите краставици... Антисемейните и антихристиянските европравила за гейпаради, гейтатковци и майки... Отврат!
                    Нищо случайно няма...
                    Но с подобна "свобода", гейропа НЯМА да я има ...
                    Това НЕ Е нормално ... - полека се събира напрежение... ( щото освен педераси, лесбийки, ветеринари, ексхибиционисти, паразитиращи от безделие еврочиновници и тям подобни извращенци, има и НОРМАЛНИ хора, които искат да имат семейство и работа, да възпитават НОРМАЛНИ деца, та те СЪЩО имат права... )
                    Времето лети ...
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Наскоро бях в едно заведение, в тоалетната имаше камери... Не знам дали е законно....... може и да е, може и де не е... Сещам се за идеята за налагането на Ходенето по малка нужда от мъжете седнали, ако пикаеш прав ще ти снимат маркуча. В Швеция се разглежда законопроект за пикаене седнал... Освен това се сещам и за кривите краставици... Антисемейните и антихристиянските европравила за гейпаради, гейтатковци и майки... Отврат!
                      Ми сети се че вече няма да се преследва и кръвосмешението.Секса бащи дъщери майки синове братя и сестри.Ей тази отврат ни налагат.За емигрантите от Африка няма какво да говорим.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                        Ето това е първосигнално, да пренесеш автоматично отношенията между българи и "македонци" върху отношенията между руснаци и украинци.

                        Нищо общо в картинката... Освен може би ролята на Коминтерна и различните прийоми, които са ползували в своеобразното генно инженерство.

                        Всъщност имаме два примера:
                        1. Как се създава нова нация, като отделиш една органична част от съществуваща нация - хоп създаваш "македонска нация" и
                        2. Как се обезличава една нация, за да я придадеш към друга - хоп, украинската нация изчезва и имаме едни "чисти руснаци".

                        Всъщност във втория случай иаме и един междинен етап на т. нар. "съветски човек", когато уж нямаше никакво значение каква е народността, стига да си руснак.

                        По същия начин действуваше Кралска Югославия, когато сънародниците ни се обявяваха за сърби, а в същото време в кабинетите на Коминтерна в Кремъл се "създаваше" новата "нация"...
                        Заслепен от русофобските си възгледи пишеш откровенни глупости.
                        За каква нация говориш като нямат общ език, обща история , никога до 1991 не са имали и обща държава. През цялата история различните части на Украина са били в състава на различни други държави . Генезиса е общ.....славянски.
                        Западните части са католици и са били в състава на Австроунгария, Полша и литовското царство. Разбираемо е да имат прозападен уклон.
                        Източните части са били повечето време в състава на Русия, православни са, говорят руски и .т.н
                        Или ше ми кажеш че в Крим живеят Украинци....аре стига глупости.

                        По твоята логика Бъргария в средновековието преди османците се е била разпаднала на 4-5 части, да очакваме примерно Видин да се обяви за отделна държава ли ?
                        Времената са били такива по онова време , малки независими княжества .....
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                          няма как да иска да го загуби...
                          Само не разбирам, що само Путята ти е в устата...
                          Нали разговора беше, Украйна - ЕС ... ???
                          Защото освен ЕС има и ЕАС (роден в малката татарска главица на Путин)...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                            Ето това е първосигнално, да пренесеш автоматично отношенията между българи и "македонци" върху отношенията между руснаци и украинци.

                            Нищо общо в картинката... Освен може би ролята на Коминтерна и различните прийоми, които са ползували в своеобразното генно инженерство.

                            Всъщност имаме два примера:
                            1. Как се създава нова нация, като отделиш една органична част от съществуваща нация - хоп създаваш "македонска нация" и
                            2. Как се обезличава една нация, за да я придадеш към друга - хоп, украинската нация изчезва и имаме едни "чисти руснаци".

                            Всъщност във втория случай иаме и един междинен етап на т. нар. "съветски човек", когато уж нямаше никакво значение каква е народността, стига да си руснак.

                            По същия начин действуваше Кралска Югославия, когато сънародниците ни се обявяваха за сърби, а в същото време в кабинетите на Коминтерна в Кремъл се "създаваше" новата "нация"...
                            Това е истината. Нашите комунисти, освен, че грабеха мандри, взривяваха църкви и разстрелваха хора, създадоха и македонска нация.
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              ...

                              Вярно е, че са зависими от руския газ, но мислиш ли, че и Путин е готов да загуби украинския пазар?
                              няма как да иска да го загуби...
                              Само не разбирам, що само Путята ти е в устата...
                              Нали разговора беше, Украйна - ЕС ... ???
                              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Същото като с македонците е
                                Окъпан Македонец си е чист Българин

                                Но годините чуждо управление им е позамъглило мозъците и се мислят за различни....
                                Ето това е първосигнално, да пренесеш автоматично отношенията между българи и "македонци" върху отношенията между руснаци и украинци.

                                Нищо общо в картинката... Освен може би ролята на Коминтерна и различните прийоми, които са ползували в своеобразното генно инженерство.

                                Всъщност имаме два примера:
                                1. Как се създава нова нация, като отделиш една органична част от съществуваща нация - хоп създаваш "македонска нация" и
                                2. Как се обезличава една нация, за да я придадеш към друга - хоп, украинската нация изчезва и имаме едни "чисти руснаци".

                                Всъщност във втория случай иаме и един междинен етап на т. нар. "съветски човек", когато уж нямаше никакво значение каква е народността, стига да си руснак.

                                По същия начин действуваше Кралска Югославия, когато сънародниците ни се обявяваха за сърби, а в същото време в кабинетите на Коминтерна в Кремъл се "създаваше" новата "нация"...

                                Коментар

                                Working...
                                X