IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
    Бившият шеф на митниците Ваньо Танов успял да се задържи на поста си при управлението на ГЕРБ въпреки гръмките скандали около него и непрекъснатите опити на

    Цветанов да го разкара, само защото разполагал с компрометиращи документи срещу Бойко Борисов и други лидери от ГЕРБ. Това разкри източник от най-тясното обкръжение на бившия митнически директор. Срещу Ваньо Танов и Антоний Странджев, който е негов заместник в митниците и най-доверен приятел, в МВР по нареждане на Цветан Цветанов е водена оперативна разработка „Митничари“. ...... Ваньо Танов като бивш шеф на ГДБОП е складирал скандална информация, която ако гръмне в медиите по това време, ще е фатална не само за Бойко Борисов, но ще разбие и цялата му партия ГЕРБ.

    В крайна сметка арестът на Танов и Странджев е провален, но Бойко Борисов поставя условие – той иска главата на Странджев. Заместникът и пръв приятел на Ваньо Танов подава оставка, през октомври 2010 г. напуска митниците и отлита зад океана, където остава няколко месеца.

    Причините за острата битка между Цветанов и Танов са няколко. На най-ниско ниво мотивът е кадровата политика в митниците. Танов е подложен на страхотен натиск да назначава гербери във ведомството, но той дава яростен отпор...

    Другата, далеч по-сериозна причина за неприятностите на Танов и Странджев с Цветанов, е повишеният интерес на митничарите към благоевградската цигарена фабрика и информацията им за контрабандни канали за цигари, покровителствани от високопоставени гербери. Част от каналите са за партийно финансиране, но други пълнят лични сметки, уточняват източниците.
    Изключително печелившата цигарена фабрика в Благоевград има злата участ да привлича като магнит всички партии, които се докопват до властта. ГЕРБ не правят изключение. Когато властта е в техни ръце, цигарената фабрика сменя ведомствената си охрана.

    Фирмената сигурност се поема от външна фирма, при това „спечелила“ търг. Тази фирма, разбира се, е „ИПОН“, с която тогавашният премиер Борисов вече няма „нищо общо“, защото е начело на държавата и вече е излязъл от охранителния бизнес.

    Подчинените на Танов и Странджев засичат сериозни нарушения в цигареното производство в Благоевград. По този повод между тях и елита на ГЕРБ текат страшни разправии.
    Те обаче въобще не стигат до медиите.
    ....
    Плановете на Цветанов са осуетени и този път. Отново Борисов влиза в ролята на арбитър. Двете страни не стигат до споразумение, но правят взаимни компромиси, благодарение на които цигарената контрабанда в България записва едни от най-високите си нива.

    БРАВО ЦУЦИЛАНЕ
    Обаче бат Бойко както винаги е невинен. Той нищо не знае. Щото не е чел докладите на Танов за контрабандата.
    Той си обича "Винету".

    Пък какви ги върши неговата бивша фирма "Ипон" от къде да знае? Той няма нищо общо с нея. Дори не познава братчеда си, на който я е подарил....
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • НА ВНИМАНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДРУЖИНКА - ОСОБЕНО НА ЧЕРВЕНИТЕ ТРОЛОВЕ ИБРИКЧИЯТА И КАТИЛА, НА СТАРШИНКАТА, НА ЕДНА МОМА ЧЕРВЕНА, НА ЕДИН СТАР КОМУНИСТ И ПРОЧИЕ...


      Моля, другарко, те бяха


      Как коалицията БСП - ДПС се опитва да закрепи правителството си по най-безполезния начин

      http://www.capital.bg/politika_i_iko...p=1#storystart


      "Трябва много повече да се направи от гледна точка на общественото информиране за катастрофите и безобразията, корупцията по време на управлението на ГЕРБ." Думите са на Сергей Станишев и бяха казани на семинара в Боровец, където ДПС и БСП се събраха с кабинета миналия уикенд, за да търсят начин да закрепят управлението си. Станишев, чиято любима тема от години насам е "проклятието ГЕРБ" (да не се бърка с любимата теза на Бойко Борисов за "тройната коалиция"), подчертал, че не се търси реванш или дискредитация, а просто не иска да се прехвърля отговорността за неслучени неща върху сегашния кабинет.

      Първите ефекти от това обаче се стоварват върху странен адресат - Брюксел. Тъй като еврофондовете бяха една от любимите теми на Борисов, сега новите управляващи търсят всеки начин да върнат топката в неговото поле. И започнаха да грешат и да получават опровержения от европейските институции, което е доста неприятна за това правителство тема, като се има предвид, че по време на тройната коалиция всъщност бяха предприети най-драстичните мерки - замразяване на европейските фондове.

      Така по някаква странна логика това правителство успя да отвори и двата плика от прословутия виц за съветите на Сталин към Хрушчов - първо обвини предишните, после международното положение. Но както се оказва, международното положение никак не е благоразположено към настоящото правителство.

      Вторият плик вече е отворен

      За последните месеци търканията с Брюксел започнаха лавинообразно да нарастват. Проблеми с евроинституциите са имали всички предишни правителства - бившият министър на външните работи на ГЕРБ Румяна Желева е достатъчен пример за това. Но никога не се е стигало до толкова висока концентрация на гафове и опровержения. И официални демарши от посланици на страните - членки на ЕС.

      Тази седмица, след като Европейската комисия беше принудена да опровергава публикациите в български медии за отговорността на отделни хора за прекъсване на плащанията по Оперативна програма "Околна среда", на комисията й се наложи да направи и доста по-сериозно съобщение.

      По време на семинар в Брюксел директорът по енергийните пазари в Генерална дирекция "Енергетика" на Европейската комисия Клаус-Дитер Борхард отново повтори, че междуправителствените споразумения за "Южен поток" не отговарят на европейското законодателство. Това е тема, която Брюксел не спира да повтаря вече няколко години и която е ясна от самото подписване на споразумението през 2008 г. Специално точка 8 и 9 са в очебийно нарушение. Според еврозаконодателството, ако операторът на тръбната е свързан с доставчика на газа, е нужно тарифите да се определят от независим орган, за да се избегнат монополни практики. На второ място се казва, че руският учредител осигурява пълно използване на капацитета на тръбата, което също е в противоречие с европейското законодателство, което забранява свързан с доставчика на газ оператор да резервира целия капацитет. За тези проблеми знае всяко правителство - ГЕРБ също не направиха корекции, но поне Европейската комисия нямаше експлицитна позиция. На брифинг в четвъртък говорителят на Генерална дирекция "Енергетика" Марлене Холцнер обясни, че с държавите членки е имало първоначална "обмяна" на информация във връзка с нарушенията на европравилата още през август. По-късно, на 15 октомври, правителствата са били уведомени какво точно трябва да бъде променено. Две седмици по-късно българският кабинет даде старт на газопровода, без нищо да е пипнато в споразумението. Не стига това, но на 6 ноември премиерът Пламен Орешарски на въпрос на бившия министър на икономиката Делян Добрев изрично отговори, че споразумението няма да се ревизира. Въпреки че според публичните изявления след старта на проекта на 31 октомври се оказа, че някои от клаузите му са вече нарушени - като удължаването на срока на откупуване от 15 на 25 години. От правителството тогава казаха само, че е постигната договореност проектът да спазва европейското законодателство, което не е ясно как ще се получи, след като зад гърба си руската компания има ратифициран от парламента документ, който казва друго.

      Ненапразно малко преди първата "заварка" на проекта в писмо на ГД "Енергетика" до кабинета се казва, че България е най-слабото звено в ЕС по отношение на енергийната независимост. Сега Брюксел директно предупреди, че ще започне наказателни процедури срещу страните, през които преминава газопроводът, ако не променят договорките си с "Газпром".

      Това е първата толкова остра реакция от страна на ЕК към което и да било действие, на което и да било българско правителство в областта на енергетиката. Гафовете в енергийната политика обаче не се изчерпват само с "Южен поток". Само преди няколко дни Министерството на икономиката публикува "позиция" по предлаганите от "Атака" мерки за въвеждането на новата такса върху приходите за вятърните и фотоволтаичните енергийни централи. Според министерството Европейската комисия е препоръчала преференциалната подкрепа да бъде прекратена в рамките на определен период от време. Всъщност комисията препоръчва това да се случва с развитието на технологииите, т.е. за новите проекти (старите няма как да стават по-ефективни) и е категорично против мерки с обратно действие. "Изненадващи или ретроактивни промени на мерките за подкрепа трябва да бъдат избягвани. Справедливите очаквания на инвеститорите относно възвращаемостта на техните инвестиции трябва да бъдат зачитани." Тоест точно обратно на предприетото в България.Преди това министър Драгомир Стойнев (в интервю за в. "Преса") например определи анализите на комисията и Световната банка за енергийния сектор в България като изготвени по "молба" на служебното правителство, което явно означава, че са несериозни.

      На този фон по-дребните сблъсъци с Брюксел изглеждат не толкова съществени, но за сметка на това попълват картината. Като например изрично поисканото от комисаря Йоханес Хан извинение от министъра на транспорта Данаил Папазов. Папазов беше обяснил, че лично Хан му е препоръчал кого да назначи за зам.-министър на транспорта. Малко по-късно Хан трябваше да опровергава отговорните за еврофондовете министри, които кой знае защо се опитаха да посмалят договорените средства за следващия програмен период. "В България има недоразумение - парите не са по-малко за новия период. Има леко увеличение - от 6.7 млрд. на 7.1 млрд. евро", каза той за "Капитал" преди два месеца.

      Правителството вероятно ще продължи да затъва в тази гъста каша от полуистини и лъжи. Правилните ходове, като например балансирането на енергетиката и цените, които да покриват разходите, са невъзможни за хората, които управляват, защото могат да ги свалят от власт. Супервисокото ниво на политическа конфронтация предполага, че оправданията с ГЕРБ едва ли ще спрат скоро.

      В различните варианти на вица за пликовете, оставени за новите хора във властта, се казва, че трябва първо да се обвинят предишните управляващи, после международното положение и медиите. В сегашната ситуация последното е излишно, тъй като съществена част от медиите се контролират от олигархията, която седи зад правителството. Според вица съветът от последния плик е ти на свой ред да напишеш няколко плика за следващите. До този етап обаче има още време. Ситуацията в момента е бременна с много кризи, но те едва ли ще започнат през идващите седмици, а правителството така се е вкопчило във властта, че, изглежда, ще падне само при много силна буря. Предстои ни да влезем в нова фаза на политическата истерия, в която вероятно риториката на управляващите ще стане още по-агресивна - към ГЕРБ и всичките други опоненти.

      В същото време опитите да се пусне камуфлажна завеса, която да скрие случващото се тук от Европейския съюз, ще стават все по-неубедителни. Управлението на БСП и ДПС (feat. "Атака") иска да представи този период (което беше една от целите на семинара в Боровец преди седмица) като същинското идване на власт. Всъщност те вече са изчерпали всичките си възможности да получат подкрепа за по-сериозни и смислени действия. Предстои им неясно колко продължителна агония. Властта може би се надява, че влиза в управленска зрялост, но истината е, че тя е на апаратно дишане и води отчаяна борба да се задържи. Проблемът е, че колкото повече се поддържа изкуствено жива, толкова проблемите ще стават по-сериозни. И кризата след тях ще бъде разтърсваща.




      Коментар


      • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
        ... Не дай боже толерастите да спретнат некой Истанбул прайд
        Тва като в оня стар виц :

        -Айше,имам една лоша и една добра новина за теб!
        -Дай лошата....
        -Нашият Хасан станал гьовтерен!....
        -И ква е добрата?
        -Спечелил Мис Истанбул!....

        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          [/B]

          Какво ще и какво иска правителството е едно...
          Договорът е подписан в понеделник и това е другото....

          пп Стига глупости и неглежиране....Политическата простотия и дърляне е едно, а действията и резултатите, друго...
          Само чакай да видиш, ще ги спрат по някакъв начин защото не им изнася.

          Коментар


          • !!!!> http://www.spiegel.de/politik/auslan...-a-937482.html
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Чувам, че Петър Дънов предвидил нов апокалипсис след смъртта на Мандела. Никакво отпускане, пак се почва!
              Yeah

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Китайците играят според европейските правила - инвестират в зелена енергия. Ще е много жалко да загубим 1 милиард защото правителството иска да защитава олигарсите си.



                Какво ще и какво иска правителството е едно...
                Договорът е подписан в понеделник и това е другото....

                пп Стига глупости и неглежиране....Политическата простотия и дърляне е едно, а действията и резултатите, друго...

                Коментар


                • продължение
                  Два дни след назначаването на Ангелов във фонда – на 6 август 2008 г., шефът му Кънчев подписва решение за възлагането на обществена поръчка по процедурата „договаряне без обявление” за „изграждане на ефективна етична инфраструктура” и „подобряване на наръчниците на Агенция САПАРД”. Както Bulgaria News вече писа, благодарение на това решение фирма „Ийстоуфърм” е източила 578 572 лева за два консултантски договора, сключени на един и същи ден – 29 август 2008 г. (петък) от Държавен фонд „Земеделие”. Консултантските услуги са били извършени само за 3 дни, два от които са събота и неделя.
                  Преди това обаче – на 20 август 2008 г., Кънчев сключва договор, с който възлага обществена поръчка за пазарно проучване за средни цени на инвестиционни разходи по програма САПАРД на фирма „Гранд Торнтон” за 909 460 лева. И отново на същата дата сключва договор със същата фирма за обществена поръчка за преглед на платени проекти по САПАРД за 459 620 лева. Два договора на една и съща дата – 27 август 2008 г., година са подписани и с фирма „Делойт България” ООД след покана за участие в процедура по възлагане на обществена поръчка за правен анализ на нормативната база по САПАРД и за „специфичен преглед на платени проекти за допустимост и свързани лица”, както и „одит на съдействието” също по САПАРД . Единият договор е за 84 000 лева с ДДС, а другият за общо 500 693 лева.
                  Особено любопитство обаче буди договорът, сключен от Кънчев на 21 август 2008 г., с

                  германската фирма “Noerr stiefenhofer lutz” със седалище в Мюнхен,

                  представлявано от Владимир Пенков Пенков. Договорът е за правен анализ на конкретни досиета на финансирани по САПАРД проекти за откриване на измами чрез анализ на най-малко 30 проекта, препоръки за съответствие на българското законодателство към изискванията на ЕС и подготовка на стратегия и тактика за преговорите с Европейската комисия, както и участие в тях като консултант. Немската фирма трябва да се справи с това срещу 950 000 лева само за някакви си 19 дни – до 8 септември 2008 г. Германците получават и бонус – да наемат подизпълнител за поръчката в лицето на адвокатска кантора. Случайно или не, това е Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”, но съвпадението на фамилията на представителя на германската фирма, сключила договора с фонда – Владимир Пенков, и първата фамилия в името на адвокатската кантора едва ли е случайно.
                  Оттам нататък в договора, подписан от Атанас Кънчев и “Noerr stiefenhofer lutz” настъпва същински разгул. Фондът се задължава да се разплаща с изпълнителя за втория етап от договора почасово със ставка 750 лева на час за дейностите, извършени пряко от изпълнителя, и с 370 лева на час за дейностите, извършени от подизпълнителя. В договора се посочва, че изпълнителят и подизпълнителят могат да си поделят общо 150 часа, заплатени по посочените суми, но е оставена и опция за увеличаване на определеното време, разбира се, „в случай, че е необходимо допълнително консултиране”. Към това се прибавя и задължението на фонда да плаща по 5% за покриване на разходите за „телефон, факс, куриер, преводи, фотокопия и др.”, както и разходите за пътни и квартирни,

                  авансирани с 20 000 евро още при подписването на договора.

                  ДФ „Земеделие” подписва договорите по всички тези проекти за пари, отпуснати във връзка с антикорупционния екшън-план по програма САПАРД на вицепремиера по еврофондовете Меглена Плугчиева. По това време шеф на Агенция САПАРД е Константин Паликарски, а административен секретар на фонда е Асен Ангелов. Те бяха назначени във фонд „Земеделие” от Атанас Кънчев, който се задържа на поста до ноември 2008 г. и подаде оставка „по лични причини”, както обясни самият той. Малко след него напусна Паликарски, а Ангелов беше освободен от поста си последен от групата.
                  Съмнителната бързина, с която са сключени всички тези договори на приблизителна обща стойност 3 000 000 лева, вероятно представлява интерес за прокуратурата и други разследващи органи. Още повече, че нарушенията са били извършени именно след като Европейската комисия даде негативна оценка за работата на фонда и Агенция САПАРД и спря 140 милиона евро по програмата за България. По всичко личи, че средствата, отпуснати за борба с корупцията в тази сфера, са послужили именно за подхранване на корупционните практики, заради които страната ни е най-критикуваната в Европейския съюз.
                  http://www.bulgaria-news.bg/en/categ.../post1544.html
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • пп Какво казва гуглето за Асен Ангелов
                    Ива Николова | 04.03.2009

                    Разследван за корупция раздал 3 млн. лева от ДФ "Земеделие"
                    Германската фирма “Noerr stiefenhofer lutz” прибира 950 000 лева за правен анализ на наши проекти по САПАРД, получава 750 лева на час за консултантски услуги и пълно покриване на режийни и технически разходи плюс 20 000 евро в аванс

                    Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Атанас Кънчев е назначил разследвания за корупционни практики по програма „Активни услуги на пазара на труда” Асен Ангелов за административен секретар на фонда. През 2007 г. Ангелов е участвал в подмяната на оценките на 7 проектопредложения по последния трети цикъл на програмата на Социално инвестиционен фонд, който е висшия орган, вземащ решения за финансирането им, осигурявано от Международната банка за възстановяване и развитие (Световна банка). По това време Асен Ангелов, който е син на депутата от Съюза на свободните демократи в 40 Народно събрание Румен Ангелов е бил началник отдел и контролиращ на целия процес по изпълнение на програмата „Активни услуги на пазара на труда” към Агенцията по заетостта, където е постъпил през април 2005 г. на длъжност „началник сектор”. След скандалното разкритие за подправяне на оценките на проектите Ангелов подава молба за напускане на агенцията на 14 ноември 2007 г. малко преди да бъде уволнен за несправяне с работата и в течение на цяла година кандидатства неуспешно за началнически постове на дирекции, ангажирани с работа по структурните фондове, тъй като не отговаря на изискванията. Докато месец след като оглавява ДФ „Земеделие” Атанас Кънчев не назначава Асен Ангелов на длъжността „административен секретар” на фонда на 4 август 2007 г. Това сочи доклад на разследващите органи, установили нарушенията на Ангелов в Агенцията по заетостта, с който Bulgaria News разполага.
                    Асен Ангелов е контролиращо лице по времето, когато са фалшифицирани протоколите с оценки на 7 фирми, кандидатстващи за

                    услуги в размер на 5 343 869 лева

                    пред дирекциите на „Регионална служба по заетостта” в Монтана и Ловеч, в началото на октомври 2007 г., непосредствено преди заседанието на Управителния съвет на Социално инвестиционен фонд да гласува финансирането им. Дирекцията в Монтана веднага установява разминаването между дадените от нея оценки и одобрените от ръководството на фонда проекти и сезира дирекция „Европейски фондове и международни проекти”. Дирекцията в Ловеч обаче не е сравнила показателите от конкурса и крайната класация и установява, разпраща писма на спечелилите фирми за подписване на договори, но в последствие установява грешката си и спира сключването на контрактите.
                    Проверката на дирекция „Европейски фондове и международни проекти” установява, че оценките по 7-те проекта са „подменени и значително завишени и по този начин са попаднали в класацията за одобрение на Управителния съвет на Социално инвестиционен фонд”, пише в доклада на разследващите. Това са фирмите „Ники Бест” ЕООД – Ловеч (завишена оценка от 33,33 на 52), Фондация ИСНЕИ – Ловеч (завишена оценка от 33,33 на 51), Сдружение „Клуб 21” – Ловеч (завишена оценка от 34 на 53), „Сигма – прожект” ООД – Ловеч (завишена оценка от 8 на 51), Сдружение „ЦМД – София” – Монтана (завишена оценка от 5 на 49), Балкански институт за активна политика – Монтана (завишена оценка от 6 на 48), Сдружение „Обществен фонд за подпомагане” (завишена оценка от 4 на 49). Проверяващите са установили и служителя, извършил фалшификацията. Агенцията по заетостта коригира списъците на спечелилите за финансиране на проекти като изважда 7-те фирми с подменени оценки и информира за случая Световната банка.
                    Разследващите стигат и до дейността на началника на отдел и контролиращ целия процес по изпълнението на програма „Активни услуги на пазара на труда” Асен Ангелов и веднага установяват негови нарушения още при назначаването му на 1 април 2005 г. Ангелов е попълнил

                    декларация с невярно съдържание,

                    твърдейки че не е ликвидатор на търговско дружество, както изисква законът за държавния служител, но се установява, че от 21 февруари 2007 г. е ликвидатор на фирма „Електрон – Бизнес Р.А.” ООД, където е съсобственик заедно с баща си Румен Ангелов. Декларирал е също така, че няма търговски, финансови и други делови интереси с юридически и физически лица към датата на постъпване на държавна длъжност, въпреки че през цялото време е в управата на сдружение с нестопанска цел „С.Т.И.М.У.Л.”
                    В доклада подробно са описани констатациите на разследващите за настойчивите опити на Ангелов да оглави дирекция „Предприсъединителни фондове и международна дейност в Агенцията по заетостта, включително и чрез влиятелна намеса, макар да не отговаря на изискванията да има не по-малко от 8 г. трудов стаж. През януари 2006 г. все пак става и.д. началник на отдел „Програми и предприсъединителни фондове” и получава средна оценка за справянето с работата си на тази длъжност и препоръката да бъде обучаван. Шест месеца по-късно го преместват на друга длъжност – и.д. началник отдел в новосформираната дирекция „Европейски фондове и международни проекти”, където получава по-добра оценка при атестирането и в края на 2006 г. става титуляр на поста. Разследващите обаче са установили, че през цялото това време влечението му към директорския пост на „Европейски фондове и международни проекти” не секва и той непрестанно „лобира са себе си”, както пише в доклада.
                    Жаждата му за бурна кариера в Агенцията по заетостта секва, когато Управителният съвет на Социално инвестиционен фонд иска от него „обяснения за занижен контрол и неправомерна намеса в оценката на подадените проекти”. Ангелов

                    излиза в дълъг отпуск по болест в течение на 34 дни

                    и на 14 ноември 2007 г. подава молба за напускане. Междувременно получава възможно най-ниската оценка за справяне с работата, след което би трябвало да го уволнят, но тъй като е изпреварил събитията, го освобождават един месец по-късно – на 14 декември 2007 г. За две години и няколко месеца работа в агенцията Асен Ангелов е използвал 95 календарни дни за отпуск по болест, които се равняват на 4 работни месеца и е използвал платен годишен отпуск от 67 работни дни и 5 дни неплатен отпуск, или общо 3 работни месеца.
                    След като Атанас Кънчев го назначава за административен секретар на ДФ „Земеделие”, Ангелов уговаря петима служители на Агенцията по заетостта да напуснат и да започнат работа във фонда. Въпреки че ръководството на агенцията разговаря с тях и им предлага по-високи длъжности, Атанас Чаушев, Диана Вълкова, Асен Асенов, Диана Стаменова и Албена Пиналска напускат и постъпват на работа на по-ниски длъжности в ДФ „Земеделие” в различни отдели. „Асен Ангелов ги разпределя и покрива и трите отговорности по управлението на средствата по Националния план за развитие на селските райони – одобрение на проекти, финансиране на проекти и контрол”, обобщават разследващите.
                    16 дни след като назначава Ангелов, Кънчев издава заповед, в която подробно описва в шест точки какви са правата и задълженията на административния секретар на фонда. Всички те се свеждат до пълния му контрол и прякото ръководство на секторите „Информация, връзки с обществеността и протокол” и „Обществени поръчки”, включително и да отговаря на молби жалби, предложения, сигнали и др., свързани с дейността на тези два отдела. Т.е. всички обществени поръчки, възложени в периода, в който Атанас Кънчев е оглавявал фонда са били в ръцете и са зависели изцяло от решенията на Ангелов.
                    следва
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • http://alterinformation.wordpress.co.../020322405499/
                      Браво! А ние до кога ще търпим всичко?
                      платформа за инвалиди

                      Коментар


                      • Уволниха Камелия ЛозановаНейното място ще бъде заето от Асен Ангелов

                        6 декември 2013 в 17:18
                        Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова е уволнен.
                        Това съобщи преди минути Министерството на труда и социалната политика.
                        Заповедта е на социалния министър Хасан Адемов. Тя е съгласувана с министър-председателя Пламен Орешарски, се казва в прессъобщението на МТСП.
                        Новият директор е Асен Ангелов.

                        Камелия Лозанова си отива след серия скандали за злоупотреби, остри писма от Брюксел и дори ултиматум от Европейската комисия да спре европейското финансиране за АЗ в случай, че Лозанова остане на поста си. Последното, безпрецедентно остро писмо по този повод, дойде от ЕК на 28 октомври. То бе адресирано до премиера Пламен Орешарски с копия до вицепремиера Зинаида Златанова и социалния министър Хасан Адемов.

                        В него се казва, че Европейската комисия ще замрази всички пари в новия програмен период, с които трябва да се разпорежда Агенцията по заетостта, ако шефката ù Камелия Лозанова не бъде уволнена. Авторът му напомня, че ЕК вече е изпратила две предупредителни писма за злоупотребите в Агенцията.

                        В сегашния програмен период (2007-2013 г.) Агенцията по заетостта управлява около 400 млн. евро. Парите са предназначени за справяне с безработицата и подобряване на пазара на труда.

                        Почти същата сума е предвидена и за следващия програмен период – 2014-2020 г.

                        Асен Ангелов е доктор по икономика от Стопанската академия в Свищов. Той е магистър по международни икономически отношения от УНСС, според справката, изпратена до медиите от министерството. Специализирал е финансов мениджмънт и анализ в Делауеър, САЩ.

                        През периода 2005 – 2008 г. е заемал ръководни длъжности в Агенцията по заетостта като началник сектор „Предприсъединителни фондове“ и началник на отдел „Програми и проекти“. Работил е като нещатен експерт към 40-то Народно събрание на Република България в областта на синхронизацията и адаптацията на българското законодателство спрямо европейските директиви и евроинтеграционните процеси.

                        От юни 2008 г. до март 2009 г. е бил главен и административен секретар на Държавен фонд „Земеделие“.
                        http://offnews.bg/index.php/275183/u...eliya-lozanova
                        Last edited by коки; 06.12.2013, 17:52.
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Йоханес Хан: България ще загуби 10 милиарда лева заради Орешарски!
                          http://www.epochtimes-bg.com/2013-03/2013-09-27_05.html
                          Днес в София пристига еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хан за срещи с президента Плевнелиев, Орешарски и Зинаида Златанова.

                          • Той обаче е категоричен – губим 10 милиарда лева от Европа!


                          Вече няма никаква възможност България да предоговори отпуснатите й суми и да получи повече пари за следващия програмен период – от 2014-а до 2020-а година.

                          Това каза пред БНР Йоханес Хан.

                          Ето защо Орешарски тегли заеми като луд!

                          Ето защо взе кредит от 1 милиард лева, гласи се да тегли още 1 милиард до края на 2013 г., а през 2014-та, ако остане на власт, ще ни забатачи още повече - с нов огромен заем от 4 /четири/ милиарда лева!

                          Когато Орешарски дойде на власт стана ясно, че старото правителство на Бойко Борисов е почнало преговори с Европа в рамките на 24 милиарда лева до 2020-а година.

                          Тези пари обаче се стопиха на 14 милиарда заради Орешарски и некадърността на неговите министри "експерти".

                          Спрямо Бойко Борисов забележки нямам – България е една от малкото страни, която през последните 3 години не е имала прекъсване или спиране на европлащанията, каза Хан.

                          Той уточни, че забележките и притестенията му касаят единствено и само дейността на кабинета Орешарски.

                          Помолен да коментира предупредителното му писмо до българските власти за усвояването на европейските средства, Хан обясни:

                          "Моята загриженост беше свързана по-скоро с усвояването на парите от сегашната финансова рамка на новото правителство.

                          И с програмите за следващата, за 2014-та година.

                          Дано да не стане така, че България да загуби много пари", завърши еврокомисарят.

                          В крайна сметка, бедна България ще получи най-малко пари на глава население – и всичко това заради неспособността на Орешарски да работи с Европа.

                          Коментар


                          • https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Китайците играят според европейските правила - инвестират в зелена енергия. Ще е много жалко да загубим 1 милиард защото правителството иска да защитава олигарсите си.

                              Споко. Китайците ги разбират тия работи доста добре. Вече са разучили на кого и колко да си платят

                              Коментар


                              • Станислав Иванов от ГЕРБ оплю Мая Манолова, а след това и подари букет
                                bulgarski.pogled.info
                                /Поглед.инфо/ Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов оплю зам. председателя на парламента Мая Манолова, след което й подари букет с цветя. Това стана по време на дебата за освобождаването на ..

                                ОБИЧАТ СИ СЕ КОМУНДЕТАТА..

                                Коментар

                                Working...
                                X