IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Толкоз богата, че фалира точно 1990, в следствие на трупани дългове през целите 80 години,с които си дофинансира продънения си бюджет. Соц-индустрията създаваше заетост на заем, и това рухна в края на 80-те. Просто твоят познат е пропуснал да спомене, че дълговете все някога се плащат, понеже ние не можахме да ги изтъркаляме напред, както е модерно.
    ахъ, ахъ. Я после прочети едно докладче на една западна компания, която и поръчаха да оцени икономиката ни, по-точно активите й, че да видиш на колко ги оценя тя...а после мое и да провериш колко влезнахА от приватизацията. те така, аман от прости партийни секретари и тъпи комунисти.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Я, бат'пешо, гледам са те поизтрили.

      Та да ти кажа - няма ли да свалиш капаците и да зèмеш да помислиш, ако има с к'во де?

      Я кажи кои предприятие са затворени в България? Айде - аз ще кажа някои:

      Кремиковци - гордостта на металургията, на която и караха стомана с влакове за да работи. На 380 километра от пристанище, и без руда наоколо.

      Плама от града до селото ти. Същата работа - нефт наоколо няма, на 300 километра от пристанище.

      ОЦК - в средата на Родопите. на 250-300 километра от пристанище.

      Химко - може да работи само природен газ. Толкова газ наблизо няма. Трябва да се купува.

      Тежко машиностроене в Радомир. За кой строеше изобщо някога тежки машини това нещо?

      Завод за полупроводници Ботевград. По света вече имаше 286 процесори, 0.9 микронна технология, те произвеждаха ТТЛ интегрални схеми, които омразните ви американци спряхя да произвеждат края на 70'те години.

      ЗЗУ Пловдив и Стара Загора - когато в Стара Загора правеха 250МБ дискове големи колкото две готварски печки, на запад от нас имаха вече 5.5 инчови такива.
      ________________________________________

      Та я кажи на кой тези заводи можеха да бъдат конкуренция?
      На кой можеха още да продават?!?
      Въпросите са риторични за теб. Не можеш да разбереш.

      Навремето Рейгън каза нещо от сорта "няма вече да крадете, може да си купувате."
      Разбира се остарели неща и технологии.
      Тези остарели неща и технологии обаче бяха а и са върха на сладоледа за държави като русия и подобните и. А за заводите за които ревеш - непостижими технологии.
      Т.е можеха да продават само на някоя изостанала държава като русия.
      И - изненада! Самите руснаци не искат дори лада, ако може да си купят някоя скромна западна кола. ДА не говорим за компютри и друга по-сложна техника.
      Така че тези заводи за които ревеш си бяха обречени. Поради социалистическата система на която толкова се кефите вие, предатели безродни.


      И вие, петата колона и по-простите, искате да ни върнете пак назад?
      Е - Няма да стане!

      МАХАЙТЕ СЕ БЕ!

      Смешке, айде спри се, бе. Поне за едно предприятие, от тия, които си изброила моа ти кажа, че му ебаха мамата. Това ти го казвам, като човек, на който баща му се пенсионира там, и който много добре знае какво беше до и след приватизацията му. Така че, просто млъкни и не се излагай.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Един мой доста по-възрастен познат правоверен комунист обича да казва : Баси колко богата държава сме оставили 1990 , че вече 25 години крадат от нея и още има......

        Толкоз богата, че фалира точно 1990, в следствие на трупани дългове през целите 80 години,с които си дофинансира продънения си бюджет. Соц-индустрията създаваше заетост на заем, и това рухна в края на 80-те. Просто твоят познат е пропуснал да спомене, че дълговете все някога се плащат, понеже ние не можахме да ги изтъркаляме напред, както е модерно.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          .............В Плевен бяха унищожени над 20 завода
          ................След седем осем години в Плевенско няма да има повече от максимум 150000 жители в цялата област................
          Плевен е показателен пример за цялата държавна глупост от прехода насам. съсипаха го и десни и леви..............та остана само за тоя средния.........
          При съсипано селско стопанство на държавно ниво как да продължат да работят Родопа, Захарния, Фуражен, Сердика, Маслен.......... и т.н. ?
          Лозаро-винарският е на път да се сдобие с нов собственик / по мое мнение /. Бавно го работят , но ............ще го прелапат.
          Циментовият - ресурси ? А този в Златна Панега собственост на същото дружество ?
          Пазар - накъде ? Южна България ?
          Представителите на тежката / Стоманолеярният - почти умрял, Чугунолеярния - тези дни го сриваше орда цигани / промишленост - какво бъдеще имаха в Плевен ?
          Единствено стъкларския произвежда нещо------------ ама поразпиташ ли за филма там ---- смях, смях, та рев !
          Вапцаров - и хидро и прес си бачкат. последно некви норвежци знам имаха сериозни поръчки.
          Текезесата - като навсякъде в българия. Срина ги хорската глупост , да си върнат по декар - два та да ги орат с магаретата. Къде другаде в соц.блока си сринаха ткзс-тата ?

          никой не се намери с поглед в бъдещето. на национално ниво-никой. Поради тази причина няма да се почне и Белене. Оставете цени, параметрите на дълговото финансиране и т.н. При сринато стопанство и прогресивно обезлюдяване само огромен инфраструктурен проект финансиращ множество гравитиращи около него сектори би могъл да обърне тенденцията в този регион. Ама - не !

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Никой не иска да си инвестира парите някъде където те ще се обезценят и ще ги загуби. В България цените на активите, като падат на малоумниците им прави кеф че щели да си купят с малко пари и по евтино, те дори не разбират как работи икономиката и затова разсипаха планово - силово създадената индустрия. По принцип всякаква индустрия и на всякъде може да се създаде и да работи и да не фалира. Проблема е че тя трябва да се управлява, а това не става с хора които те предават и продават за да лапнат комисионни, вечно ближат задниците на някоя велика империя.
            Трейдърко е те това е друго нещо.Тази вечер си на висота.Браво.Но с Факи не се спори.Явно някой негов родител е крадец и той преживява с откраднатите парици..

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Факения е на смяна в тоалетната бе, лъска яко не го закачаи че ще му спрат надника. По късно ще влезе да полае .......

              Голяма част от бившите индустриални гиганти за които говори това недоразумение, за онова време бяха сметнати на стопанска сметка , работеха на пълно натоварване , имаше пазари за тях , създаваха синергия-примерно кремиковци даваше между 1/3 - 1/2 от товарите на БДЖ , и наи важното даваха заетост на цели региони. За да може хорат ада бачкат и да стоят по родните си места а не да бягат по София или в странство.
              За съжаление в новото време се оказа че изкарват по-малко от колкото се крадеше от тях и логично изпофалираха.

              Един мой доста по-възрастен познат правоверен комунист обича да казва : Баси колко богата държава сме оставили 1990 , че вече 25 години крадат от нея и още има......

              За Плама просто не ми се говори.Много мъка има там.Насила съсипан завод.Подарен за цената на един софийски апартамент на нашето момче Наско пурата.С пълни складове с нефт и нефтопродукти.С пълни складове за резервни части.Голяма крадене беше голямо.А имаше проект нефта да се Доставя до Сомовит с кораби и от там тръбопровод 30 километра.Ама Факи де да ги знае тия работи.Факи е от подръжниците и идеолозите на разсипията и краденето.В Плевен бяха унищожени над 20 завода
              1.Ядрен завод
              2.Плама
              3.Заводски строежи
              4.Кирков
              5.Домостроителен
              6.СМК
              7.Електрокарен
              8.Винзавод
              10.Бирена фабрика
              11.Асен Халачев
              12.Васил Коларов
              13.Генерал Ганецки
              14.Родопа
              15.Сердика
              15.Илинден
              16.Чугунолеярен
              17.Вапцаров
              18.Първи май
              19.Стоманолеярен
              20.Завод за алуминиеви отливки
              21.Нефт и газ
              22.Фуражен
              23.Захарен
              24.КЗУ
              25.Пещострой изолации
              26.ПМУ
              27.ЗХМ
              28.Химремонт
              29.Маслен завод
              30.Шест Дапа
              31.Пилищарниците на Кочо Караджов
              32.Търговия на едро
              33.Завод за ел табла Мир
              34.Вега
              35.Мелница
              36.Безалкохолни напитки
              37.Птицекланница
              38.Циментов завод
              39.Стъкларски завод
              40.Огромен брой текезесета
              На път бяха да затрият и Лозаро винарския институт ама народа се вдигна на бунт.Това сътвориха десните дебили в Плевен.Погром като след нашествие от марокански скакалци.След седем осем години в Плевенско няма да има повече от максимум 150000 жители в цялата област.И тоя идиот ще ми говори за икономика

              Коментар


              • Факушкa

                Никой не иска да си инвестира парите някъде където те ще се обезценят и ще ги загуби. В България цените на активите, като падат на малоумниците им прави кеф че щели да си купят с малко пари и по евтино, те дори не разбират как работи икономиката и затова разсипаха планово - силово създадената индустрия. По принцип всякаква индустрия и на всякъде може да се създаде и да работи и да не фалира. Проблема е че тя трябва да се управлява, а това не става с хора които те предават и продават за да лапнат комисионни, вечно ближат задниците на някоя велика империя.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • завода на Ровър в България е открит 1995 и закрит 1996. Произведени са само 2200 автомобила, вместо планираните 10 000 броя годишно. Основната причина е че липсва пазар. Произвеждания модел на Ровър в завода в Варна е морално остарял и допълнително за да поевтинее е изрязана почти всичката електроника и екстри в колата. Опитва се да се бори в нишата на Шкода фелиция която е продукт на Фолцваген , току що разработен модел на значително по ниска цена.....

                  А и дълбоко се съмнявам че Ровър е водещ автомобило строителл защото постоянно трупа хронични загуби и наи накрая на акционериту му им писва и го продават през 2005г. на китайските автомобилни заводи в Нанцзин.
                  Факт е че напоследък под ръководството на китаиците марката се справя по добре от преди ......
                  Last edited by markov; 10.12.2013, 22:07.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                    Ти май си мислиш че да водя дискусия с дървената ти глава ми е някакъв приоритет.
                    Ами не е.
                    Вашите - на червените резултати ги виждаме всеки ден.

                    Навремето имаше едни хора, които искаха да произвеждат роувър в България. Даже почнаха производството, пуснаха коли на пазара.
                    Изведнъж обаче се отказаха. Изнесоха оборудването и се ометоха. Това беше по времето на Глиста.
                    Е - защо мислиш че се изнесоха? Това е водеща автомобилостроителна компания.
                    Това дава отговор и на въпроса ти къде са заводите за щастливите българи.

                    Докато вас, червените, не ви изгоним, заводите ще бъдат извън България. Унивверситетите, технологията, всичко ще е навън.
                    А както си забелязал - по-умните и смели също са навън.

                    Червени миндили - махайте се БЕ!!!
                    Стига писа откровени простотии.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Бе къде е Факи нещо се покри.И за Плама щял да ми говори.Плама искаха да я купят и Аджип и Елф Акитен ама друго си е наши хора да я съсипят и окрадат.Там работеха 3000 човека.1000 са в гробищата 1500 са роби на Запад и 500 се изнесоха из България....Факи ще ми говори за икономика смех.

                      Голяма част от бившите индустриални гиганти за които говори това недоразумение, за онова време бяха сметнати на стопанска сметка , работеха на пълно натоварване , имаше пазари за тях , създаваха синергия-примерно кремиковци даваше между 1/3 - 1/2 от товарите на БДЖ , и наи важното даваха заетост на цели региони. За да може хорат ада бачкат и да стоят по родните си места а не да бягат по София или в странство.
                      За съжаление в новото време се оказа че изкарват по-малко от колкото се крадеше от тях и логично изпофалираха.

                      Един мой доста по-възрастен познат правоверен комунист обича да казва : Баси колко богата държава сме оставили 1990 , че вече 25 години крадат от нея и още има......

                      Last edited by X_Y; 10.12.2013, 22:06.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Бе къде е Факи нещо се покри.И за Плама щял да ми говори.Плама искаха да я купят и Аджип и Елф Акитен ама друго си е наши хора да я съсипят и окрадат.Там работеха 3000 човека.1000 са в гробищата 1500 са роби на Запад и 500 се изнесоха из България....Факи ще ми говори за икономика смех.
                        Ти май си мислиш че да водя дискусия с дървената ти глава ми е някакъв приоритет.
                        Ами не е.
                        Вашите - на червените резултати ги виждаме всеки ден.

                        Навремето имаше едни хора, които искаха да произвеждат роувър в България. Даже почнаха производството, пуснаха коли на пазара.
                        Изведнъж обаче се отказаха. Изнесоха оборудването и се ометоха. Това беше по времето на Глиста.
                        Е - защо мислиш че се изнесоха? Това е водеща автомобилостроителна компания.
                        Това дава отговор и на въпроса ти къде са заводите за щастливите българи.

                        Докато вас, червените, не ви изгоним, заводите ще бъдат извън България. Унивверситетите, технологията, всичко ще е навън.
                        А както си забелязал - по-умните и смели също са навън.

                        Червени- махайте се БЕ!!!
                        Last edited by X_Y; 10.12.2013, 22:06.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                          Щастливите и богати хора по дефиниция не работят във фабрики
                          Верно , те там си почиват

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Зависи какво разбираш под "богати".

                            Има душевно богати и щастливи.
                            Има богати културно.
                            Бе къде е Факи нещо се покри.И за Плама щял да ми говори.Плама искаха да я купят и Аджип и Елф Акитен ама друго си е наши хора да я съсипят и окрадат.Там работеха 3000 човека.1000 са в гробищата 1500 са роби на Запад и 500 се изнесоха из България....Факи ще ми говори за икономика смех.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                              Щастливите и богати хора по дефиниция не работят във фабрики
                              Прав си как не можах да се сетя.Ето защо фабриките и заводите изчезнаха от България.Ето защо сме щастливи и богати....Гледам украинците и те много искат да са щастливи и богати.Дано по скоро влязат в ЕС.Тогава един милион българи от Украйна ще си се приберат в България.Тях ще приемем като братя за разлика от анадолските манафи дето са напъплили по южната ни граница

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                                Щастливите и богати хора по дефиниция не работят във фабрики
                                Зависи какво разбираш под "богати".

                                Има душевно богати и щастливи.
                                Има богати културно.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X