IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Че те и в Шумен бяха толкова.
    Чунким ще се върже някой на софийските идиотии.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• коки
      Наборе боядисването на паметници, като вид институцианална критика отдавна е признато за форма на изкуство (виж New genre public art in the 1990s: anti-monuments and memorial practices):> http://en.wikipedia.org/wiki/Public_...rial_practices
      пп: М/у другото да напомня нещо позабравено за "великата личност " който заявява през 1917г.от трибуната на XVII народно събрание цитирам :"Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм Българин, аз съм македонец, македонски славянин! И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление." Та в тоя ред на мисли би ли ме светнал с какво е заслужил Дядото този паметник?
      Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Наборе Честита коледа!
      Извадила си, обаче от контекста някакво изречение из слово от НС, без изобщо да вникнеш в цялото изказване на социалиста. Той действително е македонец от Костурско, но е изиграл съществена роля в априлското въстание, както и в подпомагането на руските освободителни войски като съгледвач и шпионин в сърцевината на турските войски. А за българската легална авангардна група "Освобождение" да си чувала и ролята на Благоев? Кого е искал да освобождава този "небългарин"?
      Честита Коледа и от мен ! С пожелание за много здраве, късмет, пари и професионални успехи

Цитатът на Дедото депутат от БРСДП , помолен да вземе отношение и се включи в помощ на българите го взех от статия поместена в 24 часа преди време . Ето ти и продължението ,,Ако Паисий беше сред депутатите, щеше да му зададе неудобния въпрос: "О, неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин?"

Своята антибългарска реч Благоев изнася по време на Първата световна война. На 10 декември 1917 г. той взема думата в парламента. Брадата му е вчесана повече по тертипа на Енгелс, отколкото на Маркс.

Ораторът се изкашля и започва да говори

Според Благоев войната не е усилие да се обедини българското племе в етническите си граници, а империалистическа авантюра. Това не е война освободителна, а война за хегемония на Балканския полуостров. Конфликтът е част от исторически процес, който тръгва от зората на нашата държавност.

"Българското племе - сочи Благоев, - една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.

И тази по-организирана част и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли към тези племена да ги завладее. Но тези племена при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско племе."

"Не забравяйте, че бяха колония на Византия и нейни подчинени", апострофира го Янко Сакъзов. За разлика от тесняка Благоев той е широк социалист. "Подчинени, но независими във вътрешния си живот", контрира го ораторът.

"Не забравяйте историята", обажда се друг широканец

"Коя история? - настръхва брадата на Благоев. - Тази ли, която я фалшифицирате? Такава история ние не признаваме, ние гледаме какво е в действителност. Фактът, господа народни представители, е този, че е имало голяма борба между българите и славянските племена на Балканския полуостров. И този процес, за който ни говори господин Сакъзов и който поддържат и други, този процес не е за обединението на българското племе, а за завладяване на славянските племена на Балканския полуостров.

И затова ние виждаме изтикване на славянските племена от Балканския полуостров, като се преселват масово във Византия и Мала Азия, и от друга страна, отиват на юг към Македония и в Македония именно се запазва дълго време славянското племе."

"Ами вие сте родом от Загоричане", опитва се да го затапи демократът Георги Данаилов. Димитър Благоев го смразява с поглед и изстрелва: "Аз съм родом от Загоричане, обаче аз не съм българин, аз съм славянин. И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска страна, която да има свое собствено управление."

"Какво търсиш в България тогава?", пита някой от десницата

Славянинът се прави на глух, защото е избран като български гражданин в българското Народното събрание.

"Как се наричат в Загоричане българите?", скача от мястото си либералът Христо Попов, който също е родом от Македония. "Ако ги питате, те се наричат християни", отвръща Благоев. "Те се наричат бугаре", поправя го Попов.

"Аз не искам да влизам в тази сфера - прави лек маньовър Благоев, - но искам да ви изтъкна какви опасни от ваша гледна точка, от буржоазна гледна точка, теории се развиват в нашата история относително процеса за обединението на българското племе..."
      "Борбите за независимостта на българската църква се развиха най-много във вашето село и затова го изгориха", прекъсва го пак досадникът Попов.

Всички опити да бъде оспорена Благоевата теория пропадат. "Аз мисля - сочи с пръст опонентите си той, - че от вас по-слабо осветлени по тия въпроси и по-забъркани глави няма. Особено вие, учителите, които винаги върху тези фалшиви теории сте се възпитавали, въобще вие не можете да ги разберете тия работи."

През 1885 г. Благоев описва родното си село така:

"Загоричане е едно от големите села в Костурското окръжие, състоящо се от 400-500 къщици и населено само от българи."

През 1917 г. той установява, че е допуснал груба грешка

Загоричане не е било населено "само от българи", а "само от славяни". Благоев е длъжен да се поправи в интерес на историческата истина.

Според теоретиците на македонизма потомци на Александър Македонски са основали най-старата славянска държава. Тя се наричала Славуния, а българите в нея били малка група завоеватели. От този конфликт покълнала македонската нация.

Македонската нация е потребна на Благоев за конструиране на утопичната Балканска федерация. Освен македонската в нея трябва да влязат добруджанската, тракийската и шопската нация. Името България е заличено.

В тази връзка финалът на Благоевата реч гласи: "Ако ние попитаме всеки един народ, особено на Балканския полуостров, който толкова много е изстрадал, ако попитаме народите какво управление искат: република или монархизъм, ние сме дълбоко убедени, че тия изстрадали народи ще искат република, като един етап към балканската федеративна република, а по-нататък като един етап към социализма."

Парламентарната декларация на Димитър Благоев, че е македонски славянин, е посрещната с овации от скопските историци. Не кой да е, а един от най-мъдрите теоретици на марксизма се отрича от българщината.

Заедно с Исус Христос, Михаил Горбачов, Майкъл Джексън и той е чистокръвен
      македонец!

Скопските историци поставят Благоевата изповед в златна рамка, кланят й се като на свещен скрижал.

Има само едно неудобство - изявлението на Димитър Благоев е изречено на български език и е записано с българската азбука. Този препъни камък е отстранен със създаването на оригинално македонско писмо.

Решаваща заслуга има поетът Венко Марковски, който е ревностен последовател на Благоев. В своите творения Венко проповядва:

Македонци секога сте били,
      не болгарска кърф ви тече в жили.
      Славяни сте со славянски език,
      со адети свято що се пазят.
      Кой ви каже болгари сте били,
      той ви мами, знайте, той ви лаже...

През 1944-1945 г. Венко Марковски участва в лингвистична комисия, назначена от Антифашисткото събрание за народно освобождение на Македония.
      Заедно с други видни граматици той реформира делото на Кирил и Методий и създава азбука, оригинална по своята същност, която отговаря на потребностите на македонската нация.

На нея клетвените думи на Димитър Благоев звучат така:
      "Jас сум родом од Загоричане, мегутоа jас не сум бугарин, jас сум славjанин. И како таков ако сакате да знаете, jас сум за Македониjа како словенска земja, коjа да има своjа сопствена управа."

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2390334''

И като за финал нямам нищо напротив твойте другари да си ги изложат в ,,Музей на социалистическото изкуство ''паметниците на националните предатели работили за чужди интереси, тези на СССР и Сърбия и там да им се кланяте .

Last edited by коки; 26.12.2013, 16:33.
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Ха, ха, безбожните соросоиди май забравиха че е Коледа!

http://www.focus-news.net/news/2013/...-v-sliven.html

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          аз съм македонец, македонски славянин! И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление.
          Ама това е невиждана дивотия! Македонец, македонски славянин! Македония-славянска земя!

Ама то днешна Македония се има за продължител на древната Македония, на Филип и Александър!
          А славяните пристигат на Балканския полуостров след завладяването на тези земи от Рим. И когато са дошли славяните, те са влезли в пределите на Римската империя, а не на държавата Македония.
          Така че етнически македонец и славянин са несъвместими.
          Някаква боза с чесън.
          Айде стига простотии. Македонски славянин!
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Наборе боядисването на паметници, като вид институцианална критика отдавна е признато за форма на изкуство (виж New genre public art in the 1990s: anti-monuments and memorial practices):> http://en.wikipedia.org/wiki/Public_...rial_practices
            пп: М/у другото да напомня нещо позабравено за "великата личност " който заявява през 1917г.от трибуната на XVII народно събрание цитирам :"Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм Българин, аз съм македонец, македонски славянин! И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление." Та в тоя ред на мисли би ли ме светнал с какво е заслужил Дядото този паметник?
            +65536
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

Наборе Честита коледа!
              Извадила си, обаче от контекста някакво изречение из слово от НС, без изобщо да вникнеш в цялото изказване на социалиста. Той действително е македонец от Костурско, но е изиграл съществена роля в априлското въстание, както и в подпомагането на руските освободителни войски като съгледвач и шпионин в сърцевината на турските войски. А за българската легална авангардна група "Освобождение" да си чувала и ролята на Благоев? Кого е искал да освобождава този "небългарин"?

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Тия нещастни костовисти могат ли нещо по-различно да измислят от това да оплюят политическия опонент по най-грозния начин? Еее, радвам се, че никога не съм гласувал за тъмносините талибани! Някай трябва да лежи ефективно вече за оскверняване на паметници за да се кротнат тези идиоти.
                http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1193916

И реакциите на нормалните хора:

Случайни минувачи изразиха възмущението си от боядисването на паметника. „На това ли ще научим децата си", „Подиграваме се с историята" и „Простащина", бяха най-честите коментари на благоевградчани, когато преминаваха покрай „предрешения" Димитър Благоев.

Коментар

• Тия нещастни костовисти могат ли нещо по-различно да измислят от това да оплюят политическия опонент по най-грозния начин? Еее, радвам се, че никога не съм гласувал за тъмносините талибани! Някай трябва да лежи ефективно вече за оскверняване на паметници за да се кротнат тези идиоти.
                  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1193916

И реакциите на нормалните хора:

Случайни минувачи изразиха възмущението си от боядисването на паметника. „На това ли ще научим децата си", „Подиграваме се с историята" и „Простащина", бяха най-честите коментари на благоевградчани, когато преминаваха покрай „предрешения" Димитър Благоев.
                  Last edited by LANDLORD 31; 26.12.2013, 12:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                    []...........Празничен бъркоч (в смисъл на коктейл)..........
                    Пий и трай....

Коментар

• Честито Рождество и Благословена 2014 на всички хора!!!
                      Last edited by Amsterdamm; 25.12.2013, 20:48.

Коментар

• Честита Коледа ! Паметникът на Димитър Благоев в Благоевград осъмна като Дядо Мраз http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...evgrad_osumna/

Снимка - Ники Караколев

Коментар

• Празничен бъркоч (в смисъл на коктейл)

Стършел

САМ ВКЪЩИ

След дълго заседение на Министерския съвет премиерът Орешарски казва на заместника си Йовчев:

- Цветлине, да пием по нещо, да освободим напрежението... Празници идват...

- Не, благодаря, шефе - отвръща министърът на вътрешните работи. - След разправията с ранобудните студенти миналата вечер вече не ходя по ресторанти, пия си сам вкъщи...

- Ела, бе - убеждава го Орешарски. - Ще те заведа на такова място, дето има авариен изход... Ако ни надушат студентите, ще се измъкнем през кухнята.

Слуша ги чистачката, докато мете, и си вика на акъла: "Нали освободихте обществото от страха, защо тогава треперите от народната любов?"

ПРЕДВИДЛИВОСТ

Съпрузи гледат по телевизията дискусии около бъдещето на българската ядрена енергетика. Говори се за нови технологи и стари реактори, за руски и американски интереси, за рестарт на проекти и за замразяване на енергоблокове...

- От всичко това - казва съпругът - разбрах, че в БСП има най-малко три атомни крила. Едното иска да строи АЕЦ "Белене" с руснаците. Другото ще прави Седми реактор в Козлодуй с американците, а третото - е хем за Белене, хем за Козлодуй...

- А аз разбрах - намесва се съпругата, - че трябва да си купим свещи за празниците. Когато БСП управляват, минаваме на свещи...

Двамата се прегръщат, за да си припомнят как са се топлили при режима на Живков-Тодориев, както и при управлението на Луканов и Жан Виденов.

ОБЯВА В МИНА НА КОВАЧКИ

Господа миньори, ръководството обещава, че няма да ви извозва на митинг в София през почивните дни по Коледа. Вместо това ще ви извози за заплатите.

ДЕТСКА СМЕШКА-ТАРАЛЕЖКА

Баща украсява елха. Слага гирлянди от мигащи лампички. Десетгодишният му син гледа отстрани и се смее.

- На мен ли се смееш?

- Не, на лампичките... Прекъсват, сякаш заеква министър Драгомир Стойнев, когато обещава, че ще намали тока...
                          Last edited by Стамболов; 24.12.2013, 14:29.

Коментар

• ГЕРМАНСКО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Няколко български антипостижения

И през 2013-та България остана най-бедната членка на Европейския съюз. Освен с този добре известен факт, през тази година страната може да се "похвали" и с някои други антипостижения в сферата на икономиката. Кои са те?

DW.de

За изминалите дванайсет месеца България може да се "похвали" с няколко знакови антипостижения в сферата на икономиката. Красен Станчев, председател на Управителния съвет на Интитута за пазарна икономика (ИПИ), смята, че първото от тях е смяната на философията за управление на публичните финанси - от балансирани бюджети и дефицити, които са по-ниски от очаквания стопански растеж, към дефицити, които са над границата на очаквания растеж.

Лъчезар Богданов от консултантската компания "Индъстри уоч" припомни пред БТА, че България вече не разполага с фискален резерв, който може да се харчи, и всеки нов, непредвиден дефицит ще означава поемане на нов дълг.

Като второ съществено антипостижение Красен Станчев посочва опитите за въвеждане на централно планиране, наподобяващи периода 1994-1995 година, намеренията за национализация на предприятия, създаване на нови държавни фирми и други подобни идеи. В тази връзка нека да припомним, че на форум през ноември, посветен на управлението на държавните предприятия, самата вицепремиерка Даниела Бобева, която отговаря за икономическата политика, призна, че държавата е лош стопанин.

Тя посочи, че дружествата, които са държавна собственост, са натрупали дългове за над 9 милиарда лева. С основен държавен дял са и повечето болници в страната, чиито задължения към края на септември са надхвърлили 403 милиона лева.

Третото антипостижение, според класацията на Красен Станчев, е хаосът в енергетиката и по-точно управленският маниер с цената на електричеството да се прави социална политика. Четвъртият поред само за тази година председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев обяви едва седмица след като беше назначен на поста намаляване на цената на тока от 1 януари 2014.

Засега не е съвсем ясно къде бяха открити резервите за поевтиняването, но по думите на премиера Орешарски тази стъпка щяла да увеличи потреблението и приходите на иначе затъналата в дългове Национална електрическа компания. Тъкмо високите сметки за ток детонираха през февруари продължаващото обществено недоволство в страната.

Оправдан ли е оптимизмът на Орешарски?

Премиерът Орешарски обобщи 2013-та година така: "Годината започна с отчаяние, а в края ѝ картината изглежда една идея по-добра." Според него новата 2014-та година щяла да бъде "първата в икономическото възстановяване на страната". Дали обаче това отговаря на истината? "Това фактически не може да е вярно", коментира Красен Станчев от ИПИ и припомня, че от 2011-та насам в България се регистрира икономически растеж. "Едва сега обаче започват да се възстановяват равнищата на БВП, загубени в периода 2009-2010", казва той.

Според икономиста е много вероятно през 2014-та кредиторите да осъзнаят, че правителството не може да събира данъци, в резултат на което би могло да се стигне до понижаване на кредитния рейтинг на страната и до вдигане на лихвените проценти. "Така кредитите за България ще поскъпнат, което неизбежно ще забави икономическия растеж", констатира Красен Станчев.

Председателят на Управителния съвет на ИПИ има основания за подобен песимизъм: в средата на декември международната рейтингова агенция "Стандарт енд Пуърс" даде предупредителен сигнал на България, като ревизира перспективата по рейтинга на страната от "стабилна" на "негативна" поради "възможността за предсрочни избори, които ще забавят предприемането на реформи". Засега българският инвестиционен рейтинг продължава да е на второто най-ниско ниво по скалата на агенцията (BBB).

На този фон вероятността "слабите перспективи пред растежа в резултат на слабото вътрешно търсене и нестабилната политическа обстановка" да се превърнат в най-сериозното изпитание за страната остава. Както и възможността да бъде регистрирано нейно поредно икономическо антипостижение - при това не през отминаващата, а през настъпващата 2014 година.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                              Ето нещо за американолюбците

Просто няма какво да съкратя! Няма бе! Просто ИСТИНАТА КРЕЩИ. Иска да бъде чута, но подсилените с доларчета гласове на плювачите са много силни. И въпреки това ЩЕ ЗАГУБЯТ!
                              Ще загубят, казвам ви. Затова квичат като приклещени прасета по форумите!
                              Подполковника пак подхлъзна толерастите, остави ги да правят глупости и да им се смеят нормалните, мислещи хора... ходорковски е всичко друго, но не и политзатворник-говорим за измама, данъчни престъпления, подправка на документи, пране на пари, продажба на национални интереси, убийство... Това ли ще бъде знамето, под което да се обединяват НПО-та, демокрасти, либерасти и тем подобная сволоч... Дано да му е дошъл акъла и да си харчи откраднатите милиарди

Коментар

• Отговор на въпроса КОЙ

BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ ДЕКЕМВРИ 22, 2013

Искате ли най-после отговор на въпроса КОЙ, който тресе България откакто на 14 юни 2013 г. след Христа й натресоха един антихристос на 33 години в ролята на върховен жрец по сигурността, готов да разпъне на кръст всеки противник на петолъчката, узурпирала властта по волята на Третия Рим?

Четете. Четете между редовете мейла на завеждащата „течната дружба” с преродения СССР в невидимата за незрящите покорни българи съветска пета колона Светлана Шаренкова.

Мейлът е от 1 април, но е обратното на лъжата:откровен е както нищо друго, което сте чели по въпроса за истината кой и как командва България.

Ще Ви стане ясно, че Шаренкова има мандат ( от Путин ) да прави от президента на България Георги Първанов „лице на българо-руските отношения”, ( което й било съкратило няколко години от живота), макар да го смята за неотразим егоист, на когото не може да се разсърди.

Писах в блога, че Шаренкова и Първанов наскоро са били приети от могъщия външен министър на Русия Сергей Лавров на частно посещение в навечерието на отприщването на „Южен поток” през територията на проруска България, но като първоизточник на новината, който е забранен за цитиране, така и не „впечатлих”когото и да било в българските медии- а и сред политиците, които уж са големи противници на статуквото, но се пазят да не се позоват на някакъв си блогър и да се окажат в опасна препирня с петата колона.

От страстния мейл на Шаренкова до Кирил Добрев, недолюбвания от Станишев син на бившия вътрешен министър Николай Добрев ( за чиято приятелска псувня Шаренкова жадува постмортем), ще научите как клановете се борят за власт в БСП и че соцвеличия, като Евгений Узунов и Васил Калинов са достойни единствено за презрението на Шаренкова.

Същевременно столичният шеф на БСП Николай Малинов, червеният националист Минчо Минчев и т.н. направо са глупаци и помияри, възнаградени за помиярщината си, защото са подписали писма срещу Герги Първанов в угода на Станишев ( и нищожествата от неговото обкръжение, като Драгомир Стойнев ( „ как му беше името на хасковлията”?), днешен министър на икономиката и енергетиката.

Преди да се насладите на откровенията, каквито, басирам се, не сте чели досега за мафиотизираното в своята черевена омерта задкулисие на българския преход, замислете се още веднъж за това кой дърпа конците на марионетките в България, след като една „неправителствена” Шаренкова стои над българския президент Първанов и се хвали, че го е „направила” лице на отношенията ни с империята, от която и днес сме фатално икономически зависими поради непроменената вече четвърт век инерция на инфраструктурното статукво, създадено от СССР чрез изнасилване на НРБ.

За автентичността на мейла на Шаренкова гарантирам и ще смятам липсата на опити да бъде опроверган за поредното мълчаливо потвърждение на изнесени в ivo.bg факти (апропо,препоръчвам специално на официоза „Дума” да се възползва и да го публикува, защото читателите на русофилското издание имат право да знаят кой е истинският шеф на съветската пета колона и да не се кланят на фалшиви кумири).

De: Светлана Шаренкова <ssharenkova@abv.bg>
                                Objet: за живота, Кольо и еднолюбците
                                Date: 1 avril 2013 21:53:36 UTC+2
                                À: Кирил Добрев <dobrev_k@abv.bg>

Моето мъжко момиче, никак не се шегува:
                                ако обича – обича, ако ревнува – ревнува.

Аз не умея да бъда толкова категоричен.
                                Моята строга присъда е моето мъжко момиче.

Това сякаш е писано за мен, Николай и за теб. Поне така го чувствам. А че съм мъжко момиче – знам първо от татко – така ме наричаше, а след това и Николай. Аз мога да ти се карам, да ти се сърдя, да не ти говоря, но те обичам и никога няма да те предам. Ти си част от живота ми и от мен самата, от семейството ми. Аз съм по близка с теб и Марианка отколсото с родната си сестра. И на много неща се уча от теб /от Георги например – нищо не съм научила/. Всичко това – Сергей и Моника едва ли биха разбрали /за съжаление и Георги едва ли може да разбере такива отношения, той е егоист, но с него проблема си е мой – имам непреодолим сантимент към него и като го видя всичко му прощавам, така беше и с Кольо /. С моника и Сергей С. – с тях мога само да се пазаря или търгувам, да се опитвам да правя политика, но те да си излея душата, те не могат да ме унизят, защото не ги уважавам и не са ценност за мен. От теб и от баща ти /колко пъти ме е разплаквал/, пък и от Георги, много повече ме боли или се чувствам унижена, защото сте ми много, много важни, държа на вас и ви ценя и обичам. Защо мислиш така ме разстрои Националния съвет миналата седмица – това, че никой не спомена името ти, мен лично ме обиди и унизи повече, отколкото ако Сергей беше казал, че си некадърник, не ставаш или нещо подобно. Кирил Добрев – синът на Николай Добрев – не може да бъде подминаван в БСП просто така, мълчаливо и нищо да не последва от това. Не може БСП – партията, за която той спаси и си даде живота, да се прави на разсеана. Кирчо, аз трябва да умра на 16 април т.г. – след половин месец, за да си отида на неговата възраст 51 година?! Ти представяш ли си какво означава това!!! Представяш колко несправедливо беше това, че ни остави сами на тази земя, че никога няма да ме/ни напсува, никога няма да ми/ни каже както ти днес ми каза в офиса: Е какво има пак, какво се е случило отново??? /уж дебелокож, сърдит и циничен, но винаги ме усещаше като с радар/ Представяш ли си колко още би могъл да бъде с нас, да ни раздава съвети и ритници, ако не го изяде отвътре болеста наречена политически канибализъм. Аз бях пред истеричен пристъп на Националния съвет и си прегръщах сълзите, като неуравновесена госпоица, затова защото името ти не беше казано – сякаш си прокажен, това беше безумно. Две трети от седящити там дължат кариерата си на Кольо.
                                А ти се сърдя, че ме въвлече в тази глупост още преди 4 години – няма да забравя пред Московското кметство изведнъж ми каза – искаш ли да те направя депутат – сега съм в силата си и ще направя каквото си искам. Киро няма да стане, – абе ти кажи „да“ и ще стане. Добре опитай – и ме пусна по допирателната да се разправям с Евгени Узунов. А ти не ми вдигаше телефона и ме заряза. Это това ме обиди и унизи. Можеше да кажеш – сгреших – не мога да го направя, а ти не намери смелост да ми го кажеш. Заложи на Стойнев /така ли се казваше хасковлията!?/ Сега съвсем нямах никакво, ама никакво намерение отново да влизам в тази история – ти дойде и попита: мога ли да те предложа за гражд. квота – и дотук. Сергей бел казал, че не ставам за гр.квота, но Сергей говори това, което му изнася, той не е Христос или Буда – с него се спори и налага мнение позиция – нещо което нито видях нито се случи.
                                Мога да бъда всичко друго, но не и навлек – не съм Вако Калинов, не съм Стойнев, не съм Васил Норин, не съм. Заради Първанов /че го направих леце на българо-руските отношения и си съкратих няколко години от живота/, Станишев ме ме наказ – здраве да е – аз съм повече от убедена в правотата си за Русия. Подписалите писмата с/у Първанов са възнаградени Малинов, Минчо Минчев, Ваня Добрева…/а Малинов и Милен Чакъров го наричат шефе!!!!! – болест, глупост, кариеризъм и помиярщина/.
                                Със СС и Моника аз гороря като с равни, с Първанов говоря като с по-старши от мен и с уважение. С ЕУ говоря с подигравка.
                                Наколенки , с-ки и плонжове – не мога да правя – генетически съм обременена – човек без изправен гръбнак не го уважава никой – завещано ми е от Хайтов – „На една удивителна жена, която признавам, че много обичам! Заради силата на нейния характер и нейната, рядка днес, духовна и външна, крехка красота. Такива породи вече не се раждат!“ – това ми написа Николай Хайтов месец преди да си отиде от нас. А той беше чешит, с тежък характер и не си поплюваше. С мен трябва да говориш чесно и без задкулисни помисли, както аз няма да си позволя за замълча или да бъда личемерна.
                                Всечка щеше да приключи – с напън и скандали и да се оправи с твоята листа. Но това което ми дойде от Стефчо ме извади от разновесие – и съм безсилна да направя каквото и да е и много объркана.

Светлана Шаренкова
                                Председател на Форум “България – Русия”
                                тел. +3592 943 46 64, факс: +3592 944 26 26
                                бул. “Евлоги Георгиев” № 169, ет. 4
                                1504, гр. София, Република България
                                http://ivo.bg/2013/12/22/10820/

Коментар

Working...
                                X