IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.03.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Малейй, къф специалист.
      Аз пък мисля, че може да има парламент и без Волен. Че Орешарски може да бъде на власт и без него. Щото около Волен има и хора, които ще искат парламента да не се разтурва. Тези които не са му най-приближени и няма да ги огрее за следващ парламент, ще го напуснат, ако парламента тръгне да се руши. Сигурно и в ГЕРБ има десетина такива, които биха зарязали Бойко в името на лични интереси.
      Това не е правилно и приемливо парламентарно поведение според мен, но е напълно възможно..
      Ами то за това сме на това дередже, защото вместо да правим това което трябва и което е редно, правим това което може да мине, т.е. което е възможно някакси да се получи.

Коментар

• 7.01.2014г София Център

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
          Случея със Сидеров е перфектна илюстрация на добре известния принцип :
          "Всяка власт развращава, а АБСОЛЮТНАТА власт развращава АБСОЛЮТНО"

Власта на Сидеров не е съвсем точно абсолютна но е почити такава. По скандалното обаче е, че тази власт не произлиза от никаква, що годе легална процедура, а от безпринципните и гнусни задколисни договорки на БСП и ДПС. Същите договорки които родиха ПРОЕКТА "ОРЕШАРСКИ". Неможе да имаме Орешарски а да нямаме Сидеров. Неможе да махнем Сидеров без да махнем Орешарски.
          Малейй, къф специалист.
          Аз пък мисля, че може да има парламент и без Волен. Че Орешарски може да бъде на власт и без него. Щото около Волен има и хора, които ще искат парламента да не се разтурва. Тези които не са му най-приближени и няма да ги огрее за следващ парламент, ще го напуснат, ако парламента тръгне да се руши. Сигурно и в ГЕРБ има десетина такива, които биха зарязали Бойко в името на лични интереси.
          Това не е правилно и приемливо парламентарно поведение според мен, но е напълно възможно.

Впрочем, пише се "почти", а не почИти и задкУлисни, а не задкОлисни.
          И "не може" са две думи.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Веселие! Държавата с пари колкото да не спре за 2 седмици

Държавните институции ще харчат парите си без яснота за месечните им лимити поне до 15 януари.

Едва тогава правителството евентуално ще приеме постановление за изпълнение на бюджета за 2014 г.

Постановлението се изисква от закона за публичните финанси и в него правителството трябва да определи месечните лимити на министерствата и другите бюджетни организации. В него се записват и стандартите за финансиране на дейности като студентските и ученическите столове, карти за пътуване и пр.

Постановлението определя и месечните разходи на министерствата и агенциите за заплати на персонала. В него се разписват и лимитите на субсидията за общините по тримесечия, за да могат те да направят собствените си бюджети.

Лимитите са важни, за да може Министерство на финансите и БНБ да контролират захранването на сметките на различните ведомства и разходите по тях. На 30 декември 2013 г. сметките бяха нулирани. Те са захранени през януари авансово, като сумите са достатъчни за функционирането им, коментираха вчера от Министерството на финансите.

Според отговорите от ведомството на министър Петър Чобанов законът за бюджета за 2014 г. е достатъчно основание за тези авансови плащания.

След приемането на постановлението от правителството сметките можело да бъдат дозахранени, ако всъщност месечните им лимити и нужди за януари се окажат по-големи от авансовите им преводи.

Засега нямаме забавени плащания заради липсата на постановление, коментира вчера образователният министър Анелия Клисарова.

Постановлението не е било внасяно на вчерашното заседание на правителството, потвърди шефката на правителствената информационна служба Ани Димитрова. Според нея в момента документът бил подложен на съгласуване между ведомствата.

Срокът за приемане на постановлението за изпълнение на бюджета според закона за публичните финанси е един месец след обнародването на закона за бюджета, което означава 20 януари, коментираха от Министерството на финансите. Късно снощи те обещаваха да публикуват проекта на постановлението.
            /24chasa.bg
            http://dnesplus.bg/(F(FH-akKIEqijM3K....aspx?n=636961
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Цацата :,,Не обвиняваме Волен Сидеров, условно казано за въздушно хулиганство, защото има и такъв текст от Наказателния кодекс. Обвиняваме го в сухоземно хулиганство". http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/..._za_suhozemno/

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                Борисов: БСП и ДПС окриляват Сидеров с мълчанието си

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...ulchanieto_si/
                .
                Случея със Сидеров е перфектна илюстрация на добре известния принцип :
                "Всяка власт развращава, а АБСОЛЮТНАТА власт развращава АБСОЛЮТНО"

Власта на Сидеров не е съвсем точно абсолютна но е почити такава. По скандалното обаче е, че тази власт не произлиза от никаква, що годе легална процедура, а от безпринципните и гнусни задколисни договорки на БСП и ДПС. Същите договорки които родиха ПРОЕКТА "ОРЕШАРСКИ". Неможе да имаме Орешарски а да нямаме Сидеров. Неможе да махнем Сидеров без да махнем Орешарски.

Коментар

• Борисов: БСП и ДПС окриляват Сидеров с мълчанието си

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/...ulchanieto_si/

"Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от "Атака". Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". Коментарът му дойде след информацията, че депутати от "Атака" са нахлули в сградата на Нова телевизия, за да се саморазправят с гости на предаването "Часът на Милен Цветков".

"Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия "златен пръст", тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство. БСП и ДПС шикалкавят, че им трябвало време, за да се запознаят с документите, които прокуратурата ще им изпрати. А от репортажите по телевизиите става безпощадно ясно за какво иде реч. Включително и последният случай от преди минути, където хайка депутати на "Атака" нахлули в Нова тв, за да се разправят с гостите на Милен Цветков", продължава Борисов.

"С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Волен Сидеров, отдалечават себе си от Европа и доказват колко зависими са от този човек. Не мога да пропусна да поздравя прокуратурата и главния прокурор за бързата и адекватна реакция. А ние от ГЕРБ до един ще гласуваме за сваляне на имунитета на Волен Сидеров", заявява лидерът на ГЕРБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                    Дедковци гледайте си старините и не се занимавайте с IP адреси, Dns-и и въобще неща който няма как да проумеете с тез глави.
                    Ми ние това и правим. Само не знам защо отделям толкова минути за някакъв дребен глупав спамер.

Коментар

• Дедковци гледайте си старините и не се занимавайте с IP адреси, Dns-и и въобще неща който няма как да проумеете с тез глави.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        В рутера на Инвестора се залага IP адреса му като спамов и го реже до дупка....

То и аз не знам, но съм чувал...
                        Компютърния ми специалист не е станал още да го питам ама така има вероятност да отрежеш айпито на интернет доставчика, а с това и много потребители. Би трябвало да се разчитат бисквитките на персоналния комп и ... те така.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Глупи, ти бан получаваш поради собствената си глупост бе! Аз нямам нищо общо. Ако зависеше от мен такива ....... като тебе щях да ги банна от дъно. От съвъра ти още щях да ти наложа електронен бан.
                          Не че знам как се прави де.
                          В рутера на Инвестора се залага IP адреса му като спамов и го реже до дупка....

То и аз не знам, но съм чувал...

Коментар

• Според управляващата коалиция французойките нямали право да говорят словенски език в самолет
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Икономиката на България/The Economy of Bulgaria
                              Общият обем на обществените поръчки в България за миналата година е почти 8 млрд.лв., което представлява ръст от ок. 33% спрямо 2012-а! Това е на фона на продължаващата криза. Пикове на подписаните договори има през февруари (оставката на ГЕРБ), април (служебно правителство), юли (първи стъпки на сегашното) и разбира се - през вездесъщия декември.
                              https://www.facebook.com/pages/%D0%9...31419703625221

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                                Той след малко като изпие "Genie in a Bottle" Ши видиш как ще те наругае, напцуе и за капак ще получиш и БАН.
                                Глупи, ти бан получаваш поради собствената си глупост бе! Аз нямам нищо общо. Ако зависеше от мен такива ....... като тебе щях да ги банна от дъно. От съвъра ти още щях да ти наложа електронен бан.
                                Не че знам как се прави де.

Коментар

Working...
                                X