IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енергийна ефективност и зелена икономика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Като във всяка пирамида - първите печелят, последните плащат цената за прогреса.По важното е че разработиха технология, която каквото и да се твърди е по жизнеспособна от фосилните горива защото суровините им не се очертава да свършат след 100 години...
    Няма да им свършат суровините и цените ще падат монотонно, факт. Но, В МОМЕНТА и с хоризонт поне 3-5 години /а у нас - възможно, и повече/ тъпата ни мафиотска държава ще ги притеснява, пазарът ще продължава да е неплатежоспособен, а те ще продължават да губят по комплекс причини. Основните-в тях самите. Та, в безсилие да преборят най-лесното за овладяване, собствените си възгледи, т.к. не се налага за това нито да плащат, нито да чакат бюроклати да се напощят, ама нищо-нищичко извън себе си - ВНИМАТЕЛНО изслушваш, каквото ти се казва, и мислиш - скъпите приятели ме назначиха, едва ли не, за Цар Изрод Людоедски Първи - онзи крокодил от приказката, който глътнал Слънцето. И, колчем някой пише из прекрасния им, иначе, форум малко по-свободно, го обявяват за мен и продължават да страдат.
    Ако ТОВА не е нелепо, май наистина, съм трамвай.

Не съм си правил никаква регистрация в сайта на sts solar , след като напуснах ама нА: Виновен до доказване на противното.
    Last edited by Pyramid; 02.02.2014, 15:36.

Коментар

• Pyramid

Като във всяка пирамида - първите печелят, последните плащат цената за прогреса.По важното е че разработиха технология, която каквото и да се твърди е по жизнеспособна от фосилните горива защото суровините им не се очертава да свършат след 100 години...
      D.Y.F-091066

Коментар

Знаеш проблема не е производството на енергия, с фотоволтаиците е сладка работа.Проблема нали беше в съхранението, тай вече не съществува - нищо не им купувам, зарязал съм ги и съм ги оставил да живеят на тока от един хладилник. Помни ми думите , до 3-4 години те ще искат да живеят на държавни супсидии да се поддържа мрежичката ! 5 години макс.
        Номера беше да ги излъжат от алчност да инвестират пари в производството на големи количества клетки и цената им да падне драстично, поръчваха клетки за декари покрити с панели защото им купуват тока скъпо уж .
        Мдааа...И после - ПРАС! - с Голямата Тесла. Ами аз на Слънчасалото братство му думам от години, че натам отиват нещата, давам им варианти да си съхранят ресурсите...и ме обявиха за онова, долу, в подписа ми. В момента, завалиите, ги гони страховита параноя - напуснах форума на Матеев на 6-ти миналия месец, изобщо нищо не публикувам /все пак, баннаха ме "по IP" но, видиш ли, още бълнуват, че съм им "влизал от 1000 различни IP-та", сякаш аз си ги слагам. "Платен провокатор" станах, какъв ли не. А те, милите, уж компетентни, уж печени и тъ.нъ., а са се откъснали от реалността и не виждат на педя от носа си.
        Както и да е, олигополите още ще живеят, харесва ли ни, не ни ли - все тая. Просто, един по един им капят листите, есента идва...Ала ти не си въобразявай, че ще отпаднат Мрежите и Централите. Само мутират.

Коментар

• Pyramid

Знаеш проблема не е производството на енергия, с фотоволтаиците е сладка работа.Проблема нали беше в съхранението, тай вече не съществува - нищо не им купувам, зарязал съм ги и съм ги оставил да живеят на тока от един хладилник. Помни ми думите , до 3-4 години те ще искат да живеят на държавни супсидии да се поддържа мрежичката ! 5 години макс.
          Номера беше да ги излъжат от алчност да инвестират пари в производството на големи количества клетки и цената им да падне драстично, поръчваха клетки за декари покрити с панели защото им купуват тока скъпо уж .
          Last edited by supertrader; 02.02.2014, 12:46.
          D.Y.F-091066

Коментар

Да не съм малоумен, монополите - олигополите нямат бъдеще , те имат само минало вече и да участвам в компания която да се връзва към мрежата на олигополите - забрави !
            Докато ТЕ доставят енергия, по-евтина от тази, която дават ФЕЦ, ВетрЕЦ и т.н.ЕЦ-и, ти си неволен техен клиент, Дани. Колкото и да са грозни, кафяви и т.н. Бидейки техен клиент...чудо голямо, че "не участваш". Те си те дерат и така.

Коментар

• gigow

Да не съм малоумен, монополите - олигополите нямат бъдеще , те имат само минало вече и да участвам в компания която да се връзва към мрежата на олигополите - забрави !
              D.Y.F-091066

Коментар

• Pyramid

Покритието повишава ефективността на електролизата , така преобразуването на ел.ток във водород става без загуба на енергия и получения водород е повече като енергийна стойност. Евтино е защото това е покритие за електрод от неръждаема стомана, състава му е от същите елементи и няма скъпи метали - платина...., не се отделя топлина при процеса и устройството не загрява, позволява по проста конструкция без усложненията-охлаждане.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Пасивна сграда

Нямам идея, що е то пасивна или зелена сграда, но пък например на запад е много популярно и в щатите да се пести енергия и имат страшно много продукти за целта. Малки и компактни продукти за зелена енергия, които ти намаляват сметката за ток много кратно. Не говоря за оня боклук дето го включваш в контакта и О, чудо, ами реални начини за пестене на енергия. Ние тук изобщо не разсъждаваме по въпроса и направо си се включваме с мрежата да си плащаме като попове.

Коментар

• Някои от списващите в подобни на тази тема сигурно биха си набутали парите в една такава "зелена" пирамида.

Prokon – една мръсна приказка
                    Повече от 75 000 инвеститори са вложили близо 1,4 милиарда евро в обявилата фалит компания

Който редовно ползва метрото, познава Prokon много преди да започне вълната със скандали. Избождащите очите надписи в Берлин, Хамбург и други германски градове до прозорците и вратите в транспортните средства рекламират с предупредителен знак за радиация, който бавно превръща в огнено кълбо едно име: Prokon. И едно послание: „Време е за промяна ... и тя си струва!"

Повече от 75 хиляди инвеститори са повярвали на обещанието и са инвестирали близо 1,4 милиарда евро. Prokon построи стотици вятърни паркове и централи с биомаса, произведе и хиляди тона биодизел. Сега компанията е изправена пред банкрут - и не е ясно колко инвеститори никога няма да видят парите си.
                    .............................
                    За трейдъра съм сигурен. Добре е за него, че компанията е развивала пирамидалната си дейност само в Германия.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• http://www.fwfuel.com/technology.html
                      D.Y.F-091066

Коментар

Да това е и се явява мощен катализатор, кото мощен е слабо казано дори. И не точно катализатор защото никела се харчи - т.е. участва в реакцията.
                        Дан, какво катализираш с тази сплав?

Коментар

• gigow

Да това е и се явява мощен катализатор, кото мощен е слабо казано дори. И не точно катализатор защото никела се харчи - т.е. участва в реакцията.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Fe40Ni600 ще прати петрола в историята
                            Какво е пък това?
                            Желязо... кислород... никел ...
                            ???
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Fe40Ni600 ще прати петрола в историята
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Isaac4

Няма да има нужда от чак толкова зелени къщи, просто трябва достъпна енергия.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X