IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Протестът чака Станишев пред студиото на Кеворкян в парк-хотел “Москва”

Струпване на полицейски части и протестиращи има в района на парк-хотел “Москва”.
    Малко преди 16:30 ч в района дойдоха две камионетки, няколко патрулки и много униформени на мотори. Блокирано бе движението пред Руското посолство, което се намира в непосредствена близост.
    В момента там има около 500 протестиращи студенти и други демонстранти. Коментират, че са там, защото на ключовата дата 10-и ноември БСП лидерът ще говори пред агент Димитър (агентурният псевдоним на К. Кеворкян – б.р.).
    Малко по-рано по време на студентския протест бе предложено шествието да се насочи към парк-хотела, където се очаква участие на председателя на БСП Сергей Станишев в предаването “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян.
    Очаква се Станишев всеки момент да пристигне пред студиото. На живото излъчването тук http://offnews.bg/index.php/265056/p...k-hotel-moskva
    Агентът на кръволожката държавна сигурност агент Димитър ще лъска имиджа на сина на кръволока Димитър Станишев - Сергей Станишев

Четвъртата подлога на властта ще го лъска на първата подлога на властта !!!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Пък Мечобиков сигурно е изтървал рейса за Варна, та и там няма да има революция.
      Глупости! Виж във Варна каква велика ноемврийска революция имаше:
      http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1171752

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Прибрах се. Жената мрънка. Убо си мислех сам да ходя....
        Жената много взе да мрънка и се прибрах.
        Еми "революцията" се отлага щото "жената мрънка"

Пък Мечобиков сигурно е изтървал рейса за Варна, та и там няма да има революция.

И за поддържане на духа пусна някаква картинка от лъва пред Паметника на Свободата в Русе.
        И аз кат малък съм се снимал яхнал същия лъв, ама не претендирам да съм го опитомил.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Чрез БИВОЛЪ https://www.facebook.com/bivolnews/p...20336014684851
          ЕКСКЛУЗИВНО: Интервю на Нувел Обсерватьор с Президента Плевнелиев: "България не е Троянски кон на Русия в Европа"

Социална криза, мафия, парализа на институциите, комунистическо минало... Президентът на Република България Росен Плевнелиев уточнява.

От няколко месеца България, малка, но стратегическа държава на Европейския съюз, е театър на всекидневни улични шествия на граждани, които искат "морална революция". Не винаги многобройни, но подкрепяни от мнозинството от населението и студентите, които отскоро излязоха в стачка, протестиращите изискват оставката на правителството, което е подкрепяно от бившите комунисти, станали "социалисти". Протестиращите изобличават също така "червената мафия" на власт, ще рече бившите от комунистическата партия и нейната политическа полиция, които контролират механизмите на Държавата, икономиката, медиите, съдебната система, специалните служби... с помощ от Москва.

Избран с мажоритарно гласуване през 2011 г. за пет години президентът на Република България е от дясноцентристката партия ГЕРБ, днес в опозиция след като не получи относително мнозинство на парламентарните избори през май 2013. Държавният глава има ограничена власт, но остава много влиятелна политическа фигура, която би могла да натежи в сегашната криза. В рядко екслузивно интервю за Нувел Обсерватьор, той дава своята подкрепа за протестиращите, критикува институциите в услуга на бившата номенклатура, изобличава икономическата система в ръцете на червените олигарси и тези, които от Москва искат да направят неговата страна Троянски кон на Русия в Европейския съюз.

Какво мислите за протестите срещу правителството, които продължават вече повече от 130 дни?

Българите вече ясно разбраха, че не може повече да се оплакват от техните политически лидери единствено на чашка в кафенетата. Ето че гражданското общество се събужда, става активно и ангажирано. Хората показаха тяхната сила и кураж за отстояване на техните убеждения и намериха посоката, която ги обединява: България е една от най-изявените проевропейски страни в Съюза. За жалост тези хора имат усещането, че техните институции не произвеждат очакваните резултати в тяхна полза, а единствено в полза на едно малцинство от привилегировани.

Аз ги слушам и ги чувам. Тези, които слязоха да протестират през февруари имаха напълно оправдани искания и аз ги подкрепих. Те протестираха против монополите и изискваха повече прозрачност в ключови сектори като енергетиката. Поканих ги в президенството и ги подкрепих като създадох Обществени съвети за размисъл по тези теми.

След това през пролетта се надигна втора вълна на протести. Хората излязоха на улицата по възможно най-демократичен начин с децата си на малки велосипеди, с внуците си в количките и, забележете, с европейското знаме до българския трикольор.

Вие казахте, че България е фасадна демокрация. Какво разбирате под това?

Не, тази дефиниция не е моя, тя е формулирана от протестиращите. Те я обявиха за "фасадна". Нашите институции, нашите закони, отговарят напълно на европейските норми, но проблемът остава в начина, по който те функционират и в резултатите, които произвеждат.

Какво се крие зад тази фасада? Протестирайки хората ясно посочиха и поставиха проблемите: те желаят ефикасни институции, независима и справедлива съдебна система, свободни медии и реално работеща пазарна икономика, а не такава от олигархичен тип. Нашите институции имат нужда от прозрачност, но тя липсва, особено в ключовия сектор на енергетиката, в който са наложени монополи с непрозрачно функциониране. Виждате ли, например това, което се отнася към въпроса за строежа на атомната централа в Белене (от руснаците б.ред) Въпреки, че хората го желаят, никой не е способен да разбере този проект.

Когато предишното правителство падна през март 2013, аз посочих по конституционни правомощия служебно правителство, чиято задача беше точно да отговори на исканията на протестиращите. Така за пръв път в рамките на два месеца 200 договора в енергийния сектор бяха публикувани в Интернет. Процесът на либерализация на електроразпределението беше доведен докрай. Фактът, че отново няма прозрачност остава неразбираем както за българските граждани, така и за мен самия.

По същия начин стои въпросът за прозрачността в практиките и начина, по който правителството взема решения, тъй като не съществува никакъв коалиционен договор между партиите, които подкрепят кабинета. В тази област други Европейски държави дават добър контрапример, доказващ, че всички форми на коалиция са възможно ако са поставени на ясно формулирани и публични ангажименти. В отсъствието на такъв процес властта губи легитимност и доверието на хората.

Протестиращите изобличават "червената мафия", която според тях контролира държавата. Какво мислите за това?

- Мафията няма определен цвят. Това, което обаче е сигурно е, че наричаме мафия една патология на нашата демокрация, която трябва да бъде изкоренена. Ако крием тази истина не само, че няма да има излекуване, но ще позволим на болестта да напредне. Запазвам моя оптимизъм, тъй като българското гражданско общество успя точно да диагностицира тази тема и ни позволява да водим страната към оздравяване.

Подкрепяте ли "лустрацията", ще рече отстраняването на лицата, свързани с тайните репресивни служби на бившия режим?

- Намирайки се отскоро в политиката не спирам да се учудвам колко неефективно се подхожда към въпроса за зависимостта от тоталитарния комунистически режим. Фактът, че историята на Държавна сигурност остава окултна е един от фундаменталните актуални проблеми. От този факт се раждат много скандали. Архивните досиета на тези служби никога не бяха напълно декласифицирани. Хората са уморени от полуистини, спекулации, истински или фалшиви обвинения.

Моето желание е всичко да бъде дигитализирано и дадено на разположение на всеки в Интернет. Този период от нашата история е съвсем неотдавнашен и документите съществуват. Българското общество няма да може да постигне истината ако нашите политически лидери нямат куража да му дадат фактите такива, каквито са. Но вместо това, ето че правителството проявява намерение да премахне Комисията по досиетата.

В Брюксел руският посланик декларира, че България ще бъде Троянски кон на Русия в Европейския съюз. Какво е Вашето мнение по тази тема?

- Когато през 2007 руският посланик към ЕС направи тази декларация аз очаквах, в качеството си на обикновен гражданин, някаква реакция от страна на властите, тоест от страна на Министерството на външните работи, на Премиера или на Парламента. Нямаше такава. Какво може да означава да си Троянски кон в Европа? Не, доколкото това се отнася до мен, нещата са напълно ясни, България няма да е ничий троянски кон в ЕС. Повтарям го, българите са сред най-позитивните към Европа европейски граждани. Те са горди и единодушни по тази тема.

Грешка е да се фокусират българо-руските отношения единствено върху три големи проекта, по-известни като "голям шлем". Участвах в едно правителство, което постави край на два от тях. Колкото до последния проект "Южен поток" (руски проект за газопровод за Южна Европа б. ред), смятам, че е важен за България и никога не съм се противопоставял, даже напротив. България и Русия могат да работят заедно, но само при условие, че и двете страни печелят от това, а също и при условие, че се спазва европейското законодателство.

Исторически нашите усилия и нашата национална визия винаги е била свързана с Европа, нашата идентичност е проевропейска. Разбира се, за Русия нашата държава има стратегическо значение. Аз съм първият, който открито излага факта, че българските комунисти предложиха на Кремъл да направят България 16-та република на Съветския съюз. Не трябва да се замита историята под изтривалката, нито тази на комунизма, нито тази на нацизма, ако не искаме да се повтори.

Въпреки присъединяването към Европа наблюдаваме в България някои националистически отклонения...

Смятам за нужно да подчертая, че българският патриотизъм и нашата национална визия са исторически постоянно свързани с Европа. Още от 19-и век, тези които считаме за наши национални герои и които построиха модерна България, са се обърнали към Европа, което прави нашия патриотизъм европейски. Защо при нас се появи, питате, една ксенофобската партия (Атака)? Както в България, така и във Франция, след пет години икономическа криза, някои си играят с популизма, национализма и страховете на хората. България е засегната от тази популистка спирала поради липсата на политическа воля да се търсят и намират отговори на новите предизвикателства.

Има моменти, когато нещата не могат да останат в сивата зона, моменти, когато трябва ясно да се твърди дали те са черни или бели. Това означава, че или сте за Европа или сте против нея. Или сте за демокрация, която функционира реално или за олигархична икономическа система. Смятам за много важно това, което трябва да се случи в дългосрочен план. Но следващите избори през 2014 г. за Европейски парламент са също важни. Тези избори няма да бъдат толкова поддържани от залозите Ляво/Дясно, отколкото от избора: за или против Европа. Чрез тяхната визия за нещата политическите партии носят в тази област голяма отговорност. Това, което наистина има значение е да имаме обща визия в посоката, която следваме.

Интервюто взе Жан-Батист Ноде, София, Нувел Обсерватьор.

Превод Биволъ
          http://tempsreel.nouvelobs.com/monde...en-europe.html
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Прибрах се. Жената мрънка. Убо си мислех сам да ходя....
            Впечатления, разходих си се в Южен парк. Слязох после на Народния театър при протестите. Ама ядец. Седнах да пия едно кафе. Там се беше паркирал Дудука. Имаше 100-150 човека борчаги и кифли, и подсмихващи се зяпачи като мен. Тръгнах към Ректората. На парламента почти нямаше хора, с изключение на ..... аз преброих над 300 полицаи. До ректората имаше 150-200 човека. Погледнах по Цариградско виждаха се 300-400 човека свободно блуждаещи по шосето. Тръгнах да се прибирам, на връщане всякаш народа взе да се увеличава, но имаше и орки, много орки Видимо циганско-селски произход. Не знам... И мач има
            Орките и те ли за синджиря
            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Протестът чака Станишев пред студиото на Кеворкян в парк-хотел “Москва”

Струпване на полицейски части и протестиращи има в района на парк-хотел “Москва”.
              Малко преди 16:30 ч в района дойдоха две камионетки, няколко патрулки и много униформени на мотори. Блокирано бе движението пред Руското посолство, което се намира в непосредствена близост.
              В момента там има около 500 протестиращи студенти и други демонстранти. Коментират, че са там, защото на ключовата дата 10-и ноември БСП лидерът ще говори пред агент Димитър (агентурният псевдоним на К. Кеворкян – б.р.).
              Малко по-рано по време на студентския протест бе предложено шествието да се насочи към парк-хотела, където се очаква участие на председателя на БСП Сергей Станишев в предаването “Всяка неделя” на Кеворк Кеворкян.
              Очаква се Станишев всеки момент да пристигне пред студиото. На живото излъчването тук http://offnews.bg/index.php/265056/p...k-hotel-moskva

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                Олигрски и мафията, дето му дърпа конците просто НЯМАТ ШАНС да останат на власт! mechobikov
                Лъвът скъса синджиря !!!
                > http://www.youtube.com/watch?v=IVlu0...ature=youtu.be
                Така е !!!
                tnm

Коментар

• Прибрах се. Жената мрънка. Убо си мислех сам да ходя....
                  Впечатления, разходих си се в Южен парк. Слязох после на Народния театър при протестите. Ама ядец. Седнах да пия едно кафе. Там се беше паркирал Дудука. Имаше 100-150 човека борчаги и кифли, и подсмихващи се зяпачи като мен. Тръгнах към Ректората. На парламента почти нямаше хора, с изключение на ..... аз преброих над 300 полицаи. До ректората имаше 150-200 човека. Погледнах по Цариградско виждаха се 300-400 човека свободно блуждаещи по шосето. Тръгнах да се прибирам, на връщане всякаш народа взе да се увеличава, но имаше и орки, много орки Видимо циганско-селски произход. Не знам... И мач има

Коментар

• Олигрски и мафията, дето му дърпа конците просто НЯМАТ ШАНС да останат на власт! mechobikov
                    Лъвът скъса синджиря !!!
                    > http://www.youtube.com/watch?v=IVlu0...ature=youtu.be

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      МВР съобщи, че по официални данни в 13.30ч протестиращите са били 4 хиляди. Инциденти няма...
                      Ми като гледаш Валерия Велева, Кеворк Кеворкян и Иван Гарелов така е.

Те тука гледай на живо http://www.ustream.tv/channel/najivo
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        МВР съобщи, че по официални данни в 13.30ч протестиращите са били 4 хиляди. Инциденти няма...

С всички минувачи и журналисти и полицай...
                        За мен не са повече от 2 К...
                        Голям гювеч са пуснали...
                        Хайде следващия път повече....

Коментар

Абе, нещо се обърках... Дей нашия протест? Отидох на двореца. Там е капута
                          Tи да не си излязъл на балкона само, та затова да си се объркал?

Коментар

Гледах поредното гавра
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Сега през деня излязоха уж нормалните, ама Цуки нали е платил 100 бона, на концерта ще се появят най-големите гамени от агитките. Полицията ги чака с надървени щурмови палчоци.
                              Аутодафе и дадзибао от нормалните.. ,какви ли са ненормалните...
                              Гледах поредното гавра .. протестиращите поливаха полицай с вода .. вместо да е обратното..

Коментар

Ти пак не разбра ... ставаше въпрос за живота на протестиращия..който идкаше да пали коли...
                                Но с носачи на пица и таксиджии ... човек не може да избегне разговора..
                                Зависи от тях... обслужващ персонал...сори ..особенно когато са имигранти...
                                Хайде отивам да видя докъде се стигнали "хилядите" протестъри...по Цариградско..
                                Нали знаеш къде има хубава бира при кино Изток...
                                Пийни едно да удавиш мъката
                                tnm

Коментар

Working...
                                X