IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Гигов, още товарищ ленин е прозрял колко фина пропаганда може да прави киното. Да, киното категорично е политика- в бъд., сег. и мин. време.
    Това не го отричам колежке.
    Тогава е било киното и радиото и печата. После се прибави телевизията. После интернет. После ще има и друго. Какво...не знам.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Някой ме попита защо мразя комунистите. Ето долния цитат
      Ето и линка http://www.epochtimes-bg.com/2008-01/2008-04-11_09.html

Четете бре. То с четене се учи историята на комунизъма !!!

"Партията разпоредила преди Народния съд да се поизчистят колкото се може повече врагове, че после с присъдите ставало бавно. Така всяка нощ пред разпределителя - Дирекцията на полицията на “Лъвов мост”, пристигали каруци с хора от града и селата, камиони “Опел блиц” от провинцията, използвали и влакове. Той пращал арестантите първо в мазето, там ги описвали (след 10 ноември мевереджиите добре се потрудиха да изгорят тези архиви - б.а), след което ги качвали на камионите. Откарвали ги към Радомирско - местността Червена могила, селата Върба, Темелково, Батановци. Там на нивята ги чакали местни момчета, на които били дали много патрони - опушквали хората и набързо ги заривали. Около сто нощи пращахме по пет камиона, по двайсет на камион, това ще е някъде десет хиляди, пресметна Спасов. (По-късно чух от изследователи, че убитите са били 20, 30, че и 38 хиляди, очевидно в София са идвали осъдени от цялата страна).

Генералът изведнъж спря, погледна ме издълбоко, после свъси вежди и рече: “Тия неща ги казвам само на тебе, да не вземеш да ги напишеш, че после става лошо, но той редакторът ви знае какво да пусне”.

И продължи. Всяка нощ в малките часове ходел да докладва на Живков в щаба на НОВА /Народноосвободителна въстаническа армия/, който се намирал в мазето на читалище “Славянска беседа” на ул. “Г.С.Раковски”. Там се давали разпоредбите и мунициите. “Досегът ми с другаря Живков беше много специален. Всички знаеха какво върша и ме отбягваха, поради което той ми каза да не се приближавам до него, все едно няма нищо общо с мен. Бяхме се разбрали да си съобщаваме с очи. Намигне ми и това значи да продължавам… Абе, мокра работа, другарите не искаха да се цапат, но нали някой трябваше да я свърши.”

Така всяко нощно намигване на Живков е струвало сто живота… Някъде през декември той спрял да мига, с което разпоредил на персоналния си екзекутор да спре. Вече бил насрочен Народният съд. И младият Мирчо побързал да премахне последните останали в мазетата, като с това приключил с “нощта на дългите ножове”. Временно. Белене и Ловеч още ни били замислени, за да извърши своите мрачни подвизи и там"
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Гигов, още товарищ ленин е прозрял колко фина пропаганда може да прави киното. Да, киното категорично е политика- в бъд., сег. и мин. време.
        Най-добрите пропагандни филми са съветски. Броненосецът Потемкин и Александър Невски

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Форумът не е за филми, ами за политика.

Ама ти не говориш "за филми". Ти очевидно ги свързваш с политиката и то по най-примитивен начин.

Синтезираната ти теза звучи така:
          Щом е колективно, значи е съветско, значи е лошо.
          Щом е американско, то не е колективно, ерго е добро.

Само дето българите сме на това дередже май от прекален индивидуализъм. Щото всеки е велик, всеки иска да е началник, всеки иска да е на власт.

Ето и твоите любимци от Реформаторския блок не могат да приемат, че народът не ги иска на власт. И затуй не са в парламента.

Та мисълта ми е, че Народът не Те иска Теб на власт. Затуй виеш като гладен чакал по форумите "Оставка, оставка....".
          Съгласен съм да влезат в НС ,но да бъдат придатък на ГЕРБ..
          Мерси, по добре да не влизат....

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
            Е как , станал заслужил инвеститор без да е вложил и 5 лева на борсата
            Аз поне съм нафукал няколко десетки хилядарки.

Не че съм се напечелил...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Нахправо цепиш мрака братче, по убаво то теб никои не може да каже на черното бяло
              Е не е ли така. това което родното творчество набива в главата на малките българчета и пълни с хормони тинейджъри е че успеха им зависи от късмета, че ако имат проблем винаги могат да се напият и че срещу ръжен не се рита.

Коментар

• Гигов, още товарищ ленин е прозрял колко фина пропаганда може да прави киното. Да, киното категорично е политика- в бъд., сег. и мин. време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Говоря за филми, за масова култура.
                  Форумът не е за филми, ами за политика.

Ама ти не говориш "за филми". Ти очевидно ги свързваш с политиката и то по най-примитивен начин.

Синтезираната ти теза звучи така:
                  Щом е колективно, значи е съветско, значи е лошо.
                  Щом е американско, то не е колективно, ерго е добро.

Само дето българите сме на това дередже май от прекален индивидуализъм. Щото всеки е велик, всеки иска да е началник, всеки иска да е на власт.

Ето и твоите любимци от Реформаторския блок не могат да приемат, че народът не ги иска на власт. И затуй не са в парламента.

Та мисълта ми е, че Народът не Те иска Теб на власт. Затуй виеш като гладен чакал по форумите "Оставка, оставка....".

Коментар

Те за това и често филмите им изглеждат толкова шаблонни. Защото има една основна тема Героя срещу превъзхождащото го зло и как той побеждава, като първо му начукват канчето но в края на краищата излиза победител.

Но масовата култура е това което се харесва на масовата публика. Това което и е вкарано в съзнанието като харесван и търсен сценарии. Публиката иска да гледа как един човек преодолява пречките от лошите, пречките често от корумпираната власт, печели готиното момиче и постига успех.

а нашата масова култура е как героя на чалга песен страда пиян на маса, защото някаква кифла го изоставила. Или как е извадил късмет - т.е. нещо независещо от собствените му усилия, и за това кара готина кола и има готина жена.

И след това американците били материалисти
                    Нахправо цепиш мрака братче, по убаво то теб никои не може да каже на черното бяло
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Даже има различни типажи самотни бойци в американските екшъни- според съсловието/класата. Доктор Ричард Кимбъл срещу властта на фармацевтичните компании и продажността на лекарското съсловие, несправедливия съдебен процес и ченгетата изпълняващи мокри поръчки. Свят, в който по- важно е формалното спазване буквата на закона, а не търсенето на истинска спрведливост. Свят, където професионализмът с мери не с резултатите, а начина на живот.
                      Те за това и често филмите им изглеждат толкова шаблонни. Защото има една основна тема Героя срещу превъзхождащото го зло и как той побеждава, като първо му начукват канчето но в края на краищата излиза победител.

Но масовата култура е това което се харесва на масовата публика. Това което и е вкарано в съзнанието като харесван и търсен сценарии. Публиката иска да гледа как един човек преодолява пречките от лошите, пречките често от корумпираната власт, печели готиното момиче и постига успех.

а нашата масова култура е как героя на чалга песен страда пиян на маса, защото някаква кифла го изоставила. Или как е извадил късмет - т.е. нещо независещо от собствените му усилия, и за това кара готина кола и има готина жена.

И след това американците били материалисти

Коментар

Е, за евреите и арабите си има исторически причини. Без да задълбаваме... едние са изгонили другите, после онези са се върнали насилствено и са направили държава, като разбира се са изгонили другите.

Ама при Мечкотаковато антикомунизмът е просто ПОЗА. Лаладжия. Виж го как повтаря по сто пъти едно и също. Не го знам? Постове ли трупа? Що?
                        Е как , станал заслужил инвеститор без да е вложил и 5 лева на борсата
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Съветски филми - група от герои които изпълняват заповеди идващи от държавата. Учи да се вярва на ръководството и изисква героизъм в името на каузата на ръковоството.
                          Американски филм - един герой, който си прави каквото си иска в името на личните си цели, въпреки че ръководството му пречи - учи да се поставят собствените интереси над тези на останалите и определено да не се вярва на ръководството.
                          Европейски филм - герой, който не прилича на герой, който изпада в тежки душевни драми за това какво всъщност трябва да направи.

Може европейските да олицетворяват културата, но първо мнозинството хора не разбират душевната драма на героя, други го смятат за п..ка защото не действа категорично, а само се съмнява но никой от публиката не се идентифица с героя, защото всъщност никой не го харесва.

точно американски филми ни трябват, за да се промени насаденото в културата ни.
                          Даже има различни типажи самотни бойци в американските екшъни- според съсловието/класата. Доктор Ричард Кимбъл срещу властта на фармацевтичните компании и продажността на лекарското съсловие, несправедливия съдебен процес и ченгетата изпълняващи мокри поръчки. Свят, в който по- важно е формалното спазване буквата на закона, а не търсенето на истинска спрведливост. Свят, където професионализма се мери не с резултатите, а начина на живот.

В Съветските филми, евентуално, номенклатурният кадър може да претърпи "катарзис", да си направи самокритика и да продължи по старому. За героя- боец остава моралната награда и влажният- изпълнен с обещания и вяра в идните бъднини, поглед на другарката колхозничка/бригадирка/ началничка на трудов колектив/учительница- мома.
                          Last edited by val/she; 01.11.2013, 20:11.

Коментар

Сериозно? Преди Куросава всеки американец се е оправял сам за себе си? Няма колектив, няма екипност?? Бре, бре!! Пък аз да не знам....

Сигурно Робърт Пири сам тръгна да покорява Северния полюс?
                            Да му се начудиш?
                            Говоря за филми, за масова култура.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              Ма винаги съм считал че има някаква особена причина за омразата на Мечока към комунизма... Не мога да го разбера, както не разбирам омразата на евреите и арабите един към друг
                              Е, за евреите и арабите си има исторически причини. Без да задълбаваме... едние са изгонили другите, после онези са се върнали насилствено и са направили държава, като разбира се са изгонили другите.

Ама при Мечкотаковато антикомунизмът е просто ПОЗА. Лаладжия. Виж го как повтаря по сто пъти едно и също. Не го знам? Постове ли трупа? Що?

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Не уеко ,а много са изнервени. Кой знае още какви дс -ски номера ще приложат само и само да се задържат на власт.Но трябва да им е ясно ,че колелото се завъртя и няма връщане назад.
                                Исландската рулетка се завъртя. Народът все повече се осъзнава.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X