IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Тцъ, Волен провежда официалната линия на олигархията. Предсрочни избори ще има, очевидно някой вече е решил че така е изгодно иначе нямаше да наливат милиони в Капута толкова рано.
    Бареков ,
    се готви за евроизбори...
    За президент ,евроизбори и кмет се гледа ...мажоритарния вот..
    така ,че чак тогава ще се види ккаво ще става...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Не могат да ни демотивират при положение, че доходите на населението са 10 пъти по малки от тези в европейските държави. Смешно е да се мисли, че бихме се примирили.
      Преодоляването на мизерията е част от това политическия живот да стане скучен.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
        И как мислиш, че БКП ще позволи това да стане - ще променят защоните така че да се самопрецакат ли - никога няма да стане това- ако зависи от тях
        "Права не се дават. Права се вземат !!!"
        Мечо Биков
        Last edited by mechobikov; 03.11.2013, 14:40.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

То и в България населението е въоръжено вече. 20 -30 образовани мотивирани личности с достъп до интернет могат да променят нагласите на хората повече от 20-30 тъпи платени медии изпълняващи поръчки. А когато тези личности вече не са 20-30 а станат няколко хиляди и това е много мощно оръжие.

Аз преди време го бях казал в този форум - в момента срещу политическата ни система работят много повече и по-умни хора, от тези които някога тази ни политическа система може да си позволи да наеме ако ще да направи пълен монопол в казионните медии. Една малка част от тях може и да са обвързани с политически партии, но на повечето просто им е писнало.

колко са щабовете на всичките партии я има общо стотина човека, я не. От тях реално взимат решения не повече от 20 човека. Срещу тези 20 човека в момента работят хиляди, всеки по свой си план, някои малки организирани по няколко човека. Всеки пише нещо приказва нещо, често противоречиви послания, често никакви послания освен омраза, но ефекта е един - партиите губят. И няма как да спечелят освен ако не станат скучни и така демотивират тези въоражени с лаптопи хора, които работят срещу тях.
          Не могат да ни демотивират при положение, че доходите на населението са 10 пъти по малки от тези в европейските държави. Смешно е да се мисли, че бихме се примирили.
          tnm

Коментар

Какъв е шанса ли - ами елементарно е - кого се опитваше да спре БСП с ДПС на тези избори - с компромати и със случката от 11 май - Боко естествено - единствения, който се осмели да се обърне срещу БКП. Всъщност има още един - Светльо Витков ама той едва ли ще събере достастъчно гласове
            БСП и ДПС са също толкова тъпи колкото ГЕРБ - още си вярват че от Бойко зависи нещо. същите хора които преди бяха срещу Бойко са и на 90% сега срещу това правителство. Какво постигна Бойко като се опита да оглави протестите - нищо. до като се оставя да го влачи народната воля никой не го закача, в момента в който реши да наложи собствен план и веднага бива отхвърлян.

Коментар

• И как мислиш, че БКП ще позволи това да стане - ще променят защоните така че да се самопрецакат ли - никога няма да стане това- ако зависи от тях

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение

Аз лично обаче съм привърженик на пряка демокрация. .

Коментар

Какъв е шанса ли - ами елементарно е - кого се опитваше да спре БСП с ДПС на тези избори - с компромати и със случката от 11 май - Боко естествено - единствения, който се осмели да се обърне срещу БКП. Всъщност има още един - Светльо Витков ама той едва ли ще събере достастъчно гласове
                Бойко не е шанс. Той е гръмоотвод. Чети реториката на форумните тролове. Забележи как постоянно се опитват да изкарат, че всеки който ги плюе е фен на Бандита от СИК.

Бандитко е техен човек, но вече не им върши работа поради простата причина, че и той като тях главоломно губи популярност.
                tnm

Коментар

Не мога да се съглася с това, че партиите се променят към по добро. Аз нямам такива наблюдения. Напротив.

Единственото добро е осъзнаването и непримиримостта. Скучността на запад не идва отгоре, както я представяш. Тя идва отдолу. Скучността се явява заплахата от неминуемо отстояване на нарушени права.

В този ред на мисли, най скучно е в Швейцария, където населението е въоръжено и никой не смее да наруши скуката.
                  То и в България населението е въоръжено вече. 20 -30 образовани мотивирани личности с достъп до интернет могат да променят нагласите на хората повече от 20-30 тъпи платени медии изпълняващи поръчки. А когато тези личности вече не са 20-30 а станат няколко хиляди и това е много мощно оръжие.

Аз преди време го бях казал в този форум - в момента срещу политическата ни система работят много повече и по-умни хора, от тези които някога тази ни политическа система може да си позволи да наеме ако ще да направи пълен монопол в казионните медии. Една малка част от тях може и да са обвързани с политически партии, но на повечето просто им е писнало.

колко са щабовете на всичките партии я има общо стотина човека, я не. От тях реално взимат решения не повече от 20 човека. Срещу тези 20 човека в момента работят хиляди, всеки по свой си план, някои малки организирани по няколко човека. Всеки пише нещо приказва нещо, често противоречиви послания, често никакви послания освен омраза, но ефекта е един - партиите губят. И няма как да спечелят освен ако не станат скучни и така демотивират тези въоражени с лаптопи хора, които работят срещу тях.

Коментар

Аз вече го каза, ГЕРБ не може да се промени, така че просто ще изчезне. Това не е нормална партия и няма как да бъде.
                    И другите са такива. Може и без партии. Изпробвано е. Работи за България. Исторически доказано е. Може и с нови партии, коренно различни от досегашните.

Аз лично обаче съм привърженик на пряка демокрация. Това за мен е най добрия вариант. Останалите системи са свързани с прекалено много бунтове и насилие. Гледай сега бунтовете във Франция. После си помисли, възможно ли е в Швейцария да се случи подобно нещо.
                    tnm

Коментар

• Какъв е шанса ли - ами елементарно е - кого се опитваше да спре БСП с ДПС на тези избори - с компромати и със случката от 11 май - Боко естествено - единствения, който се осмели да се обърне срещу БКП. Всъщност има още един - Светльо Витков ама той едва ли ще събере достастъчно гласове

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение

Какъв шанс имаш предвид тази година май месец. Кой беше шанса тогава според тебе ???

Коментар

Аз лично съм прагматичен човек. Предпочитам постепенна но сигурна промяна пред резки завои, които я са довели до промяна, я само са замазали очи. Сега партиите постепенно ще почнат да подменят най-компрометираните си представители - просто за да не дразнят. Десните пък и ДПС вече го направиха скоро и тези в парламента ще ги последват. Вече и БСП мисля че са наясно че е вредно да се дава прекалена власт на един човек или на една група хора. ГЕРБ не мисля че има възможност да се промени, но те са си еднодневка.

Властта вътре в партиите ще се разхвърля, ще почнат да търсят консенсус вътре в самите партии. Най-крайните глупости ще бъдат спирани, постепенно границата на това което се приема за крайна глупост ще се приближава все повече до средното, до разумното. Идеологическите говорене постепенно ще заглъхне - то вреди на всички. И партиите ще станат обикновени скучни европейски партии. А от тук и управлението ни ще стане обикновено скучно европейско управление.

Сигурно това ще отнеме 5-10 години ако партиите се опъват, но ако някоя партия покаже че това е модел който работи и другите ще я последват доста бързо. Предполагам че и следващия парламент ще бъде избран с екстремистки лозунги, но има голяма вероятно да работи като парламент, а не като цирк. А при следващия парламент вече ще е срамно да се държат като циркаджии, дори и в предизборна кампания.
                        Не мога да се съглася с това, че партиите се променят към по добро. Аз нямам такива наблюдения. Напротив.

Единственото добро е осъзнаването и непримиримостта. Скучността на запад не идва отгоре, както я представяш. Тя идва отдолу. Скучността се явява заплахата от неминуемо отстояване на нарушени права.

В този ред на мисли, най скучно е в Швейцария, където населението е въоръжено и никой не смее да наруши скуката.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Ха-ха-ха. Сещам се за един случай преди години, запознах се с една дама през интернет, като се срещнахме реално бях потресен колко е дебела... Е не избягах, хапнахме, пийнахме, поотпуснахме се и т.н. Накрая се получи супер купон, въпреки че в началото постоянно си ммислех да не ме види някой познат

Не си прав!
                          Ха-хаа!
                          Олаби ли жилата?

Коментар

Кви са тия утопии бе равновеско - ти не беше ли фен на БСП, има много да чакаш примерно Местан или Станишев да му запука за хората това няма да стане. Управляващите ще паднат по чисто икономически причини - от няколко месеца са на власт и сметките им с прихода и разхода не излизат, а догодина ще стане още по-зле, мислих си, че ще теглят яко кредити и ще изкарат дълго време на кредити - обаче все повече се съмнявам, че имат проблеми и с намирането на кредити, все пак едно е да инвестираш в дълг на държава управлявана от Дянков съвсем друго в държава управлявана от Чобанин.
                            Аз вече го каза, ГЕРБ не може да се промени, така че просто ще изчезне. Това не е нормална партия и няма как да бъде.

Коментар

Единствения шанс изпуснат от българите е от тази година май месец - преди това реално не са имали никакъв шанс дори теоретично - какви 24 години - на всички предишни избори изборът е бил - или БКП или някои от техните клонинги
                              Забравяш протестите. При по осъзнато население, след бунтовете срещу Жан Виденов нямаше да дойде на власт човек, участвал като министър в смесени комунистически и седесарски (гръмоотводни) правителства.

Точно сега е шанса, защото хората са по осъзнати. Осъзнати в смисъла, че са отхвърлили робското и втълпявано им мото "храната прай борбата", и са възприели идеала на свободните хора "борбата прай храната".

Какъв шанс имаш предвид тази година май месец. Кой беше шанса тогава според тебе ???
                              tnm

Коментар

Според мен, тези дето са вътре в управлението посмъртно не могат да се променят. Просто като изтърват тотално кокала, се надявам да се нормализират нещата. В управлението да се появят хора като в другите държави, където жизненото равнище на населението е много по добро.

Голям коцузлук е дето запецнахме вече 24 години след появилия се шанс, да останем под управлението на комуноидите и гръмоотводите им.
                                Аз лично съм прагматичен човек. Предпочитам постепенна но сигурна промяна пред резки завои, които я са довели до промяна, я само са замазали очи. Сега партиите постепенно ще почнат да подменят най-компрометираните си представители - просто за да не дразнят. Десните пък и ДПС вече го направиха скоро и тези в парламента ще ги последват. Вече и БСП мисля че са наясно че е вредно да се дава прекалена власт на един човек или на една група хора. ГЕРБ не мисля че има възможност да се промени, но те са си еднодневка.

Властта вътре в партиите ще се разхвърля, ще почнат да търсят консенсус вътре в самите партии. Най-крайните глупости ще бъдат спирани, постепенно границата на това което се приема за крайна глупост ще се приближава все повече до средното, до разумното. Идеологическите говорене постепенно ще заглъхне - то вреди на всички. И партиите ще станат обикновени скучни европейски партии. А от тук и управлението ни ще стане обикновено скучно европейско управление.

Сигурно това ще отнеме 5-10 години ако партиите се опъват, но ако някоя партия покаже че това е модел който работи и другите ще я последват доста бързо. Предполагам че и следващия парламент ще бъде избран с екстремистки лозунги, но има голяма вероятно да работи като парламент, а не като цирк. А при следващия парламент вече ще е срамно да се държат като циркаджии, дори и в предизборна кампания.

Коментар

Working...
                                X