Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 13.11.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнениеАми ти си я написал разликата бе монти!
"Студентите се обявяват срещу беззаконието и престъпността в държавата.."
Циганите са контра на това
"... Те призовават за морал в политиката и прозрачност в управлението на следващите правителства..."
Циганин и морал?!?!?!??! Все пак са основна електорална единица на бкспдпс.
Ама циганите също се обявяват против беззаконията и морала...
Слушал ли си ги..
Назначават само българи и като чуят цигани и ни отращат...
Още една прилика...
Гледах БТВ ,и даваха студенски протест... 100 души който се водеха от двама прегърнати и клатещи се студенти ? и всеки с бутилка бира от два литра..
Страшна гледка ...Те не пият .. Нали ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеХа така, не е прасе, той е контравегетарианец ...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПрасчо не е ПРАСЕ. Той има нарушена обмяна на веществата. Също като мама Свинкя.Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеТо и аз като се замисля, не съм хващал бас с тоя. И при мен схемата беше такава. Написах тук, че Станишев го изритват от ПЕС до нова година и ми дойде предложението за басове, нотаиуси, адреси...А после не знам как срока вместо нова година стана първи декември...
Явно Монтито си има схема
То така е едни с телефонни измами, други с басове
Явлението е познато още като "схемата на монЗи"!!!
Коментар
-
Така, е когато си се оцапал до уши най-лесно е да избягаш.Но дано всичко това журналиста да предаде на ПЕС за да видят какво СЪКРОВИЩЕ са си избрали
Френският журналист Жан-Батист Ноде:Станишев отказа среща, а исках да го питам за алианса с Атака и свръх богатите социалисти
, 04 Ноември 2013 13:55 от Faktor.bg
Ако европейските институции не реагират, България може да се превърне в „троянски кон” на Русия
Не се притеснявам от заплахите на Сидеров и Атака, всеки съдебен процес би се обърнал срещу тях
Управляващите в България слугуват на олигархията, а не на гражданите, казва пред Faktor.bg специалният пратеник на „Нувел Обсерватьор“
Авторитетното френско списание „Нувел Обсерватьор“ стана изключително популярно в България през последните месици с критични публикации срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев, че се е съюзил с крайно дясната партия Атака и реставрира комунизма и номенклатурата във властта. През миналата седмица специалният пратеник на „Нувел Обсерватьор“ Жан-Батист Ноде беше в България, за да се запознае отблизо със ситуацията в страната и проблемите, които карат гражданите пети месец да се бунтуват. Ноде познава отлично България. През 1987 г. влиза у нас под прикритие и прави филм за дисидента Димитър Пенчев, осъден преди това на смърт от комунистическия режим. Става свидетел и на палежа на партийния дом в София. Години наред е следил политическите процеси на Балканите. Отразявал е събитията в Афганистан, Ирак и Босна. Бил е и в Русия по времето на Борис Елцин.
Интервю на Стойко Стоянов
- Г-н Ноде, прекарахте една седмица в България, какви са впечатленията ви от ситуацията в страната, с какви хора разговаряхте?
- Успях да се срещна с широка палитра хора от българското общество, като студенти от Софийския университет, с президента на Републиката Росен Плевнелиев, но разговарях и с журналисти, професори, политолози, дейци на граждански инициативи и най-вече с обикновени хора от улицата. От тези срещи ме обзе смесен лъх от отчаяна, но и решителна надежда. Въпреки трудностите, през които преминава страната ви, протестите ме карат да съм оптимист. Бях изненадан от енергията и възможностите на едно гражданско общество, което мнозина бяха прибързано обявили за отсъстващо или апатично.
- Проявил сте специален интерес към студентска окупация в СУ, автентичен ли е бунтът им или смятате, че студентите изпълняват политическа поръчка на партии?
- Още първата вечер се озовах в Университета, където ме впечатлиха решителността, но и трезвото мислене на тези млади хора, както и фактът, че с тях са се солидаризирали и преподавателите им. Тези хора предпочитат реалността, вместо утопиите. Имам чувството, че те държат да останат независими, за да предотвратят манипулациите. Всъщност, смятам, че по-скоро партиите са объркани и не знаят по какъв начин да се позиционират спрямо студентите.
- Българите протестират вече пети месец защото властта реставрира комунистическата номенклатура и ДС, какво е вашето впечатление?
- Това, което извеждам от прочита на действията на новата власт потвърждава известен стремеж към реставрация не само на личности, но и на почини и ценности от отминали времена. Забелязват се и някои стъпки в разрез с договора за присъединяване към ЕС, които отклоняват България от европейския й път. В известна степен това обяснява гневната обществена реакция. Но от друга стана, България, която за съжаление остава най-бедната страна в ЕС, е също и държава, в която социалното неравенство е най- ярко изявено. Така, че не само дискредитиралата се морално бившата управляваща класа продължава да държи в ръцете си лостовете на управлението, но тя си служи с тях не толкова в услуга на гражданите, колкото в полза на олигархично малцинство.
При тази действителност напълно разбираемо е, че в крайна сметка подобна несправедливост е омръзнала на българите и то особено на по-младото поколение, което не познава реалния комунизъм, а вече е в синхрон с европейското мислене и ценности.
- Преди да пристигнете в България бяхте заявили в пресцентъра на БСП желание за разговор с лидера на българските социалисти и на ПЕС Сергей Станишев, видяхте ли се?
- Въпреки, че многократно предявих желание за среща с г-н Сергей Станишев, защото смятам за редно да бъдат изложени и чути всички позиции, той не откликна, за което съжалявам.
- Възможно ли е Станишев да е отказал среща с вас, заради критичните статии, които поместихте срещу него в „Нувел Обсерватьор“?
- Не познавам точните причини за неговия отказ за среща, не знам дали тук става дума за негово принципно поведение, или е заради претрупаност на служебния му график. Но смятам, че отбягването му от директен разговор е грешка, защото просто е пропуснал възможността неговата гледна точа да стане достояние на по-широк кръг хора.
- Ако Станишев беше приел срещата, какви въпроси щяхте да му зададете?
- Същите, които поставих на останалите ми събеседници, а именно - неговото мнение относно настоящите събития и атмосферата в България. Но щях да го питам и дали изпитва притеснение от фактическия алианс на БСП с пария „Атака”, чийто ценности изглеждат съвсем несъвместими с основната идеология на социализма. Нямаше да пропусна и въпрос, дали не изпитва притеснения от свръх забогатяването на някои отговорни лица от партията му, на близки до тях кръгове и приближени, то също е тудно съвместимо с социалистическите принципи и морал.
- Имал ли сте заплахи от партия „Атака”, защо ви притискат, притеснявате ли се, че искат да ви съдят?
- Писал съм, че Атака е ксенофобска и антисемитска крайно-дясна партия. Г-н Сидеров, смята, че това обидно за него, а и за българския народ, и иска от мене извинения, в противен случай щял да ме съди. Ако лидерът на тази партия докаже, че написаното от мен не е вярно, ще получи право на отговор, но не и с такива заплахи. Впрочем, всичките ми твърдения са документирани с негови писания и декларации. Опасявам се, че пред всеки съд подобен процес би се обърнала срещу него.
- След непосредствените ви впечатления, смятате ли, че ръководствата на ПЕС и на ЕС са наясно какво се случва в България?
- Впечатлението ми след моя престой в България е, че по голямата част от ръководителите на съюзните европейски инстанции и партии не са съвсем на ясно със сегашното положение в тази страна членка на ЕС. Те не са достатъчно преценили важността на стратегическия залог, който представлява за ЕС България. Между другото тук се простира и една от най-чувствителните граници на Съюза.
Изглежда, че през 2006 г., както руският посланик Владимир Чужов открито е заявил в Брюксел, че в ход е стремежът на Москва да превърне България в „троянски кон“ на нейните интереси в ЕС, е имал основание. Крайно време е нашите управници да реагират, защото това се отнася до общото бъдеще на всички в Европа.
http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...tzialisti.htmlВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Бойко Борисов излекуван от контузия, връща се на терена в четвъртък срещу Локо Пловдив...http://daniivanov.blogspot.com/2013/...-post_246.html
Коментар
-
Араби се млатят по цяла нощ на пъпа на София...http://daniivanov.blogspot.com/2013/...post_4119.html
Коментар
-
КАНДИТЕ, ама ти пък никога не закъсняваш да браниш ГОСПОДАРИТЕ СИ- мутри и олигарси със задник
Ти ми отговори в коя нормална държава олигарси като Прокопиев имат кабинети в министерския съвет и редят правителатва и президенти..Знам за сантимента ти към мутрите
Бойко Борисов излекуван от контузията в коляното, връща се на терена!
Бойко Борисов излекуван от контузията в коляното, връща се на терена!
Дата
14:16 | 04.11.2013
Дата
1483
Коментари
11
Автор: ПИК
Share
Бившия премиер на България, Бойко Борисов е изявил желание да вземе участие в първия мач на неговите ''тигри'' срещу Локомотив. Неприятната контузия в коляното, която го мъчеше през последните седмици е на път да отшуми.
Двубоят е в четвъртък от 16,30 часа на Лаута и се очаква пристигането на екс-премиера да предизвика сериозен интерес към срещата.
Борисов ще е на линия за мача, ако няма някакъв сериозен политически ангажимент, разкри треньорът на Бистришките тигри Ясин Мишауи. Бившият футболист на Ботев (Пд) обаче най-вероятно ще остави Борисов на пейката и ще му даде шанс за изява към края на двубоя. Напълно възможно е Борисов да се появи и в мача за първенство срещу Спартак Варна в неделя от 14,30 ч.
Както е известно, в момента Борисов постави рекорд за Гинес за най-възрастен професионален футболист в света. 54-годишният политик вече записа три срещи за Витоша Бистрица в "Б" група.
ВИНЕТУ- БУЦИ- ГОООООЛ
Коментар
-
Брей, Кире, закъснЕ! Цял ден чакам някой да качи този блестяш образец на пеевска "разследваща" журналистика, който е водещо заглавие не на един, а на цели два парцала на прасето!
Я ми отговори в коя нормална държава два, уж независими вестника, излизат с еднаква снимка и водещо заглавие на първа страница???
Коментар
-
Скандал! Прокопиев финансирал протестите с пари от пенсиите
Скандал! Прокопиев финансирал протестите с пари от пенсиите
Дата
10:29 | 04.11.2013
Дата
14054
Коментари
54
Автор: ПИК
С олигарха Иво Прокопиев са свързани съмнителните сделки на Пенсионноосигурителната компания „Доверие“ и Пенсионноосигурителното дружество „Алианц“, твърди в. "Атака". От медията предполагат, че милионерът финансира протестите с пари от пенсиите.
Прокопиев е последният им акционер, чрез контролирани от него дружества, използвани за „операциите“, които постави под въпрос не само Комисията за финансов надзор.
През последните години двете дружества са обект на инвестиционни трикове, обслужващи здраво частните интереси на Прокопиев и со., а не на българските пенсионери, уж в услуга на които бяха създадени пенсионноосигурителните фирми.
Подробно разследване с, меко казано, смущаващи обстоятелства, наречено от благоприличие сигнал, изпрати до главния прокурор Сотир Цацаров, с копие до Комисията за финансов надзор, председателят на Политически клуб „Екогласност“ Емил Георгиев.
Справка в Търговския регистър показала, че двамата основни акционери в Пенсионноосигурителна компания „Доверие“ са „Виена Иншуранс Груп“ и дружеството „Грийн Ейкърс“ ЕАД. То пък е собственост на „АМ Рисърч“ ЕООД, която е притежавана от „Алфа Финанс Холдинг“ АД – собственост на г-н Прокопиев.
Цитирани са обстоятелства по сделките с пенсионните дружества, които предизвикват поне силно повдигане на веждите. Финансовите операции са ощетили имуществото на пенсионно осигурителните компании, а загубите са причина за пропуснати финансови ползи и облаги за пенсионно осигуряващите се лица. Печеливши, разбира се, са дружества, чийто собственик е Прокопиев. Трябва да се въоръжите с търпение, за да проследим заедно обстоятелствата по въпросните сделки.
На 27 май 2013 г. немската компания „Кварцверке“ купила 6,6% от акциите на „Каолин“ ЕАД. По това време едноличен собственик на капитала на дружеството е „Алфа финанс холдинг“ АД, сиреч Иво Прокопиев. Акционер в „Каолин“ пък е ПОК „Доверие“, на която акционерното дружество първо разплаща 3,5 млн. акции на „Каолин“ за 1,73 лв. всяка, а после продава 2 млн. от акциите на своите кипърски компании „Уиклеф“ и „Столбърг“ за по 1,45 лв.
Коментар
Коментар