IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.bivol.bg/cq-borisov-1.html

Биволъ публикува части от поверителния доклад, който американският журналист Джеф Щайн използва като основа за статията си за Бойко Борисов в авторитетното американско издание "Конгрешънал Куотърли" през 2007 г. Статията предизвика скандал в България, тъй като представя тогавашния кмет на София като фигура свързана с организираната престъпност.

Според Щайн докладът съдържа 200 страници и е изготвен от частна разузнавателна агенция по поръчка на швейцарска финансова институция, проучваща възможна инвестиция в България. След като се запознават с доклада швейцарците се отказват от инвестицията.

Американският журналист, считан за един от най-добрите познавачи на американския сектор за сигурност твърди, че е потвърдил изложеното в доклада чрез свои източници в ЦРУ и други американски служби.

Джеф Щайн изрично потвърди за Биволъ, че страниците, с които разполагаме се съдържат в пълната версия на доклада. В тях обаче няма никакви сведения нито за автора, нито за неговия клиент. Прави впечатление обаче, че изводите и обобщенията са формулирани не като препоръки за инвестиционна политика на частна фирма, а като препоръки към американски политици да внимават с българската организирана престъпност.

През юли т.г. Джеф Щайн даде интервю за Биволъ, в което сподели, че през 2007 г. е изпратил няколко десетки страници от доклада по факс на българска журналистка, която според думите му е била "с доста добра репутация". Нейният вестник обаче така и не ги използва, цитира или публикува.

В доклада могат да се идентифицират два тома с няколко големи раздела. Първият том съдържа аналитични справки за Бойко Борисов и Цветелина Бориславова (12 страници от 17), справка за "престъпната група" ИПОН (5 страници) и справка за поръчковите убийства в България за периода 2001-2005 когато Борисов е главен секретар на МВР (5 страници). В приложение от 26 страници са дадени извадки от Булстат за всички фирми и лица, споменати в документите.

В обобщаващ, вероятно встъпителен текст е споменато, че в доклада има справки на базата на публични източници за трите най-големи престъпни групировки: СИК, ВИС, ТИМ, с които обаче не разполагаме.
    Last edited by el.t; 06.11.2013, 16:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от karl1957 Разгледай мнение
      Ама МутроКандит и ти ли си издаде предпочитанията- значи си от школата на Вигенин- не ви знам вас Комунистите къде какво си бъркате, мушкате и вкарвате
      БКП- БСП-ГЕРБ-ДС-МУТРИ- ОЛИГАРСИ
      КРОСС/ Основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по време на споровете по обсъждането на новосъздадената анкетна комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ.

"Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (б.р.-става въпрос за депутата от БСП Иван Иванов), а подминавате, че основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра", обяви Цонев. "Нека започнем да чистим мутрите", призова той след като Вежди Рашидов напомни на депутатите за студентската стачка, която искала нов морал. „Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател, скастри го Цонев.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/gerb-predsedatel...#ixzz2jsOw1Iho
      Бареков обяви временно примирие с президента
      Целта е движението "България без цензура", Реформаторският блок и ВМРО да бъдат поканени да участват в Консултативния съвет по национална сигурност като най-големи извънпарламентарни политически сили
      http://www.capital.bg/politika_i_iko..._s_prezidenta/

Доскорошният тв водещ, а сега политик Николай Бареков видимо престана да воюва с президента Росен Плевнелиев. "Трябва да оставим президента на мира, включително и "Атака" да бъде приласкана", заяви Бареков по време на дискусия за националната сигурност - част от поредицата разговори за България, които организира движението "България без цензура". Целта на Бареков е на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност на 20 ноември президентът Плевнелиев да покани поне като слушатели "България без цензура", Реформаторския блок и ВМРО. Бареков, подкрепен от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, няколко пъти изтъкна, че целта е да има национален консенсус по въпроса. "Притеснявате се за безопасността на президента ли? Ще я гарантирам", обеща Бареков.

След разпространените вчера писма, в които Бареков обяви, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата са го поръчали, но въпреки това той няма да спре да се среща с хора и не се страхува, охраната на бившия тв водещ е видимо затегната и той не посещава дори и тоалетната без компанията на двамата си телохранители.

Last edited by el.t; 06.11.2013, 16:50.

Коментар

• [QUOTE=karl1957;1059530686]Ама МутроКандит и ти ли си издаде предпочитанията- значи си от школата на Вигенин- не ви знам вас Комунистите къде какво си бъркате, мушкате и вкарвате

Председател на комисията стана Таско Ерменков. UOTE]

Татко Карло, ще ми разясниш ли на какъв принцип избираш да включиш или да не включиш БСП в тези (не знам как ги наричаш) изброявания? органограми? (или каквото е там). Щото виждам , че понякога (по-често) ги изпускаш.

А другаря Ерменков, може да го видиш тук http://www.youtube.com/watch?v=v5-FgCrtaoo , заедно с "ученолюбивите" Кутевчета, които опитаха да нахлуят в СУ...

Коментар

• Ама МутроКандит и ти ли си издаде предпочитанията- значи си от школата на Вигенин- не ви знам вас Комунистите къде какво си бъркате, мушкате и вкарвате
          КРОСС/ Основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по време на споровете по обсъждането на новосъздадената анкетна комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ.

"Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК (б.р.-става въпрос за депутата от БСП Иван Иванов), а подминавате, че основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра", обяви Цонев. "Нека започнем да чистим мутрите", призова той след като Вежди Рашидов напомни на депутатите за студентската стачка, която искала нов морал. „Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател, скастри го Цонев.

Въпреки ожесточените спорове депутатите гласуваха създаването Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 – март 2013 г. Гласуваха 187 народни представители, от които 186 бяха „за”, а един се въздържа.

Комисията ще действа два месеца и ще се състои от 8 депутати, по двама от всяка парламентарна група. Членове на временната комисия са Цвета Караянчева и Ирена Узунова от ГЕРБ, Таско Ерменков и Мариана Тотева от Коалиция за България, Четин Казак и Ахмед Башев от ДПС, Венцислав Лаков и Кристиан Димитров от „Атака”.

Председател на комисията стана Таско Ерменков. Гласуваха 128 народни представители, от които 102 бяха „за”, 24 – „против”, двама се въздържаха. От ГЕРБ възразиха срещу предложението на Коалиция за България Таско Ерменков да е председател на временната комисия, тъй като би имал конфликт на интереси, защото е бил председател на Агенцията за енергийна ефективност и е бил уволнен при управлението на ГЕРБ. За председател беше предложена и Цвета Караянчева от ГЕРБ, но това предложение беше отхвърлено.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/gerb-predsedatel...#ixzz2jsOw1Iho

Коментар

"Аз летях 144 пъти с премиера. Но кой назначи Пеевски?"
            economic.bg
            "Аз летях 144 пъти с премиера. Признавам си, за да се успокои обществото. Но кой назначи Пеевски?". С това си саркастично подмятане се обърна към колегите си бившият министър на културата и..
            ВСИЧКИ МУЛТАЦИ- КОМУНИСТИ-МУТРИ- ИБРИЦИ- ДУДУЦИ
            За тези 144 полета е изплюскал 12 547 фъстъка, 743 ядки кашу и 7423 бадема (по данни на Лаков)...

Коментар

• "Аз летях 144 пъти с премиера. Но кой назначи Пеевски?"
              economic.bg
              "Аз летях 144 пъти с премиера. Признавам си, за да се успокои обществото. Но кой назначи Пеевски?". С това си саркастично подмятане се обърна към колегите си бившият министър на културата и..
              ВСИЧКИ МУЛТАЦИ- КОМУНИСТИ-МУТРИ- ИБРИЦИ- ДУДУЦИ

Коментар

• Чичо, децата на убийците управляват. Не можеш да очакваш от нас нищо друго освен да искаме да се разправим с тях.

Заради тяхното крадене безбожно сме 10 пъти по бедни от другите народи !!!

Не те е срам !!!
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Студентска стачка без студенти? С Ивет Добромирова? Не, благодаря!
                  pik.bg
                  В студентския протест от октомври 2013 се вижда всичко друго, но не и студенти. Има някакви протестъри, блогъри,...

КАНДИТ, КАТО НЯМАШ ГОСПОДАРИ ЗАщО ЗАщИТАВАШ КОМУНИСТИТЕ И КЛОНИНГИТЕ ИМ МУТРИТЕ

Коментар

Добре де Кандит все пак коментираифотосите на Господаря ти, а на видеото все са си вашите комунета
                    Господари аз нямам, робството го отменихме с Търновската Конституция, виж ти ако се чувстваш роб и имаш господари, не знам...

Не знам чии са комундетата, само знам, че често, често се снимат с другаря Станишов, другаря Ерменков, другарката Нолова, все с отговорни другари... Я виж пак, може пък да се разпознаеш, например в оня другар Омнион Форекс с безусловния базов договор, така 57-ми набор ми изглежда http://www.youtube.com/watch?v=v5-FgCrtaoo ?

Коментар

• Christo Komarnitski
                      Ако ГЕРБ бяха истинска опозиция, щяха да питат настойчиво защо Бисеров подаде оставка.

Зловеща омерта тегне над всички....

АМА ТЕ СА СИ КОМУНИСТИ И БОРБАТА Е ЗА КОКАЛА- НАЛИ КАНДИД

Коментар

• Изненадващо Бойко Борисов окачестви като верни твърденията на Николай Бареков, че лидерът на ГЕРБ и Румен - Пашата са го поръчали , които водачът на движението България без цензура направи вчера.

Нападателят на втородивизионния Витоша (Бистрица) призна, че си е харесал лицето на социал-демокрацията в каталога на сайт за компаньонки и го поръчал.

"Да, поръчах Бареков, имаше обява с няколко снимки и списък с услугите, които предоставя. Да, разбирам, че не е съвсем морално, но аз съм неженен мъж и имам своите нужди. С Пашата понякога разпускаме така" - сподели лидерът на ГЕРБ.

Все още не е ясна причината, заради която Бареков вчера разтръби в медиите факта, че е поръчан, тъй като обичайната практика е подобни услуги да се пазят в поверителност. Според слухове, Бареков се е влюбил в друг клиент и така се опитва да му докаже екзклузивността си.

Същевременно Ахмед Доган не бе открит, за да каже откъде пък той е поръчал Бойко Борисов, както по-рано имаше такива вести.

Коментар

• Добре де Кандит все пак коментираифотосите на Господаря ти, а на видеото все са си вашите комунета
                          http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...ed=0CEsQ9QEwBQ

Коментар

• ПОЗДРАВИ НА КИРЕТО ИБРИКЧИЯТА

СТИЛЪТ - ТОВА Е ЧОВЕКЪТ. В СЛУЧАЯ КАПУТЪТ-ДУДУК

„Поръчан съм от кръга “Котараците” на група наемни убийци. Преди седмица е имало среща между Румен Николов-Пашата и Бойко Борисов. Тази група килъри не е неутрализирана.Мотивът е чисто политически, защото ние искаме да променим системата. Симпатизанти ми дадоха фактология, че преди седмица е било взето решение да бъда премахна. Възможно е поръчката да е минала и през чужбина. Посъветваха ме да осветля всичко това, за да си дам отсрочка, и убийството ми да не стане тази седмица”, заяви в „Гореща точка” на ТВ7 Николай Бареков.

“В България политиката се върна към времената на СИК и ВИС. На това трябва да се сложи край. Най-големият ибрикчия в тази държава се нарича Бойко Борисов.

Идването ни на власт е без алтернатива, това ще стане заедно с операция „Държава”, каза новият политик.

http://afera.bg/mishena/51771.html

КОЛКОТО ПО-ВИСОКО СЕ КАЧВА МАЙМУНАТА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЛЪСВА ЧЕРВЕНИЯТ Й ЗАДНИК

Коментар

МутроКандит ти разпозна ли хората на снимките- все са ваши Комунисти- все са слуги като тебе на комунистите мутрите и олигарсите
                              Добре бе, Татко Карло, все пак коментирай видеото http://www.youtube.com/watch?v=v5-FgCrtaoo ?

Коментар

• МутроКандит ти разпозна ли хората на снимките- все са ваши Комунисти- все са слуги като тебе на комунистите мутрите и олигарсите

http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...ed=0CEsQ9QEwBQ

Коментар

Working...
                                X