IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

U или L за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако получаваш заплата от определена банка се предполага ,че ще използваш и други услуги , банкомати , кредити , ще депозираш и тн.

Затова си спомням преди години банковите експерти обикаляха болници и важни учереждения за да ги връзват.
    Явно има сериозна ефект. А за пред хората ще е изваждане на сивия сектор или друго.

Коментар

• Jay е прав всичко е заради банките,плащаш на карта минималната другото в пликобаче банката си взима таксите , на един малък занаятчия с 4-5 души работници плаща по 35-40лв банкови такси за преводи, а като капак законът за банките не е променян от 1974г особено по отношение на влоговете в чужда валута, така че си правете сметка- Справка вложителите в фалиралите банки с доларови депозити през 90 те години !

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        тЦ. Има друг по-точен подход. Съотношения
        А пък най-добре е да прочете човек платежния за последния месец, да се нахили доволно и да си отвори една бира

На такова развитие и най-големите оптимисти не са/сме се надявали

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          вижте за кой вариант има най-малко гласували

той е най-вероятен

тЦ. Има друг по-точен подход. Съотношения
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• вижте за кой вариант има най-малко гласували

той е най-вероятен

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
              Според мен тласък на икономиката би дала не инфлацията, а промяната на сегашната финансова и монетарна система. В последно време се вижда промяна в ценностите и убежденията на хората в посока на това да свиват разходите си до най-необходимото и да трупат запаси (спестявания) доколкото могат. Луксът според мен вече не е приоритет, и ще отстъпи място на сигурността, здравето и хармонията. Което не значи че не трябва да се търсят начини за инвестиране, но те трябва да са доста по-различни от досегашните. Когато хората заживеят по-спокойно и видят че нещата в политиката като корупция, кражби и злоупотреби намалеят значително, може би ще има раздвижване, но това според мен може да стане само ако се променят сегашните финансови правила. До тогава ми се струва че промяна, особено положителна не може да се очаква, и долната линия на L-то може да се окаже доста по-дълга Все пак животът винаги може да ни донесе някоя изненада и ако сме готови и успеем да я видим навреме да ни се отблагодари подобаващо!
              Бъдете здрави!
              КЕФА ЦЕНА НЯМА !!!!!!!!!!!!!
              ===========================
              Адъм Смит пък е казал , че мързела
              е най-силното човешко чувство !!!
              Отричаш и ядено пиенето и е****то
              Няма да стане твойто
              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                ++++++++
                Може да се появи и друг проблем. Ако банката случайно фалира (имаме последните 10 години такъв случай) и не може да си изтеглиш заплата, след колко време от "Фонд за гарантиране на влоговете в банките" ще ти изплатят парите.
                Диагнозата е потвърдена!!! На 100%
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от slim Разгледай мнение
                  Според мен се цели да ти запорират сметката ако дължиш данъци и веднага да се издължиш. А че има някаква договорка с банките и аз споделям това.Приходите им от основна дейност рязко спаднаха и сега го карат на всевъзможни такси.
                  ++++++++ 10

Може да се появи и друг проблем. Ако банката случайно фалира (имаме последните 10 години такъв случай) и не може да си изтеглиш заплата, след колко време от "Фонд за гарантиране на влоговете в банките" ще ти изплатят парите и какво правят тия който имат пари, но блокирани?
                  Остава и проблема с данъците / аз съм писал за него във форума още тогава, но пак ще кажа какъв случай имах; Преди около 3-4 години ме извикаха за някакво ДДС от 90 те години. Парите моята фирма тогава ги е внесла в ТСБ, но банката така и не ги е привела на данъчните, после е фалирала. На мен бяха начислени с лихва за целия период. Имах обаче давност и така си и остана. Не ги платих макар да не бяха голяма сума. Самите данъчни бяха много любезни и сами съобщиха за срока дори преди аз да съм проверил. Шефката на данъчните ми е позната, за това като я видях след месец-два я питах за тези случаи, а тя каза. "Роди в твоя случай имаш късмет, но има хора които са изгорели с огромни суми и сега нас карат да им ги търсим независимо, че имат платежни."

Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                  Според мен грешиш - и причината е осветляване на доходи от сива/черна икономики + облагане. Стандартната.
                  А, дано!
                  Last edited by Jay Gould; 16.09.2010, 17:49.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Поне за мен има някой обезпокоителни неща. Цени на газ, ток, данъци (както и да ги наричат).
                    Никой в страната не може да си планира нито бизнеса, нито дори личните доходи и разходи, защото постоянно нещо се променя, я в данъците, а комуналните разходи и то все в посока на горе.
                    Има и още нещо обезпокоително поне за мен.

"Всички заплати в страната трябва да се плащат по банков път, предвижда законът за ограничаване на кешовите плащания, който бе одобрен от правителството" - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=604204

Много е трудно да приемем, че причината е желанието на някой да събира повече данъци. Ако бе така, до сега делата с ДДС измамите (Те са за милиарди), с Мургина и т. н. да бяха решени, да имаше арести на митничари, данъчни, арести на прокурори които пречат на разследването, арести на съдии, разследвания, конфискации на имоти. Все неща които се правят в САЩ и Западна Европа. Значи причината не е в събирането на данъци, а някаква друга?
                    Дано греша, но за мен опита всички средства за заплати (сякаш са пари от наркотици) да се насочват към банките и то насила, ме навеждат на подозрения, че с банките нещо не е наред (дано не съм прав), щом правителството ще кара със закон всички граждани да държат парите си в банки, да им плащат такси за обслужване на сметки и комисиони. Ако това е вярно, то говори лошо за реалното състояние на нещата в банките и дано греша (!), а причината да се карат да внася цялото население данъци и на банките е някаква друга, която няма нищо общо с техните печалби, а те са само случаен страничен фактор.
                    Според мен грешиш - и причината е осветляване на доходи от сива/черна икономики + облагане. Стандартната.

Коментар

Поне за мен има някой обезпокоителни неща. Цени на газ, ток, данъци (както и да ги наричат).
                      Никой в страната не може да си планира нито бизнеса, нито дори личните доходи и разходи, защото постоянно нещо се променя, я в данъците, а комуналните разходи и то все в посока на горе.

"Всички заплати в страната трябва да се плащат по банков път, предвижда законът за ограничаване на кешовите плащания, който бе одобрен от правителството" - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=604204

Много е трудно да приемем, че причината е желанието на някой да събира повече данъци. Ако бе така, до сега делата с ДДС измамите (Те са за милиарди), с Мургина и т. н. да бяха решени, да имаше арести на митничари, данъчни, арести на прокурори които пречат на разследването, арести на съдии, разследвания, конфискации на имоти. Все неща които се правят в САЩ и Западна Европа. Значи причината не е в събирането на данъци, а някаква друга?
                      Дано греша, но за мен опита всички средства за заплати (сякаш са пари от наркотици) да се насочват към банките и то насила, ме навеждат на подозрения, че с банките нещо не е наред (дано не съм прав), щом правителството ще кара със закон всички граждани да държат парите си в банки, да им плащат такси за обслужване на сметки и комисиони. Ако това е вярно, то говори лошо за реалното състояние на нещата в банките и дано греша (!), а причината да се карат да внася цялото население данъци и на банките е някаква друга, която няма нищо общо с техните печалби, а те са само случаен страничен фактор.
                      Според мен се цели да ти запорират сметката ако дължиш данъци и веднага да се издължиш.А че има някаква договорка с банките и аз споделям това.Приходите им от основна дейност рязко спаднаха и сега го карат на всевъзможни такси.
                      Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                        .. но не ми се намесваше. Този път прекали и не можах да сдържа мнението си.
                        И като се намесиш какво? Я кажи какво ще стане.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Който иска да вярва на теб, който иска на мен, на себе си, на банките, или който и да е. Хора разни, мнения много. Не виждам къде ти е проблема.
                          Проблема, който аз виждам, и който е добре и ти да видиш е твой и е т.н. депресия или фобия. Последните 10-15 коментара, които си написал ме наведоха на тази диагноза, но не ми се намесваше. Този път прекали и не можах да сдържа мнението си.

Сега ще кажеш, че ГО са я измислили за да не фалират застрахователите???
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                            Тотално изтрещя Търсиш под вола слонче.
                            Който иска да вярва на теб, който иска на мен, на себе си, на банките, или който и да е. Хора разни, мнения много. Не виждам къде ти е проблема.

Коментар

• Според мен тласък на икономиката би дала не инфлацията, а промяната на сегашната финансова и монетарна система. В последно време се вижда промяна в ценностите и убежденията на хората в посока на това да свиват разходите си до най-необходимото и да трупат запаси (спестявания) доколкото могат. Луксът според мен вече не е приоритет, и ще отстъпи място на сигурността, здравето и хармонията. Което не значи че не трябва да се търсят начини за инвестиране, но те трябва да са доста по-различни от досегашните. Когато хората заживеят по-спокойно и видят че нещата в политиката като корупция, кражби и злоупотреби намалеят значително, може би ще има раздвижване, но това според мен може да стане само ако се променят сегашните финансови правила. До тогава ми се струва че промяна, особено положителна не може да се очаква, и долната линия на L-то може да се окаже доста по-дълга Все пак животът винаги може да ни донесе някоя изненада и ако сме готови и успеем да я видим навреме да ни се отблагодари подобаващо!
                              Бъдете здрави!
                              Last edited by kev; 16.09.2010, 17:18.

Коментар

Тотално изтрещя

Търсиш под вола слонче.

Коментар

Working...
                                X