Ако оставим на страна, че всеки управляващ мечтае да инвестира милиарди държавни пари в строежи, от безкористни подбуди. Цанков Камък, Белене, Южен поток и др. ,според мен този проект няма да се състои. Не съм сигурен, че ЕК ще приеме искането на руснаците за недопускане на други доставчици да транзитират газ. Иначе схемата е добра - 3 млрд. за 500 км. тръбопровод в равнината. Тройната коалиция може да щипна няколкостотин милиона през Цанков камък от сегашни приходи. Сегашните ще щипнат милиард от приходите за транзит в следващите 15 години. То и царя се канеше да подари магистралата на едни португалци и да прибере приходите за следващи десетилетия. Школата си е школа.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нужен ли ни е Южен поток, или се вкарваме в нов проект подобен на БелеНе?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеВчера гледах Умирай Трудно 4!
Във филма имаше сцена, спряха тока на Ню Йорк заради кибер тероризъм, и си помислих каква глупост е централното енерго подаване...
В новия век, всяка къща ще си произвежда топла вода и електроенергия, и няма да бъдем зависими от централизирано енерго и топлоподаване.
Аз живей вече в бъдещето, имам малко къщичка напълно независима от енергия и вода. Сега строя и малка оранжерия в Попово, която ще ми дава ежегодишно добив на зеленчуци.
Браво !
Я дай малко подробности.
Поназнайвам малко по материята...
Коментар
-
Вчера гледах Умирай Трудно 4!
Във филма имаше сцена, спряха тока на Ню Йорк заради кибер тероризъм, и си помислих каква глупост е централното енерго подаване...
В новия век, всяка къща ще си произвежда топла вода и електроенергия, и няма да бъдем зависими от централизирано енерго и топлоподаване.
Аз живей вече в бъдещето, имам малко къщичка напълно независима от енергия и вода. Сега строя и малка оранжерия в Попово, която ще ми дава ежегодишно добив на зеленчуци.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
[QUOTE=supertrader;1059348648]Европа ще ни мрази , руснаците ще ни дерат кожите .....QUOTE]
Белким сега е различно ?
Ма поне така ще влезем в ролята на Украйна и ще можем да шантажираме или едните или другите...според обстоятелствата.
Стига да имаме умни политици обаче...каквито не се виждат и на далечния хоризонт
Коментар
-
Европа ще ни мрази , руснаците ще ни дерат кожите ! Тази тръба не ни устройва никак !!!! Че и ще си платим 3 милиарда !Last edited by supertrader; 25.11.2012, 15:06.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПръво - заради такива като тебе, дето викат "БелеНЕ" след 10 години ще трябва да внасяме ток от простата ориенталска Турция или да се топлим на свещи.
Второ - това, че можело да се самозадоволяваме с точец от черни плочки, наковани по стените - е прекрасна мечта... ама за 7-8 годишно детенце.
Трето - 3 000 000 000 зелени за България са нищо - спират се помощите на мангаляците за 18 месеца и парите са налице.
Упс - забравих - развъждането на циганите е единственият национален приоритет, поне според бойкоборисов и останалите изроди от ГРОБ.
Импе, бъркай в джобовете, ставай акционер и стройте каквото искате иза колкото ви стигат парите де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеПръво - заради такива като тебе, дето викат "БелеНЕ" след 10 години ще трябва да внасяме ток от простата ориенталска Турция или да се топлим на свещи.
Второ - това, че можело да се самозадоволяваме с точец от черни плочки, наковани по стените - е прекрасна мечта... ама за 7-8 годишно детенце.
Трето - 3 000 000 000 зелени за България са нищо - спират се помощите на мангаляците за 18 месеца и парите са налице.
Упс - забравих - развъждането на циганите е единственият национален приоритет, поне според бойкоборисов и останалите изроди от ГРОБ.Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Пръво - заради такива като тебе, дето викат "БелеНЕ" след 10 години ще трябва да внасяме ток от простата ориенталска Турция или да се топлим на свещи.
Упс - забравих - развъждането на циганите е единственият национален приоритет, поне според бойкоборисов и останалите изроди от ГРОБ.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Нужен ли ни е Южен поток, или се вкарваме в нов проект подобен на БелеНе?
Три милиарда долара, нямаме тези пари, ще трябва да ги вземем на заем.
Но, всички знаем че до 5 години слънчевата енергетика за индустриално производство ще бъде най-евтинатав света, а само след 5-8г. за всяко домокинство ще бъде най-евтино да има слънчева централка по стените на апартаментите, покривите и тн., тоест само да си произвежда електроенергията.
Нужен ли проект за газопровод, при положение че след 20г. никой няма да използва газ, освен братята от СССР?
Анализа и въпросите бяха повдигнати от Д-р Черкезов.56Нужен ни е, ще ни обезпечени с евтина газ от братска Русия41.07%23Не ни е нужен, ще ни закопае отново, ще ни направи зависими от Русия50.00%28Нямам мнение, не ми достига капацитет за анализ8.93%5The poll is expired.
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар