IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Видно е, че не знаеш основното право в Правото... Всичко, което не е забранено е разрешено! Това е ПРАВОТО, което движи напредъка в света!
    Никой не е казал че биткойна трябва да е забранен, но след като няма статут на валута и е нещо което се купува и продава с пари, значи е стока и трябва да му се надчислява ДДС.
    Аналогино на електронните подписи, като отидеш да си извадиш такъв плащаш и ДДС, защото макар и електронен, подписа си е стока. Биткойнаът е по съществото си точно подобни електронни подписи.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
      Това което знам е...
      Видно е, че не знаеш основното право в Правото... Всичко, което не е забранено е разрешено! Това е ПРАВОТО, което движи напредъка в света!

Без това основно право в Правото, за всяка нова технология трябваше да се иска разрешение! Все едно Гутенберг, когато е изобретил печатната преса в средата на 15-ти век, да е трябвало да иска разрешение и лиценз от Папата за да напечата първата Библия?!

Ако напредъкът на света зависеше от хора с твоето мислене и досега щяхме да преписваме книгите на ръка...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Смяташ, че в английската "НАП" са по-неуки и неграмотни от нашите ли?
        Не мога да коментирам какъв е статута на биткойна в англия, може и да са му дали някакъв статут на пари. Това което знам е, че у нас биткойна не е регулиран, т.е. не е признат за парично средство, т.е. статута му е като на всички останали стоки. А върху търговията със стоки се дължи ДДС, за това няма спор.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
          Разбира се, че търговията с биткойни трябва да се облага с ДДС. Защото биткойнът няма статут на валута, т.е. той си е стока.
          Смяташ, че в английската "НАП" са по-неуки и неграмотни от нашите ли?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Благодаря за тази новина, dsx500. Щях да я изпусна.

Наблюдаваме небивало разнообразие и разнобой и то сред развитите държави. Завчера данъчнага агенция на Великобритания обяви, че отменя ДДС-то върху сделките с Биткойн и приравнява Биткойн с "функционалните" валути. Тоест направи точно обратното на това, което са обявили японците:
            http://www.hmrc.gov.uk/briefs/vat/brief0914.htm

Личното ми мнение, че онези които се опитват да сложат ДДС и начисляват данъци върху математиката и математическите изчисления с благородни числа, просто не са в час... Но както се казва, личният опит е незаменим и за него трябва да се плати цена!

Дано нашите държавни институции са достатъчно мъдри и разумни и този път позволят на България да бъде сред водещите държави в областта на новите парични системи!
            Разбира се, че търговията с биткойни трябва да се облага с ДДС. Защото биткойнът няма статут на валута, т.е. той си е стока. А при търговията със стоки се дължи ДДС. Дано нашите нападжии скоро да разберат че трябва да се следи и далаверата с биткойните, там ще имат работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
              The guidelines proposed by the Japanese cabinet will call for taxing bitcoin transactions, defining the virtual currency as a commodity rather than a currency, the Nikkei said.
              Благодаря за тази новина, dsx500. Щях да я изпусна.

Наблюдаваме небивало разнообразие и разнобой и то сред развитите държави. Завчера данъчнага агенция на Великобритания обяви, че отменя ДДС-то върху сделките с Биткойн и приравнява Биткойн с "функционалните" валути. Тоест направи точно обратното на това, което са обявили японците:
              http://www.hmrc.gov.uk/briefs/vat/brief0914.htm

Личното ми мнение, че онези които се опитват да сложат ДДС и начисляват данъци върху математиката и математическите изчисления с благородни числа, просто не са в час... Но както се казва, личният опит е незаменим и за него трябва да се плати цена!

Дано нашите държавни институции са достатъчно мъдри и разумни и този път позволят на България да бъде сред водещите държави в областта на новите парични системи!

Коментар

Борсите би трябвало да са най-защитени защото имат големи количества "стока" която е апетитна за хакери. Представи си като се насочат към компютрите на нормалните хора които работят с койни.
                Абе те и кредитните карти трябва да са най-защитени ама не са.

Та те сума ти банкови клонове ограбиха последните 2г физически, ти за защита си тръгнал да ми говориш

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
                  Има една приказка.....на криви сайтове и борси биткойна им пречи
                  Борсите би трябвало да са най-защитени защото имат големи количества "стока" която е апетитна за хакери. Представи си като се насочат към компютрите на нормалните хора които работят с койни.

Japan to regulate and tax Bitcoin trades - Nikkei
                  http://finance.yahoo.com/news/japan-...191647775.html

(Reuters) - The Japanese government will set rules for trading bitcoin, including imposing taxes on transactions with the virtual currency, that will become the basis for guidelines applicable to similar currencies in future, the Nikkei reported.

...

The guidelines proposed by the Japanese cabinet will call for taxing bitcoin transactions, defining the virtual currency as a commodity rather than a currency, the Nikkei said.

Gains from trading bitcoins on online exchanges, purchases made with bitcoins, and companies earning revenue from bitcoin transactions will be subject to Japanese tax, the financial newspaper said.

Banks will be also be prohibited from handling bitcoins while securities firms will be barred from brokering bitcoin trades, the Nikkei reported.
                  Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

Хайде още един:

Bitcoin Site Shuts Down After Being Robbed Of Every Single Coin It Held Online

Read more: http://www.businessinsider.com/flexc...#ixzz2v08194RK
                    Има една приказка.....на криви сайтове и борси биткойна им пречи
                    Last edited by kurta007; 04.03.2014, 20:49.

Коментар

• Леле, тоя auroracoin
                      Network Info
                      Difficulty 10,664.52235752

Ето къде е обявен:
                      https://cryptocointalk.com/topic/422...r-information/

Изключително итересно става. За мен не е мошеник този хххх -сон, който я пуска. Но проверката е висша фпорма на доверие.
                      Ще почерпя, ако моя пул уцели блок днес или утре: - ето този пул ползвам:
                      http://aur.pool.mineabit.com/

Такава сложност не бях виждал за видеокарти и съм пуснал скромните ми 400кХеша.

Да видим.
                      Приятни забавления.

Коментар

• 1700 койни пазят нивото 700$ в битстамп.Днес, малко по малко ядат от тая стена.Въпрос на време е да я пробием,ден,два,седмица ...кой знае.После пътя е 800 и имаме технически задължително ходене до 1000$ където ще е голямата борба.Междувременно може да има леки движения и финтове но посоката определено е 1000$

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                          Готово, пратих Но засега спирам, за да не ме обявят за скамер

Благодаря, получих ги. Тези са ми първите биткойни и са ми подарък

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                            Даряваме, но не на червиви боклуци
                            Ти си добро момче, пращам ти засега 0,002 BTC. Изчакай курса да стане 2400 $/BTC
                            Не искам да съм нахален, но ако може и на мен да дарите 0,002 ВТС
                            1Nfxg9Nzrc6kx4dRGZNC98zATc6n5yEuCj

Коментар

• Гледам дарявате биткойни: 14ZSHGFCxAdcGkNaspMYSHKbRdvqBcHqBs

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                                Защо расте лайткойна:
                                http://www.coindesk.com/btc-china-la...-lee-brothers/
                                нека,нека приятно е да гледаш как инвестицията ти се увеличава с 35% дневно и над 250% тотал

Коментар

Working...
                                X