IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron

    Много глупости се изписаха тук от наивни хлапета и дърти изкуфелници.
    Дядо ви Барбарон препоръчва на тези, които имат нещо между ушите си да прочетат и разберат това тук:
    https://bitcoinfoundation.org/blog/w...Murck-QsFR.pdf
    и http://www.fas.org/sgp/crs/misc/R43339.pdf
    P.S. Now Barbaron is mining at 1800 GH/s on ... pool
    И какво сега българите пак не са в час, а под носа им се продават биткойните
    Платформата е базирана в България
    айде трейдЪри
    http://econ.bg/%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0..._i.524525.html

    Коментар


    • ....."Вашингтон. Авторът на вирус, с помощта на който бяха откраднати данните от 110 милиона кредитни карти в САЩ, вероятно е 17-годишен младеж от Санкт Петербург, пише Washington Post......."

      Да се готвят койните.....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
        Наистина има, но е добре да се знае кое какво точно е, и как се използва. А и аз никъде не съм писал, че биткойна е анонимен, пък и на мен не ми трябва да е анонимен. Не знам защо всеки гледа точно натам.
        Да ти не си казал и долното ми съобщение не беше към теб, а общо към привържениците му тук, които често изтъкват анонимността му като едно от основните предимства.
        А щом не е напълно анонимен то лесно би могъл да бъде вкаран в рамки и контролиран или дори унищожен под заплаха от законово преследване.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Bernard Madoff Разгледай мнение
          Хубаво щом вярвате в това. Както казвам това което давам са само примери и начините да се сложи Биткойн под контрола са много.
          Ето ви доклад относно Биткойн от IRS което е даначнъта служба на САЩ.
          На привържениците на мита за анонимността на Биткойн обърнете внимание на точките ...Are Bitcoin Transactions Anonymous ? и Why Would One Want to Use Bitcoins ? и си помислете пак дали Биткойн е непроследим. http://www.fas.org/sgp/crs/misc/R43339.pdf
          Наистина има, но е добре да се знае кое какво точно е, и как се използва. А и аз никъде не съм писал, че биткойна е анонимен, пък и на мен не ми трябва да е анонимен. Не знам защо всеки гледа точно натам.

          Коментар


          • Хубаво щом вярвате в това. Както казвам това което давам са само примери и начините да се сложи Биткойн под контрола са много.
            Ето ви доклад относно Биткойн от IRS което е даначнъта служба на САЩ.
            На привържениците на мита за анонимността на Биткойн обърнете внимание на точките ...Are Bitcoin Transactions Anonymous ? и Why Would One Want to Use Bitcoins ? и си помислете пак дали Биткойн е непроследим. http://www.fas.org/sgp/crs/misc/R43339.pdf
            Last edited by Bernard Madoff; 18.01.2014, 16:31.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Bernard Madoff Разгледай мнение
              Абе вие след всички разкрития на Сноудън последните от които бяха, че контролират над 100 000 компютъра по целият които не са свързани със световната мрежа и че NSA e най-близо от всички други до създаването на квантов компютър, все още ли вярвате, че Биткойн е непробиваем ?
              Мадоф,
              има квантово-резистивни алгоритми. На твое място бих се притеснил за онлайн банкирането си, вместо за биткойн уалета със няколко смешни биткойна.

              Quantum computers would break Bitcoin's security

              Коментар


              • hash.bg

                Ще го намерят на куково лято, по скоро Сатошито да не ги намери тях.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • @Madoff
                  Биткойн НЯМА първоизточник. И Сатоши Накамото да намерят, не могат да спрат мрежата, както го сториха с Liberty Reserve...
                  HASH.bg - биткойн портал.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Xman1
                    Това ще доведе до тяхното собствено падение, в момента в който започнат да вкарват масово невинни хора в затвора с тях е свършено. Няма знчение какви оправдания ще си измислят, просто са до там.

                    Не че и сега не се случва... но сериозно? Какво стана с Пайрътбей след като го атакуваха... унищожиха ли го?! Най големият трафик на Пайрътбей е именно от САЩ (там където най много се "борят" с него). А както казах и в предишните си постове, Пайрътбей е като дървена лодка на група ентусиасти, сравнен с космическия кораб на биткойн. Освен това да обявят биткойн за незаконен е все едно да обявят бартера за незаконен.

                    А и за какво "далечено бъдеще" говориш... при положение че именно САЩ започнаха да омекват първи. Там в момента работят най много с биткойн... или май забрави за overstock.

                    Иначе би било много хубаво да започнат война с биткойн и криптовалутите, за да станат за смях... но те явно не са чак толкова глупави. Тъкмо мислеха да го забранят и се усетиха... Явно все пак си имат разни експерти, които не са с "купени дипломи".

                    Включат ли се големите играчи, например Амазон и Гугъл, нещата ще тръгнат много бързо. Всеки ще гледа да не остане по назад и за няколко години криптовалутите ще се наложат над всички сегашни методи на електронно разплащане. Кредитните карти и банковите трансфери, ще останат като някаква екзотика от миналото.

                    Това в момента се явява втори етап от Интернет революцията, където Интернет навлиза и на финансовите пазари, но този път наистина, а не просто като класическа технология, пренесена в мрежата. Криптовалутите са създадени за Интернет и на практика нямат класически аналог.
                    Това беше само пример как могат да унищожат Биткойн със законово ограничение. Додох го като аргумент против защитниците му които биха казали че е технически непревзимаем.
                    Аз разбира се не вярвам в този развой на събитията и смятам, че ще го поставят по контрол и манипулират далеч по-лесно, без да прибягват до законови ограничения.
                    Абе вие след всички разкрития на Сноудън последните от които бяха, че контролират над 100 000 компютъра по целият които дори не са свързани със световната мрежа и че NSA e най-близо от всички други до създаването на квантов компютър, все още ли вярвате, че Биткойн е непробиваем ?
                    А какво им пречи с цената на всичко, ако са заплашени интересите им да поставят под контрол Биткойн при първоизточника му? Това, че ние не знаем със сигурност кой го е създал не значи, че те не знаят.
                    При източника удариха друга виртуална валута- Libery reserve и дори аз изгорях с $50 lr в портфейла ми понеже използвах тази валута за разплащане на места където не приемат обикновенни валути.
                    Казвате бизнеса имал плза и затова няма да го пипат. Е това за мен не е аргумент. В момента в който стане заплаха за долара край с него. Разберете, че силата на САЩ е в това, че останалият свят е принуден да купува долари и те няма да се разделят с това си право заради някаква измислена криптовалута зад която не стоят никакви защитни сили, освен виртуални такива.
                    Несъм някакъв привърженик на теориите на конспирациите, но знаете ли САЩ на какво е най-големият износител ? На долари.
                    Иначе статистически износът им на стоки е по-малък и от този на Германия.
                    Заплаха за долара може да е Юана например но не и Биткойн.
                    Колкото до Pirate bay, това не е сериозен аргумент. Тегленето на торенти мкар и незаконно, почти не се преследва от закона в САЩ на ниво индивидуален потребител и затова все още съществува. Този сайт базиран в Швеция няма нищо общо с каквито и да било валути така, че не може да бъде аргумент.
                    А иначе до законовие ограничения, за тези които казват, че не биха го направили понеже ще скочат против себе си, ами те вече са го правили със забраната американски граждани да притежават злато през 30–те години.
                    Last edited by Bernard Madoff; 19.01.2014, 15:02.

                    Коментар


                    • hash.bg

                      Има и трета причина криптовалутите да бъдат определени като игра, но би ми било много приятно някой друг да я опише.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • @supertrader

                        интересно на какво основание смяташ, че ти си прозрял неща, които са скрити за всички известни и успели инвеститори от silicon valley, които в момента наливат пари в биткойн? или дори смяташ, че имаш по-добра преценка от "глупака бен"?

                        не ме рабирай погрешно, не отричам, че може да е така, просто съм нов в този форум и не те познавам...
                        HASH.bg - биткойн портал.

                        Коментар


                        • Bernard Madoff

                          САЩ официално и против собствените си закони дори подкрепиха биткойн, след изявлението на бившия шеф на резерва глупака Бен..биткойн поскъпна зверски.
                          Друг е въпроса че Сатошито най вероятно е борсов играч, който си е загубил парите при срива на банковите им акции и с тази програмка им го начуква здраво. Глупака Бен толкова е умен че дори не може да прозре че тази игра е просто най новата и модерна пирамида, а прозря че цените на имотите в САЩ били балон.
                          Биткойн е заложено в самата схема в един момент да падне и освободи от присъствието си вярващите сега геймъри.
                          Проблемите които ще го съборят са два - мрежата не може да се самоподдържа без бонуси за тези които работят за нея, таксите не са достатъчни за целта поради рястящата прогресивно трудност, трудността си остава и в момента в който мрежата трябва да се поддържа само ще расте и ще става по висока.
                          Втория проблем е концентрацията на парите - това е свойство на всички пари, но койните понеже се движат много бързо се и концентрират по бързо и стават собственост на съвсем малък кръг хора и този кръг се свива.Естественния край е никой да не се нуждае от тях и да може да мине без тях.
                          Това е игра при която накрая се излъчва един печеливш, няма нищо общо с финансова система и пари.За съжаление по върховете на най важните финансови инстетуции в Света в момента има хора които са пълни неграмотници като Бен, на мен ми е чудно отдъде са се излюпили толкова неграмотни.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • @Madoff

                            това е доста често срещан аргумент: "САЩ ще криминализират притежанието на биткойн и game over"

                            Така е, но кой определя действията на САЩ - политиците на власт, които се избират от бизнеса на САЩ. Ако бизнесът на САЩ има полза от биткойн, политиците по-скоро ще го подкрепят, отколкото забранят.

                            Напоследък бизнесът на САЩ се ориентира все повече към биткойн, защото има доста предимства за него, освен пестенето на % за кредитните карти...
                            HASH.bg - биткойн портал.

                            Коментар


                            • Блаженни са вярващите

                              Първоначално изпратено от Xman1
                              Nxt е тотална измама. Освен това кода не е публикуван, а е публикувана някаква непълна част с нарочно поставени бъгове в нея... т.е. няма как да се провери дали работи.

                              Според мен няма бъдеще за тази криптовалута и до няколко месеца ще изчезне.

                              Няма как при проблем, трето лице да я продължи. Единствено създателите и могат да я поддържат.

                              Преди си мислех че Ripple е най лошата криптовалута... но сега си имам нов "фаворит" и мисля че това е Nxt.




                              А каква е ползата за скамера и как ще "избяга" с парите?!

                              Явно продължаваш упорито да не четеш техническа информация, нито те интересува какъв е принципа на криптовалутите.

                              Криптовалутите имат много по голяма стойност от фиатните пари, имат по голяма стойност дори от златото. Тяхното intrinsic value е самта математика, какво повече от това?!

                              Между другото с нетърпение чакам някой да им скочи (правителство или хакери, дори ghash.io)... за да може да стане за смях след това.


                              На Пайрътбей, честичко му скачат и само го правят по силен. Но Пайрътбей не е криптовалута. Той е по скоро като дървена лодка сравнена с междузвезден кораб. След като Пайрътбей никой не може да го закрие, а той е просто една дървена лодка... как същите тия тъпчовци, ще спрат криптовалутите?! Задава се голяма промяна във финансовата сфера и в момента виждаме само върха на айсберга. Ако някой от големите играчи реши да се включи, ще стане страшно за традиционните банкери.
                              Някои теми си имат своя Черкезов, други своя LANDLORD 31, изглежда проповедника на тази си ти. Ето само някои от бисерите ти които няма да коментирам поотделно, но ме забавляват искрено :

                              '' Криптовалутите имат много по голяма стойност от фиатните пари, имат по голяма стойност дори от златото. Тяхното intrinsic value е самта математика, какво повече от това?! ''

                              '' Биткойн има стойност, много хиляди пъти от това което в момента, а самата технология милиарди пъти. Да кажеш че биткойн няма стойност е все едно да кажеш, че математиката няма стойност. Да тя наистина няма стойност защото е безценна, същото се отнася и за технологията на криптовалутите.''

                              ''Създаването на биткойна е като създаването на колелото... веднъж като го е направил някой, всички други са започнали да го правят, всички са го разбрали. Биткойн не е чак толкова труден за разбиране, но човек все пак трябва да попрочете това онова. Да казваш че биткойн е пирамида е все едно да казваш, че колелата са триъгълни.''

                              '' На Пайрътбей, честичко му скачат и само го правят по силен. Но Пайрътбей не е криптовалута. Той е по скоро като дървена лодка сравнена с междузвезден кораб. След като Пайрътбей никой не може да го закрие, а той е просто една дървена лодка... как същите тия тъпчовци, ще спрат криптовалутите?! Задава се голяма промяна във финансовата сфера и в момента виждаме само върха на айсберга. Ако някой от големите играчи реши да се включи, ще стане страшно за традиционните банкери. ''

                              ''Това с пирамидата е пълна глупост... няма как биткойн да е пирамида.''

                              ''Между другото с нетърпение чакам някой да им скочи (правителство или хакери, дори ghash.io)... за да може да стане за смях след това.''

                              Аз пък бих казал, че единственият шанс на Биткойн да се наложи частично в далечното бъдеще, е някоя централна власт да застане зад него и да бъде приет като официално парично средство от някое правителство, което не ми се вярва да стане.
                              Световните валути в историята на човечеството винаги са били валутите на силните на деня, като започнем от паричните единици на Персийската и Римската империи, та до наши дни.
                              Засега, на мен Биткойна ми прилича повече на историята с луковиците на лалетата в Холандия през 1636.
                              Понеже защитниците на Биткойн са фанатици на тема непробиваемост и сигурност на технологията (което е далеч от истината), аз ще предложа по-различен сценарий за кончината на Биткойн.

                              Нека предположим, че САЩ решават един ден в далечното бъдеще, че Биткойн се е разраснал твърде много и намалява търсенето на долари и съответно правото им да продават долари на останалия свят.
                              Те имат два варианата. Или да поемат контрола над тази нова валута, или да я унищожат. Понеже както казахме Биткойн е някаква мистична, върхова технология и не подлежи на централизирано управление, те решават да я унищожат.
                              За целта поставят Биткойна извън закона, като криминализират търговията и притежанието на Биткойн в САЩ. Като причини изтъкват финансиране на тероризма, пране на пари от детска порнография и мн.др който им дойдат на ум.

                              Какво следва от това действие. Следва това, че всеки гражданин в света може да бъде обвинен в търговия с американски граждани на Биткойн и щатски прокурор да поиска екстрадирането му в САЩ. Екстрадиция в САЩ се иска за тежко криминално престъпление, а според техните закони, такова е всяко престъпление за което наказанието е повече от една година затвор.

                              Е питам аз при такова стечение на събитията, кой би бил достатъчно смел да притежава, купува и продава Биткойн, под угрозата от екстрадиция в САЩ и най-вече какво мислите би станало с котировката на Биткойна след едно такова действие от тяхна страна.

                              Коментар


                              • Bitcoin enters NBA
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

                                Коментар

                                Working...
                                X