Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеИ каква власт ще имат миньорите, ако един голям купи 5 000 000 койна??? Или пък ти казваш, копащите миньори ще му скрият записите щото имат власт??? Е каква валута е тогава??
Извинявай за лаишкия израз, но повервай, не съм лаик.
Няма никакво значение, кой колко биткойна притежава! Сигурността на биткойн не зависи от това. Не те агитирам да си купуваш биткойни... Но така или иначе ако прояваваш интерес, много по-лесно ще разбереш за какво става въпрос ако имаш биткойни и се грижиш за сигурността на биткойн портфейла си! Ако нямаш биткойни то абсолютно безсмислено е да ти се обеснява... Има психологически праг, който може да бъде преодолян само, когато изпиташ културния шок давайки "истински" пари за "нищото" наречено биткойн!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеБиткойн е най-добре защитената криптовалута. Най-голяма изчислителна мощ стои зад нея. Вече говорихме по-долу, че съвкупната изчислителна мощ на миньорските пулове в биткойн вече превишава мощта на 100-те суперкомпютъра в света взети заедно! Не всяка държава може да си позволи да има суперкомпютър.
Освен това, аз лично бих имал повече доверие в биткойн отколкото в ситикойн. На практика всеки, който има сметка в Ситибанк и сега си има ситикойн. Не виждам особена разлика мужду това да имам ситикойн или лимънкойн или енронкойн. Биткойн е първата икономически значима форма на пряка демокрация. Става това, което решат 51% от миньорите или по-точно 51% от изчислителната мощ в биткойн мрежата!
И колко бяха койните 21 000 000? И колко са изкопани?
И каква власт ще имат миньорите, ако един голям купи 5 000 000 койна??? Или пък ти казваш, копащите миньори ще му скрият записите щото имат власт??? Е каква валута е тогава??
Извинявай за лаишкия израз, но повервай, не съм лаик.
И стига с това предимство на ограничения брой!!! Какъв смисъл има да има издаден 1 лев, когато може да се дели на милиарди частици и милиардите на милиарди и т.н.???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЗнам бе Мастър, всичко това съм го чел. Ти също си го обяснявал многократно, но аз нито мога да го пипна, нито мога да го помириша.
или пък на метал...
Last edited by Forex Master; 18.07.2015, 13:25.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение... Биткойн може би ще продължи да има нещо като бутикова стойност. Старо ферари, ценна книга, картина, стара песен. Не се заяждам, нещо ако ми убягва казвай!
Освен това, аз лично бих имал повече доверие в биткойн отколкото в ситикойн. На практика всеки, който има сметка в Ситибанк и сега си има ситикойн. Не виждам особена разлика мужду това да имам ситикойн или лимънкойн или енронкойн. Биткойн е първата икономически значима форма на пряка демокрация. Става това, което решат 51% от миньорите или по-точно 51% от изчислителната мощ в биткойн мрежата!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИзчислява се тъй наречената "хеш" стойност. На входа се вкарват определени параметри и на изхода излиза точно определен брой символи. Този символен низ е нещо като цифров отпечатък за входния масив от данни!
Тъй като самото изчисление е на принципа "опит-грешка" и няма как да знаеш, след всеки опит какъв ще е резултата, то много наподобява копането. Копваш, но не знаеш отдолу дали ще има златце или няма да има нищо... Златцето в нашия случай е такава хеш стойност, която отговаря на предварително зададени параметри. Който го намери решава задачата или още решава блок, който съдържа списък с всички биткойн преводи за последните 10-ина минути.
Тъй като във входния масив за изчисление се съдържа цифровия отпечатък на предишния блок, то решаването на даден блок всъщност представлява прибавяне на поредно звено към съществуваща верига. Това наричаме блок-веригата на биткойн. Това е всъщност и основната счетоводна книга, която съдържа всички биткойн преводи. Ценното на биткойн е, че НИКОЙ не може да промени записите в тази счетоводна книга и да фалшифицира дадена трансакция!
Биткойн не е само пари. За пръв път в човешката история човекът изобрети начин да създаде история, която не може да бъде пренаписана от победителите или силните на деня!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКакво имаме насреща от биткойн? Копаене на нещо. Така и не разбрах какво
Тъй като самото изчисление е на принципа "опит-грешка" и няма как да знаеш, след всеки опит какъв ще е резултата, то много наподобява копането. Копваш, но не знаеш отдолу дали ще има златце или няма да има нищо... Златцето в нашия случай е такава хеш стойност, която отговаря на предварително зададени параметри. Който го намери решава задачата или още решава блок, който съдържа списък с всички биткойн преводи за последните 10-ина минути.
Тъй като във входния масив за изчисление се съдържа цифровия отпечатък на предишния блок, то решаването на даден блок всъщност представлява прибавяне на поредно звено към съществуваща верига. Това наричаме блок-веригата на биткойн. Това е всъщност и основната счетоводна книга, която съдържа всички биткойн преводи. Ценното на биткойн е, че НИКОЙ не може да промени записите в тази счетоводна книга и да фалшифицира дадена трансакция!
Биткойн не е само пари. За пръв път в човешката история човекът изобрети начин да създаде история, която не може да бъде пренаписана от победителите или силните на деня!!!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТочно така ще е. Това е непосредственото бъдеще. Светът навлиза във финансов Ренесанс. Започва се, естествено, с парите. Всеки ще може да си издаде собствени цифрови пари и никой няма да е в състояние да му попречи. Просто първи ще са най-големите фирми и корпорации, които ще използват своите стоки и услуги за покритие на своите нови цифрови пари. Последствията ще са зашеметяващи. Няма да е хаос както мнозина предвиждат! Производителността в сферата на финансовите услуги ще се увеличи хилядократно!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеГоворя за Гугъл. А и ред други чудовища. Говоря за създаване на електронна валута от тях срещу да речем, реална реклама, реални отстъпки от цени, реално потребление и т.н.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеГоворя за Гугъл. А и ред други чудовища. Говоря за създаване на електронна валута от тях срещу да речем, реална реклама, реални отстъпки от цени, реално потребление и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеПознавам човека. Ако искаш нещо да му предам, кажи!
За какво иде реч? Нещо съм изпуснал явно....
"Производствените" разходи на биткойн винаги ще клонят към цената на биткойн по борсите. Такава е икономиката на биткойн и на копането на биткойни. В момента курса е около 260 евро за 1 биткойн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеПичове, кво прайм с биткойна?
http://forum.bitcoin.bg/index.php/to...msg68.html#new
Мастър, не знам този сайт ти ли го списваше....
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКакво става и след като оня ден една компания се оказа по-велика от 95% от държавите в света?
"Производствените" разходи на биткойн винаги ще клонят към цената на биткойн по борсите. Такава е икономиката на биткойн и на копането на биткойни. В момента курса е около 260 евро за 1 биткойн.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
.
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеИ да вкараме малко конструктивен елемент в темата. Копаете ли Биткойн?
И ако да - имате ли стабилен % възвръщаемост. Ако има заинтересовани - при подходящ процент съм готов да се включа с известна сума.
Коментар
-
Пичове, кво прайм с биткойна?
http://forum.bitcoin.bg/index.php/to...msg68.html#new
Мастър, не знам този сайт ти ли го списваше....
Та какво става, ако Paypal /отделя се от ибей/, GOOGLE, AMZN, FB, C вкарат в обръщение койни.
Тогава аз слепият вече ще виждам стойност различна от имагинерната за биткойн.
Какво става и след като оня ден една компания се оказа по-велика от 95% от държавите в света?
Въпрос, който задавах и преди години.
Аз продължавам да съм прост. Осветлете ме!!!!
Ако може да ме светнете и за производствените разходи за един койн в момента. Около 200 долара?? Поправете ме, ако греша!!!!
Коментар
Коментар