Би ли посочил поне един на ниво протокол?! Не говорим за теоритични възможности като 51% атаката.
После има една камара third party софтуер.
Само че тия теми са само за програмисти. Не ми се е удавало да започна смислен спор с тия, дето само са чели за новата парадигма, и как бил гледан сорса под лупа. Нищо не са гледали, ама да не задълбавам повече!
Могат да го направят, но почти никой няма да ги последва... или с други думи казано от деня в който направят таква промяна, няма да бъдат повече Биткойн дивелопъри.
Това не е вярно и само показва колко си "запознат" с технологията. На практика трябва да се верифицират само няколко блока и това е достатъчно за 99% от хората... е разбира се ако си някой мултимилионер или фирма може да имаш и пълно копие на веригата. Трябва ти само двойката личен/ публичен ключ, не ти трябва да сваляш цялата блокверига, за да имаш личен портфейл. Точно за тази цел има т.нар "леки портфейли", при които се свалят само блоковете които ти трябват, а не 120 гигабайта. Мисля че заблудата ти относно портфейлите е много голяма и показва, колко точно си "прочел" и колко си "запознат". Всъщност когато получаваш средства, дори не е необходима връзка с Интернет. Има още много да учиш...
Трябва да изгледаш ето това видео (мисля че е най доброто обяснение за начинаещи): https://www.youtube.com/watch?v=bBC-nXj3Ng4
Коментар