Първоначално изпратено от Vatman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнениеБаааааси! Няма ли с кво нещо по-смислено да се занимавате... !? Обекти сте на глобален психологически експеримент и не се усещате...Please use the sharing tools found via the email icon at the top of articles. Copying articles to share with others is a breach of FT.com T&Cs and Copyright Policy. Email licensing@ft.com to buy additional rights. Subscribers may share up to 10 or 20 articles per month using the gift article service. More information can be found here.
https://www.ft.com/content/e230307a-...2-00144feabdc0
JPMorgan files patent for Bitcoin-style payment system Proposed system would enable anonymous payments over internet Read next fastFT Bitcoin surges further above $9,000 Share on Twitter (opens new window) Share on Facebook (opens new window) Share on LinkedIn (opens new window)
Save to myFT December 10, 2013 Tracy Alloway in New York 17 comments
JPMorgan Chase has filed a US patent application for a computerised payment system that resembles some aspects of Bitcoin, the controversial virtual currency. Like Bitcoin, JPMorgan’s proposed system would allow people to make anonymous, electronic payments over the internet, without having to reveal their name or account numbers or pay a fee, according to the patent application. The application put a spotlight on the behind-the-scenes battle being waged between the biggest banks, credit card operators and companies such as Google, Apple and PayPal – are all keen to grab a slice of the rapidly expanding business of providing mobile and internet payments as more people shift to online buying. At the same time, traditional finance companies have had to contend with new types of virtual currencies, which some people view as viable alternative payment systems that could one day challenge the biggest banks and credit cards. JPMorgan said in its patent application – which dates back to 1999 but was recently updated – that the new payment system would compete with debit and credit cards as the predominant way of making online transactions. But some see the bank’s proposed payments technology as borrowing features from Bitcoin, to date the most prominent of the new crop of virtual currencies. The price of Bitcoin has soared to more than $1,240 this year as investors have piled in to the fast-appreciating crypto-currency. JPMorgan’s proposed system involves creating “virtual cash” that would sit in an online wallet, reminiscent of the computer files that hold Bitcoins on behalf of their users. The JPMorgan system would also create a public record of transactions made using the technology – a feature that would appear to mirror Bitcoin’s use of “blockchain”, a massive block of code stored across a peer-to-peer network of computers that acts as a public ledger of all Bitcoin transactions. In depth Bitcoin Increased trading in the decentralised virtual currency has begun to attract the attention of regulators While the bank does not name Bitcoin or any other virtual currencies in its patent application, it does hint at “emerging efforts” to challenge the dominance of credit card technology. “While new internet payment mechanisms have been rapidly emerging, consumers and merchants have been happily conducting a growing volume of commerce using basic credit card functionality,” JPMorgan said in the application. “None of the emerging efforts to date have gotten more than a toehold in the market place and momentum continues to build in favour of credit cards.” Critics of Bitcoin added that JPMorgan’s move also highlighted the vulnerability of the new virtual currency to imitations. Already, new types of virtual currencies have emerged that attempt to improve on Bitcoin’s perceived weaknesses. A person familiar with the original JPMorgan patent said that it had “discussed ideas about different way that payments could evolve in the future.” The notion of providing anonymous payments was first inserted in 2003 and continued to be considered internally.
Last edited by IvanTerziev; 27.11.2017, 15:30.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнениеБаааааси! Няма ли с кво нещо по-смислено да се занимавате... !? Обекти сте на глобален психологически експеримент и не се усещате...Как мислите?
Предполагам, че ако се стигне до там, масово да си набухат парите в койни, един ден всички ще се събудят и просто ще видят на мониторите си следният надпис: error 404 Not Found
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Майтапът настрана, има някои неща дето са най-проблемни у всички валути. Безкрайно растящия блокчейн и смешния капацитет дето има претенции да замести кеша. Ходя по конференции и сме ги дъвкали тия неща. Има някои идеи как да се фиксне, ама програмистите ги мързи. Научено е на топла кочинка и сигурна купичка храна, седи в кюбикъла и не смее да излезе на ветровито. Пък работата е много, не е за сам човек.
Ако се чудиш каква функционалност да добавиш към валутата си, че да се различи от останалите - можеш да я направиш да изчезва 5 минути след като клиента я плати и я види в портфейла си.
Хем ще има постоянен недостиг от монети, пък и ще и подхожда на иметоLast edited by IvanTerziev; 27.11.2017, 14:38.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеРазбира се че ще си изпълня обещанието - 2 милиона Сатоши = 0,02 Биткоина. С Удоволствие ще ги дам за да стимулирам прохождащи ентусиасти в Света на Криптовалутите!!!
А, и още нещо което може би не знаеш - Мъжът е Мъж, защото си спазва Обещанията, иначе не се отличава с нищо от тази половина на човечеството, която пикае клекнала! Не че имам нещо против тази половина, даже напротив
Единствените ти опоненти са около теб. Дръж ги под око
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение.......Пък бай Марин, ако му е останало капка гордост след това - ще си изпълни обещанието.
.....
А, и още нещо което може би не знаеш - Мъжът е Мъж, защото си спазва Обещанията, иначе не се отличава с нищо от тази половина на човечеството, която пикае клекнала! Не че имам нещо против тази половина, даже напротивremember remember the fifth of november
Коментар
-
Бай Иване , в светлината на последните събития - изглежда най-разумното действие на човек, който поразбира от тези неща е да създаде своята валута. Пък бай Марин, ако му е останало капка гордост след това - ще си изпълни обещанието.
Ако се чудиш каква функционалност да добавиш към валутата си, че да се различи от останалите - можеш да я направиш да изчезва 5 минути след като клиента я плати и я види в портфейла си.
Хем ще има постоянен недостиг от монети, пък и ще и подхожда на името
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнениеБиткойн атиматерия, по-скъпо вещество едва ли ще има някога. Едва ли природата е създала друг вид анти-кески, и айде хоп - аз се намърдвам и ги приватизирам.
Я да млъквам, някой да не ми гепи идеите
В света на Криптовалутите - ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеЗа мераклиите да създават нови КриптоМонети - изтървахте много Хубаво име:
Bitcoin Diamond - http://btcd.io/
Я да млъквам, някой да не ми гепи идеитеLast edited by IvanTerziev; 27.11.2017, 13:10.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
За мераклиите да създават нови КриптоМонети - изтървахте много Хубаво име:
Bitcoin Diamond - http://btcd.io/
remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
Без да се чудя днес разпродадох всичко. Биткойни, кешове, голдове... 15300 лв за бройка.
Стига толкова! Вече дори и до 360 лв да падне биткойна няма да купя повече.
Вече съм в публиката:-)
Иииииии Благородно ти Завиждам!!! Аз дори и да разпродам всички Биткоини, след 3-4 месеца ще съм събрал /изкопал/ нов и пак ще се чудя дали да го продавам или стискам ....
П.С. Малка Продажба рано днес на 15.400 лв./Биткоин, колкото да се хваля че съм продал на около 10.000$
Следваща продажба - на 18.000 лв. (около 11.000$)Last edited by marin1; 27.11.2017, 13:24.remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнениеВсички тия стотинки са с отворен код. Сериозно се замислям да изтегля някоя по избор, само да и сменя името и да прекомпилирам, и да я пусна в обращение. Почти нищо няма да ми струва. Народът е пощурял! Пари кат вестници фъргат, и кво, да ме мързи да се наведа да вземам ли? Без никакъв риск! Ще пусна Биткойн Биткойн, и ще кажа, че е биткойн на квадратЗа няма и месец ще изкърти поне 300$ бройката, както стана с новите клонинги. Като посъбера кинти ще патентовам името, да не пусне някой друг тарикат биткойн на куб! Не е трудно да изтегля сегашните Биткойн портфейли, и да дам на всеки портфейл по равно от моите койнчета. Тия де сплитнаха и форкнаха направиха точно това.
Супер ми е забавна тая истерия, такова шоу и с пари не можеш да си купиш! Ако някой ден имам внуци ще има какво да им разправям.нещо такова ... или laststandingcoin
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Всички тия стотинки са с отворен код. Сериозно се замислям да изтегля някоя по избор, само да и сменя името и да прекомпилирам, и да я пусна в обращение. Почти нищо няма да ми струва. Народът е пощурял! Пари кат вестници фъргат, и кво, да ме мързи да се наведа да вземам ли? Без никакъв риск! Ще пусна Биткойн Биткойн, и ще кажа, че е биткойн на квадратЗа няма и месец ще изкърти поне 300$ бройката, както стана с новите клонинги. Като посъбера кинти ще патентовам името, да не пусне някой друг тарикат биткойн на куб! Не е трудно да изтегля сегашните Биткойн портфейли, и да дам на всеки портфейл по равно от моите койнчета. Тия де сплитнаха и форкнаха направиха точно това.
Супер ми е забавна тая истерия, такова шоу и с пари не можеш да си купиш! Ако някой ден имам внуци ще има какво да им разправям.Last edited by IvanTerziev; 27.11.2017, 12:52.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
Коментар