IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • високите цени на койна и лудата спекула правят така щото играчорите да си държат койните в сметки при разни борси, които са уязвимото място във веригата. Мт Гох когато забягнаха откраднаха по-голямата част добити койни към тогава защото пак лудите цени и търговията бяха фактор хората да имат сметки в най-големите борси , за да могат да търгуват с койните си... после хоп-троп и 80-90% от койните заминаха...някъде..

    според мен АНС и сие разузнавания имат ресурса за часове..ако не и за минути .. да блокират основните биткойн борси... това по линия на 'борбата с тероризма и международната престъпност'... не са казали не са го направили. Самите те (ЦРУ) от години използват парични потоци за финансиране на съмнителни елементи по цял свят та нищо чудно сега покрай биткойна да мажат филията и да остават стотици милиони за финансиране на всякакви 'демократични елементи' по целият свят...

    само си разсъждавам.

    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
      Освен това банките имат нужда от "специална" защита от страна на държавите. Криптовалутите нямат нужда от такава защита, те нямат нужда от някакви специални закони които да ги пазят (от източване примерно) или да ги пазят от "зли журналисти"... или изобщо от каквото и да било... криптовалутите не са "крехки" и това се доказа недвусмилено. Никоя банка нямаше да оцелее без помощ от държавата след нещата които се случиха на Биткойн.
      Малко обърка банка и валута. Банка е едно - валута е друго. Все пак една борса замина и там едни коини покрай нея също.

      А иначе както те чета - на теория всичко звучи добре и перфектно. На практика - утре спират 5-те борси и биткоина умира. Щото никой няма да знае колко струва спрямо долара. А тока все още го плащаш с долари (хартиени валути).

      На теория долара е една хартия - на практика зад нея седят САЩ - най-голямата икономическа и военна сила за момента. На теория биткоина звучи перфектно. На практика зад него има 5-6 гаража.

      И 10 години са прекалено кратко време.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

        Но темата е за койна - за да има бъдеще трябва катаклизъм (сравнението ти с динозаврите е удачно), не, не трябва катаклизъм, трябва супер катаклизъм, а такъв никой няма да допусне. Поне не сега, на този етап.
        Принципно, нЕкои катаклизъми, просто се случват. Без санкция от некого...
        Неслучайно, от извесно време, таа (катаклизматичната) тема набира актуалност В " МЕДИИТЕ " (което за мен е лош знак)...
        НО, това е друга тема.
        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

          това е възможно и звучи доста логично, но откъде ще се вземат тези койни? Нали са в супер, мага, гига защитими портфейли, дето са ънтъчабъъъъъъл в разни ядра, спори, зелени еуглени и епруветки? Къ ше дойде некой и ше ми каже - глей ся, имаш един койн, дай половината на чичко Шорош Ми няма да стане, ръиш ли, освен пак да се нацепят на трудни вилици, лъжици, посуда и салфетки. На мен лично ми звучи прекалено невероятно - както казах, със златото не стана, защо да стане с това дигитално нещо?
          ассъм доста бос в материята и малкото което попрочетох, не ми позволява да отговоря, ОТ КЪДЕ... Според мен, "организационния комитет" по случая, се е подготвил подобаващо...
          Щото, ама никак не ми звучи достоверно "историята за епонския програмис"... ( Горе-доле, същата "история", като за лицетокнига - студент, се присетил и произвел у колежа компютърна мрежа... и ... станал милярдер.... Е, Малко по-технологично-дегетално-крипто-цифровопротоколирана, ама се пак сме 21 век, налЕ )
          Т.е. мисла "проблема" с ликвидността е "решен" преди да бъде зададен...
          Относно златОто, мисла че грешиш...
          Last edited by Колчо Слепеца; 02.11.2017, 12:30.
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            Нещата си звучат перфектно на теория, ама на практика се провалят. Не само комунизЪма, ами и всички останали идеологии пръкнали се в главите на някакви учени/политици/журналисти без връзка с реалния живот.

            За разлика от комунизма, който е просто една красива идеология, но без точна идея как да се осъществи на практика. Биткойн и криптовалутите работят вече почти 10 години, без да са налагани насилствено по някакъв начин.

            Понеже спомена за връзката с реалния живот. Блокверигата може да се разглежда като аналог на ДНК веригата. ДНК организира живота на Земята, блокверигата може да организира икономиката на човешката цивилизация. ДНК също има нужда от енергия, всеки жив организъм има нужда от енергия, едва ли ние сме тези които имаме право да решаваме, коя употреба на енергия е "безмислена" и коя "смислена".

            Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            Специално за технологията зад коините не е като да няма приложение. Има си приложение. Но цялото това безумие с хабенето на ток да генерираш нещо си и цената дето скача и тя не знае как и защо си е чист балон и понци схема както и да го гледаш. В което няма лошо - който се е усетил в началото ще направи кинти. Който се набута накрая ще загуби. Ма Света си работи така от как светува.

            Хабенето на ток е необходимо за осигуряване на почти тоталната сигурност която предлагат криптовалутите. Банковите транзакции хабят много по голям ресурс без да дават каквато и да е сигурност. Всеки ден се източват банкови сметки и кредитни карти, а всички ние плащаме в купом за тези престъпления. Банките разбира се разследват, но и това е платено и не винаги води до някакъв резултат.

            Освен това банките имат нужда от "специална" защита от страна на държавите. Криптовалутите нямат нужда от такава защита, те нямат нужда от някакви специални закони които да ги пазят (от източване примерно) или да ги пазят от "зли журналисти"... или изобщо от каквото и да било... криптовалутите не са "крехки" и това се доказа недвусмилено. Никоя банка нямаше да оцелее без помощ от държавата след нещата които се случиха на Биткойн.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

              Позволи ми да счета примера ти за доста неудачен, все пак историята ми е хоби, а Великите географски открития са ми сред любимите. Колумб не е тръгнал така, на изуй гащи, а си е бил доста подготвен и екипиран, воден от жаждата за богатство, която движи света. Тук не е точно така - тук се сипе някакъв алтруизъм в най-висша форма, от който някакви съвсем случайни хора взели, че и пари взели да правят. Конкистадорите пък нямат нищо общо с пъпчивите ИТ койнаджии - онези са били безскрупулни главорези, за които жаждата за злато е била всичко, а определението им към индианците като подчовеци би било голям комплимент
              Пъпчивите ИТ специалисти трудно ще си опазят койните ако стане беля. Колкото и да си ИТ винаги има много по-умни и можещи и като нищо една организирана банда от хакери ще започне да краде отвсякаде койните. Пък и миньорите или тия дето подържат сорса ще станат по-алчни и ще гепят койните на пъпчивите ИТ-та. И аз мога да си наема такива хакери за да затворя устата на няколко смешника мислещи се за дедо бъфет хаха шегичка да не се стреснете сега,че искам да ви гепя койните, само дето парите в банка до 100 бона са защитени, а койните дори няма да ги търси и арменският поп. Койните в гокса заминаха, както и гепените от силкроуд дето фбр ги разпродаваше част от тях

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Как го скъсяваш ? Инструмент , платформа , ИП ?
                През bitmex
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  Как го скъсяваш ? Инструмент , платформа , ИП ?
                  Скъсяване, но не на биткойна, че обръщат в тях копачите, с други криптовалути и е по-удачно. Проблема е, че тук няма реално къси, а посредникът играе срещу клиента и зависиш от тренда върху който не влияеш.
                  Last edited by al4en; 02.11.2017, 11:08.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                    То и някога едва ли някой е можел да си представи, че Христофор Колумб с 3 дървени лодки (добре де малко по-големи лодки)... ще открие цял континент, но ей на случло се е... та по същата логика. (2 от корабите му са били рибарски 3-та или 4-та употреба).

                    Между другото 200 години преди Колумб, Китайците са имали 10 пъти по големи кораби, но Императора ги унищожава, защото неможел да контролира търговците. Историята се повтаря... можеби... вселената понякога има интересно чувство за хумор. Относно великите и големите... сполетява ги една и съща съдба, да не забравяме динозаврите, изглежда вселената просто обича умните...
                    Позволи ми да счета примера ти за доста неудачен, все пак историята ми е хоби, а Великите географски открития са ми сред любимите. Колумб не е тръгнал така, на изуй гащи, а си е бил доста подготвен и екипиран, воден от жаждата за богатство, която движи света. Тук не е точно така - тук се сипе някакъв алтруизъм в най-висша форма, от който някакви съвсем случайни хора взели, че и пари взели да правят. Конкистадорите пък нямат нищо общо с пъпчивите ИТ койнаджии - онези са били безскрупулни главорези, за които жаждата за злато е била всичко, а определението им към индианците като подчовеци би било голям комплимент

                    За Киатй си прав отчасти, но не търговията е спряло императора, а невъзможността да контролира човекът с експедицията (мюсюлманин, между другото, не че има значение). Прекалено големите кораби е можело лесно да се обърнат срещу него, а не това е искал той. А и реално онези експедиции на Джън Хъ не носят нищо - те просто показват мощта на Китай пред туземците от сегашна Сомалия, Пакистан, Индонезия и т.н., няма релна полза от тях, няма профит, защото онези общества са доста назад в развитието си. Все пак китайците колонизират остров Хайнан, който им е стратегически и дотам. После идват португалци, холандци и испанци и изграждат нов морски път.

                    Но темата е за койна - за да има бъдеще трябва катаклизъм (сравнението ти с динозаврите е удачно), не, не трябва катаклизъм, трябва супер катаклизъм, а такъв никой няма да допусне. Поне не сега, на този етап.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                      Макс, уважавам позицията на всеки, когато не троли откровено, но и сам знаеш какво е 09.09 - комунизмът е прекрасна идеология, но реализиацията му е толкова калпава, че струва живота на десетки милиони хора, буквално измрели от глад и непосилен труд, а намразилите го и заклеймяващи те без дори да вникнат по съшество какво е това комунизъм, са милиарди. Та и тук така - може идеята на този Сатоши или каквото и да е там Тамагочи да е била кристално чиста и бистра, но изпълнението ѝ е безумно, а когато тръгне мръсната вода, отгоре изплува само вмирисаната пяна - важи за всяка революция, без значение дали е дигитална, или не...
                      Нещата си звучат перфектно на теория, ама на практика се провалят. Не само комунизЪма, ами и всички останали идеологии пръкнали се в главите на някакви учени/политици/журналисти без връзка с реалния живот.

                      Специално за технологията зад коините не е като да няма приложение. Има си приложение. Но цялото това безумие с хабенето на ток да генерираш нещо си и цената дето скача и тя не знае как и защо си е чист балон и понци схема както и да го гледаш. В което няма лошо - който се е усетил в началото ще направи кинти. Който се набута накрая ще загуби. Ма Света си работи така от как светува.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                        Няма ще излезе някой федерален съдия, краварите ги могат тези неща и ще ги подгони всичките, а коините за секунди 0-ла. Това е една ресурсна игра с пазар и безброй идиоти, умни пари тук няма.
                        Понтий Пилат каеш ша съди Йешоа

                        Пп. Редактирай си чаршафите!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от superexpert Разгледай мнение
                          КОЙНА ЩЕ БИЕ ЛАЛЕТО
                          Няма ще излезе някой федерален съдия, краварите ги могат тези неща и ще ги подгони всичките, а коините за секунди 0-ла. Това е една ресурсна игра с пазар и безброй идиоти, умни пари тук няма.

                          Коментар


                          • Един младеж се изкряска и затрупа темата...

                            Коментар


                            • КОЙНА ЩЕ БИЕ ЛАЛЕТО

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                3. Как си го представяте вие това цялата финансова система изведнъж да каже - пичове, ми ние вече минаваме на бай хойни, фъргайте ги тези доларе, ще обменяме един хойн за 1 (нулите си ги сложете колкото искате) долара. И хоп Ванчо ИТ-то от Молдова става трилионерче, не се подигравай, имаш парииииии. Бъфет-мъфет и сие изведнъж стават голтаци, а някакви пълни случкари се качват на върха на харнителната пирамида - буахахаха. Това си е втори 09.09 бре, другАре, че има и такива у форумО Това не се случи с жълтото, просто защото има прекалено много жълто в черните, арабелите и мангустите, вие ми очаквате да стане с хойна - блажени са верващите, защото тяхно е царството небесно и т.н.

                                То и някога едва ли някой е можел да си представи, че Христофор Колумб с 3 дървени лодки (добре де малко по-големи лодки)... ще открие цял континент, но ей на случло се е... та по същата логика. (2 от корабите му са били рибарски 3-та или 4-та употреба).

                                Между другото 200 години преди Колумб, Китайците са имали 10 пъти по големи кораби, но Императора ги унищожава, защото неможел да контролира търговците. Историята се повтаря... можеби... вселената понякога има интересно чувство за хумор. Относно великите и големите... сполетява ги една и съща съдба, да не забравяме динозаврите, изглежда вселената просто обича умните...

                                Коментар

                                Working...
                                X