IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Купи си ти, мен не ме мисли. Като станеш милионер от койните ще ме почерпиш с една вафла и едно кафе.
    Докато не видя тия койни листнати за покупка/продажба на официална регулирана борса, без възможности за манипулации, за мен си остават пирамидална понци-схема без полезен продукт, в която печалбата за един идва от загубите на други.

    Я вижте на какво попаднах:
    OneCoin се рекламира като дигитална валута от ново поколение, която стъпва върху успеха на BitCoin, но премахва недостатъците му. Основната разлика е, че за разлика от отворения алгоритъм за "копаене" на нови единици на другите електронни пари, разчитащи за защита на криптирането на данните, при OneCoin всичко става централизирано на сървърите на компанията. Това реално оставя риска в един момент компанията заедно с валутата просто да изчезне. Друг противоречив момент е, че въпреки всички уверения досега OneCoin е практически неизползваема извън самата компания и се търгува единствено през нейната система.

    Обвиненията, че става въпрос за пирамида, идват от бонусната система за привличане на нови членове, които да се включат с различни суми, достигащи 27.5 хил. евро, в "копаенето". Компанията би отговорила на дефиницията за Понци схема, ако с постъпленията от новопривлечените членове изплаща бонуси на старите, но това е трудно за доказване. Обяснението на OneCoin е, че тя реално не продава криптовалута, а образователни пакети, и основните й приходи са оттам. Практически обаче е очевидно, че повечето нови членове са там заради възможността за бърза печалба от обещаваното като почти сигурно поскъпване на валутата и бонуси от привличането на нови клиенти.


    Не разбирам немски, ако някой може да преведе, но с гугъл транслейт подразбирам, че на бая народ са им изгърмели парите.
    https://translate.google.bg/translat...tet&edit-text=
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

      Като прочетох горното и се сетих за това, писано от Мастъра през 2013 година:

      Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Кажи ми какво става, ако открия сметка с 50 000 долара в Мт. Гокс и те хлопнат кепенците на другия ден?



      Ех , Frosty купи си 0.01 ВТС и спри да ридаеш за чужди пари

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        ... а тези които знаят се опитват да участват и се намират основно в Япония. Примерно ако отидеш на най голямата им борса https://bitflyer.jp/ , ще видиш че там се мъдри името на Mizuho, която е една от най големите финансови институции в Япония. Между другото тази борса е регулирана и сертифицирана, биткойните на клиентите са застраховани от кражби.
        Като прочетох горното и се сетих за това, писано от Мастъра през 2013 година:

        Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Кажи ми какво става, ако открия сметка с 50 000 долара в Мт. Гокс и те хлопнат кепенците на другия ден?


        Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение

        Не мога да разбера нагласата в този форум? Защо хората задават въпроси и чакат да ги обучаваш и да им изнасяш лекции а се държат като олигофрени?!

        МтГох е регулирана борса по японските закони. Това означава, че доларите ти по сметка при тях са точно толкова защитети както е при всеки друг японски брокер. Трябва обаче да сте наясно, че биткойните не са защитени от нищо освен от добрите практики на самите МтГох...
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • и 'най-якото' от цялата работа е, че заради балона в криптосите който е някакви смешни 100-200 екстра милиарда ... масата не обръща внимание на балона при акциите, който глобално е за трилиони. Само Амазон, Нетфликс и Тесла .. само три дружества..модерни, но не носещи читави печалби имат в стойността си набалочени колкото всички криптоси взети накуп... а за останалите стотици 'модерни' компании, които летят в облаците и се смята за успех ако печалбата им е 1-2% от капитализацията....

          затова тук съм съгласен със супертрейдъра, че вероятно биткойна го оставят да си разиграва магарето даже помагат в определени моменти, за да не си направят хората оценка с какво дау на 23600 е 10 000 пункта по-добър от дау на 14 000 през 2007-ма....

          поздрави и успех
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

          Коментар


          • Вече съм писал в тази тема, че според скромното ми мнение, биткойна (като първо приложение на концепцията за блокчейн), е един тест за нагласите и приемането на идеята от широките световни маси.
            Блокчейна е интересна концепция, и мисля, че има бъдеще в различни приложения в много области в нашия живот (не само във финансите).

            Но, помислете само...ако биткойна (или която и да е друга виртуална валута с ограничено априори максимално количество) изведнъж се приеме за световна валута, това ще зачертае понятията печалба и лихва в нашия живот като за начало. Просто те нямат място в такъв модел.

            Мнението ми не е препоръка за нищо.
            Last edited by Kildirim_Bei; 07.11.2017, 08:18.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

            Коментар


            • Xman1 - простосмъртни такива банкови трансфери не правят с такава честота и размери, наивно разсъждаваш. Банките са вътре за да го оцапат така че после едно поколение като му кажеж за крипто да го асоциира с огромна интернет измама. Амазон каква компания е човече, като я споменеш с какво я асоциират американците - онази компания която е затворила 90% от книжарниците за продажба на книги при тях. Разбирам ентусиазма ти, но криптосите въобще не са това за което се използват сега и да ти кажа няма да е никаква загуба че ще загубят "войната" с банките по начина по който последните са я водили с всичко дребно. Блокчайна не става като технология за големи, но той неизбежно ще отреже такова парче от тяхната баница някога че те ще се чудят как пък стана това. Всичко е много просто - хората нямат чак такава нужда от пари за да разменят стоки и услуги които те създават а парите са нещо като паразит който опосредствя тази размяна. При нея целта и на двете активни страни е да предоставят това което са създали и да получат това от което те самите се нуждаят. Това те могат да направят служейки си с крипто записи във верига и ако го правят локално в малка мрежа нямат никакъв проблем със скорост на транзакциите, те ще са светкавични а броя им такъв че мрежата е невъзможно да се затормози. Ниската скорост при голям брой транзакции е сигурна защита и срещу атаки от типа - с груба сила, затова размера на блока е толкова малък.Имам и отговор на въпроса какво ще стане с данъците за търговската и икономическа дейност която е опосредствяна чрез крипто записи а не чрез пари. Отговора е много прост - държавите и техните правителства ще се наложи да се примирят с ФАКТА че дейността на дребните ще бъде свободна от данъци и такива няма да има в частта в която размяната е по този начин и все пак хората ще си служат и с държавни пари и в бъдеще а този оборот е разумен и достатъчен за държави чиито правителства си поставят СВЕТЛИ цели а не тотален контрол на живота на хората и ФАШИЗЪМ. Разбира се размяната на крипо за фиатни пари трябва и правителствата ще са напълно прави ако я ограничат и може да се случва само на СВЕТЛИ БОРСИ и в никакъв случай частна или публична собственост а само и изключително държавна. Има дейности които предполагат монопол който е категоричен и те не могат да бъдат частни, а при тези борси крипто за фиат възможността за измами е толкова голяма че трябва да са контролирани от обществото чрез държавата и държавите трябва да си вършат работата. В крайна сметка тази технология дава едно предимство на местната - локална икономика а кой не е съгласен че такава не трябва да има и икономиката трябва да бъде изключително глобална.Да наистина става въпрос за нов световен ред и нима това е лошо, може би глобална анархия е за предпочитане ?
              И накрая да кажа за банките - тяхното участие не само в случващото се с криптосите а въобще в икономиката е от типа да приложат голяма и мащабна сила предвид възможностите които имат, но това не означава че са организирани и техните действия не са израз единственно на късогледство. Последното е тяхна болест и те са винаги по течението което само стартират пък то после ги носи и не работи в интерес на икономиката от която и те са зависими, но те доколко са част от икономиката след като не са съвсем каректно казано - икономически полезни е трудно да се определи или по просто казано - те са генератор на икономическа анархия с цикличното си поведение. То винаги ще е циклично и единственното което може да се направи е да бъдат вкарани чрез регулация и закони в по кратка цикличност на поведението им. Когато икономиката намали своята зависимост от тях - те сами ще влязат в този режим на антицикличност, сега и да им се обеснява че нищо не може да порасне по високо от небето все тая и от едното през другото ухо.Основното е че койните не са носител на анархия както се тълкува а точно обратното - за анархията си има банки.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                bertram - не става да се прогнозира, няма гаражни борси а банки които са се маскирали като гаражни борси и не са в играта с койните за да ги прославят а да ги окалят на макс.

                Децентрализираните борси и те ли са на банките?! Следващият ти извод сигурно ще бъде че Виталик е "вътрешен човек" който работи за банките. Ако знаеше нещо повче за тези борси, щеше да знаеш, че част от тях са на Биткойн ентусиасти, започнали буквално от нищо.
                Мисля че прекаляваш с теорията на конспирацията.

                Защо вместо да си губиш времето с писане, не се информираш малко повече, преди да пишеш бомбастичните си теории.


                Само за твое сведение, банките са институции с относително слабо ИТ звено. Те буквално са динозаврите на нашето време, много малко са банките които знаят какво ги очаква... а тези които знаят се опитват да участват и се намират основно в Япония. Примерно ако отидеш на най голямата им борса https://bitflyer.jp/ , ще видиш че там се мъдри името на Mizuho, която е една от най големите финансови институции в Япония. Между другото тази борса е регулирана и сертифицирана, биткойните на клиентите са застраховани от кражби.
                Last edited by Xman1; 07.11.2017, 02:40.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
                  Добро е!

                  Коментар


                  • bertram - не става да се прогнозира, няма гаражни борси а банки които са се маскирали като гаражни борси и не са в играта с койните за да ги прославят а да ги окалят на макс.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • ако на статистиката на този бъкет (плус500) може да се вярва - сме близо до средносрочен връх при койна ...

                      https://www.plus500.com/Instruments/BTCUSD

                      гледам съотношението бикове мечки - на върха мечки няма , а в случая имаме и един бърз спад...

                      ако не го изправят днес най-късно утре си мисля, че ще се ходи надолу

                      не го търгувам!
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
                        С чужди мнения и статии, ПУЛИЦЪР няма да вземеш.
                        А ще изглеждаш ето така:
                        https://www.youtube.com/watch?v=UYc-516p8Mo
                        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                        Коментар


                        • Bitcoin: the very definition of a bubble

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                            В ТАЗИ ВРЪЗКА - ОТ ДНЕС, СПИРАМ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЯКАКВИ ПОСТОВЕ!!!
                            Със сигурност четящите ще изгубят много!!!
                            Вижте постовете в тема "Софарма АД" от днес между 19:42 и 19:47 часа. Там положението с драскачите е същото.
                            Успех на всички!

                            Коментар


                            • IvanTerziev - има други анализи, какво ще кажеш по въпроса когато китайците изгониха койна и изведнъж Джеф Безос казва че Амазон ще го приемат за плащания. Човека на банките на който му наливат пари в компанията която до момента нищо не е спечелила и инвеститорите тепърва ще спечелят това което за толкова години са загубили при него..ще стане някога, както и от биткойна ще стане световната валута на бъдещето.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                IvanTerziev - не мога да кажа нищо по въпроса за техническия анализ на цената му, последо има един як импулс нагоре който е приключил и след някаква консолидация последва и вторичен импулс. ...
                                Бъркаш ме с някого, аз на технически анализи не вярвам.
                                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                                Коментар

                                Working...
                                X