IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • койнът няма никаква стойност уважаеми лейди и жентълмени Просто поредица числа. Не само никакъв фундамент, но дори и като алгоритъм няма кой знае каква стойност, особено на тази която го оценяват. Винаги ще има подобрения. А 21 милиони койни постоянно растат...докога, докато има кандидат милионери да пускат фишове и разбира се други неща, но това е само твърде грубо казано
    Last edited by precakanoto; 21.11.2017, 21:16.
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

    Коментар


    • vankata89 - по принцип си прав, но по принцип това което за едната страна е приход за другата е разход. Хайде сега да вми обясниш как ще стане работата с разхода ако си купя койни.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Наивник реших да предупредя човека като разбрах каква сума има ако реши да продава. Не знаех че е счетоводител. За такава сума ти гарантирам че по - добре си подготвен предварително и да значеш какво да правиш.Има вариянт да си извади карта от някоя борса и така да си тегли парите само че тия борси имат една глупост KYC/AML и ти искат личните данни и не се знае дали мястото където са регнати няма да ги пристнат утре да клюкрят където трябва нищо че примерно днес не клюкарят. Иначе вище за 100лева какво може да ви се случи http://www.sobstvenik.com/danchna-pr...ichesko-litse/
        http://www.proflashgame.com

        Коментар


        • Наивник - че и си ги плаща по някаква схема. Всичко е схема - ако продадеш на някоя борса койни за десетки хиляди тя ще удари кепенците за да не ти ги купи, но нищо чудно някои да успяват пък и данъци да успеят да им платят. Иначе има хора които имат пари с които искат да участват я по евро програми, я по други програми - измами и пусто нямат приходи с които да оправдаят притежанието на сумата и със сигурност се натискат да платят заветните 10%. Никаква изненада ако през койни искат да перат пари, сигурно и борса която да направи преводите ще се намери, като си сменя 100 евро за долари никаква печалба не декларирам защото нямам и дори губя.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Бонвиван - тази работа с поразяването с криптовирус е много съмнителна, за да се криптира информация в голям обем трябва доста време. Колкото и да си зле с компютрите ще го спреш, а ти не си. Сигурен ли си че имаш портфейл в който има биткойни, да не е някаква вътрешна атака - измама.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Човек и добре да живее, идва vankata89 и почва да му говори за данъци

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

                Абе така е, ама не баш така:-)

                Преди време един от компютрите ми бе поразен от криптовирус. Хакера, предполагам от Латвия поиска 6 биткойна за да ми даде декриптиращ ключ. Понеже в компа имаше доста счетоводна информация + снимки, закупих тези 6 биткойна с цела да му платя. Койна бе с цена 360лв/бр и преглътнах загубата.Закупих ги! Молех се след превовода на койните хакера наистина да ми изпрати ключ на имейла.

                Обаче, докато се замотах, счетоводителя възстанови 95% от информацията ( изгубихме само данните за последният месец) Прежалих сумата от над 2000 лв и пак бях готов да заплатя за снимките.

                Обаче, около 75% от снимките ги намерих в карти памети на фотоапарати, телефони и флашки.

                В крайна сметка напсувах на 3 езика хакера, чрез ел. писмо и не му преведох койните.

                Сега имам 6 биткойна в портфела си закупени за 2160 лв и се чудя какво да ги правя!!!
                Ха-ха-ха-ха: каза ли му, че е лумпенпролетарско-анархистическа свиня? Ама май сега вярно заслужава благодарност - бъди справедлив и му прати едно биткойнченце подарък.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Относно декларирането на приходи от Биткоин - декларирал съм такива за 2015 и 2016 в графата "продажба на дялове", но повече подробности не знам а и не ме интересува, защото си имам счетоводители за тази работа. За 2017 ще декларирам пак.
                  Сега за цената на Биткоин:
                  Jameson Lopp‏Потвърден профил @lopp Bitcoin average DAILY value change:
                  2010: +0.82%
                  2011: +0.76%
                  2012: +0.26%
                  2013: +1.11%
                  2014: -0.25%
                  2015: +0.09%
                  2016: +0.22%
                  2017: +0.66%
                  Найс а???
                  На Печелившите ЧЕСТИТО!!!
                  На другите - още не е късно да се качите на влака, ама вие си знаете най-добре.....
                  Last edited by marin1; 21.11.2017, 19:23.
                  remember remember the fifth of november

                  Коментар


                  • Не съм експерт по данъчни въпроси може би колегата Бонвиван като счетоводител е много по - добре запознат с материята от мен. Ако имаш предвид покупко продажба на евро долари чрез брокер на forex ако е в бг брокера и си на печалба праща справка в данъчното че дължиш данък. Ако е печен брокера ти праща един ред колко точно си на печалба и какво да попълниш което пак не съм сигурен дали е най - правилното нещо тай като има хора които твърдят че трябва да попълваш всяка сделка ама това вече е твърде извратено. Тоест по - добре в този случей да не се криеш защотото брокито те клюкари и данъчните има за какво да се хванат. Ако ползваш международно броки трябва ти да си следиш всичко дали на + или - да смяташ стойноста си в левове според курса на БНБ на саутветната дата, но хубавото е че до момента не клюкариха на данъчните ако си на +. Лошото че покрай офшорните афери повечето държави приеха някакво споразумение с което ще има автоматичен обмен на информация и ще пращат всички банкови сметки и колко имаш в тях автоматично не знам как стои въпроса с брокитата. Ако си обменяш просто кеш на теория може би дължиш ама не съм чувал на някой да са му правили проблем тай като май не могат да го хванат.

                    Само да ви кажа колко са компетентни данъчните в моя областен град. На няколко пъти купувах акции на един фонд и имам един дивидент от него отидох в данъчното да питам как се попълва приложение номер 8 за акции и дивиденти и онези ме гледаха като извънземен. Казаха ми такъв случей не сме имали до сега баси квантовата механика е това явно .

                    Бонвиван ако си се занимавал с попълване на тази декларация може ли да ми пишеш да те питам един два въпроса.

                    Защо искъм всичко да ми е изрядно. Защотото искъм спокойно да мога да си прехвърлям суми от сорта на 30 40 хиляди на един път и ако някой ме пита от къде да му кажа ейй от тука не ме бърка да си плащам 10% рекет на най - голямата мафия.
                    http://www.proflashgame.com

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
                      Бонвиван може би наистина не лоша идея да продадеш един биткойн това са $8000 в момента, а останалите си ги задръж. Да знаеш обаче че дохода от биткой е облагаем и се дължи данък. Другата глупост е че има едно красиво законче за аблагем оборот над 50 000 лева искът да се регваш по ДДС. За малки суми вероятноста да те хванат клуни към нула, но за такава огромна сума със сигурност ще ти дойдат ако решиш да я осребриш и я преведеш в бг банка. Говори с някой който разбира от тези неща.
                      Браво Бонвиван!
                      И според мене може да осребриш половин или един койн. Да избиеш парите и да се поглезиш а също така ако се случи както предричат някой да се спука балона няма да си на минус.
                      Ванка по въпроса за дохода от биткойн? Като купувам или продавам евро дължа ли данък? Никога досега не съм плащал данък когато сменям валута. Данък печалба? Дали като продадеш койни си на печалба или на загуба? Само ти си знаеш. Виж ако парите ги сложиш в сметка на твое име в банката ще те хванат. Купи си нещо с койни. Това им е хубавото че са анонимни. Ако си в чужбина и си платиш хотела, храната, екскурзията никой не разбира.
                      Ако ги декларираш разбира се ще намерят начин да ти сложат данък.
                      Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

                      Коментар


                      • Това е хубава компенсация за напрежението и главоболието което са ти създали хакерите. Не мога да ти дам съвет какво да правиш с койните, все пак не гледам в чуждата паничка, цената може да се надуе още с поне 2-3 бона като това по 6 койна е 12-18 бона, но може и да падне, Само тия дето контролират нещата знаят кога какво.

                        И найстина много от биткойн маняците с половин койн ни надуха главата, пък човека има 6. Със здраве да си ги харчиш

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение


                          Сега имам 6 биткойна в портфела си закупени за 2160 лв и се чудя какво да ги правя!!!

                          Хаха... Бонвиван, ти им скри топката на криптотрейдърите, почечето от тях нямат и половин койн но врявата е до небето

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vankata89 Разгледай мнение
                            Да знаеш обаче че дохода от биткой е облагаем и се дължи данък. Другата глупост е че има едно красиво законче за аблагем оборот над 50 000 лева искът да се регваш по ДДС. Говори с някой който разбира от тези неща.
                            Имам счетоводна къща, именно от там произтече проблема. Беше криптирана голям по обем важна счетоводна информация на 1 комп. В този период бих дал не 6, а 60 койна за да си възстановя гарантирано информацията. Обърнах се към 5-6 според мен много добри програмисти в София и никой не успя да разкриптира файловете.

                            Така, че от към счетоводни, данъчни и осигурителни съвети съм обезпечен. От към компютърни технологии съм слаб и ползвам услугите на познат комп. спец. Именно той ми направи портфейл, закупи койни и т.н. Ако трябва да продавам пак чрез него трябва да стане, защото аз нямам интереси в тази сфера:-))



                            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение

                              Аз пари си имам, засга нека си стоят тези койни. За мен те са като обеца на ухото ми занапред цялата информация от компа да качвам на външни устройства.

                              Тази моя обица ми струва 2000 и нещо лева. Дори да ги изгубя: май.ата им! Макар, че признавам си съм изкушен от продажба:-)
                              В бизнеса има едно правило - ако не си експерт в областта си, си донор. В твоя случай - продай всичко

                              Коментар


                              • Бонвиван може би наистина не лоша идея да продадеш един биткойн това са $8000 в момента, а останалите си ги задръж. Да знаеш обаче че дохода от биткой е облагаем и се дължи данък. Другата глупост е че има едно красиво законче за аблагем оборот над 50 000 лева искът да се регваш по ДДС. За малки суми вероятноста да те хванат клуни към нула, но за такава огромна сума със сигурност ще ти дойдат ако решиш да я осребриш и я преведеш в бг банка. Говори с някой който разбира от тези неща.
                                Last edited by vankata89; 21.11.2017, 15:57.
                                http://www.proflashgame.com

                                Коментар

                                Working...
                                X