IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Добри Ютро!
    Докато си говорим сладки приказки - при Етерума имаме нов АТН $428
    Следващите спирки са:
    $675
    $800
    $1090
    $1500
    и евентуално $1750
    FrankSchuil‏ @FrankSchuil
    #Ethereum processes most transactions. In fact, more than all other cryptocurrencies combined and has only 14% of the market cap.
    https://pbs.twimg.com/media/DPQwepYW4AEv2gx.jpg
    Last edited by marin1; 24.11.2017, 08:17.
    remember remember the fifth of november

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      1. Единият е има ли биткойн вътрешноприсъща стойност, има ли логика в оценката му, има ли бъдеще като валута и валута ли е изобщо.
      На този твой първи въпрос сигурно му отговорихме 1000 пъти, но на теб пак нещо не ти е ясно. Колко трябва да се сведе до елементарно нещо това за да го разбереш?!

      Добре ще се опитам за последен път и повече няма да отговарям. Представи си сега ти си един човек, близък до първобитния... в смисъл почти първобитен човек, който не е виждал нищо технологично... представи си, просто си представи, дойде един високо развит човек и те научи да смяташ... колко струва това за теб?!... има ли стойност или не?!

      Ако това е толкова турдно да си го представиш, тогава си представи, че вместо да те учи да смяташ (което би било трудно така или иначе) ти подаде едно огледалце, да се огледаш, колко ще струва това огледалце за теб?! За тоя високотехнологичния не струва нищо, но за теб, бедния човечец, който нивга не си е виждал ясно физиономията, ще е безценно...

      Колко струва едно нещо е чисто в главите на хората, вселената няма ясни правила за това. Стойноста на криптовалутите не идва от тяхната "вътрешна стойност", защото те нямат такава, стойноста им идва от тяхната ползваемост... т.е. те дават да се правят неща, които иначе не могат да бъдат направени (като в примера да си огледаш физиономията в огледало или да се научиш да смяташ).

      По тази твоята "практична" логика, можеш също така да кажеш, че красотата на жените няма значние... нали всички са жени и имат една и съща функция... т.е. те биологично повечето не се различават (ако не се болни от нещо), тогава защо е тази надпревара, кой да си вземе "по-хубава" жена (като понятията за "хубост" са колкото и хората на Земята)?!

      Трябва да излезеш от това глупаво разсъждение, че всичко трябва да има някаква материална стойност, че всичко трябва да е свързано с някакви материални активи и тн.

      Ако имаше възможност валутите от игрите, също щяха да се търгуват за истинска валута, но това обикновено се санкционира строго от създателите на самите игри и въпреки това не един и два чисто "виртуални" предмета, са се продавали за хиляди долари.

      Интернет е едно ново пространство, което има нужда от своя валута, изцяло базирана на самия Интернет.... т.е. създаването на виртуална валута, щеше да се случи много отдавна, ако държавите не полагаха кански усилия това да не се случи. Всичката тази борба с "Интернет парите", доведе до създаване на устойчива Интернет валута.

      Колкото до това дали имат бъдеще, ако някой не измисли някаква алтернатива (което ми е трудно да си го представя), криптовалутите ще продължават да се развиват и все повече хора и организации ще се включват.
      Last edited by Xman1; 24.11.2017, 05:22.

      Коментар


      • Самата идея за безплатни - евтини транзакции е голямата пробойна за манипулиране на цената в посока перпендикулярно нарастване. Другата интегрирана функция която прави възможна първата е плащане на транзакциите чрез новите монети които копаят миньорите. И най новата са форковете, които допълнително помпят в посока нагоре - имат ефекта на лихвата за притежателите и те задържат "собственността". По принцип всичките койни са на Сатоши Накамото, ако някой има койни и си мисли че са негови леко греши.
        Реалната цена на транзакциите е към 4-5% и е може би най високата възможна цена за транзакции, накрая ще останат само тези които ще печелят от транзакции в играта - пирамидата, но дали ще има някой който да иска да им плаща не знам. Реалната цена на койна е нула, вярно е че за него се харчи енергия и то доста но тя не е акумулирана в него. В момента в който се изкопаят всички койни - стойността която е създадената верига с голяма сигурност и неуязвимост на атаки ще бъде фрии защото всеки ще може да си я модифицира и да направи готов - изкопан суперсигурен койн.
        Last edited by supertrader; 24.11.2017, 04:59.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • prectical - покачването на цената при койните е функция по дефолт и е зададена чисто математически :-) Ако ти или няма да си само ти имахте по 100 койна цената няма да може да се покачи, ще искате да ги продадете на фантастичната цена и кой ще плати тази цена за тях. Биткойна в момента вече не се ползва от никой освен за спекула - търсят се мераклии да си купят сатошита, това е търсенето.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Защо мислите,че ние противниците на биткойна злобеем? Аз лично много се радвам за човека със 6 те биткойна който сега на хартия има отлична печалба. Злобарите са тези с малкото койни и те са най гръмогласни (то това е нормално не само в тази ситуация) Хора с 2-3 койна ни надуха главата. Ако некой от вас има 100 койна му стискам ръката и напускам темата. Некой от вас има ли топки понеже се пишете за големите инвеститори и говорите за 70 процента ръст какъвто не се вижда на акциите да набие поне 500 бона в койни? Има хора дето използват такива суми,че 1 процент печалба е повече от 1000% ръст на някой от вас при биткойна.

            Аз злоба нямам към никой. Ако ме е яд за нещо то е,че не съм купил като бяха по 1 долар. За 100 не съжалявам нито след това защото цената беше прекалено висока за голяма инвестиция. Ама ей така с пари за семки да си бех купил 1000 койна ехххх... ако знаех колко балъци има по таз земя може би и 100 000 щях да купя.

            Коментар


            • Има два съвсем отделни въпроса.

              1. Единият е има ли биткойн вътрешноприсъща стойност, има ли логика в оценката му, има ли бъдеще като валута и валута ли е изобщо.
              2. Другият е за конкретното участие в спекулативния балон.

              Вторият въпрос не ме вълнува много. Но мисля, че хората които го правят трябва да са наясно какво точно правят.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                Кеша,етера и лайткойна си катерят сериозно,който има-честито!

                иначе тук нищо ново- керванът си върви(крипто поскъпва),кучетата си лаят(кучетата си лаят)

                Честито и на теб Хемилио!
                Има Доволно от Всичко изброено + Биткоин. Днес ми се активира и първия Ордер Продава Етерум на 340 Евро - това е от покупките ми на 250 Евро. Изкопаните Етеруми си ги държа за над 1000$.
                П.С. кучетата тук по скоро джавкат а не лаят. А виж - истинските Кучета (DOGE) днес направо си Хапеха, защото имат ЗЪБИ. И от тях доволно (sell на 27 Сатошита)
                remember remember the fifth of november

                Коментар


                • Кеша,етера и лайткойна си катерят сериозно,който има-честито!

                  иначе тук нищо ново- керванът си върви(крипто поскъпва),кучетата си лаят(кучетата си лаят)

                  Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                  Коментар


                  • Ами те най-върлите койнаджии са най-озлобени, че самите те изпуснаха влака и не са купували докато е било евтино по 50-100 долара и сега са принудени да играят на рулетка по борсите. И в копането с видеокарти няма келепир вече.
                    Мен не ме интересуват техните виртуални цифрички, даже да станат 1 цент или 10 000, пак не ме интересуват, докато не ги видя официално листнати за покупко-продажба на регулирана борса и докато не видя институционален, професионален инвеститор да вкарва реални пари в тяхната измишльотина.
                    Last edited by Frosty; 23.11.2017, 23:33.
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                    Коментар


                    • Виждам озлобление при феновете на биткойн. Хората, които предупреждават, че е балон нямат злог в биткойн и съответно гледат по-трезво.

                      Завист може би можеше да има, ако феновете бяха спечелили много пари. Ясно е, че става дума за копачи и за семкаджийски суми и че никой от тук пишещите не е "инвестирал" някаква сериозна сума примерно през 2012 и още да държи.

                      Теоретично от балони могат да се правят много пари, но на практика почти всички губят накрая. И то много.
                      Last edited by Money; 23.11.2017, 23:13.

                      Коментар


                      • Майната е прав!!!
                        Вземете си пуканки и гледайте "шоуто" което ше е м/у 11-ти и 16-ти декември, аз смятам да го гледам от 1-вия ред!!! Ама няма само да гледам ами и ще кеширам.
                        После може малко да позлобеете ама няма да е за дълго! През това време ще пълня с кешираното.
                        Всичко ще е много бързо и времето за реакция ще е много важно!!!
                        Last edited by marin1; 23.11.2017, 22:41.
                        remember remember the fifth of november

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                          Спасителят доста отдавна е приключил кариерата си на кръста , тъй че не виждам смисъл в твоите напъни ...налей си едно и гледай мача по спокойно.
                          Отдавна тук се коментира темите да се разделят на две. В едната оптимистите, в другата песимистите. Като щраусите, няма да виждаме възгледите на противниковия отбор.
                          Мачове мразя.
                          Пуснах линк в контекст, че искат да забраняват криптосите в Европа. Един разумен човек би обмислил всички варианти за реакция. Аз лично няма да си оставя пари в банка. Оттам я злато ще поскъпне, я имоти.
                          Криптосите не. В Индия и Зимбабве едва ли се вълнуват от съдбата на някакви си койни, де ни може да видиш ни пипнеш. Ама и там имоти и злато държат цена. Койните са забавление на модерния рекламен човек.
                          Явно тук е форум в стил Левски-ЦСКА, отколкото за мислене!
                          В Second life, една допотопна игра - си продаваха виртуални къщи за по 100 000 долара. От тяхна гледна точка аз съм неандерталец, че не съм я купил на 50 000 $. От моя гледна точка - нещата глобално отиват на много зле с тия хеликоптерни пари. И като ви угасят тока тоя път ще се хиля в тая тема, щото като трая и забравяте колко народ изгоря с тия койни. Досега не чух обяснение що поскъпват, различно от чистата спекула. Спекулата се движи в двете посоки.
                          Last edited by IvanTerziev; 23.11.2017, 22:36.
                          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                            На кое казваш пенене? Такова щеше да е ако ви злорадствам който накупува Лайтове на 50$, Peer и Namecoin за по 15 $, и protoshares, дето не знам дали се търгуват. И 3 и нещо години Лайта беше на загуба, останалите изброени и сега са.
                            Ама тогава си траях, че щеше да е доста гадно ако се пеня!
                            Спасителят доста отдавна е приключил кариерата си на кръста , тъй че не виждам смисъл в твоите напъни ...налей си едно и гледай мача по спокойно.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                              ..... Такова щеше да е ако ви злорадствам който накупува Лайтове на 50$, Peer и Namecoin за по 15 $, и protoshares, дето не знам дали се търгуват. И 3 и нещо години Лайта беше на загуба, останалите изброени и сега са.
                              ......
                              Ванчо, Ванчо ....
                              Пак ти казвам - Чашата е наполовина ПЪЛНА, а не празна!!!
                              ЛайтКоин Портфейла ми е един от най-старите които поддържам и цялата история си стои, за пъмпа когато говориш, продадох на над 40$ и после си купих двойно на под 20$.
                              В момента е 76$, но няма да продавам преди да стане 1.000$
                              40 ПЪТИ а??? Найс а?
                              Протошеър съм го копал и беше МНОГО изгодно в началото, после се трансформира в Битшеър или нещо такова НО НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛ, както ти си мислиш ....
                              remember remember the fifth of november

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

                                Ми кво се пениш тогаз ...свиркай си и гледай Марин как гълта вода ...
                                На кое казваш пенене? Такова щеше да е ако ви злорадствам който накупува Лайтове на 50$, Peer и Namecoin за по 15 $, и protoshares, дето не знам дали се търгуват. И 3 и нещо години Лайта беше на загуба, останалите изброени и сега са.
                                Ама тогава си траях, че щеше да е доста гадно ако се пеня!
                                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                                Коментар

                                Working...
                                X