IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

    Нещо като Chicago Mercantile Exchange, но с физическа доставка на биткойн, а не с кешов сетълмент, както смятат да предложат те.
    Доколкото разбрах, възнамеряват на единия екран да следят какво се случва с цената и обемите на търговия на вашите борси, а на другия екран да рисуват един индекс, който повтаря движенията на биткойн и да си смятат по него цените на фючърсите си.

    Което означава, че дори целия свят да изшорти биткойна през тях, можете да си свиркате и дори да ги направите на луди с 10-тина биткойна оборот.
    Не си наясно как функционират пазарите. Търговията с фючърси ще си зависи от офертите на борсата. Ако изшортят яко през фючърси и цената падне при фючърсите, това повлича и другия пазар. А фючърсите ще са с кешов сетълмент, така че могат да шортят до безкрай...

    Коментар


    • Money - аз ще си емитирам криптоси срещу рибата която ще наловя, ти ще си еминираш криптоси за хляба който ще произведеш. Знам долу горе колко хляба ще ми трбяват и ще сменя моите криптоси за твоите, така ще си осигуря размяната. Ако с теб говорим един език и физически си близо и имаш фийдбак за товите криптоси ще ти се доверя да сменя от моите за твоите, ако си на другия край на света с кухи работи не се занимавам и не бих сменил криптоси - договори с теб. Мисля че това ще ми гарантира бъдещата сделка, може да се осигури още по добре разбира се да няма измамени камилчета. И анонимно няма да стане. По някакъв начин трябва да се премахне този дълг и ако стане ще се получи свръхпредлагане на фиатни пари освободени от ангагимента да опосредствят търговията, естественно дълговете ще почнат да се топят и няма да се раждат задлъжнели деца. Не знам как да се изразя по ясно. Финансовата система е лоша - тя централизира и концентрира ресурсите, ако трябваше да е така то този целия Свят нямаше да го има а щеше да има само Хонг Конг, Шанхай, Сингапур и т.н.т.

      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

        Централните банки създават пари чрез покупка на активи, обикновено ДЦК. Така че зад монетарната база (М1) стои държавният дълг. А зад държавния дълг стои властта на държавата да събира данъци, т.е. зад парите на централната банка потенциално стоят всички активи в една държава - всички имоти, доходи на граждани, печалби на бизнеси и т.н.

        Погледнато от друг ъгъл, централната банка изважда от оборот един актив и вкарва друг на негово място със същата стойност (ако не борим хеъркъта, който банката прилага), но с максимална ликвидност. Или казано по друг начин, централната банка вкарва ликвидност в системата.

        Твърдението, че няма проблем с това, че биткойн е абсолютно кух, защото видите ли, централните банки също създавали парите от нищото показват пълно неразбиране на централното банкиране.
        Повечето поддръжници на криптовалутите са икономически неграмотни, но се смятат за някакви визионери, а са най-обикновени пионки на измамници и шарлатани ( те самите са такива понякога) . Теорията им за тези виртуални монетки издиша на толкова много нива, че не знам откъде да започна. Нека първо да развенчая Биткойна, който е всеобщия любимец на Понци схемаджиите и е нещо като златен стандарт в лайняно блато:
        -Първо - не е децентрализиран, а неговото производство е почти монополизирано от Китай.
        -Второ - той е силно концентриран в една малка група от хора, отколкото фиатните пари някога ще бъдат.
        -Трето - изключително енергоемък е, което вреди силно на околната среда ( това е нещото, което най-малко мога да търпя - малка група от хора да реализират огромни печалби за сметка унищожаването на природата. Ако се стигне до избор между рязането на дървета и рязането на глави на койнаджии, аз ще стана масов убиец на хора).
        -Четвърто - най-любимата ми лъжа, че виждате ли бил ограничен като златото. Bitch, pleaaaaaaaase ! Това е най-върлата лъжа по отношение на този боклук и хората са толкова заслепени от алчност, че не виждат реалността. Златото и останалите природни ресурси са ограничени и това ограничение е ЕСТЕСТВЕНО и не може да бъде променено от човека. Питайте алхимиците. Биткойнът и неговите деривати са всичко друго, но не и ограничени, че хората да дават луди пари за тях. Биткойн е просто един софтуер с отворен код и всяка една от тези 21 милиона монетки може да бъде разделена неограничен брой пъти. Да не говорим, че вече има десетки, ако не и стотитци криптоси със сходни характеристики. В момента, в който други валути наберат популярност като средство за съхранение на стойност, цената на този боклук ще се срине, дори и без намеса на държавите. Тези пари, които се дават в момента не са никаква индикация за реалната му и бъдещата му стойност.
        - Пето - не можело да бъде спрян от правителствата - и пак - Bitch pleaaaaase! Като се удари някоя по - голяма борса с AML, tax evasion или някакво друго, напълно основателно обвинение, половината инвеститори ще се нас.рат и ще настане паника по-целия свят. Дори няма да се налага да използват тежката артилерия правителствата като забрани, преследване от закона, капиталови ограничения и т.н.
        - Шесто - ще оправи всички световни проблеми, ако бъде наложен в целия свят като основно разплащателно средство. По-скоро ще обостри до такава степен всички значими световни проблеми, че Третата световна война е по-вероятен резултат, отколкото утопията, която се опитват да ни пробутат. Огромното неравенство, свръх експлотацията на околната среда, рухването на социалните системи и държавите в резултат на липсата на каквито и да е данъчни приходи ще ни върнат в праисторически времена, ако оцелее някой де.
        - Седем - не искат никаква регулация, щото тя изкривявала пазара, ама ще са първите да обвиняват правителствата, че не са направили нищо да защитят парите им, когато всичко рухне. Обаче няма проблем, докато могат да не плащат данъци, да перат пари и да доят плебса. За пример вижте фалита на МТ Гокс- аз още се чудя защо закона се намеси в този случай и харчи пари на данъкоплатците, за да спасява тези, които искат да сринат системата. За мен е напълно в реда на нещата да се крадат Биткойни и други криптовалути, както и да не им се предоставят стоки, когато се заплаща с тях. Закона не трябва да ги защитава. Нека си играят руската рулетка, колкото искат, но да не създават системни рискове, за които са плаща цялото общество после.

        Мога да продължавам още и още, но не ми се занимава вече. Човешката глупост и алчност нямат край, така че е безполезно в повечето случаи да се опитваш да рационализираш с техните субекти. Опасявам се, че както всяка финансова спекула, реалната икономика ще го отнесе накрая.
        И, за да приключа, ще кажа, че аз аз вярвам в доброто бъдеще на блокчейна и неговата полезност, но настоящата му имплентация е напълно погрешна и не носи ползи за обществото. А и аз дори не съм някакъв ревностен защитник на правителствата и централните банки, но няма как да се примиря с нещо, което е в пъти по-зле от настоящата ситуация и съм принуден да се превърна в адвокат на дявола.
        Last edited by pavelnel; 02.12.2017, 14:19.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
          До 18-ти ще има Нов Рекорд в цената на Биткоин. За после не се знае ......
          Та след последната ми продажба на 18.000 лв. (11.500$) оставям "отворена вратата" на колко ще е следващата ми продажба. Много ми се иска да е на около 13.000$ (23.000 лв.) за да купя с 1 Биткоин 10 Унции Злато, но Паживьом - Увидим, как гаварит па Руский!!!
          Добри Ютро!!!
          Както се казва: утрото е по-мъдро от вечерта! Определих си следващия таргет за продажба на около 14.000$, ако се вдигне до толкова - ако не Здраве!!!
          Успехи на Всички
          remember remember the fifth of november

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Money - с две думи парите са обезпечени с дългове

            Кредитът може лесно да бъде избегнат - като въведем бартера и забраним всякакъв друг вид обмен.

            Помисли пак върху това:

            Ако аз ловя риба, а ти произвеждаш зърно и ние правим обмен, аз ще ти давам риба срещу обещание за зърно в бъдеще. Аз черпя енергия да ловя риба от твоята бъдеща реколта и вяртата ми, че си "стабилен" човек на който може да се вярва.

            Ако си нямаме вяра един на друг и двамата ще произвеждаме значително под потенциала си, само за собствени нужди. От това и двамата ще сме на загуба. Това е Парето неефективно, казано на малко по-напудрен икономически език. Много е просто. Трябва само малко желание да се разберат нещата.
            Ако въведем бартер, за да избегнем кредита, тогава и двамата ще чакаме една година преди да можем да започнем обмен. Което означава, че аз ще наловя около сто пъти по-малко риба, защото няма как да я съхранявам и ти съответно ще произведеш доста по-малко зърно (защото няма да получиш достатъчно риба в замяна, че да има смисъл да произвеждаш в големи количества). Аз ще си хапвам риба без хляб, а ти ще ядеш сух хляб цяла година. Защо? Защото видите ли кредитът бил лош. Дай да забраним и договорите, защото те най-вече пораждат кредита между хората.
            Last edited by Money; 02.12.2017, 10:56.

            Коментар


            • Money - с две думи парите са обезпечени с дългове.
              Да те попитам какво и е хубавото на тази система, например в момента парите са преобезпечени с дългове и икономиката се концентрира.Някой трябва да ги спре.
              Last edited by supertrader; 02.12.2017, 10:56.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение


                Именно койните са "напечатани от нищото пари".
                Държавата (и то не всяка) може да печата пари, защото застава зад тяхната покупателна способност със законодателство, съд, репресивни и регулаторни органи, армия ако трябва.
                Зад койна стоят едни хитреци, които са решили да "печатат" частно, като според специалността си (в случая IT) са го направили достатъчно сложно, че да не може всеки да печата, а само тези, които разбират строго тясно специализирано определена материя, както и имат подходящ (произвеждан най-вероятно от тях или свързани с тях лица) хардуер.
                По същата логика утре химиците ще предложат на пазара свой "койн", който може да се добива, само ако възпроизведеш някаква суперсложна химична реакция (в домашни условия разбира се), като всеки следващ койн и транзакция ще се добавя в чейна, само след верифициране от всички други вече "взривили" бабата от горния етаж.
                После футбалерите ще добавят свой койн, като естествено всеки следващ ще се добавя, само от бележещите пореден гол в Шампионска лига, като тук "верифицирането" и Остатистяването ще става директно от УЕФА, та и разходите за"ток" ще са по малко.
                После и баба Пена ще предложи своя койн, като всеки нов ще се "копае" само след добяване на нова подправка, към незабравимата и рецепта за тюрлюгювеч.
                И т.н и т.н.


                А, г-н Терзиев ме е преварил с по-малко думи
                Централните банки създават пари чрез покупка на активи, обикновено ДЦК. Така че зад монетарната база (М1) стои държавният дълг. А зад държавния дълг стои властта на държавата да събира данъци, т.е. зад парите на централната банка потенциално стоят всички активи в една държава - всички имоти, доходи на граждани, печалби на бизнеси и т.н.

                Погледнато от друг ъгъл, централната банка изважда от оборот един актив и вкарва друг на негово място със същата стойност (ако не борим хеъркъта, който банката прилага), но с максимална ликвидност. Или казано по друг начин, централната банка вкарва ликвидност в системата.

                Твърдението, че няма проблем с това, че биткойн е абсолютно кух, защото видите ли, централните банки също създавали парите от нищото показват пълно неразбиране на централното банкиране.
                Last edited by Money; 02.12.2017, 03:02.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                  Ха де, опитай се да направиш фундаментален анализ на картината на Леонардо, която се продаде скоро за почти половин милиард долара.
                  Картината на Леонардо е 450 милиона пъти по-фундаментална от койните Хората вече стотици години се прехласват по Леонардо и от още повече пред шедьоврите на изкуството.

                  Дори някои пенсионни фондове инвестират в картини.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

                    E айде все пак пробвай да дадеш прогноза. След като си наясно ще е най-коректно да предпазиш четящите като им покажеш колко много знаеш и как ги познаваш нещата и те ще се впечатлят и ще почнат да ахкат от възхищение към теб и от това ахкане няма да им остане време да се регистрират в coinbase, ще им спестят пари за нови сървъри на тях, а пък ти ще си спестил на тези четящите набутвацията. Щото иначе, нали разбираш сам Има един факти за едно нещо на база на които аз си казвам мнението, пък ти пишеш алабализми....
                    От човешкия род нищо не става, нима не ти вдява главата, че навсякъде ви го вкарват, тровът ви с храни, с лекарства, с въздух, лъжат ви, гаврат се носнстоп с вас.. печата пари, крадът лъжа..

                    Значи не познаваш хората ако смяташ, че това е някакво изключение Има 1300 квипто валути какви са тез дето стоят зад тях АНГЕЛИ, не знаеш почти нищо за тях а си готов да заложиш на това. Запомни от мен всички искат да ви вземат парите, просто не е дошъл момента.

                    Пич ако искаш да имаш кинти трябва да контролираш максимално повече неща визирам местата където си ги вложил, иначе дори да ти върже след това ще си повярваш и следвщия път ще ти е последен.

                    А ти дори не знаеш кои са истинските пари в нашия свят! и си тръгнал акъл да даваш.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                      Не съм те нарекъл безмозъчен сам си се припознал. Ако искаш да се ушиеш няма кой да те спре.
                      E айде все пак пробвай да дадеш прогноза. След като си наясно ще е най-коректно да предпазиш четящите като им покажеш колко много знаеш и как ги познаваш нещата и те ще се впечатлят и ще почнат да ахкат от възхищение към теб и от това ахкане няма да им остане време да се регистрират в coinbase, ще им спестят пари за нови сървъри на тях, а пък ти ще си спестил на тези четящите набутвацията. Щото иначе, нали разбираш сам Има един факти за едно нещо на база на които аз си казвам мнението, пък ти пишеш алабализми....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

                        Е цветарю със здрав разум - на теб подобен наплив на купувачи към нещо какво ти говори - ще се вдигне ли или ще спадне цената в рамките на месец примерно? Аз казвам, че ще се вдигне много, я да те видим теб
                        Не съм те нарекъл безмозъчен сам си се припознал. Ако искаш да се ушиеш няма кой да те спре.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

                          Сега пък вземи се разсърди за обръщението Съвсем сериозно питах, чета и виждам, че продаваш, но ми беше интересно това 11 500 как си го определил. Аз много се чудих на 11 000, но се отказах, ще си чакам 20те хиляди и без това сравнително скоро закопах, та ми е интересно евентуалното дублиране на цената колко ще помогне на възвръщаемостта
                          Няма проблем за обръщението
                          Само се опитах да обясня откъде дойде 11.500$ - надявам се всичко е ясно.
                          Поздрави и Успехи с копаенето!
                          remember remember the fifth of november

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                            Случвало се е, Холандия, какво значи хейтър, че някой има здрав разум и може случайно да спре някой безмозъчен да се ушие / визирам четяш за пишещите оптимисти няма надежда.. Накрая ще пробие 0та.
                            Е цветарю със здрав разум - на теб подобен наплив на купувачи към нещо какво ти говори - ще се вдигне ли или ще спадне цената в рамките на месец примерно? Аз казвам, че ще се вдигне много, я да те видим теб

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение


                              Пич (ако ми позволиш същото обръщение към теб),
                              Ако си беше направил труда да прочетеш малко преди да питаш може би щеше и сам да си отговориш, ама хайде, днес съм ПАК Романтично настроен (що ли???) Горното съм го писал на 27.11.2017, 12:57, в допълнение къ това - За тази година имам над 20 продажби от в диапазона 1000 до 11.500 $ за Биткоин и все някоя трябва да е на върха, нали? Както писах (ако има кой да чете де, то всичките Чукчи - Писатели) до 1-2 седмици това вече няма да е връх. А иначе как реших да е точно на 11.500 - ами това са 18.000 лв. а 18 ми е любимото число от вече 34 години, та така ....
                              Сега пък вземи се разсърди за обръщението Съвсем сериозно питах, чета и виждам, че продаваш, но ми беше интересно това 11 500 как си го определил. Аз много се чудих на 11 000, но се отказах, ще си чакам 20те хиляди и без това сравнително скоро закопах, та ми е интересно евентуалното дублиране на цената колко ще помогне на възвръщаемостта

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                                Вдъхновяваш ме, бай Марине... За ASIC копачка не се навих, че няма гаранция, за 4 бона камък.
                                Ша ева да пробвам с тия карти да видя кво ще стане. Едно дънце с повечко слотове, и една карта. Целият свят е пощурял по тая мания, що да се деля?
                                После ще видим...
                                Да знеш че давам безплатни консултации по скайп и тийм вюър за готини пичове (и пички)
                                За теб обаче консултацията ще струва 1 Биткоин/час ....
                                remember remember the fifth of november

                                Коментар

                                Working...
                                X