IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Е то копането нали така или иначе ще има край.......даже предвид настоящата трудност той май почти е дошъл .
    После?
    Или викаш, ти ще кешираш във фиатна шума преди това?
    Абе стига бе Наистина ли не искате да си мръднете пръста поне Специално на биткоин копането ще свърши през 2140 година. Тогава ще се реши последния блок. Дали дотогава ще се копае зависи от безброй неща, ама аз така или иначе не смея да давам прогнози за света след 100 години

    Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

    За второто обаче не си прав и го знаеш - без транзакции копачите са собственици на безполезни компютри. Не могат да създадат блок без поне една транзакция.
    и ти не искаш да четеш решаването на блока и обработката на транзакции са различни неща. Помисли - ако си прав, то първите блокове, решени от компютъра на Сатоши какви транзакции са обработвали? Или по просто - първият биткоин от къде е дошъл

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

      ...Истината е че няма "фундамент", ние си го измисляме и нарочваме какъв да е фундамента...

      ...Според мен банкерите и политиците, не трябва да отричат криптовалутите, а по скоро да мислят за начини да канализират в правилната посока тази енергия, че иначе не ми се мисли какво може да се случи. Мисля че първият пример ще го видим в Китай... отиде им "подредената диктатурка с Китайски характеристики"... заради някакви си крипто-нърдове. Властите там, не трябваше да го забраняват.
      Как да няма фундамент?! Толкова машинно време и енергия се изразходва за изкопаването на 1 блок. Може би цялата парична маса на ФЕД няма толкова фундамент, колкото 1 блок биткойни. Друг е въпросът, че ограниченото количество го прави много волатилен и нефункционален за реално платежно средство. Но етериума, например няма такова ограничение. Въпрос на недалечно бъдеще е да се организира и приеме система за плащания с криптовалута, независимо как ще се казва.

      Политиците не трябва въобще да се намесват. А банкерите скоро ще изпаднат в паника. Представи си, че цял свят работи само с една криптовалута. Цялата настояща финансова система се обезмисля. На първо място централните банки. За това очаквам някакви ответни удари на статуквото, основно под кръста. Само че, не виждам какво могат да направят, освен да спрат интернета.


      Коментар


      • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
        Появи се нов термин ВВН (Bitcoin Black Hole)!!!
        Max Keiser‏ @maxkeiser Global stock markets are falling as capital flows into #Bitcoin. The BBH (Bitcoin Black Hole) will soon cause bank runs as balance sheets evaporate and fractional reserve system disintegrates. Get your money out of banks and into crypto.

        https://twitter.com/maxkeiser/status/938375426321342464
        ше го "шортят" сигурно... бахахахахаахаха са нали е модерно CFD on BTC и ETH
        успех и на тия туканка дето се зарекоха да шортят ама се не достига кураж шото са ни н0го големи топарлаците
        Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
          . Представи си, че вече, поне виртуално, познаваш един
          .....

          Без копачите екосистемата не може да работи, докато без търговците може - справка - първите 5 години да кажем от съществуването на биткоина.
          Е, познавам вече един виртуален.

          За второто обаче не си прав и го знаеш - без транзакции копачите са собственици на безполезни компютри. Не могат да създадат блок без поне една транзакция.

          Коментар


          • Е то копането нали така или иначе ще има край.......даже предвид настоящата трудност той май почти е дошъл .
            После?
            Или викаш, ти ще кешираш във фиатна шума преди това?

            Коментар


            • Е то аз и тук съм писал - копая и въпреки това купувам. Представи си, че вече, поне виртуално, познаваш един
              Причината да го правя е много проста - в момента виждам потенциал за голям ръст в цената и освен парите дадени за техника, искам да вкарам и още, а доставката на техниката е много бавна, та затова и купувам коини. И познавам още хора като мен, не е като да съм открил нещо нечувано

              Без копачите екосистемата не може да работи, докато без търговците може - справка - първите 5 години да кажем от съществуването на биткоина.

              Коментар


              • Появи се нов термин ВВН (Bitcoin Black Hole)!!!
                Max Keiser‏ @maxkeiser Global stock markets are falling as capital flows into #Bitcoin. The BBH (Bitcoin Black Hole) will soon cause bank runs as balance sheets evaporate and fractional reserve system disintegrates. Get your money out of banks and into crypto.

                https://twitter.com/maxkeiser/status/938375426321342464

                remember remember the fifth of november

                Коментар


                • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                  ....... и преди това е зависил само и единствено от копачите, които пък са го карали на гол ентусиазъм и вяра в технологията, защото никакви пари не са вадили.
                  .......... Копачите са най-важното нещо за системата на една крипто валута. .....
                  Копачите, без хора, които да купуват/разменят биткойни, са абсолютно НЕНУЖНИ. Както и биткойн впрочем.
                  Успехът на BTC (оттам и цената му) зависи единствено и само от стойността, която неговите сегашни и бъдещи притежатели смятат, че той носи. Копачите са предприемачи и като такива е задължително да са вярвали в бизнес проекта си, в случая - биткойн. Но посочи ми един копач, който си купил биткойни, а не ги получил през бизнес начинанието си. Едва ли са повече от 1-2 процента от миньорите. Болшинството от тях предпочитат да инвестират в техника (нещо физическо, а не виртуално), което е доста странно, предвид естеството на всичко изписано за биткойните.
                  Познавам доста копачи и говоря от собствен опит. Нито един от тях не е купил биткойн, след като цената му е минала 100 долара.

                  П.С. И, да, спряха да продават преди около два месеца и карат на спестявания, че всеки скок в цената носи доза горчивина - кой купил детска количка за двайсет бона, кой апартамент за половин милион евро.....
                  Last edited by fantasy_gt; 06.12.2017, 16:44.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                    Според мен основният проблем е че нито една от страните не иска да изслуша другата... едните казват, че са "финансови експерти-гурута" и няма да вземат на сериозно мнението на някакви си "нърдове". Те от своя страна наричат "финансовите експерти" - "динозаври" и също не искат да чуят каквото и да било от отсрещната страна.

                    Истината е че няма "фундамент", ние си го измисляме и нарочваме какъв да е фундамента. Обикновено си избираме това което смятаме, че е най стабилното, неразрушимо и неостаряващо, зарди това на много хора Биткойн им се вижда нестабилен, но те не си дават сметка, че дори най-стабилните неща започват, волитално... колкото са по-стабилни, толкова е по волитално е създаването им. Замислете се при какъв физически метод е създадено златото. А с критповалутите хората се мъчат да създадат нещо "по-добро" от златото... разбира се че ще е волитално и експлозивно... докато не видим супернова, още нищо не сме видели... истинската волиталност не сме я видели. Дано само хората не изпаднат в масова истерия... че тогава може наистина да стане страшно.

                    Според мен банкерите и политиците, не трябва да отричат криптовалутите, а по скоро да мислят за начини да канализират в правилната посока тази енергия, че иначе не ми се мисли какво може да се случи. Мисля че първият пример ще го видим в Китай... отиде им "подредената диктатурка с Китайски характеристики"... заради някакви си крипто-нърдове. Властите там, не трябваше да го забраняват.
                    Мда, харесвам постингите ти и ентусиазма, с който пишеш, но в последния ти пост има твърде много пожелателно мислене и пълно, да не кажа по детски наивно разбиане на това що е то пари. Хайде, ще го нарека по-меко - идеализираш нещата до степен на вакуум

                    Вие, койн феновете, сте прави за момента само по един критерий - биткойнът се качва и на това аз не мога да кажа нищо! Шом се качва, значи ще се множат и новопокръстените във вярата, защото парата е най-силният стимул за абсолютно всичко. Но за другото - ще ме прощаваш. Само си задай един доста елементарен въпрос - кой ще разреши на шепа нърдове да станат нови Бъфет, Морган, Рокфелер? Ей така, от нищо, без нито един катаклизъм и само и единствено на базата на луд късмет и някаква си там сляпа вяра????

                    Човече, че то златото, което епари от незпомнени времена, не става "валута" дори по време на кризата, като причината беше само една - имаше прекалено много от него във всякакви бантустанци, индианци и африканци (отбележи, че масата, поне официално тук се държи от централните банки), та някой (ще ти го кажа директно - САЩ) ще позволи нещо да разклати божественият статут на долара, заради който се водиха 2 световни, повтарям световни, войни!!!

                    Стига де, нека все пак сме реалисти. Успех с търговията!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • И за да завършиш може да вземеш да обърнеш поглед към началото на цялото нещо, не за друго, а понеже биткойна не съществува от последната една година, а от малко повече и преди това е зависил само и единствено от копачите, които пък са го карали на гол ентусиазъм и вяра в технологията, защото никакви пари не са вадили.
                      Така, че наитина моля преди да си показвате великите теоретични ненужности малко погледнете по отгоре на нещата Копачите са най-важното нещо за системата на една крипто валута. Точно поради тази причина всичките глупости как еди си коя банка, държава и т.н. ще си пускат собствена валута хващат дикиш само пред хора, които просто не желаят да се информират малко поне.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                        Да ви сваля академизма и новото малко на форумните професори
                        Наисхаш май са го хакнали, ако е вярно, то ще има вероятност за пързалка надолу. Ама не знам дали е вярно (никога не е бил долу сайта толкова време), а ако е си мисля, че пързалката трябваше да е започнала вече, щото хората с много коини следва да следят изкъсо подобни неща.
                        Ако не е вярно да си повторя мантрата - 20к до края на годината
                        Nicehash не са пазар/борса, а най-обикновен копач на алтетрнативки. Там риска, съответно загубата при хакване, се носи от майнъри и такива, които си мислят, че са майнъри. Цената на боткойн, от друга страна, зависи от спекуланти, вярващи, и т.н., а не от хората, които копаят. Последните често не са вярващи, а обикновени предприемачи.

                        С други думи, купувачите на биткойни ги боли ... хаш-а, че няколко миньори може да изгорят.

                        Коментар


                        • Да ви сваля академизма и новото малко на форумните професори
                          Наисхаш май са го хакнали, ако е вярно, то ще има вероятност за пързалка надолу. Ама не знам дали е вярно (никога не е бил долу сайта толкова време), а ако е си мисля, че пързалката трябваше да е започнала вече, щото хората с много коини следва да следят изкъсо подобни неща.
                          Ако не е вярно да си повторя мантрата - 20к до края на годината

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                            Да де, ама точно разбирането на теорията на парите е от значение, за разбиране на икономическото значение на биткойн. Човек може да разбира колкото си иска от хаш функции, но това няма да му помогне.
                            Да, по принцип си прав!
                            За да се случи полезен и плодотворен разговор от този тип за обозримо кратко време, подходящо е в процеса да се ангажират някакъв относително ограничен кръг от субекти, всички високообразовани и ерудирани, готови да слушат и чуват опонентите. Доколкото не може да са всички продукти на някаква обща културна и информационна среда, следва в началото да се направи сериозно усилие за уеднаквяване на понятииния апарат и след това да започне дискусия по същество.

                            Тук това всъщност не може да стане и това не е никаква драма. Има порой от мнения и всеки си избира дали да слуша, кого да слуша. Практически от подобен разговор не може да се излезе с някакъв финален и общоприемлив резултат. Много вярна забележка на ХМан за липса на каква да е чуваемост. Още повече става дума не само за Егото в процеса на отстояване на мнение, а за пряк користен интерес. Той също не може да се изключва, все пак сме анонимни.

                            Илюстрирам трудностите. По-долу говориш за актив и пасив. Едното е в кавички, другото не. Не те разбирам еднозначно. Счетоводно не може да е вярно - ако приемем, че ползваш счетоводни понятия. Ако има актив, има и пасив. Първото отговаря на въпроса: Какво е това?, Второто отговаря на въпроса: От къде се е взело? Какъв е източникът на средствата, щото в актива да се появи нещо?
                            Сигурно забелязваш от едни два ред постинг колко въпроси излизат.
                            А пък дори не сме започнали приказка, че е възможно думите актив и пасив да с е използват в друг смисъл - по делничен, да кажем.

                            Завършвам с това, че в темата за златото периодично се преражда един порив за изясняване на природата на парите и техните свойства и функции и макар да говоря за процес, който трае вече много години, полза никаква. Мнения и виждания има безчет. Разговорите приключват с тежки изпокарвания.
                            Правил съм опит да участвам. Безрезултатно!
                            Повече не ми е интересно.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                              Знаех си аз, че има вероятност да започне пак разговор за обща теория за парите и техните функции, ама продължавам да се въздържам от вършене на това точно в темата за койните.
                              Да де, ама точно разбирането на теорията на парите е от значение, за разбиране на икономическото значение на биткойн. Човек може да разбира колкото си иска от хаш функции, но това няма да му помогне.

                              Коментар


                              • Според мен основният проблем е че нито една от страните не иска да изслуша другата... едните казват, че са "финансови експерти-гурута" и няма да вземат на сериозно мнението на някакви си "нърдове". Те от своя страна наричат "финансовите експерти" - "динозаври" и също не искат да чуят каквото и да било от отсрещната страна.

                                Истината е че няма "фундамент", ние си го измисляме и нарочваме какъв да е фундамента. Обикновено си избираме това което смятаме, че е най стабилното, неразрушимо и неостаряващо, зарди това на много хора Биткойн им се вижда нестабилен, но те не си дават сметка, че дори най-стабилните неща започват, волитално... колкото са по-стабилни, толкова е по волитално е създаването им. Замислете се при какъв физически метод е създадено златото. А с критповалутите хората се мъчат да създадат нещо "по-добро" от златото... разбира се че ще е волитално и експлозивно... докато не видим супернова, още нищо не сме видели... истинската волиталност не сме я видели. Дано само хората не изпаднат в масова истерия... че тогава може наистина да стане страшно.

                                Според мен банкерите и политиците, не трябва да отричат криптовалутите, а по скоро да мислят за начини да канализират в правилната посока тази енергия, че иначе не ми се мисли какво може да се случи. Мисля че първият пример ще го видим в Китай... отиде им "подредената диктатурка с Китайски характеристики"... заради някакви си крипто-нърдове. Властите там, не трябваше да го забраняват.
                                Last edited by Xman1; 06.12.2017, 13:44.

                                Коментар

                                Working...
                                X