IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
    Според мен основният проблем е че нито една от страните не иска да изслуша другата... едните казват, че са "финансови експерти-гурута" и няма да вземат на сериозно мнението на някакви си "нърдове". Те от своя страна наричат "финансовите експерти" - "динозаври" и също не искат да чуят каквото и да било от отсрещната страна.

    Истината е че няма "фундамент", ние си го измисляме и нарочваме какъв да е фундамента. Обикновено си избираме това което смятаме, че е най стабилното, неразрушимо и неостаряващо, зарди това на много хора Биткойн им се вижда нестабилен, но те не си дават сметка, че дори най-стабилните неща започват, волитално... колкото са по-стабилни, толкова е по волитално е създаването им. Замислете се при какъв физически метод е създадено златото. А с критповалутите хората се мъчат да създадат нещо "по-добро" от златото... разбира се че ще е волитално и експлозивно... докато не видим супернова, още нищо не сме видели... истинската волиталност не сме я видели. Дано само хората не изпаднат в масова истерия... че тогава може наистина да стане страшно.

    Според мен банкерите и политиците, не трябва да отричат криптовалутите, а по скоро да мислят за начини да канализират в правилната посока тази енергия, че иначе не ми се мисли какво може да се случи. Мисля че първият пример ще го видим в Китай... отиде им "подредената диктатурка с Китайски характеристики"... заради някакви си крипто-нърдове. Властите там, не трябваше да го забраняват.
    Съгласен съм с Грую. Xman1, ти си фен на теорията за политическата стойност на биткойн. Но всичко това се основава на пожелателно мислене. Интуицията ти казва, че биткойн може да служи като пари и че светът ще е прекрасен. Но не можеш конкретно да обясниш как и защо.

    Пък аз съвсем конкретно ти казвам, защо не може да стане.



    Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

    Мда, харесвам постингите ти и ентусиазма, с който пишеш, но в последния ти пост има твърде много пожелателно мислене и пълно, да не кажа по детски наивно разбиане на това що е то пари. Хайде, ще го нарека по-меко - идеализираш нещата до степен на вакуум

    Вие, койн феновете, сте прави за момента само по един критерий - биткойнът се качва и на това аз не мога да кажа нищо! Шом се качва, значи ще се множат и новопокръстените във вярата, защото парата е най-силният стимул за абсолютно всичко. Но за другото - ще ме прощаваш. Само си задай един доста елементарен въпрос - кой ще разреши на шепа нърдове да станат нови Бъфет, Морган, Рокфелер? Ей така, от нищо, без нито един катаклизъм и само и единствено на базата на луд късмет и някаква си там сляпа вяра????

    Човече, че то златото, което епари от незпомнени времена, не става "валута" дори по време на кризата, като причината беше само една - имаше прекалено много от него във всякакви бантустанци, индианци и африканци (отбележи, че масата, поне официално тук се държи от централните банки), та някой (ще ти го кажа директно - САЩ) ще позволи нещо да разклати божественият статут на долара, заради който се водиха 2 световни, повтарям световни, войни!!!

    Стига де, нека все пак сме реалисти. Успех с търговията!
    Шепа нърдове могат да станат супер богати. Виж примерно Бил Гейтс, Джеф Безос или Лари Пейдж и Сергей Брин.

    Въпросът не е, че не може. Просто биткойн предлага въвеждането на една примитивна и нестабилна монетарна система, която е съществувала преди 300-400 години в зората на банкирането. Само че биткойн ще е сто пъти по-кофти система заради волатилността на стойността на койните.

    Коментар


    • Само на мен ли ми прави впечатление,че всичкото друго крипто,освен Биткойна -потъва?
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nasco_3 Разгледай мнение
        13k Честито!
        13 хилядарки, тоя койн ме кефи все повече. Искам да го закарат над 20 000, тогава ще стане интересно.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
          Днес 73-годишния ми старец ме пита дали съм чувал за "некво боин, моин.. ". Краят е близо.. на помпата, имам предвид
          Твоя старец колко койна си е купил? 0? 00? 000? 000000000000000000000000?
          Last edited by bghighlander; 06.12.2017, 23:33.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Abnell - акциите ще подменят голяма част от парите, но биткойна няма да е този актив който да свърши тази работа.На държавите койни не им трябва да въвеждат - не са пари и са адски неудобни.
            Аз лично бих използвал криповалута за онлайн покупки, стига стойността й да не скача и пада с по 1000 долара на ден. Няма да се притеснявам че си давам картата и личните данни, търговецът пък няма да се притеснява, че ще му платя и после ще дръпна парите обратно след като той вече е изпратил стоката. Самите плащания ще се получават много по-бързо отколкото сега, и няма да включват такси към трети лица. Кой знае още какви ползи ще измислят докато подобряват технологията. Представи си, че ти и съседите трябва да съберете пари за нещо общо във входа. В момента някой се нагърбва да обикаля, моли, събира, отчита и може би след един месец свършвате нещо. Сега пък си представи колко по-удобно ще бъде ако всеки може да пусне своя дял в един онлайн портфейл. Бързо, лесно, прозрачно, и ще можете да си го направите и контролирате изцяло сами.

            Коментар


            • Cryptobank.bg:

              ПИБ ни блокира достъпа до банковата сметка под предлог, че ще извършват промени в акаунта ни и до края на работният ден ще ни пуснат сметката. Никой от банката не ни се обади и сметката ни остана недостъпна. По късно разбрахме, че и колегите от crypto.bg са в същата и ситуация. Предполагаме, че банката е рещила да се отърве от неудобните биткойн търговци. За момента пускаме сайта да работи само с Epay и изипей разплащания. Поръчките за продажба които са с изплащане по банков път и са потвърдени след блокирането на сметката ни ще бъдат изплатени в първия възможен момент.

              Коментар


              • https://blockchain.info/address/1EnJ...h6H4t6jh1mB4rq

                Коментар


                • Това са към 4600 биткойна.. мрежата ги вади за 3 дни. Нищо особено.
                  Колко етера заключиха наскоро? Към $200млн. без особена реакция на пазара,.. поправете ме, ако греша..

                  Днес 73-годишния ми старец ме пита дали съм чувал за "некво боин, моин.. ". Краят е близо.. на помпата, имам предвид

                  Коментар


                  • Във феисбука им вече го има, предполагам и в другите социалки.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                      Признаха си Коини на стойност минимум 60 милиона долара са откраднати. Черен лебед ли ще видим във възходящия тренд
                      дай линк

                      Коментар


                      • Признаха си Коини на стойност минимум 60 милиона долара са откраднати. Черен лебед ли ще видим във възходящия тренд

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Abnell - акциите ще подменят голяма част от парите, но биткойна няма да е този актив който да свърши тази работа.На държавите койни не им трябва да въвеждат - не са пари и са адски неудобни.
                          Суперче, до сега не съм си "позволявал" да ти отговарям на твоя супер ама супер "капацитет" .....
                          Да речем че Биткоините не са пари, както ни обясниха "професорите" днес по-рано, ама моля ти се ако можеш да ми обясниш откъде си толкова сигурен, че Коините са толкова "адски неудобни" - ще ти бъда благодарен
                          remember remember the fifth of november

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение



                            Интересна теза, това е по силите на една държавна машина, но едва ли имат толкова ум да го направят. Както и да е нещата вървят добре.

                            Коментар


                            • Abnell - акциите ще подменят голяма част от парите, но биткойна няма да е този актив който да свърши тази работа.На държавите койни не им трябва да въвеждат - не са пари и са адски неудобни.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • 13k Честито!

                                Коментар

                                Working...
                                X